• level13

    Ahoj,jsem tu novy a omlouvam se předem pokud uz to tady bylo, ale budu pořizovat „zimni bundu“ pro tak 0–10st (pod bod mrazu nevyrazim:-). Rozhoduji se mezi Kalas TITAN X6 Mission Light nebo Gore Phanton. Někdo osobní zkusenosti/do­poruceni , třeba ještě i jinou v této cen relaci (3–4k) ? Zatím u mne vede ten Kalas (dobra zkušenost s jinym cyklo oblecenim co od nich uz mam), Od Gore zatím nic, ale z toho co jsem tady cetl, tak asi taky dobra volba. Moc diky

    0 0
    •  

      Ja jsem koupil tuto https://www.kupkolo.cz/…rsey_z97383/ pod tim dobry teply triko se stojackem a dlouhym rukavem a zima mi nebyla, kdyz jde do tuheho beru pres to vestu

      0 0
    • novas752  

      Pod bod mrazu vklidu muzes. O hodne prichazis. ;)

      Neni blato, vzduch je suchej…

      0 0
    • milan.v  

      S GORE nemůžeš udělat krok vedle, oproti Kalasovi to je o třídu někde jinde.. Zkušenost osobní ovšem nemám, jen co tu tak čtu… Já zvolil oblečení od Specialized, bundu konkrétně typ WINTER ELEMENT RBX COMP.

      Zatím spokojenost, kombinuji právě při současném počasí a pochopitelně i pod těch 0°, původně jsem nechtěl také o nějakém ježdění v mrazech ani slyšet… ☺

      0 0
      • Janek33  

        Mám taky Specilized ELEMENT RBX COMP a dnes poprvé vyzkoušel. Teplota –2, pod tím funkční triko s krátkým rukávem a teplejší dres s dlouhým rukávem. Celkem 2,5 hodiny úžasné jízdy, tak příjemný tepelný komfort jsem při takové teplotě ještě nezažil, jíz´du jsem si užil jako přes léto. Trénink však nebyl příliš intenzívní, při vyšší intenzitě by to chtělo místo dresu jen fuknční triko s dlouhýnm rukávem.

        0 0
        • milan.v  

          Já to různě kombinuji podle teploty se základní vrstvou s dlouhým rukávem + thermo merino rolákem / se základní vrstvou s krátkým rukávem + thermo merino rolákem / teď jsem na žiletce testoval s ještě lehkou bundičkou Specialized COMP WINDJACKET jako poslední vrstvu.

          Specialized tu obecně nemá příliš dobré jméno, ale jisté je, že to, co dělají, umí.

          0 0
    • harec  

      Gore phantom by som nebral, ako material je paradny a sedel mi aj strih, ale vratil som ju. Vadili mi tie odopinacie rukavy, koli nim je tam zdvojeny softshell prave na exponovanom mieste pod pazuchami..Potil som sa v nej. Uz som tu niekde pisal, ber od Gore Xenon bundu nic lepsie som nemal, je perfektne odvetrana..

      0 0
    •  

      Jedině Kalas Titan X6 Mission Light.

      0 0
      • level13  

        Diky moc vsem za reakce, zkusim si nekde vyzkoušet i ty další, pak se rozhodnu a podelim se s Vami o zkušenost. Muze to ale byt az na jare (jsem starsi rocnik :-), i když bez toho blata a se suchy vzduchem to zni lakave (a pravdive :-).

        Bucci – mas s ni osobní zkušenost ?

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Kalas miva i akce. Mam od nej tu nejteplejsi a spokojenost. Tu kupkolackou mam taky a da se vni v pohode zimu prezit,za ty prachy dobra.

          0 0
        •  

          Ano, vozím ji zrovna touhle dobou a musím říct, že vážně neprofoukne. Chce to mít samozřejmě i dobré zbývající 2 vrstvy pod ni (mám 2 různé gramáže merina, jednu moiru a jeden X-Bionic, které kombinuji podle teploty) a jako celek to funguje super.

          0 0
    • Petr L2  

      Mám Storm od Sensoru a spokojenost

      0 0
    • Kulasek  

      Od 0 do 10 jezdím v dresu s dlouhým rukávem, s teplým nátělníkem a větruodolnou vestičkou. Bundu beru až do mrazu.

      Já bych byl s těma membrábama opatrný, většinou se jedná o lepší igelity, ve kterejch se člověk pěkně zapotí. Pokud membránu, tak Windstoper, který má mnohem lepší prodyšnost než ostatní materiály. Bohužel já se potím i v tom a pro mě dává smysl windstoper pouze na přední části bundy.

      Proto prodávám jednu windstoperovou bundu TILAK TOUR (už se nevyrábí), použitou tak 6×, buhužel po jednom pádu má na předloktí malou dírku.

      https://gugusports.de/…k-tilak-tour

      0 0
    • Brick  

      Pouzivam tuto. I do mrazu OK.

      www.vivastore.cz/…a-fluo/d1288

      0 0
    • Opoce  

      Mám už třetí Gore Bike Wear Oxygen – tuhle:

      http://www.ebay.com/…252539654403

      vozil sem předtím všelicos, ale oxygen je (alespoň pro mě) totální trefa do černého.

      Vozím oxygen pro teplotní rozsah co jsi uvedl (okolo 0) a když je pod 0 tak mám od Gore ještě tuto:

      http://www.ebay.com/…252470890165?…

      Power je malinko silnější matroš, jinak obě bundy jsou Gore Windstopper, což je podle mě jeden z nejlepších materiálů vůbec.

      0 0
      • Ricci  

        potvrdzujem,veci ktore mam s Windstopperom od Gore su super,neprefuka a dycha to a pritom sa brutalne potim.Napr. rukavice od Roeckl s WS su jedine z ktorych vzdy vytiahnem teple a hlavne suche ruky…

        0 0
      • Opoce  

        Jo a ještě jednu věc jsem zapomněl – ta katalogová cena je brutus (CZK 6k), chce to počkat třeba na slevy mezi Vánocema a koncem roku, kupuju to na bike24.de nebo bike-discount.de nebo wiggle

        a nebo googlit

        já teď tu poslední co mám koupil asi za 4,5k

        0 0
        • Opoce  

          tak a teď už na vás prdim a jdu jí testovat na Točnou

          0 0
          • Delkim  

            a nebude to nějaký bídná kvalita, když už máš třetí? :)))

            já mám Oxygen letní verzi a teď na zimu Xenon 2.0 Windstopper Softshell Jacket a taky max spokojenost

            koupeno ve výprodeji na Wiggle za cca. 2800 Kč

            0 0
            • Opoce  

              Jezdím prakticky denně, každá mi vydrží tak 2 roky, dost to peru, protože podzim/zima/jaro jsou dost sračky.

              Ty starší co mám ještě nejsou úplně zrakvený, střídám to když je ta druhá v pračce.

              0 0
      • madik  

        Power je teplejší? Trochu mi přijde škoda, že Gore neuvádí moc určení pro jaké podmínky se jejich bundy hodí nejvíce. Mám Oxygen 2.0 a zacinam s ní být hodně spokojen, ale v –5 jsem pod ní musel mít 3 funkční trika a ještě návleky na ruce pod bundu, aby mi nemrzly lokty. Pak byl tepelný komfort celkem ok. Kdybych chtěl o něco teplejší, netušil bych co zvolit.

        0 0
        • Opoce  

          Moje zkušenost, dvě vrstvy pod bundou:

          Power –20 až –5

          Xenon +8 až –5

          plus samozřejmě s počtem mezivrstev u obou posuneš ten teplotní rozsah dál

          0 0
          • madik  

            Power 2 má jiny Windstopper? Tlustší matros, teplejší vnitřní úpravu?

            Aha jsi to psal v původním popisu. Dík za informace, uvidím jestli narážím zase na super cenu, bych popremyslel. Oxygen 2 jsem měl asi za 3k to byl super nákup.

            0 0
            • Opoce  

              No teď na to koukám – Power má silnější stěnu, dovnitř jakoby silnější chlup nebo jak to nazvat (má to takovou mřížkovanou strukturu).

              Xenon má slabší vrstvu, dovnitř hladkou.

              Power má konce rukávů náplet, který těsní. Xenon má na konci rukávů zip, to může profukovat.

              Xenon má navíc ty dva zipy na hrudníku, to taky může profukovat.

              Prostě Power je jiná bunda.

              Dneska byl typickej den na Xenon – ráno –3, když sem vyjížděl byla 0, v lese něco pod nulou, když sem se vracel –5.

              Pod bundou 2 vrstvy, první moira mono, druhá moira takový to silnější triko s chlupem dovnitř. Absolutní pohoda celou vyjížďku, 3 hodiny, střední intenzita.

              0 0
              • madik  

                Tyjo teď na to koukam, mám vlastně Xenon 2.0, spletl jsem si ji s Oxygen 2.0.

                0 0
    • Opoce  

      ješte jedna věc – koukám, že chceš Phantom – tu jsem dříve vozil taky, a měl jsem problém s prodyšností v oblasti ramen – tam, kde je ten materiál dvojitý kvůli odepínacím rukávům

      Ty odepínací rukávy – to jsem využil snad jenom jednou za dva roky, je to podle mě zbytečná funkce, to Xenon má lepší vychytávku – má takové dva svislé zipy vepředu, které rozepneš když je ti vedro, případně můžeš ješte laborovat se zipama na zápěstí.

      Tak asi tolik

      0 0
    • rockab  

      Mám druhou sezonu bundu FORCE X70 Velmi mě překvapila, nejsem moc velký příznivec oblečení od Force. Bundu ale můžu doporučit. Do 0°C bohatě stačí bunda a další vrstva, třeba funkční tričko. Pod nulou přidávám další vrstvu, třeba dres s dlouhým rukávem a nemám problém s teplotou. Za tu cenu super bunda.

      0 0
      • level13  

        Diky chlapi vsem za reakce, pekny svatky !

        0 0
        • Tencovozikmin  

          A rozhodl jsi se pro co?

          0 0
          • level13  

            Zatím jen pro to ze urcite nepujdu do te Gore Phantom :-). Chci mrknout na ty ostatní co doporučujete, snad vyjma tech 6k Gore bund které jsou urcite skvele, ale na me „vikendove“ jezdeni az prilis velky luxus :-) Jak pisu vyse, urcite dam vedet. Ahoj

            0 0
    • RUSH  

      Bundu Mission Light od Kalase mám a mám i tu teplejší verzi Winter. Osobně bych viděl jako bod zlomu pocitových + 5–6 st. C. Nad tuto teplotu používam Light, pod ní Winter.

      Pokud bych si chtěl kupovat jednu bundu, šel bych do Winter nebo do této nové, ktrerá mi přijde docela šikovná.

      Ta lehčí bunda Light se dá nahradit kombinací dlouhý dres chlupem + vesta.

      0 0
      • RUSH  

        Ještě malý osobní poznatek. Verze Light má dle mého větší sklon vlhnout z vnitřní strany, než verze Winter. Možná proto, že verze Winter má z vnitřní strany chlup, který pocitově nemá takový sklon k vlhnutí. Verze Light se více blíží klasickým šustkám (např. pertex), verze Winter bych přirovnal spíše k lepší softshellce.

        Snad je to pochopitelné :-)

        0 0
        • level13  

          Rush – ano je to pochopitelne :-), diky za poznatky. Pod 5st ale fakt nejezdim (to jsou uz bezky pokud je snih :-), tak pokud to bude Kalas, tak spis tu light verzi a dres dlouhy rukav. Pro ted… „skol“ :-)

          0 0
        • RUSH  

          A ještě – vzhledem k tomu, že v teplotách kolem nuly, obvykle neleje, stačí jako membrána NoWind, Windstopper a podobné, Goretex není až tak třeba. Navíc tyto „protivětrné“ membrány lépe propouští vlhkost směrem ven – můj pocit.

          0 0
          • level13  

            Ten Kalas titan light prave ma nejakou „nowind“ membránu, nebo ne ?

            0 0
            • nomecz  

              jo ma membranu, rozdil mezi tou teplejsi a lehci je jenom v tom chlupu zevnitr u te teplejsi. JInak mam tu tenci (X4) a s 2 vrstvama (dlouhe merino triko a tenkej rolacek) neni problem jezdit i pod nulou.

              0 0
            • RUSH  

              To nevím. Můj pocit je, že ta moje Winter dýchá líp než Light.

              0 0
      • Tencovozikmin  

        Ta kukla je napevno nebo jak?

        0 0
        • RUSH  

          Nevím, ale tipuju že jo. Lze jí ale asi použít jen jako nákrčník.

          0 0
        • nomecz  

          kukla jde samozrejme odepnout

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Tak z toho odkazu to zrejme neni,ale libi se mi hlavne ty prodlouzena zada,tu kuklu bych naopak moc nevyuzil.

            0 0
            • level13  

              Ahoj, tak jak jsem na zacatku slibil ze napisu az poridim, tak se min tyden stalo…a dal nakonec na vetsinovy názor jit nejlepe do windstoperu a poridil bundu Sportful Apex ws. Stala teda dost nad ramec me puvodni predstavy, ale koupil jsem si ji jako „kompromis“ jak pro kolo, tak i bezky, na které ted chodim. Zkusenost (zatím jenom z bezek a včera napr při minus 12st s 2ma slabšími vrstvami) velmi dobra. Nej sportovni bunda co jsem kdy mel. Pro ted… „skol“ :-)

              0 0
          • Talaj  

            To není pravda. Tu bundu mám a kukla je přišitá k bundě. Lze ji jen rozepnout a udělat z ní „nákrčník“.

            0 0
            • Tencovozikmin  

              Jak rozepnout? Nejde nijak schovat do limce nebo jinak sundat,udelat nakrcnik tomu moc nerozumim,kukla ma zip,nebo jak?

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Jo uz sem si to prohledl,vepredu je zip. Ale pokud kuklu pouzijes jako nakrcnik,tak to za krkem musi vypadat hrozne. Neni tam v limci nejaka skryta dira kam tu kuklu nasoukas?

                0 0
    • freschak  

      Ahoj vybiram bundu do techto studenych dnu. Teploty kolem nuly, jak – tak +. Rozhoduji se mezi https://www.kupkolo.cz/…erna_z94625/ a https://www.kupkolo.cz/…0002_z97544/ . Co by ste doporoculi? Pripadne jinou kolem te tisicovky.

      0 0
      • plzakj  

        Na kolo? Rozhodne bez softshellu, pokud se nechces koupat v potu. X70mam. Pod 0 chce vic vrstev.

        0 0
        • IndyCZ  

          Ona se dá i ta x72, nějaké větrání tam je a při nízké zimní intenzitě to v klidu zvládne, navíc je teplejší. Ale taky se přikláním k x70, nemůžu si ji vynachválit, do mrazu to chce jen navrstvit.

          0 0
          • kadlec  

            ta x72 je podle me malo odvetrana, aspon pro me, takze jsem ji vratil a mam x70 a super

            kolem 0 a pod davam pod ni vic vrstev

            0 0
    •  

      Je-li venkovní teplota pod nulou nebo je-li na cestách sníh či led, pak na kolo nevlezu. (Leda tak doma na trenažer.)

      A totéž doporučuji každému.

      0 0
      • milan.v  

        To jsi mu pomohl…

        0 0
      • Jirka24x  

        Já zas doporučuji na kolo vyrazit :D

        Jinak mam vetrovku od klimatexu za 5OO a pod tim termotriko a obyč mikinu .testovano 2,5 hodiny v –13 a pohoda.

        0 0
        •  

          To bych si ani neužil. Pořád bych jenom myslel na to, že jestli udělám chybu v oblečení, dostanu zápal plic, a jestli v technice, zmrzačím se.

          Lyžoval jsem naposled, když se ještě nosily tlusté dutovláknové kombinézy o objemu třísezónního spacáku. Člověk byl v teple, i když se chvíli nehýbal. Dnes, se slavnými 3 vrstvami, pokud není v permanentním pohybu po celou dobu venku, tak je zle.

          0 0
          • plzakj  

            A jit po chodniku vedle ulice, kde jezdi auta, se nebojis?

            0 0
            •  

              Hele, kašli na to. Každý má svoje limity někde jinde. Slanil bys třebs do Karlštejnské studny?

              0 0
              • plzakj  

                Proste mi prisly ty tvy obavy prehnany. Ale nehodlam zaplacat tema flamem jako jini v jinych vlaknech.

                0 0
          • Jirka24x  

            Ja jedu tak abych se nespotil. Samozrejme to v cem jsem jel neni vhodny na delsi vyjizdky a do horsich podminek. Ale zima me v nem nebyla :) V technice bych nic nevidel je to jednoduzsi jak jezdit po blátě. Az na zaveje :D tam sem si parkrat vyzkousel jestly jeste umim rychle vycvaknout SPD.

            Ale uzil jsem si to..

            0 0
            •  

              To pocení je u mne právě největší problém. Trénuji teď doma na válcích a jsem zpocený tak, že à 30 vteřin zavrtím hlavou a spadne na zem tak 10 kapek potu. (Mám na sobě triko a kraťasy, v místnosti je 22°C.)

              Tohle udělat venku v mraze, tak 14 dní ležím.

              0 0
              • yebat  

                Tak jasně, že vyjet teď ven v triku a kraťasech, 14 dní ležíš… to bych taky nedal. Ale pokud se člověk rozumně oblíkne, neni problém. Letos už mám přes 100km – MTB

                0 0
                •  

                  Jenže já bych ležel, i kdybych vyjel se 3 vrstvami, přesně podle předpisů (konkrétně X-Bionic Accumulator + merino 300 + Kalas Mission Light, dole zateplené čapáky + nákolenky s Windstopperem, ponožky Moira EKS a čepice rovněž s Windstopperem). To všechno mám … jenže mi to funguje tak do té nuly. Jak je chladněji, musím mít klasickou zimní bundu. A v té jezdit na kole je samozřejmě nesmysl.

                  0 0
                  •  

                    Vůbec termoregulace organismu mi funguje nějak divně / blbě.

                    • Pokud v zimním období spím v místnosti, kde je 18 – 20°C (jak má být), probudím se ráno s pocitem zimnice, a to přesto, že objektivně prochladlý nejsem a vliv nemá ani to, čím jsem byl přikrytý.
                    • Pokud spím v místnosti, kde je 22 – 23°C, probudím se ráno příjemně.
                    • Naproti tomu v létě mě trápí TAK extrémní pocení, že mám tělo permanentně ve vlhku. V létě spím přikrytý prázdným povlakem; vstanu, sundám ze sebe odporně mokré pyžamo a osprchuji se chladnou vodou včetně hlavy. Osuším se a dřív, než se obléknu, jsem zpocený znovu. A než dojdu na vlak, odkapává mi pot z čela na zem.

                    .

                    (Žádný doktor, u kterého jsem byl, to nedokázal ani disgnostikovat.)

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    A je to opravdu pro tebe ideální oblečení. Pro mě by zcela nevhodné.

                    Merinu je první problém, to akorát nasaje děsně potu. I přesto, že mám dost merina v šatníku, tak na kolo ho nepoužívám nikdy. Jakmile si vezmu merino (a vadí mi v jakékoliv vrstvě), tak je to všechno zabité, to dříve nebo později vždy skončí tím, že jsem celý mokrý v nacucaném oblečení a je mi zima.

                    A v té kombinace (teď beru jak moc to zahřeje) bych ve větších mrazech zmrznul. Jsem tedy dost zmrzlý, někomu bude stačit daleko méně se oblékat.

                    Já bych v tom mohl tak do +5–8°. Tedy mě by to nefungovalo ani do té nuly.

                    Kalas Mission Light mám také a to je tenká bunda, spíš je to jen dres s neprofukem na přední straně. Už tedy tuhle bundu skoro nepoužívám, protože mi vyhovují daleko lépe jiné věci (nad nulou většinou jezdím jen v tenoučké větrovce nebo vestě a pod to větší množství vrstev). Kalas Mission Light má pro mě hrozně nízký límec. Když už jsem ji vozil, tak klidně do +10° a pod ní 2 tenké vrstvy s dlouhým rukávem.

                    Do mrazů vozím tu nejteplejší Kalas bundu (o hodně teplejší než Mission Light, neprofuk všude kromě části rukávů a podpaždí + vysoký límec) a pod to 2 funkční vrstvy. A takhle můžu klidně až do nuly a horko mi není. V –10 klidně přidám ještě 3 vrstvu pod bundu.

                    U letních treter Moira EKS ponožky nasazuju tak mezi +12–15° :-)

                    V mrazech vozím Moira Trek + zimní tretry a to mi stačí ještě jen na jízdy do hodiny, pak mi nohy mrznou stejně. Ve větších mrazech ale už více než hodinu v kuse nejezdím. Na více než hodinu protahuju až když je kolem nuly nebo maximálně těsně pod nulou a cítím se dobře.

                    A i když jsem hodně zmrzlý, tak i na běžné chození už klasickou teplou zimní bundu nepoužívám a mám různě bundy od Craftu na běžky, které jsou velmi dobře prodyšné (také nejsou nepromokové, ale jen neprofuk) a nejsou vůbec moc teplé. Zhruba jen na úrovni Kalas Mission Light.

                    Ovšem pod to nosím běžně 3 funkční vrstvy a z toho aspoň jedna výrazně teplejší (Moira trio). Je to daleko příjemnější i na chození než klasická tlustá zimní bunda.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Koukám na aktuální nabídku Kalase a teď se jmenuje všechno Mission Light, tak možná vozíš jinou bundu než jsem si představil.

                      Tu co považuju za tenkou a má jen neprofuk vepředu a vzadu je jako jejich dlouhý dres a nemá odepínací rukávy, tak už asi ani nedělají.

                      V současnosti by to mohla být tahle:

                      http://www.kalas.cz/…tan-x4-modra?…

                      0 0
                      •  

                        Ano je to TITAN X4 Mission Light, ale loňský model.

                        0 0
                      • nomecz  

                        mam ji a používám ji i teď při mínus 10, ne jako zateplovací ale poslední neprofuk vrstvu.

                        Pod tím dlouhé merino a na tom roláček od sensoru , případně ještě jako první vrstvu nějaké tenké termotriko s krátkým rukávem přímo na tělo.

                        Spolu s snb helmou pohorkách na platformách a snb rukavicích se dá na pohodu i při těch –10 a více ty 2 hodinky+ jezdit.

                        Ale každý to má jinak jak píšeš, ta „odolnost“ proti zimě se dá ale částečně budovat

                        0 0
              • Kire  

                Musíš si postupně zvykat.

                Není nad to vyjet si v minus pěti za sluníčka a slyšet pod koly křupat čerstvý prašan. Proti tomu je vyjížďa v třiceti nuda dobrá tak na udělání žízně :-).

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak každý to má jinak. V zimě jezdím, někdy mi to na sněhu také docela baví, ale stejně bych okamžitě dal přednost ježdění v +30° (vedra snáším velmi dobře a vůbec mi nevadí).

                  0 0
              • Jirka24x  

                kdyz citim ze se zahrivam tak se trosku rozepnu a tak nejak se udrzuju v normalni teplote :D musi se jezdit s rozumem. Nebo se zeptej Kulhavyho ten ted jezdi furt v zime urcite ti poradi je to profik ;)

                0 0
              • Breakpain  

                Nechci Ti brát iluze, ale doma na trenažeru se bude každý potit násobně víc, protože máš uzavřený prostor a nehýbeš se (nesuší Tě jízda vpřed).

                Navíc v zimě se prostě jezdí víc na pohodu ;-) – když už jedu, mám pomalejší tempo, abych nebyl skoro zpocený a nikdy jsem z toho nenastydnul (a to nato trpím echt). Stačí si vzít nějaké oblečení do batohu, když si nejsi jistý a jet to prubnout … no co, v nouzi se holt po půl hodine vrátíš ;-).

                Každopádně to jen reaguju nato, že Tvé obavy jsou hodně úsměvné – nicméně Ti do toho nekecám a je na každém, jestli bude/nebude jezdit.

                Já nato obecně v zimě prdím – efektivnější jé intervalový trénink doma a jako bonus nemám tunu oblečení na praní :-) … a bike na čištění ;o). Ale občas vyrazím na „zimní“ výlet ven … je to zpestření :-).

                0 0
              • MlokCZ  

                Doma jsem na válcích byl spocený úplně stejně. 22° bez proudícího vzduchu je prostě problém, tam se uvaří skoro každý. Větrák trochu pomůže, ale nezachrání.

                Venku při hlídání nízkých intenzit nemusím být v mrazech spocený skoro vůbec. Třeba když přijedu do práce (to jsou největší mrazy po ránu, v –10° jsem jel teď několikrát), tak občas ani nemusím do sprchy.

                Tedy nic takového v mrazu dělat nebudeš.

                0 0
          • MlokCZ  

            Jednak nevím, proč bys musel mít jen 3 vrstvy a proč bys nemohl na chvíli zastavit (samozřejmě zastavit na dlouho nemůžeš nikdy, to bys musel být tak navlečený, že se uvaříš i při pohybu v nízké intenzitě, tedy pokud se při zastavení nechceš přidávat několik vrstev a pak zase ubírat). Běžně v zimě používám 4 vrstvy, zvlášť když beru jen tenoučkou větrovku (více vrstev se pak lépe reguluje). Teplejší bundu beru pouze v případě, abych pod tím pořád měl 2 vrstvy (tedy nečekám teplejší počasí), jen s jednou funguje odvod potu daleko hůře.

            Vždy se jen musíš obléct adekvátně intenzitě pohybu. Klidně se v zimě na kolo navleču více a pak se k tomu vyhýbám větším intenzitám.

            0 0
        • freschak  

          Fajne, ale cekal jsem az mrazy polevi :D

          0 0
        • detoxy  

          Souhlas s Jirka24× a MlokCZ. V principu tenká větrovka a pod to tenké vrstvy termotrika s krátkým a dlouhým rukávem (dlouhý rukáv max jeden). Počet ladím tak, aby po zahřátí bylo teplo, ale nepotil jsem se.

          0 0
          • Jirka24x  

            nejvetši v tip ze ta větrovka stala par korun a termotriko je z dekatlonu taky za par kč a funguje to fakt dobře i pod –1Ostupnů.

            0 0
          • MlokCZ  

            Jen je to tedy alespoň u mě limitované tím, co se pod tenkou větrovku vejde (u mě 3 vrstvy pohodlně, kde i 2 mohou být teplejší). Takže končím někde kolem 0° a do větších mrazů musím už vzít teplejší bundu.

            A ruce mám extra zmrzlé, takže krátký rukáv nevozím pod 10° už nikdy žádný (tedy každou vrstvu vždy s dlouhým rukávem).

            0 0
          • McBlacky  

            nevyhody větrovek jsou až po delší době. Proti membránové bundě se v tom zapotíš víc. Hodinka dvě jsou ok, ale 3–4 a víc už je to horší a to i při nízké intenzitě

            0 0
            • Jirka24x  

              Jj pravda..

              0 0
            • MlokCZ  

              Tak záleží jakou máš větrovku a jakou membránovou bundu.

              Když srovnávm co mám (mám nějaký starší model, ale je pořád ± stejný), konkrétně

              http://www.kalas.cz/…ion-x3-modra?…

              a

              http://www.kalas.cz/…tion-x-cerna?…

              tak v té tenké větrovce se potím naopak znatelně méně.

              Ale je jasné, že ta teplá Kalas bunda není v prodyšnosti žádná hitparáda a že by to mohlo být o hodně lepší.

              A také ta větrovka má boky bez neprofuku, takže tím také něco získá.

              0 0
              • McBlacky  

                větrovek jsem zkusil hrozný kvanta. Když už něco trochu větrá, tak to sákne vodu jak houba :/

                0 0
                • Jirka24x  

                  Větrovka by neměla větrat :D navic jak muže saknout vodu ?? vzdyt to neni material kterej by neco takovyho zvladl

                  0 0
                  • McBlacky  

                    nechytej mě za slovo. hydrofobní úprava je na různé úrovni, stejně tak prodyšnost. To právě zjistíš, když jich hodně otestuješ ;) některé jsou vlastnostmi blíže igelitové pláštěnce a jiné prodyšným materiálům bez výrazné odolnosti větru a vodě.

                    0 0
                    • Jirka24x  

                      Není třeba testovat maji to napsaný na štítku, tam kde je cena :D . Nebo se zeptat prodavače jaky ma bunda vlastnosti

                      0 0
                      •  

                        Ten ti řekne cokoli, jen aby prodal …

                        0 0
                        • Jirka24x  

                          Ale hovno. V kazdym obchode ti dnes poradi a kdyz nesezenes odkazou te jinam.

                          0 0
                          • Tencovozikmin  

                            Leda tak do ******,za by te odkazali ke konkurenci,to by mosel byt magor a ne prodejce.

                            0 0
                            • Jirka24x  

                              Jeste se me nestalo ze by me poslal prodejce do ****** kdyz jsem se zeptal na otazku: Nevite kde bych to sehnal. Kdyz to neměli

                              0 0
                              • Tencovozikmin  

                                Jeste se me nestalo,ze by me rekl zajdi tamhle,tam to na 100% maji. Max vyjmenuje par prodejen v okoli a zjisti si,coz udelam i bez jeho rady. No do ****** me taky nikdo jeste neposlal,ale rekl nevim,coz je skoro to same.

                                0 0
                        • Kire  

                          Můj prodejce třeba ne. Má zájem na dlouhodobém vztahu. Nasere mne a nevrátím se. nenasere mne, budu nakupovat.

                          0 0
                      • MlokCZ  

                        Akorát, že narozdíl od štítku a většiny prodavačů se od McBlackyho dozvíš reálnou informaci z velké praxe s hodně modely.

                        0 0
                        • Jirka24x  

                          takže informace o vlastnostech materialu na štítku lžou ? a prodavač taky ? to jsou dneska lidi :D

                          0 0
                          • milan.v  

                            Jsou…

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Ano, informace na štítku někdy lžou (sice to není až tak hrozné jako třeba s lumeny na DX a podobných zdrojích, ale i tady si často výrobci vymýšlejí čísla, která reálně nejsou pravdivá).

                            Ale hlavně informace na štítku jsou skoro vždy naprosto nedostačující. Tzn. nemusí být vůbec nepravdivé, jen jsou nic neříkající. Třeba ta prodyšnost v g / m2 /24 hod u které si nědky výrobci vymýšlí, tak často není uvedená vůbec. Pak není žádný údaj, dle kterého by se to dalo srovnat.

                            Tak třeba zrovna ta větrovka co mám

                            http://www.kalas.cz/…tion-x-cerna?…

                            V popisu sice v tomto případě vůbec nelžou, ale o její reálné prodyšnosti se nepozná z popisu stejně vůbec nic. A v reálu je to přesně o tom co píše McBlacky, rozdíly mezi různými výrobky jsou přitom velké.

                            0 0
                    • MlokCZ  

                      Ta Kalas je takový střed. Pár minut lehce odpuzuje vodu a pak promočí a nakonec i trochu nacucá. Proti větru celkem odolná je.

                      0 0
    • bradek  

      Endura Windchill II

      0 0
    • Kire  

      Do teplot kolem nuly, tak minus pět až plus osm, používám Craft bike Siberian s ještě jednou nebo dvěmi vrstvami.

      Kolem deseti už beru zateplený dres a čapáky od Kalase Títan X4.

      0 0
    • level13  

      Bucci…„Dnes, se slavnými 3 vrstvami, pokud není v permanentním pohybu po celou dobu venku, tak je zle“…toto muzu podepsat…taky se hodne potim bez ohledu na cokoliv. Vyhoda ale je, ze jsem v těchto mrazech vždy dřív doma :-), protože nedelam (nebo lepe receno nemuzu delat) prestavky, abych mokry nevychladl. Ale ta nova bunda funguje i v tomto ohledu nej co jsem kdy oblekal (obyc softshelky nebo sustky). Hoj.

      0 0
    • Opoce  

      Zhovna v akci, ale už nemaj elko:

      https://www.bike-discount.de/…8759/wg_id-8

      0 0
      • Ricci  

        teda kto vymysla tieto tragicke rozmery,pri XXL hrudnik len 112cm,nechapem…

        0 0
        • milan.v  

          Zimní bundu Specialized mám ve velikosti XXXL, v první chvíli jsem si myslel, že si ze mě dělají srandu, když mi ji doporučili jako vhodnější oproti menším alternativám.

          Měli pravdu …

          0 0
        • plzakj  

          Nj, cyklisticky hadry jsou pro chrousty :-) Je potreba velikosti brat s rezervou a jit jen po tabulkach. Nejhorsi jsou italsky hadry.

          0 0
        •  

          Je to hrozný,ja mám 118 a zas takové problémy s oděvy nemám.

          0 0
    • iwos87  

      Ahoj.

      Vybírám bundu do zimy na kolo a eventuálně na běžky.

      Nechci za ni dávat více než 2000 Kč.

      Máte někdo zkušenosti a těmito modely?

      https://www.sportisimo.cz/…g-ws/147429/#…

      https://www.kupkolo.cz/…rsey_z97383/

      Díval jsem se na Force a na Kalas, tak klidně i něco od těchto výrobců.

      Díky moc.

      0 0
    • machozs  

      Má někdo z vás zkušenosti s bundou Madison Roam a celkově s touto značkou?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.