• Peslezedirou

    Ahoj, i když to je off topic, tak si myslím, že by se to mohlo hodit nejenom mně. Jak vybrat dobré životní pojištění, pro člověka aktivně sportujícího, pro případ úrazu, nebo pro případ nějaké události, která by měla za následek trvalou invaliditu?

    Na trhu je celkem dost produktů, ale popravdě přiznám, že se v tom vůbec neorientuji. Pokud máte se životním pojištěním zkušenosti, jak z pohledu pojištěnce, nebo z druhé strany, tak se podělte o své rady.

    Děkuji

    Vojta

    0 0
    • Bafoon  

      http://www.partners.cz/ ted jsem k nim přešel prakticky se vším ohledně financí. životko mám i s urazovkou sebe a přítelkyně, spokojenost. kdyby se něco stalo holky jsou zajištěný. Jinak víc k tomu nemám, to bude kus od kusu :-)

      0 0
      • Kynio  

        skvělá věc přesně tak. Jsem u nich už 2 roky a o nic se starat nemusím, vše zařídí za mě

        0 0
        • madcat  

          Já teda zatím trpím silnou averzí vůči VEŠKERÝM tzv. finančním poradcům (rozuměj přeškoleným instalatérům, dlaždičům a opravářům kopírek), ale pozitivní reference na firmu Partners mě možná donutí si taky nechat poradit někým, kdo tomu aspoň trochu rozumí – víc než já. Nějaký finanční produkty (fuj, nesnáším tohle sousloví) taky jako asi každej mám, ale ani v podstatě moc nevím, jestli jsou pro mě dobrý nebo ne… totiž – když člověk ani vlastně moc neví, co v životě chce, tak je to těžký vybírat nějakej vhodnej, že :).

          Taky jsem od kolegy z práce slyšel poměrně slušný reference na firmu AWD… i když chápu, že je to vždycky o lidech, a všude můžeš narazit na pitomce, kterej se bude snažit tě odrbat ve svůj prospěch a prodat ti to, co vůbec nepotřebuješ, ale na čem nejvíc vyvaří…

          0 0
          • Barak  

            Jestli chceš reference na Partners, tak já ti něco napíšu. Asi před 2 lety, v době, kdy naposled snižovali stání podporu, jsem si u nich nechal udělat v polovině prosince stavební spoření. Hned jsem tam poslal peníze za celý rok, aby mi stát připsal podporu v max. výši a byl jsem spokojenej, jak jsem to pěkně stihnul před tím, než stá skrouhne podmínky.

            Někdy v lednu nebo únoru mi volá pani ze stavební spořitelny, že jim přišly peníze, ale podle v.s. nemůže dohledat k jaké smlouvě to patří. Poslal jsem jí faxem kopii smlouvy a považoval jsem to za vyřízený. Bohužel to nebylo tak snadný. Partners jim tu smlouvu vůbec neposlali, prý proto, že jí dali na špatnou hromádku a omylem jí zaarchivovali. Takže jí ve stav. spoř. neměli zaregistrovanou. Pořád ale zbývalo dost času to vyřešit. Nebudu složitě popisovat ty peripetie, kdy jsem Partners mnohokrát žádal, pak už i přemlouval, aby tam tu smlouvu poslali. Dopadlo to tak, že to přes opakovaný ujišťování neudělali, stavební spořitelna mi prachy poslala zpátky, protože pro ně byla smlouva neplatná a já jsem odstrouhal a musel si uzavřít smlouvu jinde už za horších podmínek.

            0 0
            • PjSky  

              stane se. ale pokud se zivim agenturni cinnosti (na kvalitu sluzby zamerena cinnost) pak se stat nesmi.

              nechapu proc chodite k agentum a nezajdete do velke stabilni pojistovny, nejlepe dobre zavedenou s EU nebo statem. Nechci jmenovat.

              Jinak pro zahranicni rekreacne-sportovni vyziti, opakovane casto se vyplati napr. kreditni karta s komplexnim pojistenim cest a urazu, napr. u AIG.

              Zase nebudu jmenovat ;)

              Btw. zivotni pojisteni je pro lidi bez majetku (mladi manzele) atp. Pokud vlastnite byt, auto atp. tak vasi polovicce postaci byt prodat a koupit mensi, a to co platite za zivotku ji radeji hodte na ucet nebo investujte, rekl bych.

              0 0
              • pegas  

                blbost…neber to zle,ale to co jsi řekl ke konci je naprosta hovadina…

                0 0
                • witmar  

                  řekl bych že nejen to co napsal na konci..

                  0 0
                  • pegas  

                    no ta první věta dává smysl…podnikání zaměřené na kvalitu služeb, kde tahle pověst a kvalita tě živí, tak se nesmi stát to co se stává partners a dalším..

                    0 0
                  • Dumbíček  

                    Vyvrať nebo mlč. Já s tím naopak souhlasím, jakékoliv pojištění je už z principu pro většinu lidí nevýhodné. Vždy na něm většina prodělá, aby vytvořila prostředky pro čerpání těh nešťastníků, kteří budou pojistku čerpat, plus výnos pro pojišťovnu. Proto je životní pojištění pro sociálně slabší, nebo průměrné klienty.

                    Před pár lety jsem se schválně poptal pár lidí z mého okolí. Životní pojistku měli vesměms lidé tak do průměrných přijmů, ostatní ne. Známý, auditor tehdy z D&T, mi to vysvětlit tak, že je u životní pojistky malý výnos. v případě jeho úmrtí zajistí manželku a děti prodej nemovitostí. A s vyšším výnosem, než u pojišťovny. A v případě že se mu nic nestane, v což doufá :-) podědí jednou děti ty nemovistosti.

                    0 0
                    • pegas  

                      hrozne inteligentní výrok:,,jakékoliv pojištění je už z principu pro většinu lidí nevýhodné. Vždy na něm většina prodělá, aby vytvořila prostředky pro čerpání těh nešťastníků, kteří budou pojistku čerpat"

                      zkus popřemýšlet na jakým principu a k čemu primárně pojištění slouží a jak by mělo fungovat…poté mě zkus znovu napsat svůj názor…

                      0 0
                      • mr.antik  

                        pojištění je hlavní produkt komerční pojišťovny, čili primárně slouží ke vytváření jejího zisku.

                        0 0
                        • pegas  

                          to tarify mobilnich operatoru taky a nikdo se necuri…poplatky za ucty bank taky..atd..

                          0 0
                          • mr.antik  

                            to je věc nabídky a poptávky…

                            Jen prostě některý produkty se snaží vypadat jakoby výhodné.

                            0 0
                            • pegas  

                              to pojisteni, ale dle me neni…

                              0 0
                              • mr.antik  

                                ale je, záleží jak vnimáš to riziko…

                                0 0
                                • pegas  

                                  pojisteni je náklad…naklady nejsou nikdy výhodné v tom pravem slova msyslu…samozrejme zalezi co je myslis pod pojmem vyhodny (pomer cena/kvalita.­.uzitek??)

                                  0 0
                      • PjSky  

                        mno taky videt ze se v tom nevyznas.

                        napsal to dobre, bohati lide se nepojistuji, fakt. Je to prodelek, penize dokazi pracovat mnohem lepe.

                        Co vis o pojisteni? Puvodne to byl produkt rize socialni, pro zajisteni sirot a vdov. Postupne, formou „sazky“ zaslo do prumyslu :) a skvele fungovalo? Nikoliv. Staci kdyz se nahromadi u jedne pojistovny vetsi cetnost udalosti a pojistovna se hrouti, prestava vyplacet. Tzn. je realnym rizikem kazdeho pojisteni, ze se na vas nedostane. A je to soucast toho biznisu, proste to tak je.

                        napr. FSA v UK hodnoti pojistovny podle toho, do jake miry budou schopny vas zajistit…

                        atp.

                        Samostudiju zdar.

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          I bych s tebou souhlasil, ale pojišťovny jsou taky pojištěné – u zajišťoven. Ty ale samozřejmě mohou jít do kytek taky :-)

                          0 0
                          • PjSky  

                            To mi nemusis rikat. A velke lodni spolecnosti nemaji vubec narok byt pojisteny, ani u zajistoven, tak maji vlastni Kluby (doslova Clubs) ktere sbiraji fondy na pokryti ruznych „pruseru“ atp. atp… :)

                            Prave pojisteni u zajistoven je to, co te nezajima, protoze to byva obvykle minimalni (dle legislativy prislusneho statu kde pojistovna pusobi). Tady uz ale nevim: jak napr, CR prikazuje byt zajisten a na kolik, to se radeji nepidim.

                            0 0
                            • witmar  

                              No a proto má tolik lidí své finance v bankách že?Podle mě běžní lidé nemají páru o tom jak fungují banky ani pojišťovny a spol…

                              Finance např. i na ŽP jsou bezpečnější než v bance…(podle mého) a Spousta movitých lidí i prosperujících podnikatelů má své rezervy právě na ŽP protože i kdyby šlo jeho podnikání totálně do kytek a následovala by třeba i exekuce…ŽP je v tomhle směru nedotknutelná…

                              Říkáš že lodní společnosti nemají nárok být pojištěny? Nárok asi ano ne??? Teď nevím jestli ses splet nebo jestli to nechápu já… Jak jsi to myslel?

                              0 0
                        • pegas  

                          Nevím, zda má smysl reagovat na tvůj příspěvek a navíc se

                          musím smát Vašim výrokům s hroucením pojišťoven a podobným tragickým úvahám ohledně penzijních fondů, apod…Pokud přijde krize, válka, piratský utok na internetovou sit, pád meteoru, hyperinflace, tunely bank..vymysli si co chceš..je jedno kde budeš mít peníze- v bance, pojišťovne, pod polštářem..v ne­movitosti…vše půjde do kytek…a že to jednou přijde, tomu věřím…otázka je, jestli to zažiju nebo to odkážu dětem:-)…Takže s Tvým myšlením a chytrostí začni nakupovat sušený maso, konzervy a láhve pitné vody, pač to možna bude jediný co bude mít hodnotu…PS.doufám že máš velkej sklep!!

                          A to že bohatí nepotřebují pojištění?..opravdu inteligentní výrok!!

                          Pojištění je naprosto individuální záležitost, kdy záleží na situaci, kdy, koho a co zajišťuješ…jaká rizika jsou pro klienta zajištěna a co s plněním z pojistky chce řešit…jestli seš bohatej, chudej..živej nebo mrtvej je jedno…

                          To že peníze dokáží pracovat lépe souhlasím, ale k tomu není určeno pojištění!!!Chápeš smysl pojištění?Víš jak funguje…co s pojištěním řešíš?…pokud mě řekneš produkt kde za 300–400 měsíčně si zajistím 2 mil plnění když budu plně invalidní budeš dobrej!!..400*12=4800 ročně..za 60 let si zajisti rodinu na 288000 + zhodnocení:-)

                          Jinak bych chtěl být Tvým partnerem- zajistit rodinu autem, je velice rozumné a ukazuje jaké je tvé vzdělání v této oblasti..

                          O nemovitosti se bavit radši nebudu pač nevím zda bys to pobral:-))

                          0 0
                    • witmar  

                      Co je to malý výnos? Stím že je životní pojistka pro sociálně slabší a pro lidi s průměrnými platy? to jsi posoudil podle těch lidí ve svém okolí které jsi poptal (předpokládám).. Já vím naopak o velice movitých lidech kteří je mají a přesně ví proč je mají.. Takže bych to asi takhle nedělil..

                      Podle mě je to individuální..každý má svůj rozum aby věděl zda to může být pro něj přínosem…

                      0 0
              • Barak  

                Stát se to sice nesmí, ale mě se to bohužel přihodilo. A co si na nich vezmu…

                Příště to asi udělám jak píšeš. Jenže, u stavebka je to asi jedno, ale u dalších produktů běžný člověk nemá tolik času a chuti oběhávat různé pojišťovny a banky, studovat jednotlivé produkty a vybrat z nich ten nejvýhodnější.

                Zahraniční pojištění mám od Alpenvereinu.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Jsou pro tebe dobrý :)

            Ale poradit si musíš nechat od odborníka a ne od „instalatéra nebo opraváře kopírek“, jak říkáš :)

            Důvod jsem ti uvedl už níž v jiné větvi. Třebaže platíš řádně daně, tak nechceš-li v penzi sotva přežívat, tak se tomu nevyhneš.

            0 0
      • Vlčoun  

        Tak k Partners taky něco přihodím. Kamarádka přítelkyně z VŠ zavolala jestli nechceme poradit ohledně financí. Domluvili jsme si schůzku (nakonec z toho byly 3 několika hodinové debaty). S přítelkyní chceme kupovat byt (na hypotéku) v horizontu 2–3 let. poradkyně nám nabídla Investiční životní pojištění od AEgon (závazek 4.000,– Kč na 30 let!!!). Po detailních dotazech jsme se rozhodli to nepřijmout a vzít alespoň penzijko a založit spořící účet, což nám doporučila také ona. jak jsem jí s IŽP odmítl nechtěla s námi uzavřít vůbec nic. Buď vše nebo nic. Finanční poradkyně, která nevěděla jak se pricipielně počítá hypotéka, nás chtěla upsat na 30 let!!!!

        A to jsem jí musel dát přes 10 kontaktů na další duše aby mi mohla takhle dobře poradit!!!

        Nejlepší je fakt poradce za kterým není žádná finanční skupina, ale musíš vědět co chceš. Jinak po pár letech spláčeš na výdělkem.

        1 0
        • Flegmatik  

          Tak těch finančních a pojišťovacích možností je na trhu taková šíře (v řádech tisíců), že se asi těžko najde jeden člověk, který by je měl všechny zmáknutý a dokázal každému jedinci vybrat to úplně nejlepší.

          0 0
          • PjSky  

            to je blabol…

            skutecnych poskytovatelu je asi jen 15, pricemz produkty jsou vicemene okopirovane zleva do prava. Odebiram uz pres sedm let mesec.cz a penize.cz a popravde uz to ani nectu. :)))

            Mas asi tak tri nejlepsi moznosti od kazdeho produktu. Financni poradenstvi je jen druh pyramidove hry, kde vetsina „klientu“ nikdy nesledovala produkty a trhy a po dvaceti minutach pohovoru ma hlavu jak patraci balon a to je taky to, co prislusni poradci chteji :) stado ovci co jim upise dost smluv, at je bonita a at jsou rychly prachy (brokerage fee).

            Jsou dva druhy agentur: ty ktere podporuji pojistovny jako partnery pro outsourcing poradenstvi a ti druzi: hamouni svigravi. :)

            Nekolik znamych mi zkouselo strelit tohle a tamto, vesmes se upisujete, nakonec toho budete litovat az s hypotekou na krku budete jeste priplacet kopec zarucene uzasnych a drahych pojistek :))) good fuck. Pritom hypoteku a pod. lze pojistit PRIMO v bance, a ne nevyhodne, ruzne zmrazeni atp. A ruku na srdce, kdyz vas to nekde sejme, a budete invalida, zmeni se vam naroky na bydleni, zbavit se nemovitosti s hypotekou lze, a ne nezbytne nevyhodne.

            Doporucuju dobre kontrolovat kolo a neriskovat, ta troska adrenalinu za ztatu koncetiny nebo celeho zivotniho smeru fakt nestoji. A penize se ukladat na ucet a pokud mate koule, muzete investovat.

            0 0
            • Bafoon  

              Doporucuju dobre kontrolovat kolo a neriskovat, ta troska adrenalinu za ztatu koncetiny nebo celeho zivotniho smeru fakt nestoji.

              tobě se ještě nestal na kole(ve sportu) vážnější úraz tak tipuju? :-)

              0 0
              • Rychlej turista  

                Ale jinak má pravdu ten chlapec. Pochopil jsem to tak, že než spoléhat na pochybnou pojistku, je lepší méně riskovat.

                0 0
                • Bafoon  

                  méně/více riskovat je ošemetná teorie – mám ve svém okolí kluka co takřka v nulové rychlsti spadnul z bajku tak nešikovně že potřebuje asistenci a stejně tak znám kluka z motokrosu a co ten přežije jen se zlomininama to nechápu :-) pojem méně/více prostě nejde definovat. to bychom nakonec všichni leželi v posteli a i tam by hrozilo smrtelné nebezpečí :-)

                  za mě zkrátka mít nastavenou pojistku na velké průšvihy a na nějaké zlomeninky se vyprdnout, kolikrát si já jako hobík něco zlomím? to se nevyplatí platit v poměru k vyplácené částce, ovšem trvalé následky sakra zpřehází život

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Každý nějak riskuje, protože sám život je hodně riskantní záležitost. Tím méně jsem myslel zejména zbytečně. V mém případě to třeba znamená, že jsem prakticky přestal jezdit za kamióny. A je toho víc, co jsem takto přehodnotil a vůbec jsem kvůli tomu nemusel zůstat doma ležet na kanapi :-)

                    0 0
                    • Bafoon  

                      jsem ted uplně zapoměl jestli se o něco přem nebo něco rozvádíme :-D

                      0 0
                  • Rolák  

                    Přesně tak, ono i pojistku je třeba umět nastavit, není umění nechat se oblbnout od „poradce“ který klienta vmanipuluje do pojistky s investiční složkou a pojištěním 10 000 Kč na smrt vydávanou za rizikovou pojistku (a takových není mezi lidmi zrovna málo :-( ). Přibližnou orientaci dá například kalkulačka na životní pojištění ale pak už je potřeba si s tím pohrát a pro klienta pojistku nastavit.

                    0 0
            • Flegmatik  

              15 skutečných poskytovatelů – ale čeho?

              V ČR je působí 40 bank, 16 záložen, 52 pojišťoven, 58 obchodníků s cennými papíry, 23 investičních společností, 10 penzijních fondů a 168 fondů kolektivního investování. Z toho samozřejmě každá tato společnost nabízí X svých „produktů“. Co je tedy na mém předchozím tvrzení blábol?

              0 0
              • PjSky  

                jmenuj pojistovny poskytujici zivotni pojisteni

                jmenuj pojistovny poskytujici urazove pojisteni.

                0 0
                • Flegmatik  

                  ŽP: Aegon, Allianz, Amcico, Aviva, AXA, Česká podnikatelská p., Česká p., ČSOP poj., Deutscher Ring, Generali, Hasičská vzájemná p., ING, Inter Partner Assistance, Komerční p., Kooperativa, Maxima, Cardif, Pojištovna ČS, Uniqa, Victoria Volksbanken, Wüstenrot Živ. Poj.

                  0 0
        • madcat  

          Se nediv žes ju tak nasral, ona už viděla těch skoro sto litrů na provizích, co by za tebe dostala, na svým účtu pěkně v teploučku :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Nejlíp obejít hlavní hráče na trhu a cíleně se ptej, co ti nabídnou proti konkurenci. Generali, ING, ČSOB, … možností je nepočítaně.

      Kapitálové životní pojištění je k ničemu. Zvol si dobré investiční životní pojištění, kde budeš moct podle vlastního úsudku měnit alokaci svých prostředků do jednotlivých fondů, podle rizika.

      Další dobrá věc je, když bude mít spořící složku (možnost výběru části úspor kdykoliv během pojištění, zpravidla nejdříve po 2 letech spoření-pojištění). To bude ale od příštího roku zdaněno.

      0 0
    • Barak  

      To jsi spíš měl na mysli úrazové pojištění né?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Obvykle se úrazový uzavírá jako doplněk k životnímu.

        0 0
        • Barak  

          To jo, ale spousta lidí životní vůbec nemá, protože je to závazek na dlouhou dobu.

          0 0
          • Rychlej turista  

            To přece záleží hlavně na tom, jak dlouho budeš žít, ne? A vysoké životní pojištění může člověku život ukončit velmi rychle :-D

            0 0
          • witmar  

            Životku si přece uzavíráš z nějakého důvodu a podle toho si ji nastavíš… A ikdyž nedodržíš tak dlouhou dobu lze to řešit i bez stráty pokud víš jak:-)

            0 0
            • Barak  

              Já se v tom teda až tak úplně neorientuju, takže možná kecám.

              Ale životní pojištění, který jsem uzavíral já je investiční a uzavírá se na delší dobu. Pokud bys ho nenechal doběhnout a z nějakého důvodu ho předčasně ukončíš, je to dost nevýhodné.

              0 0
              • witmar  

                říkám že musis vedet jak na to :-) Neznám přený typ tvé pojistky ale existuje tzm. splacený stav a v kombinaci s mimořádným výběrem peněz je to ok.

                Neumí to ale samozřejmě všechny smlouvy proto bych pečlivě vybítal…

                Navíc pokud chce zajistit pouze rizika lze to nastavit tak aby spořil jen nutné minimum které může být třeba 50kč… a i při vypovězení předčasně máš minimální strátu.

                Je hodne individuální a každý ma jiné potřeby…

                0 0
                • Barak  

                  Taky už si nepamatuju přesné podmínky té smlouvy. Vypovědět jí nechci, ale jisté je, že jsem se dostal do ruky pojišťována, který se mnou rovinu určitě nehrál.:-) Když jsem se tím podrobně začal zabývat, měl jsem sto chutí za ním zajet a nacpat mu tu smlouvu někam. Na druhou stranu si ale říkám, že ten stížený přístup k penězům není až tak špatná věc, protože jinak by mi stálo doma další kolo, tentokrát silniční a prachy v hajzlu.:-)

                  0 0
                  • Barak  

                    Aspoň bych mu mohl udělat negativní reklamu když už nic, takže – hlavně se neobracet na OVB Allfinanz!

                    0 0
                    • přišlapávač  

                      to vi snad kazde male dite, ze OVB je snuska nejvetsich blbcu :-) ja pokazdy kdyz vidim -financniho poradce v o tri cisla vetsim obleku, kteremu je cerstve20, tak se musim desne smat :-)

                      0 0
                      • Barak  

                        No právě, že to nebyl zrovna typ, kterého popisuješ. Byl to dokonce nějaký známý táty, takže jsem polevil v ostražitosti.:-)

                        0 0
                        • přišlapávač  

                          chyba :-) vzhledem k tomu, ze je tato firma postavena na jakesi pyramide, kdy si tito lide ziskavaji „zakazniky“ z rad pratel, rodiny, rodinnych pratel, pratel pratel rodiny… :-)

                          0 0
                          • Dag  

                            Myslim si ze v dnesni dobe je velice malo nebo vicemene skoro zadne pojistovny, ktere by fungovali jinak nez formou piramidy.

                            0 0
                            • witmar  

                              To se pletes ale rozhodne jsou i takove jek rikaš…

                              0 0
                            • madcat  

                              Pojišťovny samotný asi ani ne, ale snad všechny tady ty poradenský firmy jsou na tom dost postavený. Mám to nepřímo potvrzeno od známýho, jehož známej do toho asi nastoupil jako jeden z prvních v ČR, už při škole, a přineslo mu to asi slušnej vejvar, protože je placenej z provizí všech, kteří jsou „pod ním“. Nějakou dobu o něm nebylo slyšet, ale pak začal svoje rodiče u nás ve vsi navštěvovat v CLS AMG, a teď už tam stává F430. Je u OVB, nutno dodat. A natáhl tam i svýho velmi ambiciózního, o to však míň schopnýho bráchu, původně opraváře kopírek, takže podle toho to potom vypadá, že… :-/

                              0 0
                              • PjSky  

                                tak ja si prisolim. z okna v praci vidim do dvou mistnosti OVB, kde skoli ty „experty“. 2× tydne delaji skoleni, jedno je „opakovaci team“ a druhe je „new flock“, dve mistnosti plne lidi. Tam si ani obleky brat nemusi, takze vidite priblizne jaci lide to jsou. Opravare kopirek bych dal na uroven VS proti tomu, co vidim za oknem. Jelikoz jsem prirozeny smirak (vsechno videt, vsechno slyset) vzal sem si do prace dalekohled a jeden vecer si prohlizel ty jejich prezentace.

                                Mno.

                                Ruce pryc.

                                jen na okraj podotknou ze si jiz 7 let zivim mezinarodnim obchodem, pravem, pojistovnictvim prumyslu i pravnich jistot atp. Ovsem v ramci korporace, tj. neklientsky (kazda akce je mala domu :) ) Dva roky pred tim sem delal v nejvetsi ceske brokerske spolecnosti, clen IBA pro pojistovnictvi, pojistovali jsme ve vsech aspektech cely severocesky kraj z nasi pobocky. Top partner vsech pouzitelnych pojistoven v CR. Pojistovnictvi obecne povazuji ze uzasnou vec, zvlast prumysl, zemedelstvi, dopravu a.. pravni jistoty.

                                Bohuzel tyhle male vsi kolem, ty jsou nemoc. Kdyz se mi nejaky agent pokusi neco cpat rad prijmu schuzku a verte mi, po hodinove profesure si jeste rad to propocene sako sunda a odejde… mam na tyhle lidi vazne pifku. Lez za lzi… pokrivene grafy „vynosu“ a „zarucenych jistot“.. fuck

                                0 0
              • Dag  

                Zalezi u jake pojistovny to zivotko mas. U nekterych pojistoven si po deseti letech na svojich penezich a nejsi nic stratny.

                0 0
    • Excel  

      Hledal jsem solo úrazový, ale to co jsem našel, tak vycházelo dráž než pojištění rizik v životním pojištění. Takže mám životní, ale spořící složku jsem upozadil. Kromě výše zmíněných ještě můžeš kouknout na AXU nebo Allianz.

      0 0
      • McBlacky  

        někde nemusíš platit pravidelně nic ve spořící složce :) tak to pak je jen levnější urazko s možností spořit kdyby náhodou.

        rozdíl ale není nic extra. je to jen platba za to, že úrazko můžeš zrušit od minuty a životko ne

        0 0
        • Rychlej turista  

          Životní má smysl jen pro někoho, na kom jsou pozůstalí závislí. Aby je trochu zajistil.

          0 0
          • McBlacky  

            nemáš pravdu, můžeš si ho nastavit úplně stejně jako úrazovku. A většinou kdykoli modifikovat

            0 0
            • Rychlej turista  

              Řeč je o životním pojištění, jako takovém. Pokud nepotřebuješ někoho zajistit, kdybys pošel, tak tobě samotnému je toto pojištění k ničemu. I z obyčejné úrazovky pozůstalí dostanou dost na to, aby tě mohli zahrabat do hlíny. Leda kdybys pošel v posteli, tak tohle by úrazové, na rozdíl od životního, nepokrylo a museli by prodat jedno z tvých kol :-)

              0 0
              • Sharka1  

                no to jsou mi teda temata… :-)

                Ja vidim hlavni vyhodu zivotka v tom, ze mas „vsechno v jednom“ – tj. ted to muzes mit nastaveny ciste jako urazko, a jak zivot pujde dal, muzes modifikovat pripojisteni, sporit, atp., vsechno v ramci jedny smlouvy, coz je samozrejme jednodussi a vyhodnejsi.

                0 0
                • PjSky  

                  to je lez. usetris si jen chozeni do ustavu, ale vynalozene naklady kontra jistoty = prodelas.

                  Otazka je, kolik si myslis ze stoji hodina tveho casu :)

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Výhoda je třeba v tom, že si tak spořím na důchod. Protože jinak nebudu mít ani na chleba.

                0 0
                • Sharka1  

                  nedavno vyslo prohlaseni, ze by si kazdy clovek mel sporit na duchod 114000Kc rocne – docela by me zajimalo, jak si to zodpovedni cinitele predstavuji…

                  0 0
                  • martin_bakov  

                    oni zas tak zodpovedni nebudou, zodpovedni musime byt kazdy sam za sebe

                    0 0
                  • pepek  

                    Proč? zhruba 10000 za měsíc – to přece každý poslanec hravě zvládne jen z ošatného, dopravného, příspěvku na bydlení, na poradce atd. Co je na tom k nepochopení?

                    0 0
                  • Rychlej turista  

                    Dluhy v Americe i Evropě jsou enormní, ale zatím se řešení tohoto problému daří oddalovat tištěním dalších a dalších hromad bezcenných papírků. To jednou skončí a dluhy budou rázem smazány. A s nimi samozřejmě i úspory, takže s nějakým spořením bych si hlavu rozhodně nedělal. My máme kliku, že zatím máme vlastní měnu. Ale odskáčeme to taky.

                    0 0
                  • mr.antik  

                    mě by spíš zajímalo, jak k tomuhle číslu přišli…

                    0 0
                    • madcat  

                      Výpočtem. Ale kdyby se pokusili to spočítat znovu, nebo to provedl někdo jinej, tak dojdou k jinýmu čislu, to je prostě ekonomika se svýma kvantama proměnných a ovlivňujících faktorů.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Prostý statistický roční důchod. Vzhledem k tomu, že na náš důchod peníze nebudou, tak to číslo svou logiku má (už teď žijeme na dluh a to se situace po demografické stránce dramaticky zhorší).

                        0 0
                      • pegas  

                        ± výpočet..prům. mzda je (bude) cca 25 000…důchod při demografickém složení, stavu financí naši rozdavačné cssd vlady:-) bude ±20%..tedy 5000…na to aby sis zachoval určitou úroveň dejme tomu zase 25000 budeš potřebovat měsíčně 20000 (25 000 potřebuješ, 5 000 dostaneš, 20 000 si sežeň…20 000*1­2=240000 ročně…dle statistik budeš v důchodu 15 let (věk se prodlužuje,at­d)…15*240000=3600000…mu­síš našetřit…aktivní věk máš ± od 30…na duchod ti zbejva šetřit dalších ± 30 let…3,6 mil/30= 120 000…ročně šetři:-)…celý je to ±, nezahrnují se do toho další faktory(ekonický růst, inflace,atd…)…ka­pisto?:-)

                        0 0
                        • madcat  

                          Jasně že to chápu, ale proto právě píšu, že kdyby to počítal někdo jinej, tak mu vyjde něco jinýho, právě kvůli těm několika plusmínusům.

                          0 0
                          • pegas  

                            neřekl bych, že ± budou záležet na tom kdo bude počítat…řekl bych že ± záleží na vývoji ekonomiky, státní politice, vývoji životní úrovně,atd..tohle všechno se hůře ovlivňuje a nikdy nevíš jak to bude (napr.: volby…ted jsem myslel že koněčně národ pocopil že to dál nejde…proto jsme si odvolili lepší budoucnost, směr, i přesto že to teď bude bolet…a jak znám českej národ, nevydrží to, bude plakat, držkovat a za 4 roky zas zvolíme socany, kteří vše obratí a půlku rozdají…takže ve výsledky teď děláme krok kupředu aby sme za 4 roky udělali 2 kroky zpátky..

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              Otázka je, co je horší. Jestli rozdat lidem nebo nechat rozkrást několika vyvolenými. Zatím u nás funguje průběžné důchodové pojištění, které nemůže zkrachovat, protože je založeno na tom, že co se vybere, to se vyplatí. Jaká je to výše, je už otázka druhá. Přebytky na důchodovém účtu, co byly v minulosti se použily na něco jiného (z pohledu důchodců se rozkradly) a proto se jeho deficit v současnosti řeší tím, že se důchody nevalorizují nebo jen nepatrně.

                              Ten tvůj lepší směr spočívá v tom, že se zavede povinné důchodové pojištění do soukromých fondů, které proto mohou zkrachovat, ale v českém případě se přikláním k variantě, že budou tunelovány. Něco na způsob, jak v současnosti fungují velké americké banky. Před krachem byly zachráněny tím, že se do nich nalily obrovské veřejné prostředky a byla nejen zrušena jejich regulace, ale navíc bylo zavedeno i „kreativní“ účetnictví, aby tato prakticky zkrachované banky mohly vykazovat v jak skvělé kondici zase jsou. Ale tím, že nebyly zestátněny, ale zůstaly i nadále soukromé, jejich dojení manažery nejen nepřestalo, ale právě naopak, nyní to mohou dělat ještě lépe, protože vědí, že mají neomezený přísun peněz z FEDu a protože jsou soukromé, stát v nich nemá vliv. Proto tyto peníze nejdou do ekonomiky, jak by si FED přál a proto to veřejnosti tvrdí, ale jsou používány na spekulace a nafukování dalších bublin.

                              0 0
                              • pegas  

                                krast budou vsichni…at je nahore kdokoliv, tak to bude stejny…tady se musi zmenit kultura, mysleni a mentalita celkove…nejen tech nahore,ale hlavne lidi dole..nas prostejch obcanu…pokud nebude konkretní (hmotná) odpovednost za zpusebenou skodu politiku a my ji nebudem vyzadovat, tak se bude krast porad…

                                Tvuj druhej odstavec si nacrtl sam a trocha sis ho pribarvil…jistým zpusobem mas pravdu, ale pro me lepsi smer znamena ze budu spolehat sam na sebe, nez na stat…delam v bankovnictvi, denne vidim jak funguji finance lidi, jak premysli…a narovinu rikam ze jsme hloupý narod, klasickej cechacskej pristup- vsechno vim, vsechno znam, ale opak je pravdou..navic vse je umocnene historii nasi zeme,dokud nevymre generace lidi co zazila komunismus ve sve plne krase , tak porad budem nadavat na stat a to jak se mame spatne,atd…zijem si jak prasata v zite…amici sou v tomhle podobni a dvakrat horsi, protoze si mysli ze jsou pupek sveta…

                                0 0
                              • Dumbíček  

                                V okamžiku kdy zákon povolí soukromé penzijní fondy, tím pádem negarantované státem, je konec s penzijním spořením jako celkem.

                                Insituce penzijního spoření ztartí důvěru mas a těh pár lidí co budou dál spořit se pravděpodobně, no spíš jistě, svých peněz nedočká. Jen opravdu rodilý optimista by si mohl myslet, že v horizontu třeba 40 let, nedojde k nějakému zásadnímu ekonomickému otřesu, nebo tunelu ze strany majitele.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Já to zatím chápal tak, že to nebude povolené, ale povinné. Proto mi je proti srsti povinně cpát peníze někam, kde to není garantované – soukromý fond. Pokud to bude jen jako možnost, každého věc, jestli si nechá svoje peníze prošusrtovat fondem nebo se o ně raději postará sám a bude investovat na vlastní triko – možností je dneska dost.

                                  0 0
                        • mr.antik  

                          ok, dobře že se nad tim někdo zamejšlí.

                          Snad jen dodám, že pokud člověk splácí hypotéku (což musí do důchodu stihnout), vychovává děti, tak má zpravidla disponibilní příjem mnohem horší než důchodci, kteří by už tyto výdaje měli mít za sebou.

                          0 0
                • martin_bakov  

                  sporeni na duchod je naivni vec pokud nesporis v radu tisicu za mesic…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Je spoření a spoření. Když mluvíme o životním pojištění s alokací prostředků do akciových fondů, tak ty peníze jen tak neleží.

                    0 0
                    • madcat  

                      Ano, nýbrž se ti kvalitně znehodnocují nákupama bezcenných amerických hypoték apod. :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tam to vůbec nejde. Navíc jsou ty prostředky tak diverzifikovaný, že ustojí i výrazný propad některýho odvětví.

                        Rozmístění prostředků taky respektuje regionální finanční trh, takže peníze jsou v několika měnách (především v CZK).

                        Neznám přesně pravidla, ale tyhle produkty se „pohybují“ jen na území EU a především ČR.

                        Vliv amerických hypoték je jen nepřímý a výrazně slabší než by byl v USA nebo zemích těsněji propojených s USA.

                        0 0
                        • madcat  

                          Je to možný co říkáš, já do toho tak moc hluboko nevidím. Jenom mi to přišlo jako ne zcela vyloučený, a tudíž pravděpodobný.

                          0 0
                        • McBlacky  

                          u těch jistých a hodně diverzifikovaných s malým podílem akcií máš ale růst 2,5–3% ročně. Což je k smíchu

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Vysoce diverzifikované jsou i růstové akciové/smíšené fondy. A tam je ten růst násobně vyšší.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              mi ukaž fond, který využívá libovolná pojišťovna pro svoje produkty, který má růst přes 5% stabilně.

                              Moje zkušenost a zatím všech se kterými jsem se bavil je taková, že když má někdo 4% za daný rok tak si píská.

                              další věc je, že fond může výnosnost mít, ale pokud do něj jdeš přes pojišťovnu jako část produktu, tak nedostaneš zdaleka tolik

                              0 0
                              • witmar  

                                co třeba:

                                fond C-Quadrat? nebo:

                                (Conseq Active Invest Dynamické portfolio):

                                „Conseq Active Invest Dynamické portfolio“:

                                http://www.koop.cz/…e-portfolio/

                                Právě že díky investici přes životní pojistku se můžeš dostat i k elice kvalitním fondům do kterých můžeš investovat třeba i jen 200kč měsíčně oproti tomu když chceš investovat přímo do fondu kde máš vždy stanovenou minimální investici třeba 2000 Kč mesíčně… Vše má své pro a proti…

                                0 0
                        • Rychlej turista  

                          Fakt je ten, že když se bere bordel útokem, kořistí jsou všechny holky šmahem. Takže až se světové finanční trhy definitivně zhroutí, bude úplně jedno, kolik budeš mít v akciích, měnách, dluhopisech nebo bezcenných finančních derivátech prakticky kdekoli na světě. Jediná jistota k zachování hodnoty budou komodity. Jejich fyzické držení.

                          0 0
                          • fousek  

                            Byh rek ze to vyhraje nakonec ten, kdo bude mit prachy ulozeny ve zbranich a nabojich

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              V minulosti se tyto problémy válkami řešily, ale dneska se toho každý bojí, tak na to snad nedojde. I když nějakou tu občanskou v Americe bych rozhodně nevylučoval.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Finanční trh se nezhroutí ze dne na den a už vůbec ne, když se tu po posledních zkušenostech vymýšlí jedna regulační záplata za druhou.

                                Finanční trh a především bankovnictví stojí v ČR na pevnějších základech, než tomu bylo v USA, VB, Řecku, Maďarsku na Islandu nebo v Irsku, atd. Třeba Německo se z krize vzpamatovalo naprosto ukázkově a to je pro nás hlavní.

                                Navíc případy Maďarska a Řecka jsou ještě přiživené dalšími vnitřními problémy.

                                Finanční trh bych tolik nedémonizoval.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  My sice máme vlastní měnu, ale od světa izolovaní nejsme. A když k tomu zhroucení trhů dojde, tak to bude právě ze dne na den a po týdnu už bude celkem slušně vymalováno, protože nidko nebude chtít, aby ten Černý Petr zůstal právě jemu. A že je solidní bublina na dluhopisech už dnes, ví každý. Zatím se ale ještě tančí, takže pohoda.

                                  0 0
                          • witmar  

                            Myslím že celosvětové finanční trhy se nemohou zhroutit…určité části ale ano..

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              Američané s tím tištěním peněz tančí na tenkém ledě a pokud v tom budou pokračovat, je jen otázka času, kdy se jim to vymkne z rukou.

                              0 0
                              • witmar  

                                To máš rozhodně pravdu jen si myslím celosvětový finanční trh zdaleka nestojí na USA… To by už šlo do kytek dávno…Jsou zde i jiné a podle mého stabilní ekonomiky které v tom hraji velikou roli…USA samozrejmě není zanedbatelná položka na světových trzích…

                                Ale to jsou stejně spekulace jak a co bude dál :-)

                                Jo a jak jsi psal ohledně těch dluhopisů pod to bych se taky podepsal :-)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  stabilní ekonomika dnes není žádná, z těch důležitých.

                                  0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Nezapomínej na to, že Američané své dluhy v podobě bezcenných finančních derivátů ve velkém poslali do světa a ten je dneska úzce propojen. K tomu se už druhý rok ve velkém tisknou peníze, které ale nejdou do ekonomiky, jak je nám tvrzeno, nýbrž na spekulace. Ve velkých institucích obchody provádějí AOS, které to jednou nečekaně spustí a během několika minut rozjedou v takovém stylu, že až se k mašinám dostanou lidé, nastane taková panika, že už to nikdo nezastaví. Letos v květnu proto proběhl (ve vojenské hantýrce) průzkum bojem, kdy byl „omylem“ zadán jeden jediný prodejní příkaz který měl o několik nul více, než je obvyklé. Tato událost, která dosud nevídaným způsobem zamávala trhy, je velkými hráči zcela jistě velmi pečlivě analyzována, ale nám – nezasvěceným – ukázala minimálně tři věci:

                                  1. Trhy mají při nejmenší příležitosti obrovskou chuť jít okamžitě

                                  do dža;

                                  1. Kdybychom se nepohybovali na hraně propasti a bylo vše tak úžasné, jak

                                  je nám předkládáno, tak by k tomuto excesu (ne zadání nesmyslného příkazu, ale toho, co po něm okamžitě následovalo) nemohlo dojít, protože by každý (i AOS) věděl, že je to omyl;

                                  1. Pokud se to jednou opravdu spustí, obrovský přebytek peněz z těchto

                                  výprodejů bude chtít každý okamžitě někam umístit – dokud ještě mají nějakou hodnotu. Proto ceny všech komodit vyletí raketově vzhůru.

                                  Rád bych se mýlil, ale podobné názory jsou celkem hojně rozšířené i mezi lidmi, kteří tomu opravdu rozumí. Mimo oficiální místa samozřejmě.

                                  0 0
                                  • witmar  

                                    Jistě ale bez toho pohybování na tenkém ledě to nejde…ikdyby Američané nedělali to co dělají..tenký led by tady byl.

                                    Je jasné že může nastat cokoli a je otázka jak je pravděpodobné že se to stane a jak moc to může být likvidační…

                                    Každopádně se k běžným lidem dostávají informace jiné než je skutečnost. O nafouknuté bubliny není nouze..

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Osobně si myslím, že tato civilizace už to má za sebou a než se všechen ten bordel definitivně spláchne do žumpy, už moc času nezbývá. Jediná šance je, že by se do té doby objevilo něco, co by znamenalo opravdový pokrok. Třeba, že by se do zítřka zvládla termojaderná fúze na takové úrovni, že by se pozítří ze sklepení paneláků začaly vymontovávat staré nefunkční pračky a nahrazovat je těmito reaktory, aby si každý panelák mohl vyrábět svoji energii :-)

                                      0 0
                                      • witmar  

                                        Do zířka to třeba stihnou objevit. My už máme v baráku prádelnu vyklizenou nachystanou k montáži reaktoru.. :-)

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Třeba všechno nakonec bude jinak a žádné katastrofické scénáře se nenaplní, ale neškodí o věcech přemýšlet a ne jen bezmyšlenkovitě přijímat, co nám oficiální místa předkládají. Sice s tím člověk nic neudělá, ale aspoň nebude překvapen, když k něčemu nakonec dojde.

                                          0 0
                                          • witmar  

                                            To jsi napsal moc pěkně!

                                            Kdo je připraven není překvapen..

                                            0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Už o tom píšou i na ČT24jinde.

                                  0 0
                • fousek  

                  No tak ty budes mit na chleba (doslova) a my ostatni nebudem mit na chleba, ale zato treba dobry kolo nebo zazitky

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kola už mám i přes to, že si přispívám ;-)

                    0 0
                    • fousek  

                      Tak jestli nemas naky co je mimo profil tak ani jedno neni poradny:-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Ty si koleduješ!

                        0 0
                        • fousek  

                          HTcko s vahou normalniho chrtiho fulla nepovazuju za zadnej zazrak a silnicka je treningovy nastroj (i kdyz ta je celkem OK)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Musel sem se mrknout do svýho profilu a uklidnit se pohledem na fotky :)

                            Aspoň se u té těžké krávy nemusím bát každýho škrábance.

                            0 0
                            • fousek  

                              Je pravda ze ja zadny extra stroje nemam a ani nehodlam extra stroje kupovat. Taky proto ze penez nemam na zbyt a penzijni pripojisteni je jedna z poslednich variant kam bych penize daval. Bude se pohybovat na podobny pricce jako pouziti penez jako toaletniho papiru (samo neco jinyho je pokud to plati zamestnavatel)

                              0 0
    • witmar  

      Ahoj do životních pojistek dělam:

      rozhodne doporučuji ŽP s připojištěním kde si i v průběhu můžeš nastavovat (upravovat) produkt podle své damé situace.

      Na trhu je šílené množství produktů a pokud nenajdeš někoho kdo Ti to férově vysvětlí stejně uzavřeš něco o čem nebudeš mít všechny informace…Toť i má vlastní zkušenost a díky tomu že jsem se spálil žačal jsem v tomhle oboru pracovat.

      Rozhodně bych nepřikládal Váhu návrhům od přepážkových pracovníku…(taky má zkušenost) ale obrátil bych se na nějakého specialistu.

      Lídři podle co jsi napsal:( Kooperativa,Po­jišťovna české spořitelny,IN­G,Allianz) Je to hodně individuální a obecná rada není reálná…

      0 0
    • rasto  

      asi musime rozlisit na:

      • urazove;
      • zivotni;
      • sporici;

      neni produktu – pojistky, ktera by obsahla vsechny 3 pozadavky.

      co se tyce urazoveho, tj. na proplaceni zlomenin, sesivani a jinych bebicek vzniklych napr. urazem na kole (a to v CR i v EU, na vyjezdech i zavodech), doporucuji pojistku ’777’ od Kooperativy. musis mit ale kartu ucastnika Kolopro. za Kc 777 rocne nabizeji hodne muziky.

      co se tyce zivotniho, tj. v mem chapani proplacecni hypoteky a zajisteni pozustalych (buh chran!) doporucuji navrh witmara.

      (ps: nedelam do pojisteni).

      0 0
      • witmar  

        Dnes existuji i variabilní ŽP kde lze mít:

        úraz

        život

        i kvalitní spoření…

        Pojem životní pojistka je velice sprofanovaný a spousta lidí ma špatné info o tom co vše s ní lze dělat.

        Z velké části je to dáno naší džunglí v pojišťovnictví která je u nás velice hustá a je spousta pojišťováku kteří poškodí klienta jen pro své blaho…Tady se jedná i o život! Dát lidem neuplné informace o tom jak je něco skvělé a pak když se něco stane dostaneš prd… za což bych sekal ruce…(minimálně)…

        To je ale téma :-)

        0 0
      • McBlacky  

        to 777 je konkrétně co za produkt? nic s tím názvem mě jejich vyhledávání nenajde

        0 0
    • Peslezedirou  

      Nechci děkovat jednotlivě, tak díky všem za rady :-).

      Jde mi hlavně o to, abych byl pojištěný, kdybych se stal invalidním, tak abych měl v tomto případě nějaký bakšiš, úrazové pojištění, nebo jen spoření, je pro mě bonus na víc.

      BTW : teď hledám práci a samozřejmě jsem byl na pohovoru v OVB (nevěděl o co se jedná :-)) a na pohovoru mě se mi zdáli divný, kluci kole 22 ve slušivých oblecích a k tomu boty jak kdyby si je půjčili od táty :-))

      0 0
      • Smazaný účet  

        no já byl taky na jedné takové přednášce, kde se snažili naverbovat lidi… všichni machrovali jak dostávají prémie a od firmy zájezdy na malorku a podobně… mě to připadalo jako vymývání mozků u nějaké sekty.

        0 0
    • zajo  

      neporadim ti konkretnu spolocnost ktoru potrebujes,no poradim ti konkretnu spolocnost ktorej sa vyhybaj,aspon ja tak kazdemu odporucam,v ich sluboch a umelych nadejach som utopil 2tis eur.Partners Group!!!vrrrr

      0 0
    • Tomcat  

      Neřeším to , doufám že to bude binární zivejmrtvej nic mezi.

      Můj názor je teď dost vyhraněný jak bych reagoval když by přišlo na věc je ve hvězdách. Doufám, že buť se z toho člověk vylíže, nebo je třeba uvolnit prostor jiným.

      Stím prostě žádný pojištění nepomůže.

      0 0
      • camlost  

        Stím prostě žádný pojištění nepomůže.

        tobe ne. co deti, ktere budes treba v dane dobe zivit?

        0 0
        • Tomcat  

          Zatím žádný nemám a současná situace (politickáeko­nonická) nemotivuje cokoliv na to měnit.

          Předpokládám že rodina = finto s ostřejším jezděním tedy i snížení rizika. Takže na běžné průsery tu pojištění již sou.

          A na adrenalinový sporty tě žádná solidní pojišťovna nepojistí za normální prachy.

          0 0
          • Thidney  

            Pod to se podepisuju. S narůstajícím počtem dětí se výrazně proměnilz sporty, který berou zbytek volného času. A na občasné plácání se po Alpách mi stčí Alpenverein.

            0 0
    • Radez  

      Sice napišu ótéčko, ale loni na jaře sem pojištění zrušil, páč když sem ho měl asi deset let, za du dobu mi po úrazu dvakrát operovali koleno a jednou sem měl cosi s hlavou po pádu a nosil sem aj ten límec, tak sem dostal nula korun. Platil sem asi 430/měsíc. Tak mi z Kooperativy řekli, že mi daj leda kulový, tak sem to zrušil a nemám nic. Že se to vztahuje jen na jakýsi jejich vybraný mrdiny. Asi to je oproti ostatním názorům tu, jedinej negativní, ale myslím, že to sou svině a chcou člověka jen ojebat. Těch pár peněz, co daj rodině, za to, když zatřepu papučema, nestačí ani na dřevěnej spacák. Tak na pojištění kakám. (myslím to životní a úrazový)

      0 0
      • Barak  

        Tak to já z pojišťovny za 2 úrazy vytáhnul něco přes 15 tis. a platíl jsem měsíčně 382,– Kč, část z toho byla ještě spořící složka. Kdybych nebyl tenkrát blbej a šoupnul něco doktorovi, který mi psal pro pojišťovnu posudek, mohlo to být ještě rentabilnější.:-)

        0 0
      • madcat  

        Narazils bohužel na obvyklou a zcela logickou pojišťovací skutečnost: jakmile je všechno v pořádku, tak je klid a pojišťovna se tváří jako nejlepší kamarád. Ale jakmile se stane ******* a přijde na pojistný plnění, tak je schopná vyvinout neuvěřitelnou aktivitu v hledání výjimek a důvodů, proč plnění neposkytnout. Ostatně jsou to její peníze, že…

        0 0
        • Rychlej turista  

          To je na pojištění asi to nejhorší, co může být. Člověk žije v dobré víře, že když dojde k nejhoršímu, dostane aspoň nějakou kačku a pak zjistí, že dostane kulový. To může být v takové situaci i na mašli. Nepojištěný člověk s tím aspoň počítá a nedostane tak tuhle kudlu do zad. Proto jsem pojištěný jen na opravdu neokecatelné věci. Přijdu o ruku, tak těžko bude pojišťovna tvrdit, že ji stále někde mám. Proto si myslím, že pojišťováním kdejaké kraviny jen pojišťovny tahají z lidí peníze a když dojde na plnění, lidi se akorát diví.

          0 0
          • Barak  

            Neboj, tu chybějící ruku ti nezapřou. Jenom ti řeknou, že na způsob, kterým jsi o ní příšel, se nevztahuje dle smluvních podmínek pojistka a že pěkně děkujou.:-)

            0 0
          • madcat  

            Pojistný podmínky to je těžká právničina, která se mi ze srdce hnusí, ale asi to bohužel jinak nejde než se se smlouvama obracet na právníky, aby podali laikovi výklad. Viz nedávná kauza s odmítáním pojistných plnění vytopeným lidem tam někde ve Frýdlantu nebo kde – rozlišování slov „povodeň“ a „záplava“, nebo třeba „požár“ a „zahoření“… to je na liskanec agentovi někdy…

            0 0
            • Rychlej turista  

              To je přesně ono. Si vem, že ti lidé přišli o barák a pak se dozví tohle. Prostě na mašli.

              0 0
              • witmar  

                To je pravda.

                Velkou vinu ale dávám čechům jako takovým protože kdyby nebylo tak šílené množství pojistných podvodů v milionech až miliárdách i ta instituce by se podle mě ke klientům chovala jinak… Neoprávněně se vyplací ročně obrovské peníze a tak na to pak dojedou neviní a ještě Ti co přišli třeba o všechno a být to já tak bych se nedivil kdybych si tu mašli hodil…

                0 0
    • ronin  

      http://www.bike-forum.cz/…steni-2.html#… nakonec jsem u české pojišťovny, sjednání po netu výhodnější, smrt 420 tis, 200 kč denně neschopnost po úrazu a nemusíš být v nemocnici, ročně 4tis

      Ať tyto výhody zůstanou nevyužity

      0 0
    • Hynas  

      Preferuju Kooperativu. Skoč si někam na přepážku téhle pojišťovny a nech si vysvětlit v současné době „jedničku na trhu“ 7BN Perspektivu (jedničku proto, protože obstála v hodnocení zlatá koruna).

      Je to univerzální pojištění, včetně pojištění smrti, spořicí části a je tam i úrazovka a spousta připojištění. A navíc, touhle smlouvou můžeš pojistit i svou rodinu a to vše jednou smlouvou.

      Své pojistné můžeš alokovat do příslušných fondů podle míry zhodnocení a rizika a díky tomu si můžeš přímo na místě nasimulovat, jak ti bude pojistka, tj. spořicí část (fond) vycházet v čase v rámci „nějaké“ pesimistické nebo optimistické perspektivy.

      0 0
      • witmar  

        Jééé Hynas dělá pro Koopku :-)to se pozná :-)

        Pravdu ale má ze 7BN je velice kvalitní a pokud bych sjednával vybíral bych mezi ní a Flexi od Spořky..

        0 0
        • Hynas  

          Dělám, ale sjednávání pojistek není můj denodenní chléb.

          Nicméně když můžu poradit, tak radím koopku…vím, co její produkty umí a co ne. :o)

          0 0
          • witmar  

            Jo jo tak to má být:-) co vortex? na strankach nemate moc aktualit jezdíte???

            0 0
            • Hynas  

              Nejezdíme, všichni si víceméně vybírají „nějakou“ cyklopauzu, takže se už u Dakoty nevídáme tak často, jako dřív. To je furt nějaká „povinnost, miminko, pres v práci, přítelkyně, požár, stavba, atd. atd. atd.“.

              0 0
      • drawec  

        Souhlasím. Něco o pojištění vím. Pošli dotaz a já Ti pošlu svůj mobilní telefon.

        0 0
    • StuntJ  

      Já mám investiční životní pojištění od AXY dohromady z úrazovkou a pojištěním smrti, takže tak nějak spořím, peníze se na spořku trošku točí a navíc mám pojištění, kdyby se mi něco stalo, bo bych šel čuchat ke kytkám zespodu. Jak pojišťovna jedná nevím, od té doby co jsem pojištěný, jsem neměl ani jeden vážný úraz :o)), takže jako prevence dobré :o)

      0 0
      • Flegmatik  

        Jj, prachy v případě smrti se tam dole hodí, že… Tím mě vždycky pojišťováci dostanou, když mi nabízejí něco pro případ smrti – mladýmu, bezdětnýmu a ještě svobodnýmu člověkovi.

        0 0
        • Bafoon  

          a přítelkyni o kterou by ses chtěl postarat nemáš?

          0 0
          • Flegmatik  

            Přítelkyně musí být schopna se o sebe postarat i sama.

            0 0
            • Bafoon  

              zajímavě feministický názor :-) nicméně i když moje přítelkyně má lépe placenou práci než já a žijeme ve vlastním tak mi přijde praktické, že kdyby se se mnou něco stalo nemusí peníze řešit.(myšleno že holka sama v rodinném domku na vesnici) každý to máme jinak no :-)

              0 0
              • Flegmatik  

                Jo, já se to snažím pochopit, ale zase pochopím i holku, která nebude do své smrti po smrti chlapa žít truchlivě sama z těch tisícovek vyplacených pojišťovnou.

                No, blbý téma, radši ať k tomu vyplacení pojistky předčasně nedojde :-)

                0 0
        • Hynas  

          Pojištěným jsi ty a ty si máš zvolit, jestli je pro tebe zajímavější pojištění smrti, dožití nebo kombinace. Rozhodně nemá smysl si nechat něco vnutit.

          0 0
          • Flegmatik  

            Souhlasím. Ale pojišťováci rádi nabízejí různé „zbytečnosti“, aniž znají motiv a situaci toho pojišťovaného. Jedou podle nějakých nejčastějších pravidel a ty se snaží aplikovat na každého. Tedy aspoň moje zkušenost. Čest výjimkám.

            0 0
            • Hynas  

              Jistě. Když máš štěstí na nováčka v oboru, jedince prahnoucího po provizích, tak se ti snaží pojistit, co se jen dá. Pokud natrefíš na zkušeného pojišťováka, který produktu rozumí dokonale, tak ti dokáže nasimulovat a nabídnout pojistku podle tvých představ. Protože on neprahne po nových klientech, ale propojišťuje svůj stávající kmen a novým klientům nabízí 100% služby. Ovšem i mezi nima jsou výjimky. Takže pak je třeba dát na doporučení jiných…určitě i v tvém okolí je někdo, kdo je s nějakou pojišťovnou, potažmo produktem, potažmo obchodníkem spokojen.

              0 0
        • StuntJ  

          Jo to jo, přítelkyni, rodičům si hodí vždy, pokud jsi sirotek a žiješ sám, tak samozřejmě si člověk smrt nepojistí že. Chce to trošku používat tu věc co máš na krku :o). Aspoň když zhebnu, něco po mě zůstane :o)))

          0 0
          • Flegmatik  

            Dobře, tvůj názor. Jistě máš svou přítelkyni v té dlouholeté smlouvě napsanou, aby mohla ty peníze po tobě eventuálně získat a přítelkyni nezměníš. A samostatní rodiče? K čemu jim budou peníze po tvé smrti, když na tobě nejsou nijak finančně závislí?

            0 0
            • Flegmatik  

              A ještě jsem zapomněl na sourozence, kteří když jsou na tobě taky finančně nezávislí, tak v podstatě o žádnou finanční ztrátu nepřijdou.

              0 0
              • Barak  

                Tak není to potřeba vždy, ale spoustě lidem rodiče nebo i sourozenci ručí za hypotéky nebo úvěry. S partnerkou taky obvykle jsou nějaké společné úvěry apod. Nejde tedy o to, aby na tvé smrti někdo „vydělal“, ale abys po sobě nenechal dluhy, které přejdou na jinou osobu.

                0 0
                • Flegmatik  

                  Jo, tohle beru. Pokud v tom jsou dluhy (úvěry, hypotéky…), tak tam pak už smysl vidím. Samozřejmě že ta částka pro případ smrti zase musí být adekvátní výši těch dluhů.

                  0 0
            • StuntJ  

              To je marný, to je marný, to je marný

              0 0
    • Manas  

      Ja jsem ted zasel na FinCetrum na doporuceni a sem zvedavej co mi vymysli. Pokud dostane prachy z pojistky kterou mam ted a s kterou se mnou pojistovna vyjebala tak mu mozna dam duveru.

      0 0
    • mr.antik  

      Finančí poradci, jsou bohužel často banda pitomců, takový podomní prodejci.

      Ovšem kdyby mi někdo dokázal nezaujatě vyřešit jednoduchou (dle mého názoru snad i primitivní) úlohu s úvěrem ze stavebka (Wustenrot, ale to asi nehraje roli), tak třeba změnim názor.

      0 0
    • koleckoh  

      Zdar, já zjišťuji že nejlepší je všechno srovnat přes srovnavače. Mně pomohli př. na http://inpojisteni.cz – poradili, vysvětlili. To když se ukážu někde na pojišťovně na pobočce, tak se tam všichni tváří jak vrazi když neodejdu s podepsanou smlouvou :-D

      0 0
    • Baboone  

      Pro aktivní sportovce mi přijde dobrý teď relativně nový pojištění od Mutumutu https://www.mutumutu.cz/. Dávají slevu za fyzickou aktivitu, pravidelné prohlídky a nekuřáctví. Přijde mi to fér přístup, navíc získám bonus za něco, co běžně dělám.

      0 0
      • tomsam  

        Děkujeme, že si se kvůli stupidní reklamě registroval.

        0 0
        • Rychlej turista  

          No, ale je to k věci. Nevnucuje se založením vlastního vlákna, akorát trošku mate použitím 3. os. mn. č. místo 1. os. j. č. Ale to už je zase moje spekulace, třeba to opravdu myslí nezištně :-)

          0 0
      • Delkim  

        Jj, takže jen další zprostředkovatel pojištění od Komerční banky. A to se vyplatí.

        0 0
    • ice  

      mě přijde zajímavé, že tu vznikl projekt mířený přímo pro bikery, jmenuje se to Česká asociace pojištění cyklistiky, na webu www.capc.cz a fb stránce píšou, že kromě pojištění a papírového servisu okolo zajistí i nejlepší lékařskou péči, což je super, protože když si vezmu, jak moc se dá podělat běžný úraz, tak se bojím jít za obchoďákem

      0 0
    • Jano86  

      https://www.capc.cz....nema niekto stym skusnosti?dik

      0 0
    • MikiD  

      Životní pojištění nemám. Měla jsem kdysi, ale po nějaké době jsem si uvědomila, že ho platím tak nějak zbytečně. Bylo to v rámci jiného pojištění. Nakonec jsem zrušila všechny. Včetně úrazového. Nyní tak o 10 let později, kdy mám dvě malé děti, začínám opět přemýšlet nad obojím. Přece jen jako matka samoživitelka bych nerada po nějaké bouračce nebo dlouhodobé nemoci zůstala kompletně bez příjmu. A co se týče životka… no to asi nemusím vysvětlovat. Momentálně mi poradce doporučil několik možností a rozmýšlím se, přece jen to nejsou úplně zanedbatelné částky v celkovém rozpočtu. Navíc mám trochu strach z toho, že budu platit, něco se stane a stejně mi to neproplatí… stalo se to někomu?

      0 0
      • Winux  

        Nestačil jen odkaz, bez těch vymyšlených žvástů okolo? Stejně je z toho každému, kdo má víc jak dvě mozkové buňky jasné, že jde jen o hloupý pokus o reklamu na onu pofidérní společnost v linku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.