• libisenuj

    Ahoj všichni,

    řeším problémek s řidítky na Giant Trance 27,5

    Mám dost dlouhé spodní hnáty a na každém kole mě to trošku převrací na řidítka. Potřebuju malinko zvýšit zdvih. Origo jsou 5st.nahotu, 9st.k jezdci a 19mm zdvih. Při této konfiguraci bych potřeboval cca 2 cm nahoru. Podložku pod představec už nejde dát…

    Při pročítání historie zde, jsem narazil na to, že nemusí sedět papírové hodnoty s reálem (výška ani úhly)

    Trošku tápu, jak ten zdvih 50mm bude na kole vypadat. Možná to dopadne tak, že bych oddělal jeden kroužek z pod představce a dal ho nad něj. Tím budu mít možnost si s tím trošku pohrát v řádech třeba ± 0,5cm. Nebo byste to řešili třeba zdvih +35 na řidítkách a jiný představec. Origo je tam 70mm/8st.nahoru

    Máte i nějaký tip na řidítka? Díval sem se na Kore Mega

    http://www.koloshop.cz/…m-cerna.html,

    Azonic Flow 2014

    http://www.dookie.cz/…3697-c-1355/

    Budou mi to stahovat z nového kola. Rád bych se trefil hned napoprvé i když je to jen zbožné přání, nicméně chci pro to udělat maximum.

    Díky za poznatky. Snad to není moc debil.í dotaz…

    Jiank už vím, že na Trancovi se elasťáky nevozí, vylepším to :-)

    Libi

    0 0
    • saddik  

      Podle mě je jen věcí vkusu a peněz, jestli vyměníš představec, řídítka, nebo obojí. Všemi způsoby se dá dosáhnout požadovaného posedu a funkčně nebude rozdíl, který by stál za řeč. Spíš mysli na rezervu nastavení nahoru i dolu od plánované pozice, abys měl možnost to pak doladit.

      Jediné, podle čeho bych se rozhodoval, je eventuální sekundární požadavek. Kdybys chtěl změnit krom výšky i délku posedu, tak měň primárně představec, pokud bys chtěl jiná řídítka (zahnutí nebo šířka), tak začni od řídítek.

      0 0
      • Ruprt2  

        Jenom detail, že šířka i výška hne s délkou posedu.

        0 0
        • libisenuj  

          Dokázal bys odhadnout o kolik se změní posed? Mám změřenou vzdálenost mezi špičkou sedla po střed řidítek 530mm a o moc už se natahovat nechci, spíš naopak. Potřebuju se trošku zvednout. 740mm šířka řidítek je maximum.

          Předpokládám, že to budou spíš milimetry ne?

          Asi půjdu cestou těch Kore se zdvihem 35mm. Teď těžko od PC říct, jestli ty výšky a zdvihy budou na papíře a v reálu stejné že? Ale asi začnu řidítkama a potom bych možná doladil představcem jak píšou kluci nad a pod tebou…

          0 0
          • Tomáš  

            Nejdříve jak zmiňuješ vezmi řídítka a podle toho jak Ti bude vyhovovat délka posedu a chování kola si potom už vyber délku představce a jeho úhel.

            0 0
          • Ruprt2  

            Záleží i na tvých rozměrech.

            Evidentně se v tom docela plácáš možná, že dokonce potřebuješ změnit na posedu něco jiného než si sám myslíš.

            Chce to prostě zkoušet.

            Když jsem to kdysi počítal pro sebe pro svůj konkrétní kokpit tak 2.5cm na rodlech umožnilo zkrátit o 1cm představec.

            0 0
            • libisenuj  

              ahoj, řešil sem to tady.

              Je tam i fotka kdyby si měl náladu se na to mrknout. Určitě trošku tápu…jen chci na minimum snížit náklady na kupování různých řidítek a představců, tak se nejdřív ptám zkušených…

              Pocitově to chce trošku zvednout, možná i ten představec…je tam origo 70mm.

              http://www.bike-forum.cz/…6/forum.html

              díky

              0 0
        • saddik  

          Jo, to máš pravdu, je dobré na to myslet, ale nemusí to být ani znatelné – širší rodla mají většinou trochu větší backsweep, což kompenzuje větší rozpažení. Zvednutí na hlavovce v centimentrech udělá jen jednotky milimetrů a u zdvihu řídítek zase záleží, jak se vyladí jejich sklon v představci.

          Spíš bych řekl, že se změní subjektivně vnímaná délka posedu, protože bude víc narovnanej.

          0 0
          • libisenuj  

            To je presne to co si od te zmeny riditek slibuju. Trosku pocitove zkratit a trosku zvysit. Cca ty 2cm max. Malicko mi pomuze jeste zmena sagu na tlumici…cca pul cisla. Diky

            ja myslim ze sem se dozvedel co sem potreboval;-)

            0 0
            • buba CZ  

              Taky jsem potřeboval zkrátit a zvýšit posed,takže jsem dal O 2 cm kratší představec o malinko větším úhlu a rodla s větším zdvihem a teď si chrochtám blahem,takže se toho neboj a do toho :)

              0 0
    • Tomáš  

      Vzal bych o něco vyšší řídítka – jak píšeš ty 35 mm Kore a k nim představec s úhlem okolo patnácti stupňů. Zdvih 50 mm na řídítkách by vypadal hrozně.

      0 0
    • Mr.Dan  

      Osobně bych přemýšlel tak, že pokud ti vyhovuje šířka řidítek, dal bych o jednu podložku více pod řidítka (pokud tam máš ještě vůli, co se délky krku týče) a k tomu kratší představec s větším úhlem. Pokud ti šířka nevyhovuje a chtěl bys třeba širší, tak naopak nechat představec a koupit třeba Eastony se 40mm zdvihem. Ok?

      0 0
    • THORX  

      Jaký zdvih řidítek je použitelný? Váhám mezi 20 až 30mm. Doposud jsem měl 15mm a vyhovovalo. Jelikož mám docela komín vysoký 2,5cm tak ten rozdíl ve vyšších říditkách bych mohl ubírat podložky tedy kdybych vemnul 30mm tak bych se zbavil 3× podložek a posed by byl pořád stejný a já bych ještě ušetřil peníze.

      0 0
      • puka  

        Záleží tam i na prohnutí a pak ostatních detailech. Koupíš třeba 30mm, nebudou ti sedět, budou tě brnět ruce a šetření peněz se nekoná.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.