• treatt

    Omluva za založení dalšího vlákna k zimním tretrám, ale ty předchozí jsou trochu neaktuální a méně přehledné.

    Toto vlákno je založeno za účelem sdílení tipů na aktuální dobré nabídky, kde se dají sehnat zimní tretry v této sezóně

    Osobně jsem si myslel na Exustary, čistě podle ceny, protože v tom zas tak extrémně nebudu, ale jsem docela nalomený na gortexová Shimana..

    Máte někdo tipy, kde se případně dají vyzkoušet? Nebo třeba NW? Byl někdo v poslední době na Karláku, v Trinnity nebo podobných krámech? Jaký je výběr modelů, velikostí?

    0 0
    • šlapatko  

      Chybí ti Sidi.

      0 0
    • rasto  

      jsem presvedcen, ze novym vlaknem pro zimni tretry zneprehlednujes situaci. opravdu zbytecne.

      doporucuji smazat a vepsat dotaz do stavajiciho, nyni aktivniho.

      0 0
    • vinnca  

      souhlasim, preci nebudu studovat tretry, ktere se probiraly v roce 2007, neni na skodu zalozit kazdy rok novy vlakno s odkazem (s odkazama) na stari rocniky. Taktez premyslim nad zimnimi, jelikoz v tech letnich me mrznou palecky aj kdyz si natahnu navleky a to je teprve kolem 0 stupnu. Jente nevim, do ceho jit:(

      0 0
    • Pebe  

      v Trinnity teď nějak přestavovali, na Karláku už loni bylo vyprodáno. Ještě by měly mít Spešly v radotíně, Northwave buď z CRC, Wiggle nebo na Cyklobazaru.

      Sám mám vyzkoušené letní NW vel.42 takže si seženu NW Celsius vel.43…

      0 0
      • vinnca  

        me se libi tento model od shimana Shimano SH-MW80 neb tento taktez nemusi byt spatny Shimano SH-MW02

        0 0
        • Jarry  

          MW 80 jsem koupil před 2 týdny, v kolokrámu jsem si je vyzkoušel. V teplotách okolo 0 v nich byla pořád pohoda i jen s jednou, ne úplně silnou, ponožkou. Na obrázku je číslování EU, US a cm. Normální boty mám 42, letní tretry a ostatní sportovní 43 a tyto zimní 44.

          0 0
          • Mug  

            Kde jsi je kupoval? Za kolik? A jak jsi s nima zatím spokojený?

            0 0
            • Jarry  

              V kolokrámu, viz odkaz výše, stály 3490, mám to blízko a tak jsem si je tam vyzkoušel. Zatím jsem v nich jezdil při teplotách lehce nad 0 st. Asi 2 hodinová vyjížďka a je to výrazně lepší než letní s návlekem. Vyzkoušl jsem je taky v mokré trávě, hledal jsem něco v lese, a neprovlhly – goretex asi funguje :-)

              0 0
          • stenli  

            Shimana mám již dva týdny doma, objednáno z wiggle za 118 euro pod stromeček. Stejně jako ty, obyč. boty 42, Shimana 44 a se silnější ponožkou akorát. ******* ale je, že mi je manželka schovala a dostanu je až na ty vánoce :(

            0 0
            • Jarry  

              Na mně to taky manželka zkoušela, tak jsem hned po koupi, než přišla z práce, přidělal kufry, jel vyzkoušet, trochu je zas..l a už to pod stromek nešlo. Cena na Wiggle je slušná, já jsem si je musel vyzkoušet, musím totiž zkoušet každé boty a navíc obě, protože mám levou o trochu větší. No a ještě jeden poznatek, nohy sice v teple, ale v sobotu mi prochladly záda a teď beru prášky a na kolo bych asi ani nevylezl:-(

              0 0
      • treatt  

        Ja ted narazil na Cyklobazaru na Celsiusy za dvojku,ale 45ky. Mam vetsinou vse 43, tak si rikam, ze to uz je bohuzel prehnany :-(

        0 0
        • Ricci  

          No mozno to az tak prehnane nie je…

          0 0
        • Paja  

          A kdyz neco nemas 43, tak mas vetsi nebo mensi? Pokud vetsi, tak bych se toho vubec nebal…

          0 0
          • treatt  

            No, vetsinou mi sedne prave 43, pokud to nejsou italsky, tam potrebuju vetsi, stejne jako francouzsky. Ale u nas s zeleznou pravidelnosti presne 43jka..tak nevim, jestli to neni moc

            0 0
            • Paja  

              Tak vidis, Northwave jsou taliani;)

              0 0
              • treatt  

                No, to je taky pravda :)

                0 0
                • Ricci  

                  Ber tie 45-ky, budes spokojny za tu cenu

                  0 0
                  • treatt  

                    Diky za rady, dneska jsem je nasel v kancelari a vypadaji paradne. Prekvapilo, me, ze ani na delku mi vubec nejsou velke, i kdyz jsou to 45ky, rekl bych proste ideal pro zimni tretru. Snad budou slouzit ku spokojenosti :)

                    0 0
            • Greyhound  

              Jsem na tom podobně a dneska jsem objednal 44, protože 45 se mi zdálo taky už moc. Takže vydrž pár dní a budu referovat, případně si je můžeš zkusit, sedím celej den na Budějárně tak není problém vzít je někdy do práce.

              0 0
              • treatt  

                Oj jupy ja jou :) parada! Tak se potom ozvi please

                0 0
                • Greyhound  

                  už mi dorazily a jsou opravdu poměrně úzký a malý, žádný jiný sportovní boty 44ky nemám, ale Celsiusy jsou mi tak tak a mohly by být klidně ještě o kousek větší, aby bylo víc místa na tlustou ponožku.

                  0 0
                  • Lister  

                    A jak moc úzký teda jsou, mám trochu ploutev a potřebuju široké botky. Velikost nohy mám přesně 42,5, většinou beru 43, ale bývají mi volnější. 44 by v tomto případě byla asi jasná volba, ale trochu se bojím té šířky. V létě jsem si kupoval kotníkové Salomony (pohorky) a i když jsem vzal 43,5, tak se do nich vlezu jen s tenčí ponožkou a to ještě po pořádném rozchození.

                    Pokud má někdo zkušenost – povolí ty boty trochu během užívání do šířky?? Ono totiž moc variant zimních modelů nechci. Tvarem by mi seděli Lake, ale děsím se údajné nulové prodyšnosti (pro mě velký problém).

                    0 0
                    • Mamut  

                      Nosim 46–47 topanky. Podla strihu, zo sirsich mi staci 46, uzsie (co je castejsie) beriem 47. Adidasy 48. Ale NW Celsius 48 boli ZUFALO uzke. A to bola akcia na Karlaku, ked ich mali za smiesne peniaze a hodne som sa snazil sam seba presvedcit, ze snad to pojde. Ale nakoniec som ich nezobral, fakt by to neslo. Mat skrtiacu zimnu tretru popiera jej ucel.

                      0 0
                    • Paja  

                      Myslim, ze nepovoli v zadnym smeru – je to umelotina – moje teda po roce nijak znatelne nepovolily.

                      Soucasny Lake jsou delany podobnym zpusobem jako Celsiusy – ale s jinou membranou event:„http://ww­w.eventfabric­s.com/eVent_techno­logy.php“, informace o nizsi prodysnosti se tykaly predchoziho typu, ktery byl celokozeny, takze ani ten nebyl neprodysny (leda, ze by tu kuzi majitel „zamatlal“ voskem nebo nejakym kremem).

                      0 0
                      • Lister  

                        Díky za upozornění, jsem ani netušil, že ten svůj zimní model tak modernizovali

                        Vypadá to dobře, jediné co se mi moc nelíbí je ten neoprénový komín kolem kotníků, jestli je to opravdu 100% neopren, tak se pod tím bude noha potit a mohlo by to studit – zrovna tohle místo potřebuju zahřát úplně nejvíce – jak mi prochladnou achilovky, tak jsem v háji (proto se mi líbí ty NW, protože tam by snad s tímhle neměl být problém). Podobně to má řešené Shimano, tak by někdo mohl mít info, jak se to chová.

                        Cena těhdle botek už je vcelku slušná, rozhodně lepší než u starého modelu.

                        0 0
                        • Mirek1  

                          No, já mám NW a celkem mi tam takováhle manžeta chybí. Když je sucho, je to v pohodě, ale jak přijdou plískanice je to zlý a musím přes to natáhnout návleky, jinak do treter horem nateče voda.

                          0 0
                        • Paja  

                          No, modernizovali, oni maji dva modely http://www.lakecycling.com/…0-p-108.html a http://www.lakecycling.com/…2-p-111.html je soucasnej model tech puvodnich i s odpovidajici vyssi cenou).

                          Kotnikem se clovek zas tak nepoti…, Celsiusy sice nemaji celou manzetu z neoprenu, ale prekryti snerovani + predek a bok (tam kde je suchac) te manzety je taky neopren.

                          0 0
                          • Lister  

                            Už jsem taky zjistil, že mají v nabídce oba modely, jen mě nejdříve zmátlo, že české stránky uvádí pouze ten nový model.

                            //Kotnikem se clovek zas tak nepoti…, //

                            no to by se jeden hádal :-) Nevím jak osatní, ale když si natáhnu na tretry neoprénové návlaky, tak po vyjíždce mám botu morkou jako bych ji vytýhl z pračky a část čapáky pod neoprénem taky totálně propocené – zase je pravda, že zima mi v tom většinou není, ale stejně ty neoprénové návleky beru za všech nejméně – do kopce je musím odvětrávat, protože jinak v tom nevydržím.

                            Zimní botu bych chtěl nejlépe opravdu kotníkovou (tedy ne jen výšku nahnanou pomocí manžety), tak jak to má práve NW – a k tomu moc alternativ nebude :-(

                            0 0
                            • Paja  

                              Driv myslim vyrabeli jenom ty drazsi a ted asi v aspire naznali, ze ty levnejsi se tady budou lip prodavat.

                              Spis jsem mel napsat nad kotnikem, kdyz jsem jeste jezdil v neoprenovejch navlecich a letnich tretrach, tak na neoprenu bylo presne „namalovany“, kde je na tretre sitovina a kde neprodysny casti, u kotniku to bylo mokry hlavne tesne nad hornim okrajem tretry, podle me je dost rozdil, jestli je to cely zabaleny v neoprenu – vlhkost se nema kudy dostat ven nez kolem nohy nebo je to cely prodysny/membrana a neopren jen manzeta kolem kotniku.

                              Kdyz se ale pozorneji divam na ty Lake, tak to vypada spis jak ty Shimana – vlastne nizka tretra s mekkou neoprenovou manzetou nad kotnik, na prvni pohled vypadaji spis jak ty Celsiusy, kde je cela ta bota kotnikova.

                              0 0
                              • Paja  

                                Jeste k tomu srovnani s neoprenem, mozna se nepotim tolik, ale neopren byl vzdycky po jizde zevnitr vlhkej (pokud ne mokrej) a v Celsiusech ani na tech castech prekrytejch neoprenem vlhkost neni (teda aspon ne tak, ze by si toho clovek vsiml nebo mu to vadilo).

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  V Celsiusech je noha v suchu a to je zřejmě pro úspěch zimních treter rozhodující.

                                  0 0
                                  • raceman  

                                    Žije!!! :D

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      To psal určitě z mobilu někde od Brna a do večera je ještě zpátky doma :-)

                                      0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      njn, kdo by vás tady prudil :-D

                                      Pošel mi modem a zřejmě z toho mi kleknul i počítač. Takže jsem přišel o všechna data. Ale aspoň prozatím jsem zprovoznil starý pomalý GPRS, a s tím sotva tak stačím blokovat nová vlákna :-D

                                      0 0
                                  • Ricci  

                                    presne tak, prave som si ich vyzul po 3 hodinach v blate,suchucko ako na pusti :-)

                                    0 0
                    • Greyhound  

                      Soudě podle dotažení letních treter (Shimana) mám nohu průměrnou až užší a Celsiusy mi jí ze strany docela pevně obepínají takže je možný že někdo ploutví může mít problém. Tohle se ale fakt těžko nějak popisuje a je potřeba vyzkoušet.

                      0 0
                    • Frankie  

                      Zkousel jsem NW kdysi a s myma plochyma nohama mi byly snad i 46 uzky – normalne mam 44. Nebylo to sice tak, ze bych se do nich nedostal, ale clovek citil, ze by v nich noha byla utlacena a mrzla by…

                      Nakonec jsem skoncil zase u Speslu, ktery letni mam 44 a zimni 45. F

                      0 0
    • treatt  

      Co Hnoj, s cim prijde „bikez.cz“http://w­ww.bikez.cz ?

      0 0
    • bienenvater  

      a co říkáte na tretry Lake MXZ 302 ??

      http://www.performancebike.com/…_20000_55000

      Nevíte, zda jsou někde v CZ v prodeji?

      0 0
      • treatt  

        Za 2,7 dobra cena..no kazdopadne je vychvaloval Honza Kupka, jestli se nepletu, vypadaji opravdu skvele. Ale je asi strasny riziko jit do nich bez vyzkouseni..

        0 0
        • bienenvater  

          Právě proto o nich uvažuji. H.Kupka je určitě otestoval více než dostatečně. Asi to risknu a vezmu o 1 až 2 čísla větší a budu doufat, že mi padnou. Jetli ne, tak bych je zkusil prodat za ty peníze dál…

          0 0
      • treatt  

        Osobne jsem je zatim nenasel :-( Coz me mrzi, vypadaji skvele..

        0 0
      • treatt  

        Nemate nekdo zkusenost, jakou velikost je treba vzit? O cislo vetsi, nebo o dve?

        0 0
      • jonti  

        Ty Answery vozim, kvalita zpracovani dobra, ale jsou takove mekke a siroke, jsem zvykly na tvrdsi a vic anatomicky tvarovan tretry. I kdyz jsou hodne teple i na zimni tretry a mekci podrazka neklouze. Vic bych je ale nebral, nejlepsi mi prijdou soucasny Shimana.

        0 0
    • K2  

      Nejlevnější alternativou je:

      • Koupit obyč pedály (nebo sebrat přítelkyni/man­želce) a v zimějezdit v pohorkách

      nebo zvažuju:

      • koupit ten plastový bazmek co se nacvakne do jedné strany a na něm jezditv zimních botech

      Nevím jestli to na tom plastu nebude klouzat, nevíte jestli neexistuje něco podobného z kovu?

      0 0
      • jIrI___  

        Radši koupit normální platformy, ten plastový bazmek má hodně krátkou životnost a nohu vůbec nepodrží.

        0 0
      • Gorgov  

        obě varianty špatně, ta druhá uplně

        0 0
      • MlokCZ  

        I když by někomu nevadilo jezdit bez nášlapů (mně by to vadilo hodně), tak aby ta varianta byla nejlevnější, tak jednak musíš mít nezávisle na tom ty pohorky.

        Já třeba mám zimní tretry a pohorky vůbec nevedu a ty zimní tretry stály možná i méně než ty pohorky.

        A ještě je tu stejně faktor opotřebení, tedy když budeš na kole jezdit v pohorkách, tak o to dříve zničíš ty pohorky a tedy ve výsledku stejně neušetříš vůbec nic.

        A ještě k tomu investice navíc do obyč pedálů, to je jen pár set, ale utracených úplně zbytečně.

        To samé platí pro normální tretry, tedy když se zainvestuje do zimních, tak ty letní šetříš a oboje o to déle vydrží.

        Z dlouhodobého hlediska je tedy nejlevnější si ty zimní tretry prostě koupit.

        0 0
        • mastihuba  

          taky je tu varianta že koupíš pracovní pohory za litr a pedály za 200. dost toho v zimě najezdím po ledovici na lesních asfaltech, ideál by byly gumy s hřebama, zimní tretry a nášlapy, ale 20km na hřebech po asfaltu asi neni uplně OK, tak je tu varianta platforem, protože z žádnejch nášlapů nevystoupíš tak pohodlně jako když si odskočíš z platformy. :)

          0 0
          • tom_777  

            ještě byla vtom starším vlákně o zimních botách varianta s „Důchodkama“ ty stojej cca 3kila, ale nevim jak bych si v tom připadal, navíc v nich nejde chodit, protože děsně kloužou (proto si důchodci tak často rozbíjej ústa na náledí :)

            0 0
            • Mirek1  

              Nepomlouvej mi důchodky, strávil jsem v nich mládí :-) U nás na sídlišti celkem jely, měl je každej správnej frajer :-)

              0 0
    • mastihuba  

      hlasuji pro Lake ať v tom máš trochu hokej :)

      0 0
    • Mamut  

      Tak som si dnes vyskusal letne Shimana (086) v. 47 a boli mi male. 48 by asi bolo ok. Takze pada moj plan si kupit MW80 z CRC z UK, pretoze Shimano vacsie ako 48 nerobi a kazdy sa zhoduje, ze zimne musia byt aspon o cislo vacsie ako letne.

      Takze asi Pearl Izumi z Wiggle. Len su o dalsich 40 libier drahsie ako Shimana. Letne tretry mam Pearl Izumi 47, takze to vidim na zimne 48. Ach jaj, co kradnem? (asi budem musiet zacat).

      0 0
    • vinnca  

      ahoj, kdyby mel nekdo zajem, tak prodavam zimni tretry shimano MW-80 viz. odkaz: zimni tretry shimano

      0 0
      • Lister  

        Pokud je pravda, co tam píšeš, tak by ti je měl obchod bez problému vyměnit za jiné – ale ony asi budou z UK nebo ebaye a pak tě celkem chápu – škoda, že nejsou o číslo menší.

        0 0
        • vinnca  

          a co by tam nemela byt pravda? jsou my tesny a nechci to mit na sobe natahle jak sprcku, bohuzel jsem nevedel, ze mam tak velku nohu:)jinak jsou ty boty z chainreacti­oncycles

          0 0
    • treatt  

      Tak vcera vyzkouseny NW Celsia a musim podekovat za tipy na ne. Bylo pekne vlhko, obcas sprchlo a silnice vyslovene mokre, zaflakany jsme byli az za usima, ale v botach suchoucko a teploucko jak v pokojicku. Muzu vrele doporucit, jak jsem psal, mam klasickou 43, tyhle NW 45 a sedi jak *** na hrnec..

      0 0
    • Kolbaba71  

      Já si letos pořídil Exustáry. Koupil jsem je www.kolasmichov.cz

      0 0
      • teepeex  

        pod bodem mrazu budes nutne potrebovat jeste neoprenovy navleky a vraz si dospod jeste treba z mirelonu vystrizenou slapku:)

        a melo by to fungovat

        0 0
        • Luongo  

          zas tak hrozne to neni,jezdil jsem v nich do –10(3–5hod) bez navleku a s jedinou thermo ponozkou,ted s nimi najizdim do druhe zimy,za ty prachy spokojenost krom nulove ochrany spicky proti okopu a podrazky,ktera podjede na vsem mokrem

          0 0
          • teepeex  

            hm, tak jo

            nekdy s nama v 10 pod nulou na 5hodin vyrazis:)

            0 0
    • drhor  

      Nevíte kde v Brně sehnat zimní tretry Shimano ?? Moc dík.

      0 0
    • vinnca  

      kdyby jsi chtel, tak jedny nove prodavam: zde

      0 0
    • Pebe  

      tak jsem si dneska vyzvedl NW zimní botky, letní mám 42, tyhle jsou 43 a jsou mi akorát, super :-)

      0 0
      • teepeex  

        budes spokojen chlapce

        (a tkanicku nevyndavej:)

        0 0
      • Lister  

        asi to zkusím, mám 42,5 tak vezmu 44. Když nepadnou tak se prodají.

        Jen škoda že na CRC jsou vyprodané, vezmu je asi z wiggle, kde jsou ale bohužel trošku dražší (pro UK je cena stejná, ale do CR mají o nějaké 4 libry více – asi kvůli poštovnému)

        0 0
        • pavelr  

          Řeším stejnej problém jako ty. Mám trochu obavy, aby nebyly malý.

          0 0
          • Lister  

            Už jsem to objednal, jak dorazí, dám vědět.

            0 0
            • pavelr  

              Jak odhaduješ dobu dodání, jestli mám čekat. Dej sem prosím odkazy na boty v obou obchodech, ať to nemusím hledat. Děkuji.

              0 0
              • Ricci  

                Z Anglicka to do tyzdna mas doma

                0 0
              • Lister  

                Tak to bylo rychlý – už jsou doma a sedí velmi dobře.

                Mám standardní velikost 42,5 a dost vysoký nárt a myslel jsem, že i širokou nohu. Všichni píšou, jak jsou úzký, tak jsem raději vzal tu 44 – na délku bych to tipoval na trochu větší 43. Na délku mi jsou trošku větší, na šířku mi vzhledem k velikosti přijdou vcelku OK – zkoušel jsem s tlustou ponožkou a neměl jsem problém. Takže podle mě nejsou užší, ale prostě celkově jen trochu menší vzhledem k udávané velikosti (není to o celé číslo, ale tak 1/2–3/4 čísla). Ideálnější by pro mě byla o 1/2 čísla menší, ale taková velikost se nevyrábí.

                Levá tretra u mého páru je krapet menší, což je pro mě ideální, protože tuhle nohu mám menší. Pokud se u mě nějak projevila udávaná menší šířka, tak to bylo u nártu – ten mám opravdu vyšší, tak ten krycí venkovní jazyk ani náhodou nedopnu na to místo, kde má být, ale mám ho usazený o dost výše (kdo ty boty má doma, tak asi chápe co myslím).

                Vypadají, že budou opravdu teplé, už se těším na reálný test.

                0 0
    • tom_777  

      Mám tady takovou poznámku: hodně lidí brečí, že jim je chladno od pedálů. Je to proto, že hliníkové pedály tahnou zimu a chlad z celého rámu do podrážek. Letos mám plastové Looky a pohoda-jazz:)

      Jezdím denně do práce a nad ránem už bylo parkrát pod nulou i letos. V loni jsem si zbaběle od listopadu do února vozil zadek do práce v autě, protože jsem byl pořád nastydlej.

      Samozřejmě zimní tretry budou, otázka je kdy se podaří dát ty tři tácy stranou (letos jsem vrazil do běžek a teď doufám, že aspoň navršku v Krušnejch něco napadne :/ )

      0 0
    • pavelr  

      Byl by někdo, kdo má tretry NW Celsius vel. 44–45, tak hodný a změřil si na boso chodidlo na dýlku a na šířku a poslal mi údaje na mail? Díky.

      0 0
    • makak  

      NW za skvělou cenu ;-)

      0 0
      • Hornet  

        Luxusna cena :-D ako za hubicku. Asi budu k nim zlate kufre :-)

        0 0
      • Ricci  

        Wou,ta ekonomicka kriza je hrozna,minuly rok ma este stali 80 libier :-)))

        0 0
    • Smazaný účet  

      nemáte někdo přehled, co je aktuálně na trhu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.