• cardamm

    Ahoj bajkeři… Chtěl sem se přeptat na záplety XTR WH-965 (fotka v náhledu). Napište mi nějaké vaše skušenosti a potřeboval bych poradit, proč stojí pořád okolo 30 000, když novéjší WH-M970 a WH-M975 (které má i Terezka), jsou levnější. bajku zdar a snad se nebudete hádat :D

    Anketa: Nejlepší jsou

    15x
    100%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • kesu  

      hele nechci ti do toho kecat ale ty 965 mely dost problemy s preplejtanim,po­kud s enepletu tak vymena rafku je temer nemozna.Pokud byhc to volil ja vezmu budto mavic a nebo zapletu DT ale cestou shiman bych na poli kol asi nesel preci jen ten servis muze bejt problem.Krom toho ty jejich naby,no nevim..

      0 0
    • jonti  

      Vyssiu cenu by som hladal len v tom, ze v minulosti bolo cele XTR o dost drahsie ako teraz, ziadna logika typu ako ze ten starsi model je lepsi v tomto pripade to podla mna nie je. Tie starsie vozi z BF ciastocne napriklad Gorgov.

      0 0
      • zac  

        Gorgov je uz druhy majitel, jako prvni muzu rict ze byly super, nemel sem s nima jediny problem, problem bohuzel nastane pri zniceni(zosmeni) rafku. rafky jako nahradni dil neexistuje. Pouze lze udajne poridit klasicky rafek na 24 der a preplest to do nej nejak. Ale jeste se k tomu ani Gorgov nedostal, pokud zatim vim. :)

        0 0
    • kubad  

      super kola, za strašnou cenu, ale dřív XTR OPRAVDU TOLIK STÁLO. Pár lidí co znám je vozí a spokojenost – pokud je dokážeš sehnat za rozumnou cnu, proč ne

      0 0
    • maxtor  

      K WH-M965 Ty kola už se dávno nevyrábějí. Ze zahraničí se dají sehnat funglovky kolem 400 EUR. Vozím je a maximální spokojenost. Mají nadupáno 3000 km a ani jsem na ně nešáhl. Ořech jde zezačátku, když jsou nové, hodně z tuha, ala po cca 100 km se rozeběhne a šlape jak hodinky. Často se ale těmto kolům vytýká, že praskají ráfky. Nemůžu potvrdit. Hlavně, pokud se to stane, neseženeš nový. Jako náhradní díly jsou pouze dráty v ceně kolem 120 za kus.

      0 0
    • Indian  

      C-MAX SLR

      0 0
    • Gorgov  

      podle mě jsou to duper kola. Když srovnám s crossmaxem jsou na tom váhově podobně jako nový CM, podstatne lip nez starsi CM. Řekl bych že jsou znatelně tužší, zož bude asi dáno způsobem zapletení, přeci jen, tim jak jsou dráty chycený z boku ráfku logicky musí být stranová tuhost větší. Osobně bych řekl že co se týče jízdních vlastností jsou tyhle kola lepší než Cmaxy. Ovšem velkej problém je s tim ráfkem, jelikož neexistuje náhradní… Apropos, kdyby se někomu doma jeden válel- třeba se někomu vysypala nába nebo já nevim, jeden ten rafek by se mi moc hodil:)

      0 0
    • biker jura  

      nezná někdo váhu samotnýho ráfku u xtr kol? shimano tvrdí, že mají 350 gr, ale to by při váze náboju ±400gr a ráfků dohromady 700gr musely mít jen dráty a niple 400 což se mi nějak nezdá. díky

      0 0
      • Vilém  

        Muzu vedet, k cemu je to dobre vedet?

        0 0
        • biker jura  

          tak na ráfku je ta hmotnost nejvíce znát a jelikož mám ted ráfky co mají 330gr tak bych rád věděl kolik mají xtr, který ted zvažuju. pokud by měli 400gr tak už je to dost velkej rozdíl.

          0 0
    • Amaranth  

      Využiju tohle téma. Spolu k jetým kolem jsem koupil kola XTR WH-975. Zadní kolo mělo trochu vůli, tak jsem si řek, že trochu přitahnu konusy, bohužel s nimi nejde hnout ani na jednu ani na druhou stranu (dokonce jsem ohnul i konusovej klíč). Nezbyde mi tedy nic niného, než vyměnit vlastní osu včetně konusů. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné použít osu z tohoto náboje: http://www.bikesport.cz/…tribrny_4145 ? Teoreticky by to asi možné bylo: http://www.sjscycles.co.uk/…2-prod31666/, http://www.bikesport.cz/…edni%29_3299.

      0 0
      • Amaranth  

        Ten třetí odkaz měl být takto: http://www.bikesport.cz/…levy%29_1929.

        0 0
        • kubad  

          najdi si navstrankach shimana rozkresy kol, tam jsou katalogove cisla dilu a porovnej si to s nabama z kterych to chces brat.

          osobne pochybuju ze tam pude neco jineho a originaly se budou blbe shanet :-)

          0 0
          • Amaranth  

            Na to jsem se už díval a katalogová čísla trochu liší. Když se ale koukneš na tenhle odkaz: http://www.sjscycles.co.uk/…2-prod31666/, tak v popisu dole je napsáno, že to použitelné, ale může být rozdíl v materiálech, vzhledu, úpravě… Jinak, co jsem se díval, tak náboje Shimano 77× a 78× mají ty osy a konusy úplně stejné („vzájemná zaměnitelnost A“). Ta „zaměnitost B“ tedy znamená, že se daný díl zaměnit může, ale může být např. z jiného materiálu? Nechce se mi kupovat orinální osa s konusama za cca 1600,–, když tam možná půjde osa a konusy z XT.

            0 0
      • Ruprt2  

        a jak to chceš vyměnit, když to nepovolíš?

        0 0
        • Amaranth  

          To budu muset ještě vymyslet. Koncovky jsou Z Al-to snad problém nebude, horší to bude se samotnýma konusama.

          0 0
          • Jakobo  

            Neni to stejny system jaky maji posledni roky XT? Taky jsem s tim bojoval, na zavitech byl nejaky loctite, chce to holt kvalitni konusove klice. Ta Alu osa je taky pekna blbost, mozna je to lehci, mozna je to tuzsi, ale ten zavit mockrat nevydrzi, zvlast pri pouziti toho lepidla :-( To bude nejslabsi clanek, musim koupit do zasoby nahradni osu (za cenu cele naby ve vyprodeji!).

            0 0
            • Amaranth  

              Je to úplně ten samej systém. Dneska jsem použil novej konusovej klíč a pro změnu se mi v tý Al koncovce protočil imbus, takže už tu koncovku ani nemám za co chytit :-(.

              0 0
          • Lukster  

            Zdar, tak co, jak jsi dopadnul? Mám možnost koupit starší 975, tak bych to rád věděl :-)

            Dík

            Lukster

            0 0
            • Amaranth  

              Nakonec to odnesla jenom ta Al koncovka, tu jsem nahradil z XT náboje (celá z Fe), konusy byly nakonec v pořádku.

              Jinak co se týče náhradních dílů, tak konusy se dají nahradit z nábojů XT (770, 775, 785) i nových XTR (985). S ráfkama to bude mnohem horší, samostatně prodávat jsem je neviděl.

              Krom výše uvedeného jsem s nimi zatím žádný problém neměl, jestli je máš možnost koupit za zajímavou cenu a nevadí ti konusy, tak si myslím, že to je dobrá volba.

              0 0
              • Lukster  

                Díky za info! V současné době mám kónusy, takže v tom je to ok. Mohu je mít za cca 5tis., 2 roky ježděné jako náhradní…

                L

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.