zkušenosti tmel / mlíko ORANGE SEAL

34 nepřečtených
  • Vtomas

    cca do 14dnů chci přejít na bezdušové provedení a tak sbírám rady, věci atd.

    Na x zahraničních fórech jsem narazil, že Orange Seal je asi to nej na trhu (kromě ceny), ale spíš mi jde o funkčnost, životnost a cena je..... jedna z posledních věcí

    Pláště Maxxis, už jsem rozhodlej pro pásku Gorilla Tape, koukám po černých ventilkách a mlíko je ještě jedna velká otázka

    Máte někdo nějakou osobní zkušenost s Orange Seal? No Stan's nechci, Cafe ani náhodou…

    0 0
    • mikš  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Dejv94  

      S páskou děláš dobře, originál Gorilla je super (mimo jine ji lepí třeba i ENVE se svým logem do ráfků).

      Mlíko bych ti doporučil Stan's Race (nový mlíko, funguje líp než „normální“) nebo Tyre Juice od Juice Lubes.

      Jinak mám otestováno OKO Puncture tire, když je nový, funguje dobře, ale příjde mi, že rychle degraduje i ve flašce, novej tmel z cca 6 měsíců otevřené flašky už moc nefungoval, furt to syčelo a tmelu se nechtělo moc tuhnout.

      0 0
    • kadett  

      A co Zero Flats? Teď testuju…

      0 0
    • MlokCZ  

      Orange Seal mám už nějaký čas doma na test, ale pořád jsem ještě neotevřel. Objednal jsem pro nespokojenost s NoTubes tmelem (obyč verze).

      Současně jsem ale vzal i Zero flats.

      Zero flats mi funguje daleko lépe než NoTubes, především delší dobu vydrží v dobrém stavu v plášti. Ale je to na úkor toho, že obsahuje dost amoniaku. Zatím po půl roce tedy u Mavic UST ráfků ok, horší to bude u UST Fulcrumů, kde občas někdo mívá problém i s NoTubes tmelem.

      Takže do Fulcrumů budu teď dávat raději Orange a konečně ho také otestuju. Ten neobsahuje amoniak žádný a dobrá funkce je postavena na kvalitním latexu.

      Nový NoTubes race tmel umí zacelit větší díry díky větším částicím, které jsou tam přidané, ale základ je pořád stejný jako dříve, takže jsem k němu trochu skeptický (ale ještě jsem ho netestoval).

      0 0
      • raw 4  

        Mloku ty by ses s testovaním kol, vidlic, plastu atd. mohl živit. Bavilo by me kdyby si nekde mel sve specialni mločí okenko na recenze, ci dotazy…uvazuj o threadu:-)

        0 0
      • Fredos  

        Jak dlouho ti vydrží zeroflats v plášti? Jen tak ze zvědavosti. Já mám pocit že za měsíc tam mám sucho, nic neštěrchá, ale dovnitř nekoukám.

        0 0
        • MlokCZ  

          To se těžko posuzuje. Vždy je rozdíl přední vs zadní (v zadním mi ubývá tmel vždy rychleji, dané asi jak o trochu vyšším provozním tlakem, tak více drobnými defekty na zadním) a léto vs zima (v létě zase ubývá rychleji, jak rychleji vysychá, zvlášť když byla opravdu vedra).

          A i záleží na konkrétním plášti. A to ze dvou důvodů. Jednak může ovlivnit průběžný úbytek (dle odolnosti pláště a jestli je nebo není imuní vůči prolínání tmelu) a pak dávám do různých plášťů výrazně rozdílné množství na začátku při počáteční instalaci (z důvodů, že některé pláště potřebují daleko více tmelu pro zatěsnění, konkrétně do 29" x 2,25" Schwalbe dávám 60ml, do protection Contíků 2,2" i 2,4" dávám 90ml nebo někdy ještě o chlup více).

          V každém případě vydrží určitě výrazně déle než měsíc. Nepoužívám ho zatím až tak dlouho (ještě ani ne celý rok), takže je ještě poměrně málo úplných kontrol (se sundáním pláště).

          U 2 protection Contíků jsem po 3 měsících plášť sundaval a tmel tam ještě byl. Už ho tam bylo ale dost málo a přestávaly těsnit patky. To bohužel protection Cotníky dělají často (nezávisle na použitém tmelu, dělalo mi to i s jiným tmelem), že když je tam tmelu málo, tak patky začnou hůře těsnit (konkrétně to znamená, že po týdnu je tam klidně o 10psi nižší tlak a po 3 týdnech je to prázdné).

          Schwalbe mi tohle nedělají nikdy, ty mohou být klidně půl roku už zcela vyschlé bez tmelu a těsní dobře.

          V září jsem nahazoval TB s 60ml Zero Flats a v prosinci v předním ještě bylo slyšet lehké šplouchání, v zadním už moc ne. Tam už bych měl teď určitě doplnit.

          Já obecně ale jdu cestou tmelu v pláštích spíše méně a trvale vozím sebou 60ml (nikdy neotevřenou) lahvičku Zero flats tmelu, tím mám jistotu, že mám sebou vždy tmel, který bude ve funkčním stavu. Na druhou stranu to může znamenat někdy řešení defektu, který to mohlo dát za jízdy. To se mi zatím ale ještě nestalo, tmel z lahvičky jsem doléval zatím 2× a v obou případech jsem měl v plášti tmelu dost, který stříkal ven a nic nezacelil (v obou případech to ale byla už velká díra a v obou případech to bylo ještě s NoTubes tmelem v plášti, ale vždy byl zrovna téměř nový plášť, cca 14 dní, takže i nový NoTubes tmel).

          Ono jedna věc, že v plášti nějaký tmel je (tedy třeba slyších to šplouchat) a druhá věc je, že to ještě vůbec neznamená, že je ve funkční konzistenci.

          Zvlášť při častém průběžném doplňování přes ventilek bez kontroly stavu tmelu se stane, že tam tmel sice je, ale nefunguje.

          0 0
          • Fredos  

            Ty jo, díky za vyčerpávající odpověď:) Já ho právě ani nedolévám, používám vždycky jen na nahození, vozím maxxis pláště ± 1000g, takže to drží samo bez defektů i bez tmelu. A hlavně teda když po měsíci jsem v něm nic neslyšel tak jsem na to kašlal i kvůli tomu. To je moc častá práce pro mě. Jinak v létě jsem měl jednou tuším po necelých dvou měsících sundaný přední HRII a bylo zcela sucho.

            0 0
    • jIrI___  

      S Orange Seal nemám zkušenost (dá se koupit v ČR?), ale zatím se mi z tmelů nejvíce osvědčil Zero Flats a troufám si říct, že jsem vyzkoušel snad všechny tmely v ČR dostupné (včetně tmelů určených pro motorky). Osobně nechápu B-F mánii kolem NoTubes, který byl dobrý snad jen v době, kdy na místním trhu byla jediná konkurence Caffe Latex :)).

      0 0
      • MlokCZ  

        Oragne seal jsem v ČR zatím neviděl (třeba se ale už někdo objevil), já bral tady:

        http://www.tredz.co.uk/…nt_90093.htm

        On vůbec po Evropě moc dostupný není.

        0 0
        • Vtomas  

          tady se taky chystám objednat a dokonce sem ho našel na jednom shopu v UK ještě levnější, ale díky tomu, že chci vzít ještě pár věcí tak nakonec tady.

          0 0
    • Vtomas  

      TREDZ vychází asi určo lip: Nevěděl sem rozdíl jakej je mezi Orange Seal a Endurance Sealant a SubZero.

      Regular Sealant: One serving lasts 30–45 days (we check ours every 2–3 months), has the best sealing capabilities of all three products, can seal up to a 1/4" size puncture, and is good for temperatures down to 11°F.

      Endurance Sealant: One serving lasts 60–120 days, can seal punctures up to 1/8" (2nd best in sealing abilities), and is good for temperatures of 0°-11°.

      Subzero Sealant: One serving lasts 60–180 days, can seal punctures up to 1/8" (3rd best in sealing abilities), and is good for temperatures –20°-0°.

      0 0
      • MlokCZ  

        Přidávám jejich kompletní tabulku pro srovnání variant.

        0 0
    • jopny  

      Toto téma je zrovna aktuální, tak se přidám s dotazem.

      Sháním něco levného na přechod na bezduše, ventilky, páska a tmel. Ráfky TLR 27mm vnitřní šíře.

      Doporučení? Stans, Orange atd?

      0 0
      • Jenda  

        páska Tesa stejná jako NoTubes akorát je jí za ty peníze 10 x tolik :-)

        Ventílky Mitas

        Tmel si vyber jakej chceš :-)

        0 0
    • Vtomas  

      ventilky sháním taky a zrovna v černé barvě, ale nechce se mi dávat 300,– za kus. Jsem rozhodlej pro Orange Seal Endurance 16Oz (rok myslím vydží). Páska Gorilla Tape

      0 0
      • jopny  

        Kde budeš brát pásku a tmel? Odkazy výše jsou regular verze.

        0 0
        • Vtomas  

          tady budu brát Endurance http://www.tredz.co.uk/…nt_90096.htm (potřebuju i několik pí*ovinek okolo, které v ČR nemůžu sehnat) konkrétně myslím třeba tuhle pumpu, kterou schováš přímo do sedlovky http://www.tredz.co.uk/…mp_89986.htm

          tady pásku http://www.sanitace-dezinfekce.cz/…elka-32m.htm jen ještě nevím jestli budu brát 25mm (pro mě super) a nebo 48mm a to jen z důvodu, že bezdušáky chce dělat i kámoš a neví jak má širokej ráfek

          černé ventilky? pokud někde nenarazím na Gorilla pásku a ventilky na jednom e-shopu tak cinknu kámošovi do bajkovýho shopu a pak si jen dojedu na prodejnu ať nemusím platit 2× poštovný. Na TREDZ maj černý, ale nějak se mi zrovna nechce dávat 300,– + za kousek

          0 0
    • Johnnyxjr  

      Tady malé srovnání

      http://bikepacker.com/…al-sub-zero/

      0 0
    • suslos  

      Zeptám se zde (už jsem tu pročetl 3 vlákna)..

      existuje nějaké jednoznačné doporučení na tmel? aby vycházel dobře poměr cena/výkon? Případně tip kde koupit za dobře?

      Bohužel letos budu udržovat při životě už 3 kola (EN, HT XC + přítekyně Camber) s tím, že budu přehazovat i pláště více, tak pátrám co bude ideál nakoupit. Zatím se mi podařilo ukořistit poslední litr z chainu, když byla sleva na Joes no flats – to litr vyšel asi na 400kč. A včera jsem dolil poslední zbytek Zero Flats (s kterým jsem byl spokojený, lepší jak NT).

      Díky za tipy a popostrčení k nákupu.

      0 0
      • stimhel  

        Orange Latex Noxon jsem nedávno kupoval 1l za 490,– od italianbikes.cz. Nemám ho ještě vyzkoušený, zatím jezdím No Tubes.

        0 0
    • 01carbon  

      Netušíte někdo jestli je to stejný tmel jako Orange, nebo je stejná jen barva?

      https://www.ktm-kola.cz/…-ml-oranzova

      0 0
    • milan.v  

      Jinak Orange Seal k dostání v ČR od Hynka – https://eshop.futurecycling.cz/…orange-seal/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.