Zkušenosti s kolem od Superioru

9 nepřečtených
  • TomiXák

    Zdravím,

    chtěl bych si koupit nové kolo od Superioru, konkrétně tohle – https://superiorbikes.eu/…ite-team-red

    Místní cykloobchod mi od něj ale odrazuje, že nemá moderní goniometrii (že z kopce budu trpět) a nabízí mi místo něho spíše kola od Rock Machine.

    Mám dát na jejich radu a koupit si kolo od Rock Machine, nebo stejně jít do toho Superioru?

    Popřípadě máte nějaký vlastní tip na kolo?

    Můj rozpočet: 40–60 tisic

    Váha: 80kg

    Výška: 194cm

    Co bych chtěl: Nechci žádněj sjezďák, prostě závodní karbonovej hardtail na maratony a občasné xc závody.

    Díky

    0 0
    • Rychlej turista  

      Buďto bych si koupil to, co chci já nebo bych se tomu prodejci vyhnul. Obecně se zásadně vyhýbám lidem, kteří přesně vědí, co právě já potřebuji.

      Právě tuním jeho menšího bráchu :-)

      0 0
    • Libas  

      A jaký kolo od RM ti doporučuje prodejce?

      0 0
    • jfk  

      Superior 2019 skutečně nemá moderní geometrii, což dokládá fakt, že na příští rok mají geo novou: superior 2020

      Nová kolekce je ke shlédnutí zde: xp 2020

      0 0
    • A123JMP  

      Tak budeš z kopce trpět asi jako donedávna všichni, protože obdobnou geometrii měly v této kategorii kol všichni výrobci. Tím jak ve SP XC jsou tratě náročnější na techniku, tak se změnila geometrie nových modelů. Otázkou je jestli pro Tvoje využití bude přínos až tak velikej. Asi bych Ti poradil to co se píše na tyto dotazy obecně, zkus si sehnat testovačku a projeď se na ní, každej prodejce Ti jí sežene. Vyzkoušej si SUPa, RM a další (v tomto cenovým rozmezí neuděláš chybu) a uvidíš. Vybírej podle Tvého pocitu z jízdy ne podle řečí. Já mám od SUPa model XF a z kopce netrpím. Ale kdybych se dneska rozhodoval, tak bych si počkal až bude nový model 2020 na test. Tam je ale v Tvém rozmezí ceny o řád nižší model, a pokud na nový kolo chvátáš tak vybírej z toho co je a určitě na letošní modely usmlouváš ještě solidní slevu.

      0 0
    • atty  

      Tak když to nemá tu moderní goniometrii :)

      Především záleží, kde a jak budeš na tom kole jezdit – jezdit na té úplně moderní goniometrii = podseklá přední vidle jak na sjezďácích :) rovné cyklostezky je taky vcelku k ničemu.

      Hodně záleží na ceně, co Ti na SUPa udělaj – jako velmi rychlé a svižné kolo do velmi lehkého terénu špatné určitě není (váha, osazení), takže pro to, co chceš ty na něm jezdit celkem slušný kolo.

      0 0
      • jfk  

        Tazatel říká, že chce na maratony a xc závody. Maratony a xc závody jsou nepochybně ve škále od lehkých po obtížné (technicky/po­vrchem); to že před pár lety se jezdila geo, která nebyla tak stabilní ve sjezdu neznamená, že by se dnes člověk neměl ohlížet po kole s geometrií moderní. Hovořím z vlastní zkušenosti (Giant xtc 29 2012 vs Epic ht 2019): 71.5 vs 69.8 úhel hlavové trubky, na Epicu se mě znatelně posunula hranici toho co sjedu (sjedu v pohodě), ve výjezdech a po rovině negativa neshledávám.

        Takže za mě moderní geo, boost, 1×12 shimano a pokud by zbyl rozpočet, tak teleskop sedlovka

        0 0
    • Gwaihir  

      Na canyon ses koukal?

      0 0
    • blue.sun  

      Hm, můj Lector má podobnou geometrii a nemám pocit, že bych ve sjezdech trpěl…

      Rock Machine bude excelentní ve sjezdu (předpokládám, že ti nabídli karbonový Blizz), ale na výjezdy a dlouhé přesuny nebude tak ideální jako klasicky laděný Sup.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.