Zapletená trekkingová na 115+ kg

20 nepřečtených
  • djx

    V existujících tématech jsem odpověď nenašel, proto zakládám nové téma.

    Známý, který váží cca 115kg, má neustálý problém s defekty a hlavně rozcentrováváním zadního kola… tak si říkám, jestli by tam nemohl hodit nějakej kvalitnější výplet (alespoň zadní kolo), kterej by to ustál…

    Nemáte někdo nějakej tip? Díky! :)

    0 0
    • Pán z Dubu  

      115 kg není žádný extrém. Záleží, co a jak jezdí – jestli už to není na objemnější 29“ kola. Nenapsals, jestli disková či ráfková brzda.

      Podívej se do www.remerx.cz , vyber nejtěžší ráfek 622×19 resp. 20 a dej naplést DT Alpine http://www.dtswiss.com/…es/DT-alpine

      Odolné komponenty zadního kola se užívají u elektrokol – klidně vybírat z nich.

      Obout objemnější zadní pneu – co pobere zadní stavba rámu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mam 125KG, jezdim i na silničce a no problem.

      0 0
    • iiki  

      Na tuto zátěž (taky 110± a bágly)

      http://rafky.heureka.cz/remerx-panther/

      36 drátů DTswis 2 mm, 3× křížení – najeto 30 tkm

      Rozcentrování – výplet musí být stejnoněrně utažený (tenziometr má své kouzlo), dobře funguje i zakápnout niple chemoprenem.

      Defekty – chodil mi pán s cvakouny. Tak nejdřív plášť š. 45, protipropich. A posléze opět defekt. Tak na kolik to fouká – prej dost. Vzal jsem měřák a ejhle, slabý 2 atm. Takže pumpa s měřákem a foukat na max co je na plášti. Od tý doby hlásil nula defektů.

      0 0
      • Ricci  

        je super pouzit mosadzne Pro lock nipke od DT Swiss,mam velmi dobre skusenosti,vyplet nepovolil ani po 2 rokoch pod 115kg…

        0 0
      • Jakobo  

        Na rafkove brzdy mohu Panther taky doporucit, to uz je skoro DH rafek. Mam je taky na expedicnim biku. Jistou vyhodou/nevyhodou je jeho vetsi sirka a vysoka hmotnost.

        Jsou zase jeste pevnejsi nez Gr. Hammer nebo Dragon hlavne diky te sirce. Mel jsem vsechny jmenovane a i dalsi od RMX.

        Jinak 36×2 mm draty treba Champion staci, Alpine uz vic nedaji. Nutnost je rovnomerne napnuti pokud si dobre pamatuju kolem 110 kg.

        0 0
      • Erknold  

        jj, to jsou ty tlaky. Lidi jsou zblblý z toho, že do auta dávají 2 atm, tak do kola nemůžou dávat víc. Většina krosových plášťů dnes vydrží 4 atm a více.

        Osobně mám defekt skoro vždy z podhuštění, že jsem línej kouknout, jak jsem na tom a někam se vrhnu :)

        Jde jen o to vychytat to optimum, aby na všem nedoskakovaly a zároveň se necvakaly.

        0 0
    • djx  

      Díky všem za tipy – jde o ráfkový brzdy (klasický V-brake) – ten Remerx Panther vypadá solidně, kdyby se to napletlo např. na 2mm DT Swiss Champion (ty mám i na svým biku), mohl by ten výplet být docela slušnej držák…

      Ono je zkrátka problém, že naše cesty vypadají tak, jak vypadají, a když při své váze známej vymete nějakou fajnovou díru, dostane ten výplet pořádnou šupu… Ale snad je reálný, aby to přímej náraz přežilo bez ztráty kytičky… :-)

      0 0
      • Evilcleaner  

        za sebe můžu doporučit rmx galactic. fakt ten ráfek na mě udělal dojem svou tuhostí, ve stolici se to centruje jedna báseň, má rozumnou váhu (550g) a rozumnou šířku (19mm) a nestojí moc. co se týče drátů, tak pokud to má být nějaká budget verze, tak bych se nebál i méně značkových, ale prověřených drátů jako mach1, pillar nebo richmond, 2mm široké, mosazné niple s loctite 222. nába už pak podle vkusu, sám nemám s konusy od shimana žádný problém, ale někteří potom vidí rudě, takže radí jen a pouze průmysly:-)))

        0 0
        • Erknold  

          :)

          0 0
        • Jakobo  

          No to je pravda, Galactic jsou neuveritelne tuhe a lehke rafky. Presne jak pises, pozna se to uz pri centrovani. Krasne drzi tvar uz pri nerovnomerne dotazenem vypletu nez se docentruje.

          Mam je zapletene s draty Competition a XT nabama, hmotnost je lehce nad 2 kila. Najeto asi 10000 km, zadni rafek uz je po zimach probrzdeny, mam nachystany novy.

          Tady bych ale dal pro jistotu ten Panther.

          0 0
        • Erknold  

          já to mám s konusama tak, že mě štvou na herkách co jezdíme ve městě (hapiny, Esky, skládačky). Ale to je trochu jiná liga než moderní, dobře zatěsněné konusy. Drtivá většina lidí o nich dnes už také neví mnoho let. Navíc jsou konusy většinou lehčí a levnější, ne? Tak proč ne :)

          Uvidím, kdy mi naskočí vakl na stávajících průmyslech. Ale při mém stylu jízdy je asi stejně všechno na doživotí :)

          0 0
          • Vilém  

            Kvalitni konusy asi levnejsi nebudou.

            0 0
            • Erknold  

              když vidím cenu deore615 a porovnám si to s nějakýma základníma Novatecama, tak mi to přišlo levnější. Cenově mi spíše sedělo XT s tím základním Novatecem.

              Beru tuty profláknuté značky. Nic super drahého.

              0 0
              • Vilém  

                Beru to tak, kolik stoji lozisko a kolik konus. Taky na vyrobu je to narocnejsi. To, ze je koncova cena nizsi bych pripisoval spis megaseriim, ktere shimano dela.

                0 0
                • Erknold  

                  mě na to právě nedávno přivedlo, jak maajkee zaplétal nějaké kočce lehká kola na m615. Tak jsem koukal:

                  m615(zadní) – 372 g – 750 Kč

                  Force Basic(zadní) – 552 g – 1000 Kč

                  Force Team(zadní) – 360 g – 1800 Kč

                  Když někdo chce levná kola, je konus asi slušná volba.

                  0 0
    •  

      A co se trosicku zamyslet na nadvahou a neco s tim delat, nez resit jakej tank to uveze? 115, popr 125kg dale ve vlaknu, to neni uplne noumalni Ludo…

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nepřivolávej Yuru. Navíc Panthery jsou opravdu dobré, než dopiluje techniku přejezdu nerovností, tak ho mockrát podrží, pak je může používat jako expediční záplety.

        Na trekovém kole u mě odolností vedou Panthery (a snesou i jízdu terénem s bagáží) těsně před silničními ráfky RMX Taurus (tyto jen pro úzké obutí).

        0 0
      • Smazaný účet  

        A co když to kolo je ten prostředek ke snížení váhy :D

        0 0
      • djx  

        Hoši, drže se prosím tématu :-) Třeba taky jednou dojdete do stavu jako známej, kdybyste chtěli mít o 20kg míň, ale ono to zkrátka jaksi nepůjde a nepůjde… :-)

        Jako result beru Remerx Panther, díky ¢Ö¢Krabe i za Tvůj názor! :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.