Zkušenosti se silničními plášti?

17 nepřečtených
  • javormartin

    Počítal jsem tu různá témata o silničních pláštich, ale moc tu toho není. Co kdyby do tohoto vlákna psali uživatelé krátké recenze na silniční pláště, např kolik km na daném najeli, nějaké krátké subjektivní zhodnocení, např držel dobře, ale sjel se po 3000km atd.

    Ideální by bylo napsat o jaký model šlo, kolik najel + zhodnocení, počet defektů, esi byly + cenu :)

    O výhodách GP 4000S je tu toho dost, ale co levnější pláště?

    Určitě by to mohlo udělat pěkný přehled o tom, co kdo má vyzkoušené a co stojí za nákup a čemu se raději vyhnout.

    Např. co by jste doporučili za levnější pláště, řekněme cca 300 kč ks na zimáka, hodně mokro, občas dost sračky, aby to něco málo vydrželo a hned se to nevybulilo atd…

    0 0
    • blaf  

      od levnejsiho plaste cekej delsi zivotnost, ale nic moc jizdni vlastnosti…

      0 0
    • 159753  

      Pokud chceš něco supernezničitel­ného, kup plášťovky od Tufa..Několikaletá zkušenost. Já jsem hobík, ale znám pár závodníků a ti to potvrdili jako nejlepší tréninkovou věc. Nechceš mívat defekty? Tak to naplň mlíkem.

      0 0
      • javormartin  

        No od Tufa jsem vozil galusky, jako super, akorát bohužel vydržely málo km a letos jsem měl asi vyloženě smůlu na defekty. Letos 9 defektů galusek, vždy jiné místo. 2 ks řízlé neopravitelně, ostatní opravitelně, ale měl jsem asi smůlu…

        Teďka vozím chvíli pláště ještě jsem toho moc nezkusil Tufo jsem vyzkoušel dost.

        Možná zkusím jejich pláště, uvidím esi budou k sehnání :)

        Že levný plášť může více najet atd, to obecně vím, zajímají mě spíše čísla, než vydrží hodně. Pro mě je např 4500 km málo, to my vydržela průměrně obyčejnější galuska…

        0 0
    • kOmE  

      Ja jezdil par sezon Continental Ultra Race Kevlar 23 a 25mm a ten vzadu sel po 3000km do kytek. Ted zkousim levnejsi Ultra Sport kevlar ve 23, nevim jestli se mi to zda ,ale parkrat jsem mel pocit ze sel lehce do smyku na mokrym asfaltu :), co jsem jezdil driv uz si nepamatuju.

      0 0
      • tomekusti  

        Ultra Sport kevlar jezdím a máš pravdu. Na mokru jde do smyku velice ochotně a často. Jak je souvisle mokrý asfalt, chce to opatrně na brzdách. Kupodivu mi zatím vždy spíš ujížděl zadek, takže sem to vždy ustál, ale párkrát to bylo na hraně

        0 0
        • kOmE  

          To není ddobrý. Ted ho mam i v predu :), to se budu bát do zatáček. Asi ten přední vyměním za něco co líp drží. Nějaký typ na 23mm plášť.

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Continental GP 4000s

            Jinak moc dobrý jsou Micheliny Lithia poměr cena výkon – super

            0 0
    • Payia  

      Na zimakovi mam dobrou zkusenost s plastema Maxxis Detonator – koupil jsem je kdysi v casovem presu u zlodeje Sterby (prazaci nejspis znaji) 550kc u nej na krame, 250kc na netu.

      Najel jsem na nich ± 10.000km a pak preventivne vyhodil. (prohodit predni a zadni, tak nejspis jeste 5000km daly) Na zimni pocasi ideal, neklouzaly na mokru, pohoda.

      Naopak rozhodne nedoporucuju plaste Schwalbe Blizzard – nejvetsi smejd co jsem kdy mel. Po 5 smykach behem jedny vyjizdky sly do popelnice, jsou schopny klouzat i pri beznym brzdeni na rovine.

      0 0
      • javormartin  

        Ty Maxisy Detonary mě právě taky docela zaujaly, cena je celkem slušná a pokud vydrží opravdu hodně, tak ho prubnu.

        Teď mám na zimáku ten Schwalbe Blizzard a nestěžuju si, pravda je, že jsem ho dal až v půlce února, takže jsem na něm najel cca 2000 km, takže životnost ještě hodnotit nemožu, nějaké ty malé kratší smyky ustál bez následků, drží celkem dobře a byl za cca 200 kč, tak řekl bych, že celkem ok. Zatím i 0 defektů, ale už není v nabídce.

        0 0
    • re01  

      Momentálně jezdím Schwalbe Marathon Racer 700×30c. Rychlý univerzál na silnici a šotolinu. Na šotolině je lepší. Na mokrém asfaltu bych řekl, že byl lepší Specialized All Condition 700×28c, který jsem měl předtím. Nicméně ten Spešl vydržel necelé 3tis. a byl prošoupaný na na tu protidefektní vrstvu. Schwalbe zatím 800km, celkem bez známek opotřebení. Pouze na jednom místě trošku obržděný od smyku při prudkém brždění, když jsem přehlíd auto na křižovatce. To moc nedržel. Jel jsem, prudce zabrzdil a ležel jsem. Nic mezi tím, jedeš a najednou ležíš :-)

      0 0
    • Martinson  

      http://www.bikesport.cz/…tovy%29_2453

      http://www.conti-online.com/…plus_en.html

      vozím ho na zadním kole v 25 mm verzi a zatím držák. Je ale trochu těžkej.

      0 0
      • bochov  

        Také jsem přešel na plaštovky Tufo naplnil mlíkem a jezdím již dva roky bez defektu na plaště bych již nešel mam Tufo s33 ty nejobyčenější

        0 0
    • javormartin  

      A máte někdo zkušenost i s vyloženě levnými gumami? Např. Rubena Syrinx? Mají je nově na kupkole, ta cena je lákavá, ale zase otázka co vydrží a jak jedou atd…

      0 0
    • Favf1  

      Doporučil bych legendární a ověřený Michelin a to jednoznačně před všemi ostatními značkami. Je i cenově zajímavý.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Micheliny jsou slušné, mám zkušenosti s ProRace 3 a 4 a oba vydržely hodně.

      Letos mě hodně překvapily Ultrema. Běžně vydržely pár set km, letos už na nich mám nalítáno přes 2000 km, velká většina na závodech a pořád drží bez defektu.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Jinak letos jsem nasadil na jaře kombo od Continentalu Force + Attack a zklamaly mě. Na Continental jsem slyšel pouze chválu. Bohužel přední plášť Attack se velmi rychle sjel, zatímco zadní vydržel celou sezónu. Na předek jsem pak nasadil klasiku GP4000 a taky drží.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.