• Miramar

    Chci se zeptat na zkušenosti…je lepší koupit zimní bundu a míň ji podvlíkat nebo nějaký zateplenější dres a více vrstvami ho podvléct a na to hodit ještě třeba vestu?Jde mi o počasí jaké je teď,tzn kolem těch 5 stupňů.když bude pod nulou,tak už asi jezdit nebudu.

    A kdyby jste měli nějaké tipy tak můžete posílat odkazy.Cena by měla být tak kolem 1500,– Kč.

    0 0
    • jesperx  

      Já jel předevčírem na rodné hroudě v Podbězdězí v originální kombinaci – svršek termotriko kr. rukáv,termotriko dl. rukáv a normální cyklodres,ale zapomněl jsem doma v Praze dolní kalhotovou část od termoprádla,takže jsem musel vzít příšerný starý šedý(!)tepláky spíše připomínající spodek od pyžama a na to kraťasy,což musel bejt vskutku úchvatný pohled,ale účel to splnilo,byť je pravda,že nahoře by se ještě jedna vrstva neztratila.Za sebe můžu říct,že v bundě bych se asi necítil moc komfortně,ale to je pocitová věc každýho jinak,že…

      0 0
    • Miramar  

      http://www.kupkolo.cz/…da_2892.html

      Má někdo zkušenosti s touhle bundou?Moc si nedokážu představit co to je „lehká zimní bunda“

      0 0
      • maajkee  

        Je to obyč větrovka, já ji ale vozím i v zimě a pod to alespoň 2–3 vrstvy.

        0 0
      • sdasty  

        Mám tuto Softschel bundu dvě sezóny a je skvělá Od –5+10 C, pod ní mám jen funkční triko s dlouhým rukávem Senzor při mrazu ještě jednu vrstvu. Za tyto peníze nemá příliš konkurentů a materiál je špička. Jen tak nepromokne a prodyšnost je na velmi slušné úrovni.

        http://www.kupkolo.cz/…da_3771.html

        0 0
    • tonik666  

      Zjednodušeně – když je během dne teplo (5–10C), tak dres. Když je větší zima, tak bundu (membránu).

      0 0
    • McBlacky  

      do nuly vozím krátký středně teplý+ tenký dlouhý+ zateplený dres a vestu nefuk. Když se jede je to v klidu. Zimní bundy tolik nevětrají a víc se v nich potíš (hlavně ty se softshell).

      a to jsem spíš zmrzlina

      0 0
      • Miramar  

        Ok přesvědčily jste mě.Budu jezdit krátké funkční triko+návleky na ruce,na to dlouhé funkční triko,na to krátký dres,na to dlouhý zateplený dres a vesta a mělo by to stačit.

        0 0
        • Sharka1  

          vrstvit na sebe dresy a vozit navleky na ruce pod funkcni triko nema moc vyznam z hlediska odvodu potu.

          Takze optimalne:

          kratky funkcni triko nebo scampolo + dlouhy funkcni triko + zatepleny dres + neprofuk vesta

          pokud je vetsi zima, pridat jeste jednu vrstvu FUNKCNIHO pradla pod dres

          0 0
          • malamala  

            Přesně jak to píše Sharka, to si myslím že je správně vrstvené oblečení a také ho používám. A dole spodní prádlo + kalhoty na běžky a přes to kraťasy kvůli výstelce, nebo místo kraťasů, tak dospod trenky s výstelkou.

            A takto jezdím do –10 st.C bez problémů viz. http://bike-alp.cz/zima-alpy.php

            0 0
            • Ostrawak  

              Já jezdím mezi 5 až 10 st.C: první vrstva funkční triko kr. nebo dl.rukáv dle situace; druhá vrstva funkční mikina; třetí dres dl.rukáv a na to dle situace vesta neprofuk.

              Když je pod 5 st.C tak beru funkční triko kr.rukáv a zimní bundu od Kalase.

              0 0
      • Cryzyy  

        tak to bych umrznul, vcera bylo od –1° do 9°(prumer 3°) a v NoWind bunde, dvema dlouhejma Moirama, kalhotama s NoWindem vepredu a zimnich tretrach jsem byl moc spokojenej :)

        Ale bylo to po zapadu slunce, coz je taky hodne znat… asi budu muset na zimu neco pribrat :o)

        0 0
        • DominikGT  

          Tak já sem skromější když je 10 stupnů nad nulou tak si obleču šustáky na běhání a vrch funkční nátělník, dres s krátkým rukávem a na to propínací obyčejnou mikinu a to je všechno.

          0 0
        • McBlacky  

          nj ale je rozdíl silnice a bike. protože na biku jedeš přes 30km/h dost málo často, na silnici pořád a díky tomu je kosa větší.

          0 0
        • tonik666  

          To bych se na bajku uvařil.Do –1 zimní dres, jeden funkční rolák a, funkční tričko a návleky na ruce jako první vrstvu, v +9 už to pomalu není ani na ten zimní dres :)

          0 0
    • Joseph de Sax  

      gymňastorku jsi mohl oblíct i na holé tělo a nestačil jsi stejně u Stalingradu zmrznout…protože tě dříve zastřelili…

      0 0
    • barborka  

      Ahoj, ja mam taky softshellovou bundu, jezdim v ni uz taky pres rok, takze bych ti doporucovala tento typ bundy. A to ja jsem teda velka zmrzlina a staci mi :-).

      0 0
    • vlastik72v  

      Asi budu kupovat tuhle – http://www.cyklo-obleceni.cz/…-green/d3988

      0 0
    • barborka  

      Ale ted mne tak napadlo. Ja mam membránovou softshellovou bundu, protoze oni jsou dva typy. A ta membránová je lepsi nez ta tkaná. Tak jeste jen pro info.

      0 0
      • obda  

        Neni. Membrana je strasne malo prodysna pro jezdeni/chuzi do kopcu. Mam „klasicky“ (tj. vznikl v dobach, kdy neexistoval pojem softshell) softshell typu vylepseny pile&pertex. V mem pripade jde o Montane Krypton Smock, coz je v zasade spojeny microfleece a tenoucky Pertex (Quantum). Zvlada velke rozpeti teplot i nejaky ten destik (ne lijak). Funguje to na principu toho, ze tenky pertex je slusne vetruodolny, ale jeste hodne propustny pro pary. no a u tela je ta vrstva pile, kde konecky rychle vysusis telesnym teplem.

        Pro zajemce doporucuju precist neco o principu fungovani pile&pertex, napr. klasicke Buffalo Shirt.

        0 0
        • barborka  

          ja myslela, ze membranova je lepsi nez ta tkana. Vazne ne jo? A kdyz uz jsme teda u toho, tak zimni bunda klasicka na noseni je lepsi ta membranova ne? Nebo v jake chodis v zime ty?

          0 0
          • obda  

            Membrana ma omezenou prodysnost, s tim se neda nic delat. Na druhou stranu je obvykle opravdu nepromokava. Zalezi, co pri tvem uziti je dulezitejsi. Pokud nejedu v lijaku, nemam duvod vozit mebranovou bundu. Ve Skotsklu jsem skoncil u te Montane Krypton, a pro pripad lijaku jsem k ni mel lehkou membranovou bundu (nejdriv Mountain Equipment Drilite Plus, ted Montane Event Venture), kterou jsem oblikal pres (a ta kryptonka pak byla vlastne jako fliska). Ale nosil jsem ji jen tehdy, pokud lijak hrozil v predpovedi :)

            Jinak pokud clovek nepodava vysoke vykony, tak i ta membrana dycha dostatecne. Do mesta az az :) Jinak zimni klasickou bundu uz tak 13 let nevlastnim. Ovykle chodim v sustakovce :), popripade ve stare membranove bunde (Parker Pinguin), kde uz je misty membrana rozpadla a dnes pro ni nemam jine vyuziti.

            0 0
            • barborka  

              Tak ted mi prijde, ze znam veskere oblečení co mas doma. :-) Ja myslim, ze mi ta moje bunda vazne staci na to moje jezdeni. Vim ze pritel ma nejakou dobrou bundu, ale to je pan sportovec :-) s nim se nemuzu srovnavat. Ale kdyz tady tak mluvime o tech bundach, tak mozna popremyslim, ze mu koupim nejakou k vanocum.

              0 0
            • Paja  

              Co mas za velikost tu Montane eVent Venture? Na obrazku a podle popisu se mi docela libila, ale tuhle znacku si tady clovek moc nevyzkousi, nejbliz nekde u Breclavi…vyh­ledove o ni uvazuju.

              0 0
              • obda  

                L-ko

                0 0
                • Paja  

                  Fajn, tak kdyby to jednou bylo aktualni, tak se stavim zkusit, podle tabulky by to odpovidalo, ale u me vzdycky hrozi, ze kdyz mi to bude dobre na telo, muzou byt kratky rukavy;)

                  0 0
        • Lister  

          Quantum Pertex už chci dlouho zkusit, a ta tvoje kombinace zní velmi dobře, nemáš tip na nějaký aktuální výrobek, to co máš, už se asi nevyrábí…

          0 0
          • obda  

            Aktualni informace nemam, od roku 2006 jsem z toho vypadl a uz nemam prehled. Podobny by snad mohl byt Marmot Driclime nebo Mountain Equipment Microtherm. Ostatne tady je recenze Montane Krypton: http://www.outdoorsmagic.com/…ed/2851.html Duchovni otec systemu P&P, firma Buffalo, dale funguje a nabizi podobne kousky, napr. http://www.buffalosystems.co.uk/…te_Shirt.htm

            Ciste pro zajimavost, vsechno to jsou britske firmy ;)

            Pro zajemce o „pile and pertex“ doporucuju nasledujici clanky:

            http://www.planetfear.com/…ept387.html

            http://www.planetfear.com/…ell440.html

            Jinak tu Kryptonku jsem mel v sobotu, teploty mezi 3–5C, cely den, pod tim jen tenky PES baselayer od Klimatexu (dlouhy rukav) a teple to bylo dost. Krypton je zhruba kombinace 100wt fleece + lehounky pertex, vaha kolem 450g :). Ale z nejakeho duvodu mi to funguje lip nez podobne dve vrstvy samostatne. Dost dela tesnejsi strih (navic obe vrstvy presne sedi na sobe – zadne mezery a neposunuji se vuci sobe), a moznost slusne termoregulace pomoci dvou velkych zipu na brise („klokan“), ktere jsem mel v sobotu vetsinu doby rozepnute. Na druhou stranu pokud se poridi nejakej 100wt fleece + tenounka windshirt od stejneho vyrobce, tak by to mohlo fungovat podobne. Odolnost Pertexu Quantum (na webu pisou Pertex Microlight – mozna si to blbe pamatuju) je trochu nizsi, ale s tim se musi pocitat.

            0 0
    • blisterexist  

      mám softšelku z lídlu, a při teplotách kolem nuly pod ní stačí jedno funkční tričko

      0 0
      • pajasimi  

        softšelku z lídlu nemám ale neasi, koukám jaký tady jezdí cibule:))) berte to s nadhledem :)

        0 0
        • blisterexist  

          no ale na nohy dávám dvoje zateplený čapáky a letní šortky:-)

          0 0
          • pajasimi  

            tak jsi taky cibule:) ne, chápu že teplo je třeba:) osobně v zimě mám jen kalhoty, jakýkoliv, a případně robaix návleky na kolena

            0 0
        • barborka  

          my to berem s nadhledem, jen je potreba se teple oblíct, ne :-) a me prosim nerikej ze jsem cibule. Klucina se ptal na bundu tak mu odpovidame. Ja pod to funknci tricko taky nosim, to nosim snad vsude kroe do prace.

          0 0
      • nox159  

        problem je v tom ze pokud ti je horko tak neudelas nic, pod softshelkou se potis jako prase, bunda to neudycha…kdyz ji rozepnes tak jsi najednou v 0°C jen v tenkem funkcnim triku a to taky neni ok…

        radeji vrstnim ( i kdyz na kole kdyz je kosa nejezdim ) tak treba na turistiku je idelani vrstvit… do kopce pak chodim vzdycky bez bundy… a nahore ji vzdycky oblikam na cestu dolu podle pocasi a podle toho jak svizne jdu dolu…

        nosim v baglu min jednu vrstvu navic… i kdyz je bezne 10°C tak bych s oblecenim co si sebou nesl v pohode snesl i –5 –0°C a bylo by mi teplo ( krome tepla na ruce nosim jen jedny rukavice…)

        0 0
        • barborka  

          Tak v tomhle mas pravdu, o tohle je lepsi vetrovka a poradne se navrstvit. Musis taky brat ze ja jsem vikendovy jezdec, takze me to nejak netrapi a navic jezdim po rovinkach a mirnych kopcu a ne no prudasu, my tady stejne zadny nemame :-) A rukavice si kup jeste jedny :-))

          0 0
          • nox159  

            reagoval jsem na vojtka a rukavic mam dost… :)

            0 0
            • barborka  

              Tak to pak jo. Jsem rada, ze nejsem cibula :-)

              0 0
            • blisterexist  

              tak softshelka je dobrá, teď jsme s kámošem byli na nočním bikování v Hostýnkách, od 16:30 až ca do kolem 12–1 večer, v batohu jsem měl pár věci na přeslečení, dojeli jsme na hostýn, tam jsem si převlekl mokré triko a dl suché, na to zase tu softshelku a celá sjezd(a ten jse koteldlouhý a rychlý) mi nebyla zima:-), ale chce to dobře odhadnout aby se člověk moc nepotil

              0 0
              • nox159  

                jsem byl vcera na lyse jen tak zlehka jsem se plahocil nahoru bez bundy nahore nahodil softshelku a blbli jsme a bezeli jsme to cele dolu nejake extra horko mi nebylo… a dole jsem to sundal a totalne mokre skoro z toho kapalo a to se moc nepotim… :D asi mam spatny softshel…

                0 0
                • šimlos  

                  Nemáš,softshell je dobrý na turistiku nebo lezení a ne na bike,taky jsem bundu mohl po vyjížďce vždycky ždímat.Nejlepší je jedno nebo dvě funkční trika,zateplený dres a vesta.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    I v mrazu ti stačí ve sjezdech jen vesta jako neprofuk vrstva?

                    0 0
                  • obda  

                    Problém není softshell, problém je softshell s membránou nebo málo prodyšným šusťákem.

                    0 0
                  • barborka  

                    A proc se teda softshellka prodava jako cyklobunda?

                    0 0
                    • McBlacky  

                      protože to je materiál v kurzu. Jinak to má velmi úzkou oblast využití.

                      0 0
                    • obda  

                      Protože po tom, co už všichni měli doma fleece, windstopper a Gore bundu, bylo nutné přijít s něčím dalším, co si lidi „musí“ koupit, protože je to „nové a lepší“. Jenže ta původní idea konceptu softshell „částečně obětujeme nepromokavost, abychom výrazně zvýšili prodyšnost“ byla na většinovou populaci příliš radikální, zatraceně málo módní (v pile and pertex opravdu moc parády nenaděláte, nosí se často přímo na kůži, do města nepoužitelné), a tedy nebylo v tom tolik peněz, takže se přišlo se současným konceptem sofsthellu a lidem se vysvětlilo, že 1) módní windstopperové flísky jsou out, 2) aktuálně letí módní softshellky ;)

                      Trochu odbočím – pokud někoho zajímají konceptuálně hodně odlišné způsoby oblékání, tak si, kromě „pile and pertex“ může přečíst něco o konceptu Paramo. Pár mách skotských známých, co jsou každý víkend v Highlands, na něj nedá dopustit. O vhodnosti použití na kolo jsem se ale nezajímal.

                      0 0
                      • Paja  

                        +

                        0 0
                      • Paja  

                        Paramo zarucene neprotece;D

                        0 0
                      • barborka  

                        To je parada, takhle oblbovat lidi a ja myslela, ze softshellova budna je pecka :-( asi jsem stejne naletela jako ostatni :-(

                        0 0
                        • šimlos  

                          Ale softšelka je fajn do hor nebo do přírody na výlety,prostě tam,kde se člověk tak nepotí jak na kole nebo při běhu. Na treky do hor v ní chodím už léta a spokojenost.

                          0 0
                          • nox159  

                            ja ji pouzivam na chozeni do prace cca 5min cesta a jsem taky spokojeny :)

                            jinak do hor taky ok podle me neni ale zatim jsem nenasel ( ani nezkousel najit ) nic lepsiho takze

                            nahoru bez bundy a na cestu dolu si ji oblecu…

                            ale pokud to jde tak se snazim vsechno bez bundy… coz vychazi kdyz nahoru clovek jde a doru bezi :)

                            0 0
                        • obda  

                          Jak říká předřečník, i softshell má své použití. Ale pro hodně intenzivní aktivity 9kolo, běžky, prudké výšlapy v horách) se prostě moc nehodí.

                          0 0
                          • Lister  

                            Potvrzuju, včera mě v ní bylo nejdřív dobře, po 10 km v krutém protivětru pak vedro a nakonec děsná zima :-)

                            0 0
          • pepek  

            ne no prudasu, my tady stejne zadny nemame – cože? Tady prakticky není rovina, jenom samý prudký stojky. Asi se špatně díváš, nebo jezdíš jen na jihovýchodě. (Nebo máš super formu:-)

            0 0
            • obda  

              +1 Dlouhý kopce tu nejsou, ale je to furt nahoru dolu.

              0 0
    • jesperx  

      Dovoluju si po roce otevřít tohle téma, protože přesně tohle teď řeším. Plánuju jezdit ještě zhruba do 5 ti stupňů +/- (i když pravda,ráno při dojíždění do práce klesá už teď teplota níž). Otázka tedy zní zda zvolit spíše zateplený „zimní“ dres a pod to vrstvu funkční termotriko krátké/termotriko dlouhé/dres krátký a nebo koupit nějakou cyklobundu. Osobně se přikláním spíše k první variantě,nevím však zda to bude dostatečné i do uvedených teplot. Na druhou stranu u bundy se bojím efektu „pařeniště“,který se mi stává,když teď vozím obyč. větrovku – tj.pod bundou vrstvy nedýchají a pot se neodvádí.

      Co mi tedy doporučíte?Dodám,že cena by se měla pohybovat do cca 1500 kč..

      (jak tak koukám – je to v podstatě stejný dotaz jako zakladatele vlákna)

      0 0
      • roman 3D  

        v podhůří jizerek jezdím každej den do práce a občas nějakej ten výlet a nosím výhradně termotriko s dlouhým rukávem, tento zateplenej dres za supr prachy http://www.factoryoutlet.cz/…comfort-blue

        a navrch větrovku od silvini http://eshop.silvini.com/…-p-9732.html velká spokojenost

        0 0
      • McBlacky  

        do té ceny koupíš tak tak slušný zateplený dres. Slušnou bundu, aby dýchala, vůbec.

        základ pro kombinaci se zatepleným dresem je neprofuk vesta se síťovanými zády. Pak to je v pohodě do teplot co píšeš. pod dres můžeš dát libovolně tlusté funkční triko bud s krátkým nebo dlouhým rukávem, podle teploty.

        0 0
        • jesperx  

          OK,jsem ochoten zainvestovat trochu více třeba i do té bundy – jenže v obchodě její funkčnost a schopnost „dýchání“ asi jen tak nepoznám (leda,že bych si dal zkusmo pár sérií kliků:- ). Nerad bych tedy koupil něco za trojku a pak při první terénní nerovnosti zjistil,že jsem durch propocenej. Čili v tomto případě bych musel mít jistotu podloženou nejlépe zkušenostmi Vás, již spokojených uživatelů:-).

          0 0
        • iceek  

          Ty sitovany zada jsou vazne v pohode i pri teplotach k nule nebo lehce pod nulou? Trochu se toho bojim. Kdyz si jedu sam svoje tempo, tak jeste ok. Ale pri vyletu s pomalejsi skupinou si to moc nedovedu predstavit. Jakou vestu konretne vozis?

          0 0
          • McBlacky  

            vestu mám od lawi teamovou (přední díl nějaká membrána), druhou pak nějakou obyč adidas (pevnější šusták vpredu).

            vozím v zimě skoro pořád batoh, bez něj jsem jel párkrát a bylo to v pohodě.

            0 0
      • Člověk a jeho svět  

        To pařeniště je sviňa… Vrstvy pod zimní bundou úplně durch, to není příjemné. Nevím, jak to navrstvit, aby to fungovalo. U mě funkční oblečení prostě nefunguje.

        0 0
      • jIrI___  

        Já vozím termotriko s dlouhým rukávem, zateplený dres od číňana a na to neprofuk vestu nebo běžeckou větrovku (neprofuk předek, prodyšná záda) za 3 kilča z Tchiba :). S tou větrovkou je to už celkem neprůstřelná kombinace, stačí i ta vesta.

        0 0
      • radek01  

        Dnes mě dorazilo totok ale ještě nemám vyzkoušeno.

        http://eshop.kalas.cz/…ing-titanium

        0 0
        • MirosPikos  

          Tu jsem kupoval na jaře za 700,– :) S dobrým termo je v tyhle dny asi ideální, jen je mi úzká u krku a když jí zapnu, hůř se mi dýchá. Ambition X, kterou mám do větší zimy je v tomhle o dost lepší.

          0 0
        • bestom  

          Mám podobnou bundu od authora a je super, neprofoukne a je skvěle prodyšná ,boky a vnitřní strana rukávů jsou jen z lehkého materiálu ,tak vlhkost dobře uniká ,vozím ji od –5 do +10 ,kdy ve větru zateplený dres nepříjemně profoukne.Zcela sem s ní nahradil vestu i větrovku

          0 0
    • šimlos  

      Funkční triko s dlouhým rukávem – tenký nebo silnější plus zateplený dres plus vesta se siťovanými zády a když je mokro nebo prší místo vesty větrovku.Tohle úplně stačí,ty zimní teplý bundy nebo softshel jsou na prd,člověk se pod tím šíleně potí,to je tak na DH..

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Jako když někdo jezdí DH, tak se nepotí? :)

        0 0
      • jesperx  

        Tahle kombinace u mně nakonec asi také vyhraje – proto ještě přidám dotaz na nějakou solidní vestu..nějaký tip?

        0 0
        • Lance  

          vestu jakoukoli, tam neni co resit, hlavne at to ma sitovane zada, mam od kalase,ale je fuk co koupis

          jinak k te bunde a prodysnosti, tahleta

          http://www.bezvakolo.cz/…jacked-black

          udajne opravdu funguje a dycha,ale slysel jsem to z doslechu, ja jeste nenasel nic pod cim bych se nezpotil bo se potim jako krava :-), ale asi bych se ji nebal

          zpotim se ve vsim – proto to tak neprozivam :-)

          0 0
    • claymore  

      Tak já jezdim funkční triko s krátkym , potom druhou vrstvu od Nordblanc a na to softshell bundu s membránou a pokud je veliká zima, tak přes tlamu multifunkční šátek – trochu pomuže proti ledovýmu dýchání a ještě obalí krk a pak je to naprosto v pohodě, na nohy obyč tepláky a vystlaný spodní prádlo z peny..:D…(zatim to vždycky stačilo)

      0 0
    • claymore  

      Tak já jezdim funkční triko s krátkym , potom druhou vrstvu od Nordblanc a na to softshell bundu s membránou a pokud je veliká zima, tak přes tlamu multifunkční šátek – trochu pomuže proti ledovýmu dýchání a ještě obalí krk a pak je to naprosto v pohodě, na nohy obyč tepláky a vystlaný spodní prádlo z peny..:D…(zatim to vždycky stačilo)

      0 0
    • JackT  

      Zdravím,

      oživím tohle téma.

      Měl bych dotaz ohledně bund Kalas.

      Chci si na zimu koupit nějakou novou, při víc jak –5° jezdit nebudu, ale sníh a lehký déšť mi nevadí.

      Nemáte někdo zkušenosti s Bundou nebo zimní bundou ??

      2–3 vrstvy pod mi nevadí a využívat ji budu hlavně při 0–13° při těch posledních zimách to ani nijak míň nešlo.

      Díky za rady

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Je to hodně individuální, jakou intenzitou chceš jezdit, jak se potíš a jak dlouho chceš jet.

        Do –5°C bych doporučoval tenčí variantu a vrstvit, bude pak použitelná i v teplotách nad 0°C. Při +13°C už velmi váhám, jestli si vzít tenké tepláky nebo jen návleky na kolena, v bundě (i tenké) bych se uvařil, tak jezdím v tlustším (ale nezatepleném) dresu, příp. s větrovkou přes a nuance řeším výběrem nátělníku pod něj.

        Stejně je nejsložitější vyřešit obuv.

        0 0
      • tonik666  

        Desně záleží, co jezdíš, silnice, XC, terén.

        Jezdím převážně terén, a v podstatě mi na jaro/podzim stačí zateplený dres, případně navrch vesta, tak do 3 stupňů je to ok. Pokud by bylo chladněji, tak membránová bunda, ale když už jdu na kolo, je vetšinou hezčí počasí.

        Třeba letos jsem zateplený dres měl na sobě asi 2× a to bez teplé spodní vrstvy.

        0 0
      • RUSH  

        Mám obě, jen jinak barevné. Pokud bych se měl rozhodnout jen pro jednu, tak spíše tu první, lehčí. A pod ní více vrstev. Kalhoty Roubaix, bez membrány.

        Osobně ji opravdu vozím v zhruba tom udávaném rozmezí +10 – 0 st. Spíše nižší intenzity a více po silnici. Myslím, že jsem z hlediska vnímání okolní teploty průměr.

        Na teploty kolem nuly a méně, plus vítr, už oblékám zimní bundu a kalhoty s membránou.

        0 0
        • RUSH  

          Na druhou stranu – pokud máš zkušenost, že do těch +3 – +5 vydržíš s dresem s chlupem a s vestou, pak kolem nuly a níž už je možná lepší ta zimní.

          To jsem asi moc nepomohl… Já jsem jako první kupoval tu zimní, letos jsem kupoval tu lehčí a do teď jsem v ní jezdil. Celkově bych řekl, že v té lehčí se toho určitě najezdí víc. A až se ochladí, dá se vždycky vrstva přidat.

          0 0
        • JackT  

          Taky bych si nejradsi koupil obe, ale nechce se mi za to dat 6k… Termo veci mam az az, tak asi budu radsi vrstvit, ted jezdim v 10–2° v: kalhoty kdyz prituhne tak dam tenke podlikacky, klimatex termo triko dlouhy rukav, tensi termo rolak a nahoru zateplenou fleecovou bundu, dlouhe neprofuk rukavice nasadim zhruba pri 5° a niz, podle pocasi.

          Kdyz mrzne, vymenim bundu za neprofuk membranovou turistickou „sustakovku“ a staci.

          Jezdim celkem intenzivne, takze vetsinou spoceny jak prase, podzim/zima XC/Prazske cyklostezky, takze temer silnice :-D…

          0 0
    • Galibier  

      …přesně jak tady většina dobře radí, tak bych se nějaké superzateplené bundě vyhnul. Jezdím ráno 20km, zpět to samé, někdy delší variantu,… mám Moiru ultralight dlouhý rukáv, na ruce navlíknu rukávy Kalas Roubaix (na teploty pod nulu zvažuji rukávy RainMem ), pak neprofuk vestu Gamex se síťovanými zády a na to zateplený dres od Kalase, myslím, že se dříve jmenoval Thermo Piccolo a stačí. Jezdím hodně brzy ráno kolem 5té hodiny a skoro nikdy nefouká vítr. Když je kolem nuly, přidával jsem Moiru PRO M, ale bylo to zbytečné, výše uvedená kombinace stačí bohatě. Kdyby přituhlo tak bych přidal jen nějakou větrovku… . Ale jak se tu také píše, je to hodně individuální, teď ještě jezdím jen v rukavicích letních s krátkými prsty a letníma tretrama…, a asi je důležité nemít přestávku, jezdit pořád, kdy si tělo zvyká postupně na změnu teplot… .

      …ale od Kalase bych se toho nebál, teď kupuji věci jen od něj a materiály fungují skvěle, nemohu si stěžovat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.