Zimné oblečenie - Kalas vs Gore/Castelli - oplatí sa priplatiť?

29 nepřečtených
  • Marek8

    Vedel by niekto porovnať zimné oblečenie od Kalasa a od drahších značiek – Gore Bike Wear, Castelli atď. ? Najmä v teplotách okolo/pod 0st.

    Mám zimnú výbavu od Kalasa – X3 zimnú bundu a X3 čapáky. S kalasom som vo všeobecnosti veľmi spokojný.

    Čapáky sú mi ale trochu malé, najmä pre teploty pod 0st., keď pod nich už veľmi ťažko napchám spodky. Chcem kúpiť o číslo väčšie, a rozmýšľam či ísť do tých istých, alebo sa oplatí priplatiť napr. za Gore, ktoré stoja 2× toľko.

    tieto čapáky mám teraz:

    http://eshop.kalaswear.sk/…-cerne-sedlo

    tieto by som chcel zobrať od Gore:

    http://www.wiggle.co.uk/…-bib-tights/

    0 0
    • Josef Panek  

      Já jezdím Kalaš/SKR, žena Gore. Kalaš poslouží dobře, prachy do Gore bych tedy asi nedal. Jezdím tak do –10 a pod čapáky nic nedávám, jak je pod nulou, máznu hřejivkou. Ale to vnímání teploty je hodně individual, no.

      0 0
    • intermo  

      Na tvém odkazu http://eshop.kalaswear.sk/…-cerne-sedlo jsou kalhoty s vložkou. Já bych pro zimní použití osobně preferoval kalhoty bez vložky. Pod dlouhé bez vložky bych vzal spodní krátké s vložkou (buď speciální funkční spodní krátké s vložkou, nebo v horším případě cyklistické kraťasy s vložkou). Dlouhé bez vložky mohou také najít uplatnění na běžky (dlouhé kalhoty s vložkou na běžky už nejsou pravé ořechové).

      0 0
    • Dasek  

      Na podzim vozím od Castelli tyhle Sorpasso a v zimě Sorpasso wind Spokojenost

      0 0
    • intermo  

      Kup si kalaše bez vložky http://eshop.kalaswear.sk/…ion-x3-cerne za zhruba 1/3 ceny proti http://www.wiggle.co.uk/…-bib-tights/

      0 0
    • blaf  

      Kalas je plne dostacujici a i dostatecne kvalitni, proti vecem od premiovych znacek nejsou tak vychytane, lisi se v detailech, ale jestli vylozene netouzis po tom vozit premiovou znacku, tak Kalas udela vybornou sluzbu za polovicni penize

      0 0
    • DaW_e1  

      Mám v plánu koupit zateplený dres na jarní a podzimní ježdění na silničce při teplotách 10–20oC ve výběru mám tento od kalase http://eshop.kalas.cz/…sion-x5-bily nyní před Vánoci bych ho měl za 1690 a nebo jestli stojí za to si připlatit a vzít tento od Castelli http://www.castelli.sk/…ny-d1423.htm příp. doporučte jaký vozíte Vy. Dík

      0 0
      • Kire  

        Kolem 10° C vozím od Kalase čapáky a dres z nižší řady Titan (http://eshop.kalas.cz/…n-x4-cerveny) a jsem spokojen. Za tu cenu bych do toho dresu Passion asi šel.

        0 0
      • Dasek  

        Castelli Transparente due mám a vozím ho nejčastěji v přechodném období. Za tu cenu neváhej a ber, je výborný. Vpředu windstopper, je prodyšný.

        0 0
    • USPS  

      Na doporučení od člověka, kterému v tomto směru naprosto věřím, jsem před rokem koupil ty Gore čapáky na které jsi dal odkaz. Stručně řečeno – nic lepšího jsem nikdy nevozil. Do té doby jsem vozil všechno možné: Biemme, Nalini, Giordana,....... za různé cenové relace, ale max. tak za cca 2500,– Kč. A nic z toho nefungovalo tak jak bych si představoval, takže jen tak bych ty Gore čapáky nekoupil nikoli proto, že bych na ně neměl, ale protože bych se bál, že to zase nebude to, co očekávám a akorát vyhodím pět litrů…

      Na základě výborné zkušenosti s čapáky jsem letos v lednu k nim koupil i Gore zimní bundu (opět na doporučení stejného člověka) a znovu stejná vynikající zkušenost – prostě konečně mám zimní hadry, které opravdu fungují :-)

      P.S. Kalaše jsem nevozil, takže srovnání nemám…

      0 0
      • kerry  

        Můžeš sem hodit jaký model te gore bundy vozis?diky

        0 0
      • Cryzyy  

        Co je podle Tebe na Gore čapákách tak super ?

        Já jenom, že jsem jedny vozil a docházelo u nich k přetáčení spodku nohavic a ani materiál mi nepřišel nějak extra kosmický – nefuk vepředu, zateplení odpovídající gramáži.

        0 0
        • mastihuba  

          Na Bf hodnocení bych byl opatrnej. Takhle to bylo i s Rebou a oblečením od endury. :)

          0 0
          • Cryzyy  

            Proto se taky ptám :) od Endury mám jedny rukavice, které nemám úplně oblíbené, ale občas se přemůžu a vezmu je a triko od nich jsem po pár pokusech na kole přesunul na civilní nošení a pak si ho vzal když jsem řezal flexou… a už ho mám jenom jako pracovní – ty jiskry umělejm materiálům fakt nedělají úplně dobře :o)

            No a Reba <|> proti té nic moc nemám, jenom to zamykání…

            0 0
            • platypus  

              Hehe, já si po pár vyjížďkách propíchal tu neprofuk vrstvu na bundě, taky endura, špendlíkem, moc to nepomáhá :-D

              0 0
          • USPS  

            Máš naprostou pravdu – bohužel ty moje trapné promo příspěvky o nefunkčních předražených zimních hadrech od Gore už nejdou smazat, takže touto cestou se všem, kterých se taky dotkly, hluboce omlouvám. Víckrát to už neudělám, slibuju – prostě jsem si, blbec, neuvědomil, na jakém fóru to vlastně jsem…

            0 0
    • Delkim  

      btw kdyby někdo chtěl od Gore zateplený čapáky Softshell Windstopper ve velikosti L, tak jedny mám k dispozici, ani jednou nenošený, blbá volba velikosti, nechám je za 1900, dneska to dám do inzerce

      http://eshop.progresscycle.sk/…1000101.aspx

      0 0
      • Delkim  

        tak dle aktuálních informací ze „zkušební kabinky“ je to reálně velikost M, kdyby měl někdo zájem, v inzerátu jsem to už upravil :)

        0 0
        • 666biker  

          ale original je to oznacene ako L pre EU?

          0 0
        • Medunka  

          „zkušební kabinka“ hlásila, že by to bylo tak na mě :-)

          Díky za úplatky, kterých si se ani nedotkl, my se dotkli

          0 0
          • Delkim  

            to jsem rád, kdyby něco zaujalo tak pošlu recept, třeba ta ořechová kolečka to je prý nejoblíbenější cukroví Masaryka, zkouším letos nějaké recepty z první republiky; stavit se dneska tak jste to měli i s vanilkovými rohlíčky plus kokosové hvězdičky

            když jsem to Tomášovi dával a zaslechla to manželka, tak se přiřítila jako saň a že prý opravdu jestli on jako cyklista to cukroví skutečně ochutná… po zbytek večera nemluvila o ničem jiném :) a to už jsem jí měl tak hezky zpracovanou, že do mne s tou dietou už ani moc nešila a žila už v přesvědčení, že takhle to má každý cyklista :)))

            0 0
            • Josef Panek  

              Tvoje kitchen & dietary stories jsou jedním z toho nej, co B-F nabízí!

              0 0
    • JMT  

      Ať jsem měl vždy co jsem měl, tak se vyplatilo zainvestovat do lepšího. Řekl bych i že to je důležitější než Dura versus 105. Kvalitní hadry fungujou uplně jinak. Člověk se v nich tolik nepřehřeje ale ani naopak tolik nepromrzne. lepší střihy, příjemnější materiál, vychytanější drobnosti atd…+ to oblečení vydrží fakt strašně dlouho…Neřešil bych Kalase (a pod) a šel do Gore (a pod) jestli na to máš. Lepší jedny dobrý čapáky (a vůbec jakýkoli oblečení) než dvoje „střední třídy“ Kalase/senzory atd.

      0 0
    • Deleony  

      Zdravím, poradíte niečo univerzálnejšie zo súčasnej ponuky od Kalasa na cesťák a teploty okolo –5 – +10 ?

      Ide mi hlavne o bundu a cyklo nohavice, možno nejaké termo prádlo pod to.

      Nemám s Kalasom osobnú skúsenosť a neviem aký model by najlepšie poslúžil.

      Diki.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.