• Corbett

    Za zeptání nic nedám a proto se ptám: v polovině června pořádají zlínští hasiči na počest golegy, který se snad zabil na kole zajímavý závod. Jmenuje se memoriál Františka Fraita a závod spočívá v tom že závodí pár, respektive dvojice a skádá se z těchto disciplín. Startuje se přespolním během na 5 km do kterého jsou začleněny 3 lezecké sekce (volné lezení na asi 7 –10 m vysoký šutr, pak slanění z lomu a nakonec traverz přes potok. Po doběhnutí se sedá na kolo a jede se asi tak 12km v terénu a chvíli i po silnici.

    Ptám se hlavně místních (Zlín a okolí) jestli by si takovou záležitost nechtěl někdo vyzkoušet. Já už to mám za sebou dvakrát, ale když jsem to jel poprvé asi před 7 roky, tak to bylo jen tak ze srandy (to jsem byl ještě výletní cyklista) a když jsem to jel loni, měl jsem slabého parťáka, na kterého jsem v cíli musel asi 10 minut čekat a to jsem se ho snažil celou dobu táhnout a hecovat(cíl a start je v Provodově u toho poutního místa).

    PS: platbu startovného bych zajistil a myslím si, že není problém tam udělat výsledek. Konkurence není až tak našlapaná a všichni účastníci dostanou ceny. Kdyby náhodou, tak se ozvěte, podám víc info!!!

    0 0
    • Martinkaa  

      To zni zajimave :-). Nemas nejaky odkaz na stranku s propozicema? ;-) Asi bych ti jako partak nestacila, ale urcite by takova akce stala za vyzkouseni ;-)

      0 0
      • Gatier  

        Keby si sa nezasivala v nedelu doobeda na nete, ale trenovala, aj by si stacila si myslim… :)

        0 0
        • Pekáček  

          Peceme cukrovi :-) Ven vyrazim tedka. Beru macky a cepiny a vyrazim do lesa :-D

          0 0
          • Martinkaa  

            Sem chtela napsat ja, ale zapomnela jsem odhlasit Pekacka :-D

            0 0
            • Gatier  

              Hee?? Pekacek..ty…od­hlasit? Vychadza mi z toho nieco strasne divne :)

              0 0
              • Pekáček  

                Martinkaa si nevšimla že jsem přihlášený já :o) Nebo si myslíš že jsem rozdvojená osobnost, hehe?

                0 0
                • Gatier  

                  Ja len ten prirastok, co si spominal… No, nevedel som :)

                  0 0
      • Corbett  

        Možná bude něco pod Zlínskýma hasičama, ale pochybuji. Tohle není veřejná akce. Účastní se jí hasiči z 90%, kteří zvou ještě policajty a záchranáře. Já patřím do jedné z těchto skupin, proto se účastním. Ani s účastí to není jak na masových bike maratonech. Pokud se nemýlím, tak letos se zůčastnilo něco kolem 30 – 40 dvojic. Proto každý také dostane nějakou cenu a čím lepší umístění, tím je ta cena zajímavější. Jde tu hlavně o srandu.

        0 0
        • Vojtas  

          a když de teda hlavně o tu srandu proč scháníš nějakého schopného parťáka :-)

          0 0
          • Corbett  

            Protože loni jsem díky slabému parťákovi skončil předposlední. I když o nic nejde, vědomí, že máš šanci se dostat třeba do první pětky mě donututila tuto věc řešit a proto to zkouším i tímto způsobem. Proč by nějaký biker, nemohl být i lezec, což je v tomto případě nutné. Jinak běhat mě také nebaví, vlastně jsem si před závodem šel třikrát zaběhat, aby se tělo aklimatizovalo na jiný pohyb a kolo? Drásala jezdím za 9 hodin, Meridu za 5, tak že také slabota.

            0 0
            • Vojtas  

              no bejt predposledni kvuli nekomu jinemu je blbe, tak ze hodne stesti v hledani noveho partaka :-)

              0 0
            • sis  

              tak ja obcas i jako lezu (jenom boulder), muze to byt fajn akce

              0 0
    • lOlA  

      ja docela lozim ale nejak se mi nechce ten prespolni beh.na to sem moc lenivej :D

      0 0
    • McBlacky  

      škoda že je to tak daleko, jinak bych si to dal. Teda podle toho jak těžký je to lezení (UIAA), a taky jestli to je kvůli rychlosti solo nebo se i jistí :)

      0 0
      • Corbett  

        To je jen takovej šutr, řekl bych obtížnost III, maximálně IV a leze se to s plným jištěním. Já nejsem horolezec, jsem spíš přes tu záchranařinu a toto mi nedělalo absolutně žádný problém.

        Jinak chápu, byl bych rád, kdyby se našel někdo z okolí, aby jsme se mohli domluvit, trasu projít a projet, ale dík.

        0 0
      • jizby  

        Orienťák pražských horolezců by sis dal? Je to sice trochu jiné kafe, řekl bych že výživnější a blíž to je taky jen někdy, podle toho, kde se běží.
        Kolo se tam nepoužívá :-(

        0 0
        • McBlacky  

          no nejsem žádnej drtič, v dobách svý největší formy jsem dával 6+ OS. Dneska už to vidím spíš na ty 5ky. kde se o tom dá sehnat nějaký info? a něco se taky jelo v jeseníkách, plavání, kolo, běh, lezba – hodně zajimavý a docela krutý, ale už jsem na to ztratil kontakt :(

          0 0
          • Martinkaa  

            Nebylo to nahodou tohle? http://www.jesenickytvrdak.cz Letos jsem pomahala poradat www.nadoraz.com. dobra akce :-)

            0 0
            • McBlacky  

              dík, škoda že nevládnu kajakem :/

              0 0
              • Martinkaa  

                Se naucis na miste :-).

                0 0
                • forest  

                  mohu osobně potvrdit, že jsem letos jel Tvrďáka a seděl jsem poprvé v životě v kajaku (!!!), jelikož byl malý průtok v řece, tak se jelo jenom Harta, ale zato byla delší (16km jsem dal za 4 hoďky)…to že vítěz to odpádloval za 2 nebudu zmiňovat :-(

                  0 0
          • náčelník  

            Něco takovýho se taky konává na Drábkách (Olšina-Březina).

            0 0
          • jizby  

            Na horolezáku se moc neleze, když se dávají kontroly do skal, tak to jsou většinou tak trojky, nebo se všelijak slaňuje. Smysl je protáhnout lidi skalama, aby něco viděli. A to funguje. Koná se to pokud možno na prvním sněhu. Dřív se navíc dbalo na to, aby nesvítil měsíc, ale na to se už kašle, protože s halogeny je to jedno. Info se shání nejlíp tak, že se někdy na začátku listopadu googluje název akce. Závod staví předchozí vítěz, takže je pokaždé vše jinak. Ale společné rysy: pátek noční etapa na pár hodin, sobota celodenní, závodí dvojice. Vlastní lano, sedák, čelovka, potrava. Bejvá to dost dlouhý a hodně kontrol, což se řeší časovým limitem.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.