Značka - Povinná ziimní výbava

12 nepřečtených
  • Lister

    Dneska mě ve zprávách zaujala aktivita našich zákonodárců – chtějí uzákonit značku „Povinná zimní výbava“, která by mohla být umístěna v místech s větší pravděpodobností sněhu a podobných ztížených podmínek v zimních měsících.Pokud pak nebudete mít zimní gumy tak nesmíte na takto označený úsek vjed. Platnost v období od 1.11–31.4.

    Ač se mi tento návrh líbí, tak musím říct že ta doba platnosti je podle mě až příliš dlouhá. Zimní nazouvám začátkem listopadu to jo, ale většinou sundávám koncem března nebo v první půlce dubna.

    No ale jak to bude u kola to fakt nevím – jestli bude taky povinnost používat žimní obutí :-D to by byl zmetak.

    Jaký máte názor??

    PS: Arguemtaci ve stylu, že se to pak automobilistovi prodraží moc neberu, protože když jezdím na zimních, tak šetřím letní a naopak. Takže celkové náklady budou pořád stejné – podle mě je jedno jestli najezdíte 200 tis km na dvou sadách letních nebo na jedné letní a jedné zimní, jediný rozdíl je nutnost dokoupení druhých plechů.

    0 0
    • cagalam  

      Živím se jako řidič a tuto dopravní značku vítám!!! Teť už jenom záleží na tom, kde si jí Kraje dovolí umístit…

      0 0
    • hribik A1  

      nebolo by od veci to doplnit tak ze ""Pokud pak nebudete mít zimní gumy A BUDE PRAVE V TOM CASE NA PRISLUSNOM USEKU SNEH/POLADOVI­CA/PODOBNE SRACKY tak nesmíte na takto označený úsek vjed". aj v januari dokaze byt +15 a na horach +8. cize ked bude evidentne nezasnezeny, preco by tam nemohol ist?

      hehe, ked uz, tak co je podla teba zimne obutie na bajk? ja tam mam obycajny drapak za 200 korun a na trochu zasnezenej ceste (trebars 2–3 cm cerstveho snehu, semtam sracky apod.) to v pohode pouzivam, na extremne zasnezene nejazdim, takze co teda?

      0 0
    • grafik  

      nevim co vse ma obsahovat povinna zimni vybava …

      1. stridat zimni letni gumy povazuji az samozrejmost
      2. pokud jedu do hor vezu retezy temer vzdy, lopatu jednou za deset let …
      3. je mi to jedno
      4. znacka nepomuze, uz vidim jak se prazaci houfne otaci v krkonosich jen kvuli gumam …

      „vjed“ … hmm ;)

      0 0
    • Radek Broz  

      Jelikož stání v koloně za pražskou Oktáfkou s potápěčem nalepenym na zadních dveřích marně hrabající letníma slickama je na našich horách poměrně častý jev, je asi zapotřebí to dát některám lidem příkazem, když už na to jejich mozek nepřijde sám.

      (omlouvám se slušným pražským řidičům, ale tak to prostě je;-)

      0 0
      • Lister  

        ..všichni tři tvou omluvu přijali :-D

        0 0
        • Pebe  

          dva, já už jsem auto prodal ;-)

          0 0
    • Martin  

      a co dáme befehlem příště? zimní boty pro chodce povinně od 31.10 do 30.04? a běda tomu, kdo na chodník v té době vyleze v teniskách. nebo povinný pohorky nad 1000 metrů?

      lidi, nezdá se vám, že těch zákazů a příkazů je v poslední době čím dál víc? dělají z řidičů stroje řícící se pouze programem

      zimní gumy by měly být v zimním období DOPORUČENÉ s tím, že pokud někdo na letních způsobí na kluzkém/zasněženém úseku problémy, bude to pro něj přitěžující okolnost lidi je nutno naučit používat mozek a ne je programovat zákonama

      0 0
      • Polka  

        „lidi je nutno naučit používat mozek a ne je programovat zákonama“ – tos napsal moc pekne, moje rec ;-)

        0 0
      • prodi  

        a když nemaj mozek? :) Proč bych měl být zdravotně nebo materiálově poškozen kvůli nejakým hazardérům?

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jan_hrusa  

      Myslím si,že to je po delší době rozumný nápad, ale je nutné si uvědomit, že počasí v lednu se tak nějak podobá dubnu…:-) Zimní pneu při 10st C je to samé jako letní při –10stC…prostě to nefunguje. Každopádně do horských středisek nebo výše položených míst bych toto nařízení uvítal, ale neveřím tomu, že ve městech se toto uplatní. Spíše se zase budou více prodávat tzv. Univerzály, které jsou špatné jak v zimě tak v létě. Podle mě to dopadne stejně jako s telefonováním v autě. Zákaz tu je, ale volá se pořád. Spíše bych to řešil tak, že když někdo způsobí nehodu v –10 na letních tak bych mu na povinném ručení nic nezaplatil nebo jen něco a to samé v létě na zimních ( setkal sjem s tím, že nektěří šílenci dojíždí zimní i v létě). Nebo pokud se nepřipoutá v autě a způsobí si zranění tak aby si část nákladů na léčení hradil ze svého.. Prostě lidi naučit, že pokud nejsou schopni zajistit alespoň základní věci pro ochranu a bezpečnost pro se be a své okolí.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce