• Orbicek

    Dotaz na jezdce, kteří znají trasu Zlínské 50 -je to jetelné na cyklokrosovém kole? Závodse chystá jet můj taťka (bez nějakých ambicí, spíš se projet) a zrovna v tom termínu budu u našich, tak jsem přemýšlel, že bych ho jel doprovodit, ale nemám horáka, jen zimáka krosku – bude se to na tom dat nějak solidně odjet? Není tam moc technických sjezdů a pasáží, ať pak půlku závodů kolo nevedu?

    Díky

    0 0
    • Jakobo  

      Zkus si najit pravidla, vetsinou jasne uvadi jaky typ kola je povoleny. Imho ale musis mit rovne rodla, coz tva CX nesplnuje. Moznosti by mohlo byt pockat za startem a pripojit se k tatkovi bez naroku na ofiko umisteni.

      Jestli to takhle myslis a jen se ptas na sjizdnost tak to uz netusim, okoli Zlina znam celkm dobre, ale kde presne se pojde nevim. Tlusta hora a na Provodov, Ateliery a smer malenovsky hrad nebo na druhou stranu nekde na Frystak? To by me taky zajimalo.

      0 0
      • Orbicek  

        Do propozic jsem se díval, povoleno je jákekoliv kolo se dvěma funkčními brzdami s výjimkou elektrokol: „Dle vlastního uvážení je pro závod povoleno jakékoliv funkční jízdní kolo se dvěmi na sobě nezávislými brzdami, které je v dobrém technickém stavu.“

        Mapa je tady: https://www.zlinska50.cz/mapa

        Hlavně mi jde o to, jestli je to pro tu krosku sjízdné, nerad bych 25km z 50 tlačil:)

        0 0
        • Rockodendronus  

          CX se netlačí, ale nosí :-) Jinak pokud máš aspoň trochu zvládnutou techniku, tak to projedeš.

          0 0
        • Jakobo  

          Ja na te mape celkem prd vidim, aspon na tabletu ji nedokazu zvetsit :-( Ale asi tusim kudy se jede, jeli jsme to kdysi vramci sportovniho dne na UTB. Az po Provodov OK, pak kolem Komonce peklo dostat se nekde na vrchol Baraku, tehdy jsem mel obyc horaka, coz bude asi jak ta tvoje CX a mistama jsem musel pecho. Ale pokud to shrnu tak 90 %, mozna i vic se dalo jet. V nejhorsim sjedes do Zelechovic Barak po asfaltce, tam aspon vyzkousis brzdy, Barak to je peklo kopec, tehdy s kantikama krece v rukach a mistama to brzdy nedavaly :-) V nejhorsim budes mit zazitek, pokud to teda poradatel povoluje tak bez do toho!

          0 0
          • Jakobo  

            Uz se to nedalo editovat. Do Zelechovic ne Barak, ale normal po hlavni z Provodova. A hlavne mapu jsem uz nasel a zvetsil. Jede se to trochu jinudy, my jsme jeli az k Baraku nad Vizovicema. Horak by byl jistota, na CX se mozna budes trapit, kolem tpho Komonce to bude narez, no zas budes mit zazitky.

            0 0
    • rockab  

      Ono bude i hodne zalezet na pocasi, jestli bude mokro, myslim ze cele Luhacovicke Zalesi, kolem Komonce atd. by bylo dost blbe sjizdne i na horaku :-) Asi by mu i v nekterych kopcich chybely prevody. Na castech useku jsou koreny, kameny, pisek. Tak ze krosku asi nee.

      0 0
    • DADMTB  

      Podle mne to jde, včera jsem si to projel, opravdu terén (kořeny a kameny) je v té části Vlčí žleb- Komonec-Maleniska (písčito-hlinito-hrabanka-listí-sjezd z Komonce volné šutry, ale Sudety to nejsou :-))… ještě stoupání z Želechovic po louce, pokud bude mokro jeto lepivé bláto…jinak je to šotolina a asfalt různých kvalit, místy kamenivo od lesáků, ale už zaježděné. Snad nebude nějaká změna na trati, ale i kdyby, jednalo by se o lesní cestu místo asfaltu.

      Terénu bych se nebál, ale pozor nezdá se to je to spíše stoupavá trať cca 46km/1390m.

      0 0
      • Orbicek  

        Dík, rozhodnu se i podle počasí, kopce sice budou bolet, le to nějak zvládnu, zvlášť když nepojedu na umístění, nějaká fyzička tam je:) To se víc bojím terénu:)

        0 0
        • DADMTB  

          Tak jsem si dnes při projíždění trati (po týdnu deště první bez vody „vrchní“) na dotaz vzpoměl a pokud to zůstane za týden tak jak je, tak doporučuji zvážit tu kratší variantu trati pro kolo co chceš použít. Jako sebe a kolo jsem umýval asi hodinu, jízda byla spíš o kontrole odvalování…jako vyjel jsem vše, a sjel taky, ale ......vzal jsem si 14kg „tank“, který se kolem Komonce, změnil v snad 16kg…průměr klesl na 16–17km/h…fuj…zabrat do kopce na blátě znamenalo klouzat, tak v sedě – vzhůru, pomaleji, nahorů…nebudu strašit, vzdávat to dopředu není dobrý:-). Snad se tady počasí umoudří a pokud by to zmizelo to nejhorší bláto, bude lépe. (jel jsem to na „užovkách“ př: Charybdys 29/2.0 zad: Fastrak 29/2,0 tlak asi 1,7+/- )

          0 0
          • Orbicek  

            Díky za info! Vypadá to, že otec nakonec taky pojede jen krátkou, tak dám taky jen krátkou na protáhnutí:)

            0 0
    • tom xtr  

      Za sucha by to na krosce projet šlo, i když vrcholný zážitek to asi nebude. Za mokra bych se na to vykašlal, bylo by to o hubu, viz třeba závěrečný sjezd plus i pár dalších úseků.

      Myslím cca 2 roky zpátky do docela klouzalo i na bajku.

      0 0
    • Rad74  

      Za sucha sjezd z Komonce a sjezd k Sojsínce velmi pomalu, k Sojsínce spíše s kolem na rameni. Jiné části v pohodě. V bahně těch částí s kolem na rameni bude hodně.

      Myslím, že Ondra (hlavní pořadatel) má něco vymyšlené na těchto segmentech, pojmenovaných po sponzorovi:

      https://www.strava.com/…nts/15965768

      https://www.strava.com/…nts/15965815

      Pokud máš formu, pojedeš na CX a dáš jízdu na stravu, tak se šetři a ten první segment „napal“ a něco z toho bude :-)

      Ten druhý pro Tebe nebude.

      To platí i pro jiné nabušené jezdce, kteří jezdí těsně pod bednu, pošetřit a zabrat na těchto segmentech.

      0 0
    • Hadis  

      Kolega z práce to jel loni na krosce a kdyby nepíchl, tak by i dojel. Podle jeho reakce to ale bylo na hraně :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.