• hmm

    Cesta domů z práce je u mě na mtb průměrnou rychlostí 25km/h po asfaltu a protože to mám jenom 9km a jezdím po cyklostezce kde potkávám hromady „vyzyvatelů“ tak často závodím s ostatními. Jak má člověk už něco najeto tak už mě nikdo „nedá“ krom žiletkářů kteří jezdí 40tkou jako nedávno. Tak zařadím těžší převod roztočím kola a pokud vidím že rychlost je stabilní prostě žiletku dám, on se otočí zaťuká na čelo řekne že nezávodí. Já zralej na infarkt nohy stále těžší jedu jako o závod. Až už nemůžu snižuji frekvenci s cca 43 km/h a s dobrým pocitem že jsem si dal do těla jedu dál… kdežto žiletkář kroutí hlavou a ladným sprintem mizí v dáli… Taky závodíte?

    0 0
    • nomecz  

      nejsi náhodou z Kuřasu ? nedávno sem tam měl takový vtipný zážitek v podobném duchu :-)

      0 0
    • mr.garisson  

      Ano závodím, ale většinou není s kým, páč těch, co jezdí rychleji než já na tréninku moc nepotkávám. Tak tu máme aspoň strava segmenty, kde se hecujeme a bereme si KOM.

      0 0
    • Cemik  

      Strašně pak miluju když dojdu do kanclu a málem se vybulim než vlezu do sprchy…

      0 0
    • AussigBiker  

      Ne. Ani kdyz nekdo jede jenom de10sitkou, nebo 2citkou.

      0 0
    • Martin  

      A hned máš penis o 5 cm delší, to se vyplatí.

      0 0
    • lrotrekl79  

      Ne, jen se nechám obcas s nekym povést v háku at po rovině nebo do kopce. Vzhledem k tělesným proporcim nejsem nejrychlejší a vrchar uz vubec ne. Naposledy jsem se nechal táhnou tady v Itálii, podle computeru stoupání 11–12%, pak to sedlo na 6–7%, tak si rikam, ze si konecne trochu odfouknu, držím tempo, ta banda hodila o dva stupne rychleji a byla v pr...... :D

      0 0
    • Delkim  

      Tak když tě tyhle 10 vteřinové špičky s následným skoro_poblitím baví, proč ne, ale asi ostatním připadáš jako d.bil :)))

      0 0
      • novas752  

        Zase se aspoň donutí na vysoký intenzity, lepší než se každou vyjížďku plácat pořád někde ve vytrvalosti.

        0 0
        • milan.v  

          Já se donutím také a nepotřebuji k tomu nedobrovolné „sparingpartnery“ na cyklostezce…

          0 0
        • JFtryall  

          No hobikovsky nastupy na 10–20 vterin, nez ti total sekne, jsou uplne k nicemu, tim nestimulujes vubec nic. Kdyz uz, tak spurty na max a nebo delsi anaerobni useky v max kvalite.

          0 0
          • ms82  

            Jaky je rozdil mezi nastupem 10–20 s, nez ti sekne a sprintem na max? Kdyz pominu, ze watty u hobika budou jine. Dle meho je to stale 10 s max sprint, tudiz stejny trenink. A kdyby nic nestimuloval, netrenuje se to zcela bezne. K cemu to je, ti psat nebudu, sam to vis. Jestli to je nejlepsi vyuziti treninkoveho casu pro hobika nebo commutera, to je druha vec.

            0 0
            • JFtryall  

              Jasny. No myslel jsem to tak, ze kdyz nekdo jezdi vytrvalost, tempo a nema aapon v zakladu zapracovane vyssi intenzity, tak tyhle nastupy uplne vysumi do prazdna a akorat se clovek poseka. Mnohem lepsi je jet treba 20 kratkych spurtu vlozenych do bezne projizdky a nebo delsi treba 30–60 vterin useky vsede, vysoke kadenci a kvalite. Takovy to postaveni na max a pak 20 vterin umirani…to neni uplne ono.

              0 0
              • ms82  

                Na 10 sekundach neumre nikdo. A s dostatecnymi pauzami muze zaradit nejen sprinter, ale i bezny hobik. Krome sprintu na ceduli to ale bude k nicemu, pokud se neudrzi alespon ve skupince.

                60 sekund v sede uz je uplne jiny level utrpeni. Dnes jsem si ho pripomnel :-)

                0 0
                • AussigBiker  

                  Jenomže tyhle cyklostezkový bojovníci nastoupěj max 2× a pak jsou hotový a tyhle jejich nastupy nemaj na nic vliv, stejně na nic netrénujou, takže tyhle jejich „intenzity“ nemaj ani hlavu ani pstu. To má cílenej trenink jsk píše JF.

                  Nota bene intenzity u člověka, ktetej s tim má zkušenosti jsou podle mě jiný, než u těhlech válečníků. Neni intenzita jsko intenzita :-)

                  0 0
                • Smazaný účet  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • Jamin  

      Podle mě seš jenom nebezpečnej na cyklostezce. Případně si doplňte jiný přídavný jméno.

      0 0
    • milan.v  

      Sakra, to je zase společenství samých špica-borců tady… :-o

      Závodím leda tak se Stravou a zkoumám, jak jsem ty které segmenty jel a jestli se zlepšuji.

      Pokud jsem někde vepředu, tím lépe, ale protože nejsem King jako někteří zde, žádný KOM nemám…

      Žiji bez toho ale dobře, jen nemohu přispívat do některých zdejších vláken…

      Stává se mi často, že když se vracím z vyjížďky na fullu, mám za sebou celkem vydatnou jízdu a musím bohužel na asfalt, že se najdou borci, kteří mě s jazykem na vestě buď předjedou a nebo se snaží stůj co stůj předjet… Nerozumím tomu… Asi jim to pak skutečně udělá dobře…

      0 0
      • novas752  

        To samý ten silničář v ůvodu vlákna. Třeba už kroutí druhý kilčo a stejně se najde někdo, kterej má radost že nevyhraje jednostranný sprint ke značce. :)

        0 0
    •  

      Bez se nechat velmi ale velmi dukladne vysetrit lékařem.

      Pokud chces zavodit a neco se o cyklistice, potazmo sobe zejmena dozvedet, postav se na seriozni startovni caru…

      0 0
    • vanderpoel  

      zasadne nezavodim. ale kdyz me predjede nekdo, kdo zavodit podle vseho snad i chce, ale nepredjede me jak raketa, povac na to proste nema, tak udrzuju odstup tak 5–20 metru. ano, je to skodolibe, ale tak nejak me proste bavi, jak se ten dotycny pokazde otoci, furt me vidi za sebou, tak do toho zacne z plna hrdla zase dupat, kdyz me uvidi tech 20 m daleko, tak si mysli, ze me konecne urval, a za chvili jsem za nim zase blizko. njn, necim si ty celodenni vyjizdky zpestrovat musim :-D ovsem praktikuju jen na pustych vesnickych cestach. na zalidnenych cyklostezkach jezdim v podstate krokem.

      0 0
      • AussigBiker  

        +1. Kdyz mam naladu, tak se necham potahnout, dokud to borce bavi :)

        0 0
        • novas752  

          Nebo dokud se nepozvraci? :)

          0 0
          • AussigBiker  

            :-) To ke právě to. Práh intenzity u těhlech hrdinů je trochu jinde, než u sportovců. Nicméně blbě jim může bejt. Já jednou zkoušel stíhat trolejbus, většinou u nás ježděnlj do 50 km/h a to jsem neměl dělat :D

            0 0
            • Melvin  

              50km/h v háku na SILNICI je celkem pohoda, tam bolí jen to skočení do háku. Větši peklo je když jedeš za traktorem, který najede do kopce a furt ne a ne zpomalit pod 30km/h. To mi vždycky hoří nohy jak se ho snažím uviset. Ale aspoň z toho bylo par pěkných KOMu.

              0 0
              • AussigBiker  

                :). Ja jel zronvna na fullu. Ale na takovyhle bejkarny nemam fyzicku, vytah jsem neco okolo 40 km/h a stacilo. Dlouho nic takovyho nebudu delat :D.

                0 0
      • Wojtkingson  

        Mám to podobně, jen to aplikuju, když mě ten dotyčnej předjíždí nějak nebezpečně, zavěsím se za něj (pokud na to mám) a držím se za ním ať trpí, aniž bych měl potřebu ho předjet. Už mám čuch na tyhle předjížděče, který to chtěj na 1km urvat, aby někoho pokořili :D Semtam se rád zavěsím za někoho, kdo jede nějaký tempo, já na to nejsem nějak dobrej, resp ve dvou mě to víc baví.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Newli  

      zavodit na cyklostezce? Tak to uz chapu, proc se nekteri cyklisti chovaj jak kreteni, co nemaj brzdy a radsi ohrozuji ostatni. Uz je to par let, ale jedno takove hovado sejmulo bruslarku a ani nezastavil. Radsi uz na cyklostezky na inlanech nechodim a i na kole se tomu vyhnu, kdyz to jde. Je to tam o hubu a nechapu, ze tam vyrazej rodice s deckama. No aspon uz jsem pochopil (no, porad nepochopil), jake „duvody“ za podobnym chovanim muzou byt.

      0 0
      • mr.ricardo  

        No vidíš, mě sejmul bruslař z kola a taky ani nezastavil, a stopro ty nadávky slyšel. Nejen cyklisti se chovají jako kreténi.

        0 0
        • ms82  

          Ja mel kvuli bruslarce zlomenou ruku a rozsekle oboci. Taky ani nezastavila.

          Na cyklostezce jezdim vetsinu jizd. Jezdim podle toho, co potrebuji – nekdy rychle, nekdy pomalu. Na zavodeni s ostatnima kaslu a bruslare a pejskare podeziram ze zakernosti pokazde.

          0 0
      • novas752  

        Vytizenym cyklostezkam je dobry se vyhejbat celkove. Radsi jedu v provozu mezi autama, kde je aspon nejaka sance ze ty lidi tusi ze se jezdi v pravo atd.

        Na cyklostezkach vladne anarchie a retardi se najdou ve vsech skupinach uzivatelu. Lidi chodej pres celou cestu a v obou smerech, pobihaj tam psi na spagatech, decka, zazvonis a ignor, pidismyk zase vyvola hromadnou paniku, inlinisti neumej brzdit a kymacej se sem a tam, inlinisti s hulkama se snazi vypichnout ostatnim oko a do toho to tam naegovany „zavodnici“ palej na silnicce 35 brzda plyn, obcas nejakej hipstr na furtoslapu bez brzd… Peklo proste.

        0 0
        • Martin  

          Na cyklostezkách NEVLÁDNE ANARCHIE, ALE BORDEL. Anarchie není bordel, ujasni si pojmy.

          0 0
          • jIrI___  

            Je.

            0 0
            • Martin  

              Houby, nesmíš vycházet z faktu, jak si banda odredovaných fetek se zablešeným čoklem říkají anarchisté.

              Anarchie je stejný bordel jako jsou náckové krajní pravice a Babiš dobrý politik.

              Anarchy is lack of orders, anarchy is not lack of order.

              0 0
    • Sunshine 29  

      A svítíš si na ně tím tvým udělátkem nebo ne?

      Žiletkář kroutí hlavou ze zcela jinýho důvodu.....

      0 0
    • Petulda  

      Jo, takovy pitomce, jako jsi ty, potkavam na cyklostezkach (hlavne v Praze a blizkem okoli). Jedu si svy, ostatni neresim (co do rychlosti, zavodeni atd.) A najednou slysim, ze za mnou funi nejakej lepic aniz by cokoliv rekl, zeptal se, domluvil. Bezpecne pomaha se vysmrkat tesne kolem sebe.

      Pripadne prestizaky, kteri neunesou, ze je nekdo predjel, a kteri me vzapeti oprasej hroznou rychlosti, abych je po dalsich 2 km predjel zpatky, pac zapomneli, ze prece desne zavodime :-) .

      Mysleni tehle lidi nechapu.

      0 0
    • jIrI___  

      Nezávodím, patřím mezi ty ťukající si na čelo. Zvlášť když narazím na vyzyvatele z řad cyklostezkových bojovníků drtících nejtěžší možný převod frekvencí několik otáček za minutu.

      0 0
    • dr.spiritus  

      Já už nezvládám závodit ani sám se sebou… :D

      0 0
    • jirpl  

      Nezávodím, jedu a kochám se :-) Teda dnes jsem závodil (s muškami), dlouhé stoupání lesem, kvalitní asfalt, ukazovalo to 10% a v zeleném triku pořád pred obličejem 20 mušek. Jakou rychlostí jste schopní jet takové stoupání? Když jsem zabral přes 17km/h, mušky to nezvládaly, ale já dlouho taky n! Zpomalení znamenalo při patřičným zadychání mušky v hubě. Ještě detail, mám MTB

      0 0
      • lrotrekl79  

        10% to uz sotva funim (záleží taky na povrchu a co mam ujeto pred tim), tak 5–6km/h. Dostat 125 kg zive váhy + kolo + batozina na kopec neni tak jednoduchy. Ale poradne jezdím letošní sezonu a ze 125kg uz je 122kg a docela me udělalo radost, ze jsem byl schopen na nejakych 12km udelat 1000m výšku jen s asi třema pauzama na vydychani.

        0 0
        • nomecz  

          Pokud chces hubnout tak misto stojek jezdi co nejdelsi trasy v pohodovem tempu. Ze stojek ktere musis co chvilku rozdejchavat toho moc neshodis

          0 0
          • ufoncz  

            Na druhou stranu, finální vysekání se z mé zkušenosti dělá dobře právě intenzitou. Anaerobní trénink nakopne „spalování“ na další dva dny třeba.

            0 0
            • nomecz  

              Pri 125 kg asi to vysekanim nemusi zas tak spechat ne ? :)

              0 0
              • ufoncz  

                Co já vím, jsou lidi, co začnou vysekávat na 140 a při 125 mají kolem pěti procent tělesnýho tuku, např :-)

                0 0
                • nomecz  

                  Nechci irotreklovi krivdit ale neco mi rika ze to nebude tento pripad :)

                  0 0
            • popokatepetl  

              Mě teď nakopla 24h na týden a to při 138 tepech :-). Jinak na cyklostezce nezávidím, málokdy mě někdo predjede i když nejsem moc rychlý.

              0 0
          • lrotrekl79  

            Stojky mi nejdou… Jedu co dám v sedě, pak žduchám. :)

            0 0
          • lrotrekl79  

            Motivací k ježdění není hubnutí, ale urvat se od práce, hubnutí je až vedlejší produkt. A prostě mě víc baví kopce, i když na ně zatím moc nemám, tak se snažím. Kopce a hory mě táhly vždy, aktuálně nemůžu moc pěšky, kvůli rozdrbanejm kolenům, kdy mě hrozně vadí sestupy, tak víc jezdím na kole.

            0 0
      • AussigBiker  

        Zkus cigáro.

        0 0
      • mr.garisson  

        Odhadem ty mušky přestanou otravovat kolem 12 km.h-1, ale udrž se v některých kopcích, že? :D

        0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby ses s někým hecoval, kolik holek na firemní akci za večer ohneš, tak to pochopím. Ale dát si 10s sprint a pak lapat po dechu, sorry jako

      0 0
    • tomo_111  

      to mi pripomenulo tohto

      https://www.mtbiker.sk/…-t41551.html

      mozno tiez skus silnicni zavod na mtb :D

      0 0
      • milan.v  

        :-D :-D :-D

        Někteří lidští jedinci jsou prostě… takoví prostincí…

        0 0
    • krabica  

      Ne, nechovám se jak idiot, kdybych chtěl závodit, tak se přihlásím na závod.

      0 0
    • JFtryall  

      Nekdy vezmu schvalne dziny a na bajku jdu lovit silnicare. :-) staci chvili wattove proklepnout a hned vidis, jak bude zavod probihat, navic hobici nesnasi kdyz biker jede stejne rychle. Necham je predjet, drzim diru 5 metru, aby borec nesvesil a nechtel stridat, ale citil a videl, ze tam jsem. Necham ho vyvetrat a pak s usmevem predjizdim 500W usekem v sede. A docela to funguje. :-D

      0 0
      • milan.v  

        A co z toho máš?!? Na co ti je výkonnost profesionálního cyklisty, abys ji pak předváděl třeba i na upoceném hobíkovi, jakých je samozřejmě většina?!?

        Přijde mi to, jako když jsi na basketbalovém hřišti, máš 2,20cm, kolem tebe hráči o půl metru nižší a ty dunkuješ jeden za druhým…

        0 0
        • JFtryall  

          Ale blbost. To je jen takova zabava, bavi me ten zapas jejich ega. Hobby silnicari jsou obcas fakt prestizaci a tohle je ten nejlepsi trest pro ego. Ja zavod nezacinam, jen reaguju a pak z toho mam srandu, jak se nekdo vytrapi do maxima. A kdyz vlastne vis, jak ten zavod probehne, tak je to legracni.

          0 0
          • vanderpoel  

            ty covece, jak pisu kdesi vyse, delam to taky tak (prestoze s tvoji vykonnosti se nemuzu rovnat ni naznakem a silnicari mi vetsinou stejne ujedou) a ano, taky me to bavi, ale tak nejak rikat tomu „trest ega“ mi prijde fakt dost blby.

            0 0
            • JFtryall  

              Trest ega to je, protoze to je jak v aute, kdyz zavodnici musi mermomoci predjet dodavku, ale neumi pak projet zatacku a clovek nema problem si ho docvaknout, aniz by zavodil. Tohle je dost podobne, nejcasteji to delaji silnicari, kteri maji najeto 10K a mysli si, ze kdyz daji dvoukilo, ze jsou pani. Tihle lidi nikdy nesnesou, ze jedou za bikerem. Vzdycky ho musi predjet- vetsinou v prudkym kopci. No a to je muj cas. :-)) hlavne se musi nechat dira. To je zaklad. Aby se trapil dal. Po trech minutach vo2max prichazi hroznej sekanec- u tech odolnejsich…a jak s tim neumi pracovat, tak ho clovek krasne sjede, vyfoti, pusti pisnicku nebo tak.

              0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Když bereš džíny a jdeš lovit tak imho závod nejen začínáš, ale vyhledáváš.

            0 0
            • JFtryall  

              Spis jedu vytrvalost a ono se to naskytne, ani clovek nevi jak. Ale je to zabava, fakt doporucuju! Akorat to chce mit vyladene vo2max a budik pro kontrolu. To je pak jedna radost.

              0 0
              • mastihuba  

                najíždět vytrvalost v džínách? co na to prdel v tomhle počasí? to ji musíš mít zapařenou jak pavián :)

                0 0
                • JFtryall  

                  Spis borci nepochopili, ze si z nich delam srandu. :-)

                  0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Zde nebo na silnici? :)

                    0 0
                  • mastihuba  

                    krom toho ty najíždíš vytrvalost už v únoru na malorce :)

                    0 0
                    • Martin  

                      To je irelevantní, hlavní je ten slastný pocit elitního lovce.

                      0 0
                      • mastihuba  

                        tak při nudným najíždění je každý zpestření dobrý. Známej popisoval jak první z balíku stříkl vodu z bidonu slečně na chodníku pod sukni, ta se ohnala kabelkou a sundala toho posledního :D

                        0 0
                        • Goob  

                          Tohle kdybych viděl z chodníku, tak mu posadím dlažební kostku doprostřed zad. A věřím, že bych se jako bývalý házenkář trefil.

                          0 0
                          • Barak  

                            Nesmíš těmhle příběhům, které s každým vyprávěním nabírají na dramatičnosti, tolik věřit.

                            0 0
                          • mr.garisson  

                            Haha, to určitě. :D

                            0 0
                            • Jamin  

                              Mě by spíš zajímala ta technika stříkání z bidonu za jízdy pod sukni. Buď ji měla hodně krátkou, nebo to fakt chce nějakej skill.

                              0 0
                            • Goob  

                              Samozřejmě takovou tu malou (aluminiovou), ne tu, co vypadá jako medicinball :D.

                              0 0
                        • jIrI___  

                          B-F mě stále více přesvědčuje, že mezi cyklisty je nebývale velké procento kreténů :(

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            ještě že tu máme tebe, abys to pozvedl ;-)

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Tady nepomůže už ani svěcená voda.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                když by se šikovně nalila do serveru, tak určitě ano

                                0 0
                                • novas752  

                                  Nebo pod tu sukni. :)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    Jiří není cyklista, Jiří je SLUŠNÝ CYKLISTA.

                                    0 0
                                    • Stingray  

                                      No hlavně s tím ročním nájezdem fakt není cyklista. To báby co jezdí na nákup toho najedou dvakrát víc..

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        A cyklista je od kolika? Od 5-ti 1000?

                                        0 0
                                        • Stingray  

                                          to nevim, ale cyklista fakt není :-)

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            Já jenom preventivně, abych se třeba taky nesral do krabičky, kam nepatřím, se svými cca 2ma 1000-ci / rok.

                                            0 0
                                            • Stingray  

                                              Já nebudu mít o moc víc, taky jsem cyklista jen tak napůl. Hlavní koníčky mám jiný…

                                              0 0
                  • Pessinger  

                    To jezdiš na biku v džínách po silnici, jen proto aby si trápil hobby silničáře :-) nebudou lepší montérky a koženou brašnu na záda

                    0 0
        • Petulda  

          Pro alespon pocit, ze ma pindika o 2 cm vetsiho. Tak se chova ubozak, ne (mentalne) dospelej clovek.

          Zavody nedopadaj tak, jak si ego mysli, ze by mely, tak si chladi zahu na hobicich, kteri ani nevedi, ze s nima nekdo zavodi…

          0 0
          • JFtryall  

            No prave ze nesmis zavodit o tom to je. Ty to asi moc neznas co. :-D Silnicni hobby zavodnici se vytrapi sami, driv nez zavod zacne. Ale zaklad je jet na bajku! To je jak kdyz drazdis bejka cervenou. :-)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              To, že tě někdo dojede, je jen důsledek toho, že jedeš pomaleji. Machrovat pak (ať už na kole nebo jako trotl s dodávkou) je pak už jen věc tvého ega… ale jo, seš fakt borec

              0 0
              • JFtryall  

                Jasne, kazdej jezdi bezne pres 400W ve stoupani. Dela to jen urcita skupina jezdcu, porovnani s dodavkou se hodi, protoze staci proste projet zatacku spravne technicky a velkej zavodnik, co te musel za kazdou cenu predjet, pak v zatacce stoji na brzdach. A na kole to je stejne. Jestli patris k zavodnikum, musis to delat citlive a davkovat postupne, aby te lovci zavodniku hned neprokoukli.

                0 0
      • Martin  

        Gratuluji, jsi velký frajer.

        0 0
        • JFtryall  

          Diky, aspon dalsi motivace! Mozna pujdu i dneska, ale mam tady jen gravel. :-( to neni ono. V HK me uz poznavaj.

          0 0
    • Corek  

      Se mnou závodí akorát hendikepovaní na e kole :) Většinou když je předjedu, tak začnou zrychlovat a já se pak snažím držet, aby se jim vybila dřív baterka aspoň :)) Pár duchen jsem dal, ale jinak většinou nevyhraju :D

      0 0
      • vanderpoel  

        heh, minuly tyden jsem chrcel v beskydech na lysou a mimo x jinych e-cyklistu me predjela jakasi teta na jakesi e-skladacce. sfoukla me pochopitelne jak svicku, ale kdesi za dve zatacky jsem ji predjel zpatky, pac tam proste stala a cumela. pak me predjela zas a za dalsi dve zatacky tam zas stala a cumela. no, nahore jsem nakonec byl driv a doted jsem nepochopil, jestli na tech zastavkach dobijela baterku, nebo co to omfg bylo :-D

        0 0
      • vanderpoel  

        heh, minuly tyden jsem chrcel v beskydech na lysou a mimo x jinych e-cyklistu me predjela jakasi teta na jakesi e-skladacce. sfoukla me pochopitelne jak svicku, ale kdesi za dve zatacky jsem ji predjel zpatky, pac tam proste stala a cumela. pak me predjela zas a za dalsi dve zatacky tam zas stala a cumela. no, nahore jsem nakonec byl driv a doted jsem nepochopil, jestli na tech zastavkach dobijela baterku, nebo co to omfg bylo :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jestli si Tě jen nedával opakovaně převlečenej tady Mr.Fikejz za babku na skládačce. Říkal něco o riflích, ale třeba má i převleky. On jezdí i e-kola :-P

          0 0
          • satch  

            To už je vyšší level. Teď jsem si představil, jak dává paruku, šátek na hlavu s šaty s květinovým vzorem :D. Ale jestli už ho v riflích poznají, tak se tady možná inspiruje.

            0 0
    • DragON  

      Nezávodím, na to nemám kondičku, ale baví mě fyzicky podobní zoufalci jako já, kteří jsou rádi že někoho dojeli a snaží se provokovat. Naopak zvolním, protože mě pak baví jejich protáhlý ksichty.

      Jednou jsem se nechal vyprovokovat, když jsem jel podél Vltavy na favoritce a začal mě ze všech sil dávat někdo na horáku v pantoflích, s ledvinkou a kadencí na hranici utočitelnosti rozdílem asi 2 km/hod. Tomu jsem ujel, ale to se mi stává max. jednou ročně… :-D

      0 0
      • atty  

        Si to nandal Onucemu (jenže to nebylo fér vítězství, protože on měl na zádech ještě zahradní gril, kilo buřtů a tři litry krabicáku v batohu). Jestli mu ještě vlál polorozmotanej hajzlpapír z jednoho košíku na bidon, byl to prostě on… :))

        Závodníci mne baví – většinou „závoděj“ ti, co zároveň umírají za první zatáčkou, případně pak za třema zatáčkama stojí a předstírají nutnou údržbu (klasika na rovnějších cyklostezkách)… :)

        U opravdových „kvalitních“ hobíků si maximálně všimnu, že předjížděj a mizí rozdílem třídy a 100W navíc :)

        0 0
        • onuce  

          Podceňujete mě, za poslední rok jsem najel cca sedm tisíc kilometrů, spíše ale více, a v sobotu jsem měl na HT 26" Meridě průměrnou rychlost chloupek nad 27km/h, když jsem svištěl na dudácký festival do Strakonic. Sic jen třicet kilometrů od stanoviště, přec však můj osobák.

          0 0
          • Martin  

            to jsou ovšem pěkná čísla, spousta zdejších eliťáků, mou osobu nevyjímaje, tohle nedá :)

            0 0
            • doubeq  

              Na horáku po silnici to jde ;-)

              0 0
              • Martin  

                *****, kdy já měl naposled průměr 27?

                0 0
                • doubeq  

                  Na silničce to je v pohodě nee?

                  0 0
                  • Martin  

                    Silničku nemám tři roky a kondičku ještě déle.

                    0 0
                • jIrI___  

                  27 km/h na gravelu je přece tempíčko na vyjetí nebo na projížďku na zmrzku do Itálie s potomky. Takový standard je kolem 35 km/h minimálně, když potkáš traktor tak se do mírného kopečka dá v háku vytáhnout i na 45 km/h a když máš v nohách, tak pak z kopce dolů hákuješ motorkáře.

                  0 0
                  • MichaelSimek  

                    z kopce dolů se motorkáří předjíždějí

                    0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    A nepleteš si průměr a okamžitou rychlost? Obojí se měří ve stejných jednotkách, ale… :)

                    Kolik lidí zde ujede 35 km za 1 hodinu (tedy průměr 35 km/h)? Něco mi říká, že ty to nebudeš, o 45 km/h už ani raději nepíšu a chtěl bych taky vidět ty potomky, kteří na nějakém dětském kole udělají 27 km/h.

                    Pokud to je trollení, tak takové hodně hloupé.

                    0 0
                    • onuce  

                      …potomek na dětském kole s průměrem 27km/h jsem já? No ano, ze Stříbrných Hor do Strakonic. To se to jelo, viz foto…

                      0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        To nevím, zda ty, on píše:

                        … 27 km/h na gravelu je přece tempíčko na vyjetí nebo na projížďku na zmrzku do Itálie s potomky…

                        Prostě taková LOL čísla. Docela by mě zajímalo, kolik toho na silnici najel :)

                        0 0
                        • Martin  

                          trolluje :)

                          0 0
                        • doubeq  

                          Hele, ale 27 na silnici, na silničním kole je pohoda, mě svítí průměr po 50km tréninku 29–30 v lehce zvlněné trase a přijatelném větru.

                          0 0
                          • Člověk a jeho svět  

                            On trolli, že 27 km/h je vyjížďka s deckama. Neříkám, že to je na silnici bůhví jaký průměr, ale očividně neví, o čem píše.

                            0 0
                        • jIrI___  

                          Nepsal jsem o číslech průměrné populace, už vůbec ne o svých, ale o číslech průměrného B-F člena :)

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Tos ovsem prumerne cleny BF jeste porad docela podcenil :-) 27 – pche!

                            0 0
                      • hmm  

                        Co to je za pseudopláště?

                        0 0
                        • onuce  

                          Schwalbe Hurricane. Na asfaltu je to radost, tichý let s bezvadnou odezvou.

                          0 0
                          • Japhy  

                            Tichý let? Doporučuje 9 z 10 Janů Tleskačů. :-)

                            0 0
                            • onuce  

                              Mně to tak pocitově opravdu přijde, čistá radost. V euforii jsem dokonce předjel kolonu tří aut jedoucích za traktorem při plné čáře…

                              0 0
                    • Marskatin  

                      to jsi popsal normální cyklopopulaci:)

                      Ale tady jsi na BF, tady jsou limity jinde :) Aspoň myslím, že na to JIrI narážel…

                      0 0
              • onuce  

                Mám ale hladké, tichounké, pláště Schwalbe Hurricane. Až na klasické vlaštovčí házení jsou skvělé pro dlouhé švihy.

                0 0
                • -b-n-x-  

                  co je to „klasické vlaštovčí házení“ ?

                  0 0
                  • onuce  

                    No že pláště Schwalbe vždy hází.

                    0 0
                    • Petulda  

                      Není pravda.

                      (Tedy pokud bych to nějak hnidopichoval, tak háže každý plášť. Aktuálně mám na AMku nazuté Nobby Nicy, bezduše a běžným pohledem okem neházejí)

                      0 0
                      • onuce  

                        Mně házely vždy jen Vlaštovky, a to všechny. A že jsem za pětatřicet let ježdění na kole nějakých plášťů vystřídal.

                        0 0
                    • sodek  

                      brzdi, nebo jim dělej testera

                      0 0
                      • onuce  

                        Dobře. Nicméně moje zkušenost je taková, že jsem se vždy modlil, aby nové Švalbiny házely alespoň únosně, když již házení samotné je jejich charakteristická vlastnost.

                        0 0
                  • Goob  

                    Me-262 Schwalbe trpěla na hadovitý pohyb při určitých rychlostech. Řešilo se to zesílením odtokové hrany kýlovky.

                    0 0
            • onuce  

              Vážně? Tak to jsem hrdý! Děkuji. Chytly ve mně saze, normálně se pohybuji kolem dvaadvaceti…

              0 0
              • Martin  

                Nežer a nechlastej sračky a uvidíš, jak ti to bude lítat.

                0 0
              • Coural  

                A hrdý buď, žes vytrval… .

                0 0
      • DaD  

        JFtryall ??

        0 0
    • Kubajzik  

      Tvl, kam zmizela ta prostá radost z jízdy na kole? Nezávodím a ťukám si na čelo při pohledu na jedince, kteří si potřebují něco dokazovat..

      0 0
      • novas752  

        Tak závodění je taky určitá forma radosti.

        Třeba když se ti podaří na tý Stravě zajet nějakej kopec o poznání líp než předtim, v případě desítek průjezdů třeba i o sekundy, tak to taky vykouzlí úsměv na tváři a dobrou náladu.

        Nějací maj asi i radost když ošpurtujou někoho, kdo se jejich závodu nezúčastní no.

        0 0
        • ms82  

          Presne tak. V Praze se pomeruje cas na Revnicaku a ne rychlost na ceste k nemu :-)

          0 0
        • obda  

          Strava vykouzli usmev na tvari a dobrou naladu? Asi jinej gang :D

          0 0
          • novas752  

            Tak tam nejde o Stravu ale o to ze si na nejakej treba 10 minutovej kopec dokazal vyjet treba o 15s rychleji. Strava to jen zmeri a porovna. Pro sledovani vlastni vykonnosti supr vec.

            0 0
            • milan.v  

              +1000

              0 0
            • obda  

              15 s na 10 km mne fakt nezajímá, časy si už léta neměřím. Úsměv na tváři a dobrou náladu mi spíš vykouzlí hejno vlh které potkám po cestě :)

              0 0
              • Japhy  

                Co takhle slukání sluk a bekání bekasin? :-D

                0 0
                • Goob  

                  Huuu huuu… toť hlas mého f a t á l n í h o vyzyvatele!

                  0 0
      • mr.antik  

        Já se rád nechám vyhecovat, sám bych se plazil klidně poloviční rychlostí

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tu nekd psal, ze chyta stopare a pak nenapadne zrychluje az do jejich utaveni.

      0 0
    • iron.hide  

      ja tiez nestretavam moc rychlejsich nez ja, a to ani ked som na mtb. No a ked som na ziletke, tak zavodim akurat s autami

      0 0
    • tomxxx  

      Už moc s neznamejma nezavodim, občas někdo závodit chce, případně se chytne do haku, tak mu to náležitě zpříjemnim, dokud se nepobleje. Především to dělaj žiletkáři, když musim udělat asfaltovej přejezd na biku. Ti co by mě smazli jak hovno většinou takovyhle pičoviny nedělaj, nebo je nepotkavam.

      0 0
      • Espen  

        A to třeba jedeš po rovině kolik, že na ně jde blikání?

        0 0
        • mr.antik  

          Stačí parkrát zahnojit

          0 0
        • tomxxx  

          Řekněme 6–7 W/kg, rychlosti jsou hodně relativní.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak na rovině ti je muší váha celkem k ničemu. Mám o něco zdravější váhu 65–67 a Když jsem měl ještě fazonu, tak o 15–20kg těžší kolega mě na rovině téměř kdykoliv naložil kotel.

            Že by silničář sportovec blil z toho, že jede v háku za MTB, to sis trochu přibarvil ;) I závodák na HT, když se do toho na silnici opře, tak pořád se jedná o rychlosti, které jsou v háku velmi komfortní.

            0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • milan.v  

      Původně jsem si myslel, že je těch Kingů na B-F méně, spletl jsem se…

      0 0
    • mastihuba  

      je jasný že když jede víc jak jeden, tak už je to závod :)

      0 0
    • Pista.Wassermann  

      Když mě nějaký plašan přejede, tak se ho občas chytnu a čekám, jak dlouho mu to vydrží. Většinou se mi tempo zalíbí a když se začne trápit, předjedu jej.

      Někdy se mě někdo chytne, když ho svým tempem předjedu. Snažím se pak ani mé tak závodit, jako o to více držet tempo a frekvenci šlapání. Moc lidí (rekreačních) to neumí… Umí to rychle rozjet na rovině, ale vydržet kopeček o deseti metrech aby neztratili rychlost na navazující rovině jim dělá problém, takže i na rovných cyklostezkach se pak neudrží.

      0 0
    • DaD  

      Jednou takhle si jezdím intervaly na silnici a předjel jsem dva borce na bajcích. Chvilku poté, co jsem je předjel, mi interval skončil a já svěsil do kompenzace. Za chvíli mě borci dojeli a ujeli mi z dohledu. Při dalším intervalu jsem je zase předjel a tak se to opakovalo asi třikrát. Oni už se smáli a mysleli si, že musím být největší ******* na světě. Mě osobně už bylo hodně blbé je předjíždět a přišlo mi to také ujeté. Chci jen říct, že ne každý, kdo vás opráší a pak nejede, nemusí být nutně retardovaný debil co si honí ego :)

      0 0
      • milan.v  

        No, na cyklostezce ale intervaly nehoníš, ne?!? ;o)

        0 0
        • DaD  

          Tam naštěstí nejezdím. Na silnici je občas také veselo a špičkový (krátkodobý) závodníci (vyzyvatelé) jsou i tam.

          0 0
        • novas752  

          Si myslim že by se klidně dalo. Cyklostezka je buď úplně narvaná, což pak samozřejmě nejde, ovšem když neni 20+ a nesvítí sluníško – to pak neni problém.

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Matky s kočárky, běžci a „běžci“, lidé s čokly ne šňůře i bez… to potkáváš v podstatě celoročně. Jak říkám, stezky jsou největší mor, silnice mi oproti tomu přijde jako bezpečné místo.

            0 0
    • Martin  

      Sakra, tady je to samé eliťák. Měl bych začít sledovat mistrovství v MTB, možná uvidím na bedně někoho z b-f.

      0 0
      • tomxxx  

        Az se mistrovstci bude jezdit na cyklostezce, cestou z prace, na 200m usecich, tak nekoho z BF uvidis urcite.

        0 0
      • mastihuba  

        tak hlavně nikdy nevíš kdo odkud kam jede a kolik toho má za sebou, takže porovnávání pinďourů je dost zcestný.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je pravda. Nedávno jsem někoho dojel a přišlo mi, že jedeme tak nějak skoro stejně rychle a bylo mi blbý ho předjíždět, rychleji bych nejel, tak jsem se na hajzla chvilku svezl za ním. On se pak otočil, že ho můžu klidně předjet a vystřídat. Jen jsem mu odpověděl, že když ubere, že klidně pojedu na oplátku první, ale trochu pomaleji, že mám už šedesátej kilometr, trochu tuhnu a ještě musím dojet domů. On jen suše oznámil, že má k devadesáti a jel si dál svoje. Pak jsem samozřejmě slušně poděkoval za svezení. Takže fakt člověk nikdy neví kolik má „soupeř“ za sebou.

          0 0
      • milan.v  

        Vždyť už jsem psal, jeden King vedle druhého… Alespoň egem a hubou na fóru určitě… :-D

        0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Další důvod, proč se vyhýbat cyklostezkám – potkávat takové Emany jako ty opravdu nechci. To si to dám raději přes Lipůvku než se drbat po stezce.

      0 0
      • DaD  

        Jj, mnohem radši přes Lipůvku do kopce než se plácat po stezce. Jen ten výjezd z Brna nahoru mi trochu vadil kvůli autům. Nerad překážím a tam mi to bylo nepříjemné.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Naštěstí to tam je skoro celé docela široké. A kruháč v Lipůvce je většinou zasekaný, takže dost často jedeš rychleji než auta :). Ale je fakt, že nahoru je to větší vopruz – asi i proto, že dolů to od Lipůvky prolítneš až na světla v Kuřimi docela rychle ;)

          0 0
          • DaD  

            Aj, sorry! Spletl jsem si lokalitu. Už tam nějaký pátek nejsem. Myslel jsem cyklostezku z Bílovic do Brna. Jezdil jsem do kopce přes obec Bílovice. Tam se opravdu nedá rozumně přejet a proč se tomu říká cyklostezka ani vlastně nerozumím.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Jasně, ale rozumíme si. Já na Bílovice nejezdím vůbec, jednak kvůli stezce a i kdybych jel přes kopec po silnici, tak vyjedu na druhém konci města. Nicméně i hlavní Lipůvka – odbočka na Kuřim mi přijde víc v pohodě než ta stezka. Lipůvka – Blansko to trochu kazí motorkáři.

              0 0
              • mastihuba  

                trochu schíza ne? na Bílovice odjíždím z města z 90% a nic hroznýho jsem tam nikdy nezažil ani na bajku, ani na silnici. Teda krom pošramocenýho ega když jsmem se díval na záda karayovi a jeho kumpánům. :)

                0 0
                • DaD  

                  No ta Bílovická byla jednou tak narvaná, že jsem musel dvakrát zastavit a nechat přejít lidi. Do toho in-line maminky s kočárky a nějací pejskaři. Ta měla být tak o 1.5m širší a bylo by to asi v pohodě. Čuměl jsem kolik lidí z Brna vyráží ven. Teď jsem zpátky v Berouně a tady by stačila v pohodě. Samozřejmě velikost města je klíčová a tak se asi není čemu divit.

                  0 0
                  • lrotrekl79  

                    Dokud tam nebyla asfaltka, resp. místy nebyla, tak ten provoz tam byl v pohodě. Očekával bych, že když toto vznikne kdekoliv u větší aglomerace, tak ten provoz prostě bude.

                    0 0
                    • ufoncz  

                      Kromě slunečných víkendových odpoledne se tam max. s dvěma krouceníma hlavou dá dycky plynule projet. A občas se tam dá za někým pěkně svézt v háku – dokonce se tam tvoří hodně pestrý cyklovláčky. Samozřejmě to bude tím, že tam na bajku 35 km/h nejezdím, tak to vidím z trochu jiné perspektivy než silničkáři.

                      0 0
                      • lrotrekl79  

                        Tak já tama jezdím jen s omladinou a to je tak do 15km/h, tak mě to nějak netrápí.

                        0 0
                      • novcze  

                        celá ta cesta Blansko – Obřany oběma směry je na tvorbu pestrých cyklovláčků jak dělaná, naposledy jsem se účastnil vláčku v dubnu, kde mašinka byl karbon hardtail MTB s upside down vidlicí, pak starší silničář a na konci jsem vlál já na fullu, utvořily jsme se v Adamově, průměrná rychlost nad 30 a odpadl jsem, až před tím hupem na začátku Bílovic

                        0 0
                        • Člověk a jeho svět  

                          Měl jsi vydržet, pak jsou kostky, kde by silničář odpadl a tys mohl zapurtovat o vítězství jen s mašinkou ;)

                          0 0
                          • novcze  

                            nezávodil jsem, byl jsem rád že jsem uvisel tak dlouho … zajímavý bylo, že s mašinkou jsme se potkaly na výjezdu z Blanska, chvíli jsem za ním jel, ale tempo bylo o něco menší, tak jsem šel dopředu, ale neměl o hák zájem, dojel mě pak v Adamově, ale k tomu vysokému tempu ho motivoval, až ten silničář co se nás snažil ošpurtovat.

                            0 0
                            • ufoncz  

                              Místo ošpurtování nanejvejš aspoň kousek střídám. Když na to nemám, tak aspoň poděkuju za svezení tam, kde se odpojuju. Nedávno jsem se chytl za jedním starším pánem na jakýmsi bastl ebajku a to bylo svezení 34–35 km/h na bajku úplně zdarma Bílovice až silnice Šebrov-Blansko. Ke konci jsme hodili řeč a samozřejmě to měl ilegálně upravený, prej to takhle ždímal na max. Taky docela drsně razil cestu prozváněním a moc nepočítal, že na to někdo nebude reagovat. Takže nahluchlá potácející se bruslařka za Adamovem měla hodně namále a ještě jí v rychlosti dal sprda :-). Jezdil sice e-bike, ale byl štíhlej a na svůj věk bych řekl v hodně dobré kondici.

                              0 0
                              • theedge  

                                No myslim ze je fuk ze byl stihlej a v kondici. To co posisujes je klasicky hovadsky chovani ebikera. Je uplne jedno jestli jestli mu je 20 nebo 70 kdyz se chova jako prase.

                                0 0
                              • šimlos  

                                Pán je normální ********..

                                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Schíza ne, prostě se mi tam nelíbí, je zbytečné pro mě objíždět celé město, abych se dostal do Obřan, párkrát jsem tam potkal auto pod viaduktem v protisměru atd. K tomu, abych se dostal na Blansko, Boskovice a tyto směry, tak jedu raději přes tu Lipůvku.

                  0 0
              • DragON  

                Naopak, tam to kazí cyklisti motorkářům. ;-)

                0 0
    • Cavendish  

      Ty si ale vocas…

      0 0
    • Bubaaak  

      9km na cyklostezce, to by si měl jet nadoraz pořád (v ramci zapnutého mozku s ohledem na okolí)

      Ale jinak si hustej, na 9km předjet někoho, koho čeká ještě 90–150km dlouhá cesta , nebo naopak zvolnil, aby po dlouhé štrece odlehčil a uklidnil svalstvo :))

      0 0
      • Cavendish  

        hmm se snaží neúspěšně obsadit pozici trollovací jedničky B-F

        0 0
    • Bersekr  

      Asfaltová cyklostezka je veřejná komunikace, proto po ní jedu výhradně v „transport módu“ a často mám hodně práce abych se ve zdraví vyhnul „závodníkům“. Když chci závodit tak vyplním přihlášku, zaplatím startovné a můžu si nechat změřit čas s ostatníma za stejných podmínek na vyhrazené trati. Případně trénuju v „race módu“ v lese na stezkách, kde nepotkávám turisty. A taky se nesnažím nikoho školit.

      0 0
    • ptrmurlik  

      Jo, elektrokola, zamknu 160mm a jdu na to, i když umírám za ten výsměch my to stojí, silničky na horách, když na 2.6" dostaneš někoho kdo má plášt o šířce prstu chce to pak vždy nahoře redbulla, a potom lidi na downhill kolech, co jedou na DH pomaleji než já na enduru. Rok zpátky jsem měl XC hardtail a není lepší pocit, než lesem předjet někoho kdo má 200/200, ale zase musím říct, že po škole unavený když je to 25 tam 25 zpátky + únava ze školy se rád nechám předjet. Jiný level je pak ranní šílenství závodit proti dědkům ve fovoritech kteří jednou 40, to ale taky vyžaduje uzamknutí vidlice. Největší závod je, ale potřeba stihnout vlak, který nepočká a u toho se ještě musíš proklínat, že jsi věci nezačal balit dřív, v zadních uličkách předjíždět 30 jedoucí auta pak stojí za to. Všechno z toho, ale stojí dech a nevím, kdyby mi nebylo kolik je, nedělal bych to

      0 0
      • novas752  

        Únava ze školy. :)))

        0 0
        • Martin  

          Ta se projevila hlavně na autorově projevu…

          0 0
          • ptrmurlik  

            to je možné, když se i přes léto učím, mě by zajímalo co se projevuje na tvém výběru kola a co na tom jsi schopný jet(asi stejně offtopic poznámka, jako ta tvoje)

            0 0
        • ptrmurlik  

          když jsi studoval učňák, střední školu kde jsi konzumoval omamné látky tak možná ne, ale když 7h denně dáváš pozor na všeobecném gymnáziu je to něco jiného, při 8h směně při práci v dechtalonu se vážně nadřu míň než ve škole, pravda, pokud si jedu na víkend do prahy do skladu alzy a 14h dělám, je to těžší než škola. Oba rodiče se v práci neunaví, pokud ovšem děláš na stavbě, není co řešit :)

          0 0
          • DragON  

            Škoda, že vás na tom všeobecném gymnáziu neučí vyjadřování a větnou skladbu. Evidentně sis toho moc neodnesl ani ze ZŠ. Ale ve skladech nebo v Mc Donalds při dávání okurek do hambáčů to nebudeš potřebovat.

            0 0
            • ptrmurlik  

              Ne, protože 3/4 jsou literatura nicméně aj na B1 ano

              0 0
              • DragON  

                Každý tvůj post potvrzuje, že používáš literaturu k jinému účelu.

                0 0
                • Martin  

                  Krade tatikovi archivní LEO :)

                  0 0
            • tromboonen  

              Nevim nevim, ale nepřipadá mi, že člověk s takovou češtinou by udělal zkoušky na všeobecnej gympl, ledaže soukromej někde v Plzni nebo Panevropskej na Slovači… oba synové na těch gymplech jsou a museli teda mrskat jiný level…

              0 0
              • tomxxx  

                Kdybys videl co u nas prolezlo za cestinare, vcetne me a to se neda rict, ze bych tenkrat delal lehkej gympl. Pak na technickejch vejskach se snad primo schazej cestinarska hovada :-D

                0 0
          • vanderpoel  

            pripadam si uz strasne stary, ale zkratka musim: za mych casu melo vseobecne gymnazium jeste uroven. prinejmensim jsme kazdy umeli dat dohromady par smysluplnych vet.

            0 0
            • ptrmurlik  

              já si zase připadám strašne normálni, když vidím, s kým se potýkám

              0 0
            • Libores  

              Tak aspoň umí napsat velký písmeno na začátku věty, ale nechci rejpat:)

              0 0
              • ptrmurlik  

                ale neumíš smysluplně využít čas, když tady řešíš velké a melé písmena

                0 0
                • Libores  

                  tvl, vždyť já se tě zastal:)))

                  0 0
                  • ptrmurlik  

                    ano chápu, ale ani to mi nepřijde důležité, to ode mě není nic ofensivního i když už vím, proč sis to tak vzal mě prostě ale ani tohle nepřijde podstatné, když jde pochopit o co jde. Já si to vzal tak, že je divné, že vůbec napíšu ty velké písmena ale ok, moje chyba, omlouvám se

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      „mě prostě ale ani tohle nepřijde podstatné, když jde pochopit o co jde“ – no a to prave uplne lehce pochopit nejde

                      0 0
              • vanderpoel  

                jj, a taky pise hacky a carky :-)

                0 0
          • jIrI___  

            Pod tohle se můžu podepsat.

            0 0
          • novas752  

            No všeobecný 8l gymnázium jsem absolvoval a příliš náročné mi to nepřišlo. :) Navíc gympl dneska už ani moc nezajímá vysokou školu při přijímačkách když jsou státní maturity (a nikoho jinýho tuplem).

            O pozornosti v hodinách často nemohla být řeč a známky jsem špatné neměl. Ale asi záleží jak kde, stejně jako pak na vejškách.

            0 0
            • ptrmurlik  

              To je smysluplný názor.

              0 0
            • tomxxx  

              Mne prislo, ze skola je spis nastroj jak totalne unudit a zaslapat potencial cloveka. Za tech 18 let ve skolstvi jsem si vybudoval tak kvalitni prokrastinacni navyky, ze se jich nemuzu zbavit. A to jsem si ve skolce sam a rad prohlizel detske encyklopedie, v 7 tride jsem jeste v kazde volne chvili neco vyrabel, v prvnim roce gymplu byla moje efektivita uceni neskutecna, posledni rok uz mizerna, stejne jako na vejsce posledni asi dva roky jsem mlel z posledniho uplne v nezajmu neco se dozvedet.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Nevim, mozna to neni skolou, ale proste s vekem treba klesa zajem a zvidavost – tim jak uz toho hodne vis. Ale treba to je tou skolou. Chtelo by to udelat vyzkum americkych vedcu s rozlisenim dle genderu, rasy, etnika a kulturne-nabozenskych zvrhlosti.

                0 0
              • novas752  

                S tim musim souhlasit, mam podobny problem.

                Otazkou je jak moc to ovlivnuje rostouci vek mozku, jak moc ten nas skvely skolni system a jak moc moznost delat neco „zajimavejsiho“ nez to byvalo v mladi (napriklad kvasit na BF :) ).

                0 0
        • milan.v  

          Mlaďásek, co ví ještě houby o životě… Tedy on si určitě myslí, že už pobral všechnu moudrost světa a jakožto poslední generace mu nikdo nesmí nic říct, protože to se prostě nesmí a nebo je to -ismus… Jeho další reakce to jen potvrzují… Pokud by tady tak hloupě nereagoval, ani by mi to snad nestálo za reakci, ale teď mi to nedalo…

          0 0
      • sparrow_cz  

        Únava ze školy :D :D :D To je ale ucho..

        0 0
        • doubeq  

          Je to borec :-D

          0 0
          • Martin  

            Gympl není žádná selanka, to je čelendž pro ty nejodvážnější.

            0 0
        • MavasH  

          Tak nikdy nevíš, žejo… pokud mu dává zabrat čeština (jak je vidno ze zdejších příspěvků), může to být v ostatních předmětech ještě větší masakr a to pak může člověka celkem semlít… ;) :D

          0 0
    • -b-n-x-  

      Trochu mi to tady pripomina jak jsem nedavno zavodil s Ferrari (to ovsem asi nezavodilo) :-)

      0 0
    • DaD  

      Tak už je to tady zase od závodění posunuté ke školství. Školství už tu bylo několikrát, zkuste něco jiného, kua!!

      0 0
    • hmm  

      Většina přítomných nezná vlastnosti zakládajího a tak vznikají zajímavé teorie, což je špica číst. No abych trochu nastínil moje ambice. Cyklistika mě moc baví ale díky zdravotnímu stavu a času nepřipadá v úvahu zůčastňovat se závodů či soutěžit s kamarády. Veškeré závody tak probíhají po cestě do nebo z práce, sám se sebou na Stravě nebo na stezce když jsou k tomu podmínky. Jsem dělník a tak jízda po celém dni na nohách podle toho vypadá. Pokud to ráno o5ti po cestě do práce přepísknu celý den to cítím. Jsem jediný z práce co jezdí na kole do práce. Před léty jsem byl i zakladatelem nočních vyjížděk dalo by se říci že třetinu mých cest na kole jezdím v noci.

      0 0
      • Petulda  

        Tohle dava smysl, nelze namitat nic proti a naopak zaslouzi i urcity respekt, ze pred/po manualni praci jezdis na kole.

        Uvodni prispevek vlakna je ale popisem ubohosti.

        0 0
        • Rorejs74  

          Tak od Tebe, jakožto prototypu ubohosti, to zhodnocení opravdu sedí :)

          0 0
          • Libores  

            koleduješ si o sprchu:)

            0 0
            • Rorejs74  

              …ale nejdřív pořádný vytroubení, ať je to kompletní zážítek :)

              0 0
              • Petulda  

                Mam osobniho trolujiciho papouska :-) . To je hezke. Dostanes cukricek :-* .

                0 0
                • Rorejs74  

                  Když já od Tebe raději to vytroubení, ostříkání a ideálně když následně rychle zdrhneš i s autem do bezpečí.

                  Jen tak se pak cítím dostatečně vyškolenej a vychovanej.

                  0 0
                  • Petulda  

                    Tak to dopadá, když pomstychtivá ale bezmocná šlapička nepochopí psaný text. Užívej si svůj tupý hate.

                    0 0
                • Tencovozikmin  

                  Ja chci taky cukříček pusinko :-)

                  0 0
              • Martin  

                Ještě by se mohl naučit vybržďovat, ať je to s plnou parádou.

                0 0
                • Rorejs74  

                  No já si nemyslím že by někdo, kdo všemu rozumí, všude byl a splatil už minimálně 4 hypotéky, neuměl vybržďovat.

                  Jen u toho víc hrozí fyzickej kontakt, takže ten statečnej útěk do bezpečí není 100% zajištěnej.

                  A nebo ještě hůř … co kdyby mu u toho někdo nabořil tu firemní ochcávku :)

                  0 0
      • mastihuba  

        sem si myslel že ti co ráno letí do práce jak o život jen nestíhají na štípačky :-)

        0 0
    • mikš  

      ntvl! závod na 9 km cestě do háku,to je uhozený jako ti pubescenti na Pražským maratonu kdy 100 m běželi s maratonci,a když je předběhli,tak se se zvyženýma rukama trapně radovali

      0 0
      • hmm  

        Zkuste po 9h v práci jako dělník po cestě s někým závodit. Sedím v šatně v práci brní mě unavený nohy, mám celkovou únavu jak kus hadru. Sednu na kolo a když jsou podmínky závodím dokud neumřu abych měl dobrý pocit. Ráno O půl páté vstanu jsem unavený sednu na kolo a pokud jsou podmínky závodím dokud neumřu. Pro dobrý pocit… Neznám nikoho v okolí kdo by se sral s kolem do práce a dělal rukama… Navíc měl 16kg horáka a 3 KOMy

        0 0
        • jezura  

          Jen tak na okraj,proč to děláš?

          0 0
          • hmm  

            Propadl jsem kolu

            0 0
            • jezura  

              Propadl si svému egu.TVL.

              0 0
            • Pessinger  

              9hodin jsou dětský šichty :-) po dvanáctce na nohách to je teprve něco…ale můj respekt máš

              0 0
              • novas752  

                Jsem myslel ze deti v cine jedou 16. :)

                0 0
                • hmm  

                  Má v tom chaos. Kdyby bouchal poctivě tak ho z té 12tky poveze sanitka. Ale pač jenom chodí dělá nonstop.

                  0 0
                  • Pessinger  

                    To je otázka času, kdy po noční se svezu sanitkou :-) k Chochlouškovi

                    0 0
        • Val  

          zkus si zavodit po 8h v kanclu u kompu :( kdyz jsem delal kopal vykopy, tak se mi na kole jezdilo mnohem lip

          0 0
          • Petulda  

            Nebo stravit 600 km v aute… Ta ztuhlost a svym zpusobem otupelost je i pro me horsi nez unava po fyzicke praci. To je clovek aspon rozhejbanej.

            0 0
            • milan.v  

              Pánové, nejhorší ze všeho je ne fyzická únava, ale psychická… Ta tě dokáže dostat dolů mnohem víc než cokoliv jiného…

              0 0
            • Tencovozikmin  

              600km autem +10 h manualni prace to te rozhejbe. Tohle už jsem párkrát absolvoval a už to neudělám.

              0 0
              • doubeq  

                Cca 10 let jsem tohle absolvoval několikrát do roka a už bych to nebral, zlatě za dílnu, stálou pracovní dobu a rozvaděče na pět týdnů práce :-D

                0 0
        • jIrI___  

          Jestli jezdíš pravidelně, tak to klobouk dolů. Taky dělám manuálně a na kole do rachoty se dokopu jednou týdně. Nejhorší je na tom vstávání ve 3:30. Pak sednout na kolo, dát si necelých 50 km (ta jízda v brzkých ranních hodinách je svým způsobem taková kouzelná, nikde nikdo, klid, přes léto východ slunce,…) a před šestou jsem v rachotě. Je to zvláštní, ta ranní jízda mě tak nějak nakopne a cítím se v práci víc svěží. Cesta zpět domů už ale tak svěží není :D.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já dojedu prochcanej do kanclu se sedmi lidma, sprchy máme jen dámský, hadry nemám kam dát, majitel mě nutí dávat kolo do venkovního stojanu, který křivý kotouč, celý den buď na bike pere slunko, nebo chčije, občas hovno od ptáka, na plečce jezdit nemíním, nikdy jsem neměl ani zimáka…

            0 0
            • jIrI___  

              Tak sprcha je u nás naštěstí samozřejmosti, kolárna je krytá a stojany jsou poctivé komunistické , které jen odírají nohy vidlice, ale aspoň nekřiví kotouč. Takže v tomhle ohledu u nás panuje poměrně komfort, nemám si nač stěžovat :)

              0 0
              • lrotrekl79  

                U podobných těmto jsem někde narazil na to, že tam 29" nedostanu. :)

                0 0
          • Smazaný účet  

            Já jezdim na kole na služební cestu. :-) Jednou tejdně. U nás kancelářskejch krys je problém, že si musim do kanclu nějak dopravit notebook a to se mi na kole fakt tahat nechce. Takže na odloučené pracoviště jeden den dotáhnu notebook a náhradní oblečení, druhej den dám kolo (cca 2×18 km/400 m) a třetí den si zas oblečení a notebook odvezu.

            Nejhorší na tom je cesta zpátky, tam mam kopec 8 km/400 m a to jet po práci je fakt na morál.

            0 0
      • tomxxx  

        To nevim, ze bylo na maratonu. Jen s nima muzou bezet i relativne sracky, pac se tam bezi i stafeta po 7 a 4km, takze teoreticky s nima nekdo mohl bezet v ramci ty stafety, pac stafety startujou hned za cernochama.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • doubeq  

      Někdy mě to chytne, jen nesmí bejt hic, ego jde stranou, když jde o minerály, ale i bez závodění mimo závod mě moc lidí nepředjíždí, jak na plečce do města, tak na lepším stroji ;-)

      0 0
    • milan.v  

      Je to marný, je to marný…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Myslím, že “závodit” na cyklostezce může jenom blb. A konkrétně třeba ta brněnská, většinou hodně frekventovaná po rovině od Ronda do Modřic je opravdu jen na to, aby se člověk jakž-takž v klidu a bez aut dostal z města ven na jih a pak teda zpět a protočil si nohy. A bylo tam – taky i kvůli těmto stezkovým závodníkům – už pádů a průserů opravdu dost.

      0 0
      • hmm  

        Nepiš o něčem o čem nic nevíš. Několik hodin na stezce není ani noha. Navíc je tam i úsek kde můžeš valit 50tkou bez srarosti stačí si přivstat. Já tam jsem každý den celý rok. Pokud dodržuješ pravidla a nejsi dement dá se ledacos.

        0 0
        • milan.v  

          50kou na cyklostezce? :-o

          0 0
          • MiKED  

            když dá lehčí převod… :D

            0 0
            • milan.v  

              O to nejde, spíš tím ohrožuje celou tu masu kolem sebe…

              0 0
              • novas752  

                Ale vždyť cyklostezky nejsou narvané 24h denně. Brzo ráno nebo pozdě večer nebo když neni supr počasí tam je víceméně prázdno!

                0 0
                • milan.v  

                  Ale stejně nikdo, když na ni vjíždí, nepočítá s tím, že to po ní někdo jiný pálí 50kou…

                  A těch napojení a nájezdů je tolik, že nebezpečných míst je nespočet…

                  0 0
                  • Barak  

                    Když někdy jezdíš 2× denně, asi víš, kde se co napojuje a kde je to naopak v pohodě a dá se to v 6 rano kulit.

                    0 0
                    • milan.v  

                      Pokud je ten člověk uvědomělý, tak jo, ale teď tu tak trochu hypotetizujeme, protože vůbec nevíme, jak jezdí zakladatel a jestli je tak „ohleduplný vůči svému okolí“ …

                      0 0
        • Smazaný účet  

          No, vzhledem k tomu, že mám dotyčnou stezku pět minut od práce, myslím, že o tom, co píšu, něco vím. Chceš-li tam, na stezce, „v hodiny, kdy tam není ani noha“ závodit jaksi – sám se sebou a „valit 50tkou bez srarosti“ jistě ti nikdo v této zajímavé činnosti bránit nebude. Domníval jsem se však, že z kontextu mého psaní mohlo vyplynout, že jsem měl na mysli něco jiného. Patrně jsem se mýlil. Hmm.

          0 0
          • hmm  

            Píšeš od Ronda do Modřic tam je úsek kde valí žiletkáři 70tkou po celý den. To že to máš 5 minut ke stezce nic neznamená. Důležitější je jak často po ní jezdíš.

            0 0
            • pepek  

              70kmh? To už je skoro jak ten legendární 106% kopec.

              0 0
              • hmm  

                No když jsem dohnal 4 žiletkáře a měl za sebou vozík s klukem tak mi doma vyběhl KOM a 110km/h takže možné je vše. Záleží jestli na tom budeš trvat když se tě strava na to zeptá a ty to potvrdíš.

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Jak se jmenujete, vojíne, ptá se major Hroch. Vojín Holub, soudruhu majore. Holub, Holub, tak mu prdel polub. A můžu i já říct nějakou básničku, soudruhu majore? Jistě, vojíne. Hrochu, Hrochu, ty jsi *****…

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Hmm: :)) Každej den, milý hochu, jezdím; v létě i v zimě. A pokud jsi někdy viděl nějakého ” žiletkáře” (a nemusí to být na dotyčné stezce) jak “valí po rovině 70tkou” seznam mě s ním. Já sice tři-čtyri, co toho byli na posledních 100–200 metrech ve špurtu, když jim jej někdo dobře rozjel, dát, znám, ale to je asi tak všechno. Mimochodem – není ti zrovna něco, nebo tak? :)

              0 0
              • hmm  

                Tak si dáme sraz. Já tam jsem taky často. Jak jsem psal výše já tam jel i 110km/h s klukem ve vozíku. :-D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Mně to, že to celý vlákno tady myslíš jako prdel, přiznám se, zkraje nedošlo. :)

                  0 0
                  • hmm  

                    To je v pořádku. Kdybych to pojal jinak tak by sem nikdo nepsal. To je jak stěma světýlkama, stačí napsal že školím ostatní co nevozí světlo a místo toho aby si ostatní řekli to je ***** a přešli to hnedle mi začnou psát že dostanu na hubu. Já si rád dělám ze sebe legraci protože jedu jak o závod a přitom sotva lezu. Nejvíc mě pobavil ten komentář jak když mě někdo předjede že po chvilce dotyčnej zastaví a dělá že servisuje kolo :-D

                    0 0
                • MiKED  

                  A není to málo?

                  0 0
        • Petulda  

          Ja myslel, zes psal „protože to mám jenom 9km a jezdím po cyklostezce kde potkávám hromady „vyzyvatelů“ tak často závodím s ostatními.“

          Zavodit na cyklistezce, kde jsou hromady lidi, kteri navic ani netusi, ze tam nekdo zavodi, muze fakt jen ten, o kom pises v posledni vete.

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          hmmm, to bych chtěl vidět, to třísekundové peklo padesátkou :)))

          0 0
        • Martin  

          5desatkou jezdí jen lemry, kdo to nevalí 7–10tkou, není cyklistika.

          0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Závodit s někým kdo neví, že se závodí, to je naprosto geniální. Že předjíždíš borce na rekondičních či zahřívacích jízdách, je navíc opravdu něco na co bys měl být hrdý.

      Teď je jenom na čase abys začínal víc vyjíždět do terénu, a na úzkých stezkách všechny předjížděl za vynaložení veškerých sil. V kopcích si pak odpočiň tak, že všechny zablokuješ a budeš je zdržovat. Nikdo tě takto nepředjede :)

      A teď bacha, dáme si závod kdo se dřív dotkne vršku hlavy (prohráls, udělal jsem to ještě než jsem odeslal příspěvek).

      0 0
    • Val  

      Uz moc nezavodim. Spis naopak, kdyz dojedu nekoho, kdo se trapi v kopci… profi cyklodres a kolo v cene meho auta, tak je mi ho lito. Misto predjizdeni, radsi zpomalim a delam, ze uz taky nemuzu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ano. Když se mi někdy (dnes už velmi zřídka :) něco takového přihodí, buď slušně pozdravím a jedu dál, nebo to udělám, jaks psal. Nebo se jdu vychcat.

        0 0
      • ms82  

        Predpokladam, ze je slusne vychovany, zna pravidla, a tudiz ani jeho auto nestoji vice nez jeho kolo ;-)

        0 0
      • Petulda  

        Ja osobne ostatni neresim. Jedu si tak, jak mi to vyhovuje a jestli nekoho predjizdim nebo nekdo predjizdi me je mi uplne sumafuk. Proc bych to mel nejak resit nebo na to jakkoliv reagovat?

        0 0
        • Coural  

          Zařvat a postříkat z bidonu. Nebo jsi hrdina jen v autě, kde můžeš ujet?

          0 0
          • Petulda  

            …souvislost s mym prispevkem nebo cimkoliv, co jsem kdy psal, nulova.

            Ale nandals mi to :-D !

            0 0
      • milan.v  

        Já si naopak myslím, že na tom není nic trapného, je to věc toho člověka, ať si jezdí buď na šrotu nebo na kole, na které má a chce ho…

        To, jakou má fyzičku, resp. výkonnost, s tím nemá co dělat… Předjeď ho, slušně pozdrav a jeď svým tempem…

        Jednou jsem takto potkal člověka, o kterém píšeš, jel na červeném Colnagu, nadváhu tak dvacet, možná i více kilo a v táhlém stoupání jsem kolem něj profrčel jako na motorce na svém původním rubéčku za pade. Slušně jsem ho pozdravil, když jsem jel kolem, protáhl obličej, ani nepípl a dělal, že tam není… Nevychovanec, no…

        0 0
      • vanderpoel  

        na druhou stranu, minuly tyden jsem byl za chlapka, co me predjel v kopci, dost rad. po tydnu kazdodenniho jezdeni v beskydech jsem toho mel uz fakt dost, proste uz mi to nejelo ani z kopce. jezdil jsem docela naloze a den predtim jsem si objel svoji „povinnou“ kazdorocni mnamku pres tri nejvyssi kopce. rano jsem vedel, ze je zle, uz kdyz jsem na to pred barakem sedal. ale nakonec jsem se tech 30 priblizovacich km nejak dopravil pod velky javorovy a tam zacalo to prave peklo. na tezsi prevody me bolely nohy a nemel jsem v nich silu, na lehcich prevodech jsem nemel tu dynamiku, abych to nejak rozumne roztocil. no hruza. odhadem tak nekde pred pulkou me docela svizne dojel nejaky strejc na krosovym kole. no potupa strasna. nastesti se ukazalo, ze u nej zafungovalo takove to klasicke „vidim cyklistu, musim ho predjet“, tak potom zjevne zvolnil a nijak moc se nevzdaloval. tak jsem si ho dojel a drzel se ho. jel rozumne tempo, ktere jsem byl schopny v pohode akceptovat, ale sam bych se k nemu nedonutil. nahore jsem mu asi pul hodiny dekoval, protoze bez nej bych to tam kroutil snad jeste ted. cimz teda chci rict, ze kdyz predjedes nekoho vyflusaneho v kopci, muzes tim udelat i dobry skutek :-)

        0 0
      • IndyCZ  

        To si člověk s nižší výkonností nemůže udělat radost, aby hned nevzbuzoval lítost? :-(

        0 0
        • Val  

          Da se to zakamuflovat. Koupil jsem z bazaru bike s XT komponenty. Na vetsinu napisu stacil smirgl. Akorat na brzdovych pakach bylo XT reliefni. Tak jsem to musel vzit pilnikem. Ale stalo to za to, nikdo se ted nestydi me predjet.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já znám jednoho borca, co si na svý emkový bmw dal nápis 518 nebo tak něco. A ještě pár věcí tam opticky trochu detunil. je to fajn. :)

            0 0
      • obda  

        Ty ho lituješ, že má lepší kolo? :D

        0 0
        • Val  

          ne, ale kdyz ho predjedu na lepsim, tak si to sam pred sebou muze obhajit „no jo mit takovy kolo, tak jsem jeste rychlejsi… a urcite bych na nem i lip vypadal… vecer mrknu na net jestli nema Olpran vyprodej“

          0 0
          • random  

            boha, a ty snad zezadu vidíš na jeho sporttester, kolik má ujeto, jestli jede trénink nebo prostě každej, kdo má dražší kolo, musí mít zákonitě lepší výkon než ty i po 200 ujetých km? Zas ale pak klobouk dolů před takovým, který ten den po čtvrté vyjede na Ještěd a néchá za sebou takový mistry světa, protože s ním soucítí. Komedie tady.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Proč by si hobík, který neřeší každý měsíc zůstatek na účtu, nemohl koupit kolo třeba za 200k? Kolo si přece pořizujeme především pro radost a žijeme jen jednou.

        0 0
      • jIrI___  

        Lepší je ho poštěngrovat ebajkovým stylem větou ve smyslu, že dneska mu ten s-works nějak nejede a pomalu se vzdalovat, pak tihle závodníci začnou supět jako mašiny, mnohdy bez postřehnutelné změny rychlosti :)

        0 0
        • Barak  

          Pořád nějak nechápu tu zazitou predstavu tady, že cena kola musí být nutně úměrná výkonnosti. Pokud ne, vzbuzuje to pak opovržení, lítost a výsměch. Proč by to tak mělo být? Copak někdo, kdo na to má, je to třeba cyklistický fanda a nemá čas, aby na kole seděl denně, si tohle zaslouží? Je něco špatného na tom, že se chce svést na top materiálu? Není to spíš jen omezenost a závist těch, kteří sice jezdí denně, ale nemají na lepší kolo prachy?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hlavně díky BF peněz za materiál ubývá a pupek přibývá :)

            0 0
          • Goob  

            +1000 a tohle platí o všem. Kola, kytary…

            0 0
            • pepek  

              Jasně. A ta blondýna, co jsem ji dnes viděl v GTR s tím určitě taky neuměla dost dobře jezdit.

              0 0
          • Tencovozikmin  

            Přesně jak píšeš,máš na to,tak proč si nedopřát.

            0 0
          • milan.v  

            Jj, viz hodnocení TOP kol, apod…

            0 0
            • Lišák  

              Tak zase někdy i TOP kolo může být pěkně hnusný. Nebo jen proto, že jsou to TOP věci, je nutno dávat nejvyšší hodnocení?

              Záleží na vkusu každého súdruha!

              0 0
              • Pain  

                Tohodle jevu jsem si parkrat všiml u hodnocení. Jak da nekdo Santovi a podobnym zde na BF TOP značkám, nižši hodnocení, už se objevuji komentáře typu : Nechápu jak nekdo mohl dát nizkou známku a jine podobne komentáře.

                0 0
                • Martin  

                  Kdyby hodnocení nebylo anonymní, hned bychom viděli toho smělce :)

                  0 0
                  • Pain  

                    Jojo a nejspiš doživotní zákaz zde na BF holomek jeden :-))

                    0 0
                    • Martin  

                      Samozřejmě, když to kolo bylo drahé, musí mít nutně super hodnocení. Střep na Deorku má každá socka.

                      0 0
                      • hmm  

                        Proto nehodnotím, hodnocení bodama je k hovnu. Lepší je komentář

                        0 0
              • milan.v  

                A píšu snad o tom, že máš dávat hnusnému kolu 5*?!? ;o)

                0 0
          • Martin  

            Ozvěna komunismu, každému podle zásluh. Nejezdíš, nezasloužíš si.

            0 0
          • doubeq  

            No prostě…to někomu ukradli a že na to mají taky není jen tak, soudruzi, vykořisťování pracující třídy jim na ty karbónový mašiny vydělalo!

            0 0
          • AussigBiker  

            Tak vis jak, tlustej manazer bez skillu nema narok na fulla. Kdyby to tak bylo, tak by mi neprodali ani trikolku :D.

            Kazdej kdo ma auto, taky neni rally profi jezdec… Jenom ty, co maj stribrny Oktavky :)

            0 0
            • Martin  

              Tak nějak. Naštěstí se o fulla ani nesnažím. Nicméně je s podivem, že mi prodali aspoň HT. Když zvážím, co jsem naposled předváděl na trailech v Jedovnicích, ani tu trojkolku bych správně neměl pilotovat.

              0 0
          • DragON  

            Spíš je to o věku. Člověk je mladý, výkonný, ale nemá prachy. Takže jezdí nedrahá kola a kroutí hlavou nad tím, na co má spousta fotrů bez kondičky drahá top kola. Časem přijdou peníze, ale i víc práce, rodina, dům a najednou člověk zjistí, že si konečně koupil své drahé vysněné kolo, ale nemá na něm vlastně kdy trénovat a když už vyjede, tak ho předjíždějí mlaďoši kroutíc hlavami nad tím, na co má ten fotřík bez fyzičky tak drahý kolo…

            0 0
            • Kosta  

              Já to mám přesně naopak. Když jsem byl bez prachů, tak jsem se furt poohlížel po drahých kolech a teď, když si je můžu dovolit, nemám motivaci je kupovat a jezdím na mém 10 let starém. :-)

              0 0
            • Barak  

              Možná to je, jak píšeš. Na druhou stranu, v dnešní době už má i spoustu mladých lidí spoustu prachu. A nemyslím zrovna ty, kteří mají bohaté fotriky.

              0 0
              • Petulda  

                A navíc na pořízení TOP kola člověk ani nemusí mít hromadu prachů. Top kolo je kolik? 80–130 tis. Kč, řekněme (neberu v potaz dvousettisícový raritky). Na to stačí šetřit nějakých 7 000 Kč měsíčně a za rok / rok a půl je našetřeno nebo splaceno. A 7 tis. není žádná astronomická suma, kterou by si mohl dovolit šetřit jen vyložené pracháč.

                0 0
                • doubeq  

                  Je vidět, že nemáš hypotéku ani dítě a bydlíš levně, možná i u rodičů. Jen užívej, až se posuneš dál, tak budeš mluvit jinak. 7000/měs je dost peněz.

                  0 0
                  • Goob  

                    Mám dvě děti, vlastní dům a souhlasím s Peťuldou, že „… není žádná astronomická suma, kterou by si mohl dovolit šetřit jen vyloženě pracháč“.

                    0 0
                  • Petulda  

                    Mám hypotéku, dvě děti, ženu na mateřské a žiju ve vlastním domě.

                    Nikde jsem nenapsal, že 7000 Kč měsíčně je málo peněz.

                    0 0
                    • doubeq  

                      Aha, takže to byla ironie, sedmičku prostě neurvu ani náhodou.

                      0 0
                      • Petulda  

                        Nebyla to ironie.

                        Že jeden konkrétní člověk není schopen šetřit 7 tis. Kč měsíčně nemění nic na tom, co jsem napsal. Rozhlédni se kolem sebe, kolik lidí má 100+ tisícová kola. Myslíš, že všichni jsou boháči, kteří neví, co s prachama? Neviděls nikdy na parkovišti u nějakého trailcentra nakládat maníka karbonovýho fulla na otřískanou Fabii?

                        Úplně klidně může majitelem být zapálenec, který vydělává 26 čistého, manželka dalších třeba 20 čistého, který nežije nad poměry a který si na kolo prostě postupně našetřil nebo se k němu dopracoval postupným upgradem.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          nebo to koupí z druhé ruky za polovic… :)

                          0 0
                        • doubeq  

                          To samozřejmě nejsou…asi jsme asi jiná sociální skupina, kolem mě má asi jen jeden člověk silnici kolem stovky a jinak kola dost pod, ale vše je otázkou priorit…každopádně, jestli máš finanční pohodu na to, co popisuješ, tak ti to budiž přáno.

                          0 0
                          • Petulda  

                            Píšu to v obecné rovině.

                            Prostě pokud člověk nejede úplně na dřeň, není ani 100tisícové kolo nereálný cíl. A pokud jede na dřeň, je na místě se zamyslet, jestli to nejde dělat jinak…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              jsem se zamyslel, ale jiné řešení než prodat děti na pokusy nebo „Kramný“ mě nenapadá

                              0 0
                              • Petulda  

                                No tak to nejspíš s platem zůstaneš tam, kde jseš :-). Taky varianta.

                                Nejsilnější „nejde to“ důvod bývá v hlavě dotyčného a jeho neochotě cokoliv udělat.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  tak určitě, já ty děti i manželku mam rád, takže to nejsem ochotnej udělat

                                  0 0
                                  • hmm  

                                    No kolem mě lidi co mají kolo za 100 tak propadli kolu. A jsou na tom finančně fakt dobře. Otec od klasické rodiny kolem mě ani náhodou

                                    0 0
                                    • Petulda  

                                      Vždy jde o úhel pohledu. Pro jednoho znamená „finančně fakt dobře“ i rodina s příjmem 30 tis. měsíčně, pro jiného „finančně fakt dobře“ neznamená ani rodina s příjmem 80 tis. měsíčně.

                                      A třeba v naší bandě taky neplatí, že kdo má větší výplatu, má lepší kola. Jak píšeš, záleží i na tom, jak moc kdo kolům propadl a jak moc z rodinného rozpočtu je ochoten jim věnovat.

                                      0 0
                                      • hmm  

                                        Já z manželkou máme dohromady těch 30tis a fakt dobře jsme na tom nebyli nikdy ani když jsme měli 35. Pracuji už 20 let a vždy jsem na tom byl hůř než ostatní. Pokud jsem potkal někoho kdo měl stejný příjem jak já tak neměl koníčka a doma měli hovno.

                                        0 0
                                        • Petulda  

                                          Otázka je, jestli je člověk takhle spokojený. Pokud ano, tak není co řešit, jen si užívat života. A pokud ne, tak je na místě otázka, jaké konkrétní kroky dotyčný podnikl za poslední rok, dva, pět, aby se to změnilo.

                                          0 0
                                          • hmm  

                                            Tak spokojený není to je vidět kolik lidí se rozvádí atd.. někdo ale spokojený být musí. Pokud chci změnu tak není jak ji provést kolikrát.

                                            0 0
                                            • Petulda  

                                              Tak spojitost mezi rozvodovostí a spokojeností s finanční situací bych do toho asi nemotal. To spolu moc nesouvisí.

                                              A ke druhé větě: kde je vůle, tam je cesta.

                                              0 0
                                              • hmm  

                                                Když doma nejsou peníze tak se rozvedeš raz dva. To platilo vždy. Kde je vůle tam může být cesta.

                                                0 0
                                                • Petulda  

                                                  A i když doma peníze jsou, rozvedeš se raz dva. O tom to není.

                                                  Tu druhou část prostě vidím jinak. Vždy se dá pro zlepšení fin. situace něco dělat.

                                                  0 0
                                                  • hmm  

                                                    Ano ale když nejsou rozvedeš se rychleji. O tom to je. Pokud tvá partnerka není spokojená konec. Pokud není uspokojená konec. Ale to první je častěji. To druhé často vyvolává i muž. Tak uveď příklad jak se dá zlepšit fin situace

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Mezi spokojeností v partnerství a finanční situací já osobně vidím docela velký rozdíl. Nějaká vazba tam asi statisticky bude, ale na roveň bych to určitě nepokládal (aspoň v mém okolí to tak není). Bez potřebných objektivních dat o důvodech rozvodu vs finanční situaci rodin to stejně nevyřešíme.

                                                    Možnosti jak zlepšit fin. situaci vždycky závisí na konkrétní situaci (typ zaměstnání, vzdělání, místo bydliště, věk, rodinné vazby, zkušenosti, vůle a ochota…). Neexistuje jediný recept. Každý by měl vědět sám, jaké má kde rezervy. Pokud si tedy takové myšlenky připustí.

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Kdysi jsem kdesi cetl/slysel (uz ani nevim), ze financni situace je budto prvni, nebo druhy nejcastejsi duvodd rozvodu.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Není.

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    No, nevim jestli se da uplne dle te prilozene tabulky rict ze neni. Jednak mi prijde, ze kdyz tam nikde nic o financich neni, tak mohou byt schovany v jinych kategoriich, jednak treba u toho roku 2004 je dost velka kategorie „ostatni priciny“ v kterych by to mohlo byt take, a hlavne mi ta tabulka cela prijde nejaka pofiderni – I kdyz se jedna o vytvor CZSO

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Da se spolehlive rict, ze to neni prvni ani druhy nejcastejsi duvod.

                                                    Jinak pokud najdes verohodnejsi data nez od CSU, sem s nima ;-) .

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Ok.. Už si ani nevzpomínám, kde jsem k té informaci přišel.

                                                    0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    To nevis dokud to tam neni jako samostatna kategorie :) Ten rozdil povah a nazoru se projevi casto pri tech financnich potizich

                                                    0 0
                                                  • Japhy  

                                                    Změna oboru, jazyky, školy, kurzy, certifikáty. I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále.

                                                    0 0
                                          • doubeq  

                                            Když chci peníze, tak si je vydělám, už jsem měl i tři práce naráz a jde to, prachy byly, ale nejde to dlouho a ne s rodinou, teď ji čekám a bude to skromné žití, než půjde žena do práce, jelikož když není chlap doma, tak peníze nejsou všechno.

                                            0 0
                                            • hmm  

                                              Moment já hledám návod jak přijít k penězům s dětmi a manželkou. Píši dětmi pač jedno dítě nejsou skoro žádné starosti a výdaje pokud je zdravé. Tři práce naráz je prd proti starání se o děti.

                                              0 0
                                              • Petulda  

                                                Vseobecne fungujici je zvysovani kvalifikace ci odbornosti. Jestli lze ve tvem oboru, nevim. Jak jsem psal, je to ryze individualni a jen z utrzku bez znalosti celeho obrazku ve vsech souvislostech se neda rict nic konkretniho.

                                                0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Tak zrovna v Brně a zrovna v aktuální době je pracovník nabídek milion a už taky vyloženě neplatí, že dělník je levná práce…

                                                0 0
                      • jIrI___  

                        Kdyby ses líp učil…

                        0 0
                      • Japhy  

                        Urval bych, ale měl bych černé svědomí že jsem vzal rodinu u huby. Každý rok si říkám, že když odložím dvoje kvartální prémie, že to bude dobrý závdavek na posezonní slevy a vždycky se něco neplánovaně vysere. Pračka, auto a tak. Leda si vzít bajk na splátky od Zvonky nebo podobných šejdířů, ale na to nemám koule. :-)To by taky nemusel být u nás na maloměstě v exekuci každý 7mý, ale 6celých99tý.

                        0 0
                        • doubeq  

                          No jako ne, že bych neměl kolo rád, ale půjčit si na něj je pro mě stejná blbost jako půjčka na dárky, dovolenou atd.

                          0 0
                          • Petulda  

                            Já bych s tím neměl problém, půjčit si na bike. Ale jedině v případě, že bych věděl, že ty peníze přijdou nebo že najednou budu mít skokově víc peněz měsičně k dispozici (třeba po splacení hypo).

                            0 0
                            • doubeq  

                              No, takhle sem si půjčil na auto, jinak se do práce a z ní dostat rozumně nedalo, jelikož dva busy za den nic moc a s montáží nereálný jinak…no a že peníze přijdou, naškudlim, zaplatím dřív a bude pohoda…přišlo houno, jelikož státní zakázky v tý době seškrtali, krize začala v plném proudu a dokonce přestaly chodit i vejplaty včas, no kdybych si nenastavil splátky na největší bídu, tak nevim…

                              0 0
                              • Petulda  

                                Proto pisu „pokud bych vedel“, ne „pokud bych doufal nebo si myslel“ ;-) .

                                0 0
                                • doubeq  

                                  Však já to „věděl“ ale prostě se to změnilo.

                                  0 0
                                  • Petulda  

                                    Takze nevedel. Vedet ohledne penez znamena jedine mit to cerne na bilem podepsane bez moznosti zrusit.

                                    0 0
                                    • doubeq  

                                      Když byla podepsaná zakázka, tak věděl, já ti tady nebudu vypisovat detaily, ale s tebou se dá takhle poplemizovat do nekonečna.

                                      0 0
                                      • Tencovozikmin  

                                        Ten má křišťálovou kouli,pan školitel ostřikovač..(čti klidně pičůsek)

                                        0 0
                                        • Člověk a jeho svět  

                                          Proč ostřikovač?

                                          0 0
                                          • Rorejs74  

                                            Psal tady na fóru víckrát jak s oblibou statečně vytrubuje a ostříkuje cyklisty, kteří se mu s dostatečným předstihem neuklidí ze silnice.

                                            A ještě si u toho připadá jako Mirek Dušín :)

                                            0 0
                                            • Petulda  

                                              Ne, to jsem nikdy nenapsal. Čti pozorněji. Když už chceš někoho hejtovat, nedělej to aspoň jako úplný vymátlo :-).

                                              0 0
                                              • Rorejs74  

                                                Viz. : https://www.bike-forum.cz/…ejen-e-gangu#…

                                                Pokud autem dojizdim houf jedouci ve dvoj, troj ci ctyrstupu, kraticce z primereny dalky na ne zatroubim. V 90 % pripadu se seradi za sebe. 5 % zustane tak, jak jsou,ale jsou v klidu. Ty proste na vhodnym miste predjedu. 5 % zacne nepekne gestikulovat nebo rovnou nadavat, ti dostavaji sprsku z ostrikovace.

                                                Evidentně je nás víc, kteří si na základě tohoto komentáře a následného obhajování tohoto chování ( včetně popisu následného statečného úprku do bezpečí ) o Tobě udělali zcela jasný obrázek co jsi zač.

                                                Takže možná zkus začít hledat chybu jinde.

                                                0 0
                                                • Petulda  

                                                  Což je významově zásadní rozdíl oproti tvojí interpretaci. Upřímně, mě je vcelku jedno, co si na základě převyprávěné verze děláš za obrázky. Evidentně potřebuješ hejtovat, aktivně sis našel cíl, tak své frustraci dej volný průběh :-). Kdybych si měl dělat hlavu z každýho vola, kterej si projekcí do ostatních potřebuje řešit svý problémy… :-).

                                                  Nebo jsi jen jeden z toho mála pomatenců na silnici, kteří si myslí, že když jedou ONI, patří jim svět a neplatí pro ně žádná pravidla, a dostal jsi ode mě spršku. Pokud ano, tak mám dvojnásobnou radost :-).

                                                  0 0
                                                  • Rorejs74  

                                                    A zase se v tom plácáš. Prostě se smiř s tím, že jsi ubohej zbabělec a vyhni se ve svých komentářích moralizaci ostatních.

                                                    Ušetříš nám tím všem spoustu práce.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Dokonce sve frustraci a z ni plynouci potreby vybijet se alespon v diskusi podlehas natolik, ze bys rad rozkazoval ostatnim. O to vetsi bes v tobe vyvola az pochopis, ze te maji totalne v zadeli. Priprav se na to.

                                                    Za me howgh v placani se ve tvy bezradnosti.

                                                    0 0
                                                  • Rorejs74  

                                                    Já nemám tendenci, na rozdíl od Tebe, školit ostatní a ještě se tím chlubit.

                                                    Zase jsi se v tom zamotal a jak máš ve zvyku, tak statečně bereš roha.

                                                    0 0
                                                  • ms82  

                                                    Pokud jedou cyklisti vedle sebe, byva to bezpecnejsi pri vetsim poctu lidi nez dlouha snura. Roztahovani po silnici neschvaluji, ale strikat z ostrikovacu dela jenom debil. Kdybych mel vychovne hazet dlazebni kostkou po kazdem ridici, ktery me oprasi (je to nebezpecne zase jen pro cyklistu, stejne jako jeho motani se po silnici), pripadne i jen kdyz mi neda prednost, mam po kapsach celou Malou Stranu.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Mám to stejně. Pokud člověk jezdí trochu víc, vidí těch drobných či větších nešvarů denně několik.

                                                    Tady se jen pár internetových bijců chytlo jedné naprosto extrémní situace, která se stala párkrát, a ve snaze o hon na domnělého nepřítele se z toho marně snaží dělat bůhvíjakou aféru.

                                                    0 0
                                                  • Rorejs74  

                                                    Takže si to shrneme :

                                                    ms82 : … strikat z ostrikovacu dela jenom debil.

                                                    Petulda : Mám to stejně.

                                                    Takže tímto uznáváš, že jsi se choval jako debil ?

                                                    Petulda : … která se stala párkrát

                                                    A tímto slibuješ, že už to víckrát neuděláš ?

                                                    0 0
                                                  • ms82  

                                                    Je to marny :-)

                                                    V asymetricke situaci dokaze byt kazdy frajer. Ale podle toho se uroven nepozna.

                                                    0 0
                                          • Petulda  

                                            Protože nemůže zkousnout, že když v autě jednou dvakrát do roka potkám ultrakokoty na kolech, kteří jedou roztáhnutí po celý silnici, schválně neuhnou a ještě nadávají, tak jim po předjetí osvěžím hlavy.

                                            0 0
                                      • Petulda  

                                        Nemyslím to ve zlém. Jen lidi dost dojíždějí na to doufání a opatrnosti není nikdy dost, tak jsem to myslel. No offense.

                                        0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      i černé na bílém je ti k hovnu, soudů se nenajíš

                                      0 0
                                • hmm  

                                  Tě dostal

                                  0 0
                          • Japhy  

                            Proto jsem psal ze na to nemam koule. Zejtra mi prijde pracka a susicka. Chvili jsem studoval spotrebaky, naflakal par cisel do kalkulacky…a klasicky si prelil prislusny obnos z reservniho uctu. No, bylo by za to pul Jeffsy a jeste by zbylo na novou valchu a pradelni snuru. Jeste ze uz jsou vyprodany :-)

                            0 0
                        • jIrI___  

                          Zonky jsou super, ty opakovaně využívám a můžu doporučit. Tohle šejdíři opravdu nejsou.

                          0 0
                          • nomecz  

                            Vis ze Zonky je Homecredit :) ?

                            0 0
                            • hmm  

                              Se divím že někdo zonky používá. Lidé lidem prej. Spíš homecredit zonkám

                              0 0
                              • Japhy  

                                Tudle jsem šel bez koruny z hospody do nonstopáče kolem paneláku. Jsem si chtěl pučit. Na zvonky. Od lidí. Co myslíte, pučil mi někdo? Ani jeden vážení, ani jeden. A ještě jak byli sprostý.

                                0 0
                                • hmm  

                                  Proč máš doma v paneláku na stěně gong? Ptá se fanouš. To není gong ale mluvící hodiny...... Podívej… Bengggggg bengggg......... kterej debil mlátí na gong o půl druhé v nociiiiiiii????? Ozve se od sousedůuu

                                  0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  200 tisíc není na silnici raritka, ale startovací cena TOP modelů

                  0 0
    • mkon  

      Nezávodím, tam kde jezdím to většinou není dost dobře možné. Občas se za někoho zavěsím a poté případně předjedu, ale abych přímo závodil… k čemu by mi to bylo? Svoje ego honit nepotřebuji, od toho mám amatérské závody :-)

      0 0
    • sparrow_cz  

      Závodit při tréningu nebo při vyjížďce? Děkuji, nechci.. Tady tuhle potřebu mi naplňuje Strava a občas hobby závod. Strava je v tomhle výborná – vždycky mě potěší, když seknu kámoše na nějakém významném segmentu.

      0 0
    • Pessinger  

      hmm a kolik že máš letos najeto?

      0 0
    • Espen  

      Ne že bych závodil, ale když někoho vidím, ta potřeba ho dojet tam prostě je :-). I se zeptám, jestli chce do háku a klidně zvolnim, aby stíhal. Jednou sem takhle vezl chlápka 15km až domů. Po Praze jezdím na biku a jak dojedu někoho na žiletce, jak kdyby jim chytla koudel u zadku :-D. Z 30km/h hned přidají na 36–38km/h a frčíme. Za chvíli zvolní a pak jim i střídám.

      0 0
      • Nutribird  

        Já závodím maximálně sám se sebou.

        0 0
      • duke  

        to fakt někoho dojedeš a ptáš se, jestli chce do háku? ty vogo mně je stydno za tebe :-( prej klidně zvolním, aby stíhal :-D :-D

        0 0
        • atty  

          Se divíš? Tady seš na BF – každej tu má FTP minimálně 400W a drží průměrku 38km/h na 20km šotolinové cyklostezce (a to nejlépe na 16 kg 160/160 fullu) – se nediv, že tu většina lidí bere milostivě do háku právě trénující Hynky, Škarnitzly, Kulhavé a podobné „trosky“, co na to – zazávodit si s bikeforákem prostě nemaj… :))

          0 0
        • radla  

          Tak musím říct, že se rád s někým svezu pokud je ta možnost a třeba si zablbnu v nějakým kopci. A nezažil jsem, že by se mě někdo zeptal můžu ti jet v háku (a sám se taky neptam) asi jiný kraj.

          0 0
          • atty  

            Třeba já to rád rozhodně nemám a ještě se mi nikdo nikdy nezeptal – řeším to tak, že pokud na to mám, tak mu ujedu, pokud na to nemám nebo se mi nechce, tak svěsím a zvolním tak, že je každému jasné, že mne může s radostí předjet (což vždy udělá).

            0 0
          • obda  

            Fakt nemám rád, když se mi někdo pověsí do háku. Na silnici jezdím obvykle sólo a nechce se mi řešit, že najednou musím jet s ohledem na to, že mi někdo visí za kolem. Navíc to ani neumím. Trochu si přibrzdím před dírou a smotáme se oba :-/

            0 0
        • Espen  

          Tady na západě je to asi jiný no. Tak poznáš jestli někdo jezdí, nebo se šourá krajinou. Karlovy Vary – Bečov je 15km rovina, tam když někoho dojedeš, nebo tebe, je úplně normální, že jedete spolu. Běžně následuje otázka „kam jedeš“? Když sem v Praze a vidím skupinku, hned se ptám kam jedou a přidám se, buď se někde odpojím nebo jedu s nima.

          0 0
      • Barak  

        Docela mě překvapuje, tolik lidí píše o tom, že skočí někomu do háku nebo nechají jet někoho v háku, koho vůbec neznají. To se to ještě nikomu nevymstilo? Ve vlacku jezdím s lidmi, které znám, ale jen tak potkat někoho a riskovat smotku… no nevím.

        0 0
        • atty  

          +1 – vůbec mne netrápí, že by se někdo vezl na „můj rozraženej vzduch“, ale že s někým neznámým je to vcelku o hubu (ne jen z důvodu, že by to podělal on, ale třeba že jsem léta zvyklej na stejným místě na kopci svěsit a loknout si z flašky, což ten nalepenej asi vědět nemůže a signalizovat to nebudu).

          Pokud jde opravdu o hák metr daleko – pokud někdo jede za mnou nebo já za ním 10m daleko a stejnou cestu, máme stejné a vyhovující tempo, tak to je cajk – tam žádný problém nevidím.

          0 0
          • Martin  

            Metr je ještě celkem v pohodě.

            Kdysi dávno jsme jeli ještě se dvěma známýma směrem Hostýnky na silničce. No a ten jeden extrémní silničář, všechno ví, všechno má nastudované, tak jel za kamarádem v těsném háku. Nu, přišla křižovatka, my z vedlejší, stopka, kamarád ukazuje, brzdí a najednou řacha a mistr silničář mu skončil v přehazce. Patka nevydržela, náhradní jsme neměli, takže nýtovač, zkrátit řetěz na singla a „curyk“. A mistr světa, že to teda dojede, takže si jel vesele dál.

            Přitom jsme jeli tempo výletní, žádný #furtšrot.

            0 0
            • atty  

              Právě – při představě, že by mi někdo takhle podobně ucvrnknul na horáku těžko sehnatelnou patku od „Helmutů“ nebo dokonce celou XTR Di2 hazku – asi bych se neudržel a proběhla by ruční inzultace. A mrzela by mne i 105 na silnici. Když pojedu se známým/kamarádem, alespoň vím, koho mám pak dořvat nebo dobít… :)

              Prostě jízda v háku kolo na kolo je pro mne o jízdě s vyzkoušenejma kamarádama/zná­mejma, s dohodou dopředu a nějakým naplánováním trasy, tempa a dalších podrobností – ten příklad – „ahoj, vůbec se neznáme, ale posadím se Ti do háku…“ mne nijak neláká ani mi nepřipadá slušný.

              0 0
            • MlokCZ  

              Tak metr už pomalu nemá s jízdou v háku moc společného a i tak z toho může být nebezpečná situace. V háku (tzn. do 10cm) bych s nikým cizím nejel ani omylem (a tedy nenechal za sebou jet – to je aspoň výhoda mojí ne zrovna oslnivé výkonnosti, že za mnou nemá potřeba se nikdo vozit).

              Ono to je na soustředění náročnější i když se jede v sehrané skupině (tam už za mnou v partě občas někde jezdí když nás jede více, protože táhne někdo výkonnější než já).

              0 0
              • mastihuba  

                tak záleží na velikosti soudruha co táhne, za někoho se neskováš, za někým velkým je pytel 2m :D

                0 0
                • MlokCZ  

                  Na táhnoucím to závisí, to jistě. Ale i s větším táhnoucím je sakra znát jak jedeš daleko.

                  0 0
        • Coural  

          Za posledních 30 let nevymstilo. Ale nejezdím po cyklostezkách. Lidi na silničkách jsou vyježděný, ukazují překážky i směr jízdy. Když se někdo chce plácat mým dědkovským tempem budiž mu přáno. Nevadí mi ani, že se nezeptá, považuji to za věc, která se na silnicích dělala a snad i dělá tak nějak automaticky.

          0 0
        • Espen  

          Když kolem někoho proletíš, že málem skončí v pangejtu, tak toho si do háku asi nevezmeš. Ale když někoho dojedeš s nějakým úsilím, vidíš hned jestli má něco najeto nebo nee. A když vím, že jede za mnou, nemám potřebu dělat nějaký píčoviny. Ale u nás je to jiný, těch lidí tu jezdí daleko míň. Dnes sem za dvě hodiny krom pár cykloturistů nepotkal. Když někoho potkám, běžně se ptáme kam jedem a jedeme třeba spolu.

          0 0
          • Barak  

            Něco najeto solo a mít něco najeto ve skupině jsou sve rozdílný věci.

            0 0
            • Espen  

              Ve skupině mám najeto úplný hovno, ale nepřijde mi, že by to byla kdoví jaká věda,když v nějaký jedu. Tady na BF se všechno moc hrotí :-D.

              0 0
              • Barak  

                Tak jasně, ze to neni raketova veda. Ale dokud tě někdo neslozi, protože si z niceho nic zvolni a stoupne si do toho nebo ti neukaze díru a na poslední chvíli udělá mysku, pac neni zvykli to pri solo jizde resit, budes mluvit jinak. Jasne, myslis si, ze tohle je zaklad. Ale, kdyz jede clovek srot, coz vetsinou pri takovym hecovani s nekym, koho neznas, casto jeden nebo druhý jede :), podobne veci se podle me lehce můžou stat Ale jestli mas na mysli hak, kdy jedes 3 metry za někým, tak to pak ok.

                0 0
                • Espen  

                  3 metry za někým to asi už moc smysl nemá. Nesmíš na všechny koukat jako na blbce.

                  0 0
                  • Barak  

                    To se nekoukam. Jen pridavam svůj pohled na to, ze ackoliv to neni veda, může snadno dojít k pádu.

                    0 0
                    • Espen  

                      Při tom provozu na silnicích, kdy se co pár vteřin otáčím, čumím do každého auta na křižovatce, jestli mě šofér vidí + bílé dodávky. Oproti tomu mě někdo v háku v podstatě nijak nevzrušuje. K pádu může snadno přeci dojít kdykoliv (telefonuješ, píšeš zprávu, čumíš po prdelkách, zamyslíš se). To bys na tom kole nemohl pomalu ani vyjet.

                      0 0
                      • obda  

                        Když máš někoho v háku, tak nesmíš náhle měnit směr (klička kolem díry), rychlost (pití atp.), při stoupnutí do pedálu si musíš dát pozor, abys necouvl, díry bys měl ukazovat… Na kolo si sólo jedu vyčistit hlavu a kochat se – tohle navíc se mi fakt hlídat nechce.

                        0 0
                        • Espen  

                          Proč by sem proboha nemohl vyhnout díře, nebo se napít? Jak se ti povede, když jdeš ze sedla couvat? Já ti nevím. I když jedu za někým, tak koukám přes něj dopředu, abych přeci věděl, jak to tam vypadá. Když se blíží křižovatka nebo něco, necháš větší díru a lezce si vyjedes bokem, kdyby se něco dělo, ať do toho před sebou nevletím ne. Přeci když jedeš 35 km/h tak ten v háku to jen tak šolichá a může se věnovat tomu, aby do tebe nevletěl.

                          0 0
                          • IndyCZ  

                            Couvat se ti povede velice snadno :-) https://youtu.be/aazsxGAeh6o?…

                            Jinak souhlas, stačí dávát pozor. Po X hodinách a únavě se ale může stát, že člověk na chvilku poleví :-)

                            0 0
                          • Petulda  

                            Ne snad couvat, ale hnout s kolem o kousek dozadu. Pokud při postavení se do pedálů zároveň nedáš silnější impuls do záběrové nohy, podsuneš kolo kousek pod sebe. Jinak pokud tedy já jedu za někým v háku, tak před sebe nevidím. Resp. vidím max, jeho přední kolo, takže v rychlostech nad 20 km/h nezbývá žádný reakční čas.

                            0 0
                            • Espen  

                              Tak když před něj nevidím, jedu lehce vybočen, abych něco viděl. Tak do 30 km/h nemá cenu jet v háku, to se jede vedle sebe a kecá :-D.

                              0 0
                              • Petulda  

                                Když jedeš tak vybočenej, abys viděl dopředu, tak už nejedeš v háku (větrnym pytli), pokud teda nefouká boční vítr.

                                Řeč je o jízdě za sebou, v jedný stopě.

                                0 0
                                • Espen  

                                  Ale i vybočenej si pořád schovanej. Někdy si to zkus.

                                  0 0
                                  • hmm  

                                    Hoši až budete mít největší kolo a postavu že všichni jsou menší pak se do háku nikdy nedostanete. Nebo jednou za rok

                                    0 0
                                    • Libores  

                                      ale no ták:) Jsem teda o kus vyšší než ty, ale že bych s tím měl nejaký problém… Jasně být menší, tak na mě fouká o něco míň, ale i tak se pěkně svezu.

                                      0 0
                              • Martin  

                                Vedle sebe? Aby tě někdo nevytroubil a neosprchoval…

                                0 0
                          • MlokCZ  

                            Při přechodu na jízdu ze sedla se vždy mezera zmenší, o kolik závisí na tom, jak to dotyčný umí. O pár centimetrů je to ale téměř vždy a v háku máš mezeru jen těch pár centimetrů…

                            A nevím, jak jsi přišel na to šolíchání. Rozdíly výkonnosti jsou často mnohem větší i než je potřebný rozdíl pro tahajícího a táhnoucího, takže se vůbec není ani tak ojedinělá situace, že ten kdo táhne jede větší pohodu než ten co se veze (a nebo to ten co se veze ani neuvisí a musí si vystoupit, když táhnoucí lehce nezvolní).

                            0 0
                        • mastihuba  

                          to je zásadní informace… přibývá lidí co se chtějí na silnici kochat a když potkáš někoho takovýho, tak ten je v háku fakt nebezpečnej. Otázka je proč se někdo lepí na zadní kolo někomu koho nezná a neví co od něj čekat. Skalní silničáři většinou jezdí na švihy, kde na nějaký kochání není prostor. Musíš jen dobře a plynule tahat, nesmíš dělat vlny a musíš plynule střídat. Znamení se dává už jen na to když jdeš ze sedla. :)

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Přesně. V partě také dost často cíleně nejedeme v háku když někdo (nebo všichni) chce jet pohodu, i když máme tak najeto opravdu hodně (když chceme, tak si dovolíme jízdu v háku i mimo asfalt – dle toho kdo jede zrovna na jakém kole si troufneme na různý povrch a všichni ví, co je třeba pro jakou situaci hlásit, co ne, a pod.).

                          Ono to navíc není jen o tom uvedeném, je to také hodně o tom umět jet vhodné tempo při větším rozdílu výkonnosti zůčastněných (aby jízda v háku celkově byla přínosem a ne utavením slabších a následným ještě delším čekáním výkonnějších než kdyby se v háku vůbec nejelo a slabší jel vhodné tempo). Tohle samozřejmě v případě cizího cyklisty v háku nemusí táhnoucího vůbec zajímat.

                          0 0
    • Kosta  

      Závodím s babkama, co jezdí do/z kostela. Od té doby, co mají nadupané e-liberty, mají těžce navrch. Asi prodám kolo.

      0 0
      • doubeq  

        Mi povídej, jednou jsem jel na pohodu,na silnici, žádnej šrot, předjel sem tetu na Elektru a byla stále na dohled, no dobrá, má baterku, pak přišlo stoupání a teta mi skoro dejchala na záda :-D

        0 0
        • Martin  

          Proti důchodcům na elektru jsem v kopcu bez šance, ale rovinky nebo nedejbože dolekopcom, to se nechytají. Gravel se dá celek pěkně rozhýbat :)

          0 0
        • MartyM  

          tety na elektru jsou zajímavá skupina a maj většinou najezdíno a nerady se nechají hákovat. Pracně jsem dojel posledně snad v 35km/h s jazykem na vestě tetu, která při vší úctě k ní těžko jela na té elektro „libertě“ za svoje, takže to měla hacknuté, chvíli jsem se vezl abych vydechl, ale v momentě když jsem ji vylekal hlučným zacvrčením dt rohatky tak se lekla, že dělá něco nekalého a úplně svěsila na 25km/h a dala mi jasně najevo, že mě tahat nebude… :-(

          0 0
        • hmm  

          Asi neměla odblokováno jinak by tě dala.

          0 0
    • platypus  

      Už ne, už jsem zmoudřel, jezdím na pěti atm a když přijde něco (přejezdy, díry, kostky) je to o procvaknutí, nehledě na to že můžeme být na tom výkonnostně každý jinde, jeden jede horní hranici aerobní druhej v červených číslech a ještě docvakávat zatáčky za svý atd pak stojí zaparkovaný auto může být problém , jako v rovině není problém vzít do háku když vidím že sotva motá nohama a řekne že mě seslalo samo nebe :-) nebo jenom volně 10–15 minut nezávazně pokecat a každej si jede dál po svým, ty cyklostezkový bojovníky taky nemusím, zas posílat je do řiti nebo vybržďovat si netroufám.

      0 0
    • ms82  

      S hakovanim problem nemam. Bud se teprve rozjizdim, ci mam jen lehke vyjeti, a to me nadsene vsichni predjizdi a nenapadne koukaji, jestli jsem v poradku. Nebo jedu threshold (neni to zadna slava) a na cyklostezce si me spis nikdo nedocvakne. Jednou za cas se stane, ze se nekdo za me do haku prida. Rozhodne me to nevydesilo, zacnu ale ukazovat, hlavne zpomaleni. Na cyklostezce jsou nebezpecnejsi vsichni kolem a ne zrovna cyklista kus za mnou (nezkuseni vetsinou nejezdi na 10 cm).

      Obcas potkam kamose a ten me taky vezme do haku (krasne to vychazi, oba jedeme FTP :-)). Nikdy se me neptal, jestli ho sejmu, ani kdyz jsme jeli spolu poprve ;-)

      0 0
      • JFtryall  

        Na stezicce FTP? To bych uz nezil hehe…

        0 0
        • ms82  

          Mame jine FTP ;-) Jezdim tam jen 5 minut na rozjeti pred kopeckama. Neni tady zas tak na vyber. Na regulerni delsi intervaly to mam nejmene pul hodiny po stezce nebo poskakovani pres mesto. Kdyz chci mini kopecek a 15 minut jen s jednou stopkou, na start to je 40 min.

          Jeste na doplneni, na stezce v dane casti jsou uz vetsinou jenom cykliste, pesi ne, vyjimecne bezec nebo bruslar. A brzdy mam :-)

          0 0
          • JFtryall  

            Jako da se to, ale ja mam na stezce takovy rozumny limit rekneme na zakladnim tempu- 250W. Mame to tady celkem clenite a rychleji to nejde, navic je stezka uzka. V HK na Hradecnici se da trenovat i 300W+, ale nesmi byt provoz.

            0 0
    • MichaelSimek  

      Tady par lidi psalo jak strasne blizko clovek musi byt aby to byla jizda v haku a mela efekt. A ze prej vic jako 10cm nema cenu a metr je uplne zbytecnej a neni to jizda v haku. A jak to musi byt presne za zadnim kolem a ne ani kousek vedle. Me zkusenosti jsou opravdu jine a i 2 metriky trosku bocne (at vidim) dela hodne. A abych jenom nedaval osobni zkusenosti, tak nejaky vedecky obrazek:

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • MlokCZ  

        Pokud jde o to co jsem psal já, tak jsem nepsal, že ve větší vzdálenosti nemá význam žádný, jen že je potřeba jet opravdu blízko na 10cm. A o tom, že nesmí být ani o kousek vedle jsem nepsal ani slovo. Tam naopak to někdy musí být i o něco více vedle dle toho jak fouká. A i když nefouká nebo fouká proti nebo ve směru jízdy, tak je dobré nejet přesně ve stejné stopě, aby byla nouzová rezerva na případný mírný překryv předního kola se zadním táhnoucího nebo při větru ze šikmého směru si případně dovolit i jet cílený mírný překryv.

        Pro tuhle problematiku si myslím, že jsem skoro ideální tester. Mám najeto v háku opravdu hodně a to za specifických podmínek ideálních k tomuto testu. A tím je moje výkonnost, která je většinou znatelně slaběží než toho co táhne, takže to pak znamená:

        Pokud nevyužiju hák na maximum → brzy končím a musím se odpojit a i každý drobný rozdíl může znamenat uvisím vs neuvisím. A pak to mám takhle:

        • do 10cm (+ dle větru případně se posouvat na správnou stranu) je to dobré
        • 1m, znatelné zhoršení a jet tak delší dobu, tak už neuvisím a je potřeba nenechat delší díru déle, přesný rozdíl samozřejmě takhle změřit bez wattmetru nedokážu
        • více než 1m, neuvisím vůbec a díru musím sjet okamžitě nebo rovnou vystoupit
        • když do toho přijde více zvlnění a táhnoucí to neoadhadne přesně a nezpomaluje více (zpomalí jen dle sebe aby sám držel stejný výkon), tak také velice rychle končím jak se zhorší poměr potřebného výkonu pro táhnoucího a pro mě v háku

        A ten graf je sice hezký, ale v reálu to bude mít celou řadu komplikací a ještě asi máme úplný jiný výklad toho stejného grafu:

        • výklad grafu: za mě tedy i ten graf jasně ukazuje, že je potřeba jet co nejlbíže, netuším k čemu je dobré mít třeba poloviční úsporu odporu vzduchu když můžu mít celou, nicméně vůbec nerozporuju, že pořád se něco ušetří
        • graf nemá pořešeno vůbec pořádně jaké jsou nebo nejsou rozdíly pro ty nejmenší vzdálenosti kde jsou ty rozdíly kritické
        • již zmíněná problematika různých jezdců a různého vlivu, kde navíc nejsem triatlonista a jezdíme v partě úplně v jiné poloze včetně táhnoucího (může to dělat mírně jiné výsledky)

        a teď praktické problémy:

        • nikdy se nejede rovně, v zatáčkách graf nebude platit vůbec a pokud jsem v tu chvíli daleko, tak ztratím i tu částečnou výhodu a může to znamenat konec háku úplně
        • ani na rovině se nejede pořád úplně rovně (výběr stopy), i to trochu ovlivní
        • a pak do toho vstoupí často ještě vítr, kde pak pro i jen trochu větší vzdálenosti nemáš šanci se ve směru větru schovat, to je někdy problém i když jedeš dost blízko
        0 0
        • MichaelSimek  

          Tak řeč tu byla o bezpečnosti vs hákování. Když jedu za někým koho neznám nebo nevěřím jeho umu, nebo naopak, tak se očekává že ta vzdálenost bude větší a pořád to hák bude a pořád to bude mit znatelný efekt, jen to o několik řádů bezpečnější pro oba a nemám s tím problem na žádné straně.

          0 0
      • JFtryall  

        Pekny, ale ten zasadni hak je vetsinou do nejakych 50 cm maximalne. Cim vic fouka, tim vic se to pak viri za lidrem a „kope“ to. V narazovem vetru clovek musi byt hodne blizko. Stabilni neni tak kriticky a urcite se neco setri i dal, ale ta zasadni uspora je tak tech 10–50cm. Tam lidr jede 300W a ty ses na polovine. Bocni vitr to je uz slozitejsi problematika. :-)

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Najedeš si ke kraji, ať trpí, hajzl :). Ne nadarmo to je Terezín :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak! :)

            0 0
          • JFtryall  

            Ja vetsinou kdyz se nekdo snazi neznamej hakovat, tak zacnu plynule zrychlovat a az slysim vo2max chrceni, tak jeste chvili drzim a je po haku, klasicky 3 minuty. :-) obcas se nekdo zepta, tak to neni problem. Ale jak lidi neznaji tempovy pravidla, tak se s nima fakt jezdit neda. A kdo je zna, tak toho zase znam ja a jedeme vedle sebe. Kdyz fouka vitr, tak hakovace necham jet pryc.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Taky funguje chvíli nechat hákovače za sebou, pak nastoupit, ale tak akorát, aby tě ještě s vypětím sil docvakl, chvíli ho nechat za sebou a pak ještě tak dvakrát a máš klid :)

              0 0
    • hmm  

      Pokud jsem v háku za silničkou tak o mě ten přede mnou ví aniž by se otočil. Slyší hučení jako prase toť základní plus pořádných plášťů na mtb

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.