• Atrey17

    Dobrej.

    Koupil jsem si na vidlici RS Reba Team. Měli jen 80mm, tak že mi jí za 200,–Kč předělávali na 100mm. Chtěl jsem se ale zeptat: Když je vidlice nezatížená a nastavím si na měřítku 100mm, tak to vychází jen asi 1mm pod horní okraj vnitřních nohou vidlice – těsně pod korunku. Neměla by tam být nějaká rezerva? Přijde mi to divný, že by max. zdvih byl až na doraz. A ani když jí zkusím naplno propružit, nepodaří se mi jí ztlačit víc, než na nějakých 68 – 70mm. Co si o tom myslíte? Mě to spíš připadá, jako by tam nechali ten zdvih 80mm.

    0 0
    • JakeF  

      Co zkusit vyfouknout vzduch a podívat se, jak hluboko se nechá stlačit pak? Ta poslední část zdvihu už potřebuje dost velkou sílu, aby se stlačila.

      0 0
    • Schoscha  

      Nevím jak je to u Teamové Reby, ale u mé Reby SL záleží zdvih i na tlaku v negativce.

      0 0
    • jonti  

      Je to opravdu tak, rezerva je tam minimalni. Zkus taky vypustit negativku a vidlici vysunout jak to jde, jen tim zmeris max zdvih.

      0 0
      • Atrey17  

        Díky za rady. Vyzkouším to, jakmile odjede mamka. Nechci, aby vidli viděla, protože podle ní je bláznovství dát za něco takového 9 litrů. :-))

        PS: Stejně mám v plánu jí zkusit hodit časem do TuningTestu na úpravu. Před nedávnem tam měl kolega (natureman42)taky REBU a je max. spokojenej, tak uvidím.

        0 0
      • natureman42  

        souhlas, vcera sem resil neco podobnyho – nedavno sem mel svoji SL na tuningu v TT, kde sem si krome poladeni nechal rovnou i zvysit zdvih na 115mm (verze '08). Nicmene po premereni mi to ukazovalo nejvic 110mm.

        Vcera sem si hral s tlakama a kdyz sem zkusil uplne vypustit negativku, tak ejhle! najednou sem nameril cistych 115mm.

        A co se tyce hloubky stlaceni – musis si holt zvyknout na to, ze REBA je oproti SCAREBU hodne progresivni vidle a ze ji defakto opravdu jen vyjmecne dostanes vic nez na 2/3 zdvihu. Da se to samozrejme zmenit – napr. ladici kurou v Tuning-Test.cz, coz nedavno podstoupila ta moje a musim rict, ze je ted o poznani linearnejsi a daleko vic vyuziva vetsinu sveho zdvihu..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.