Zapletená kola WTB LaserDisc Trail

25 nepřečtených
  • 6asasin6

    Zdravím bikery.

    Měl bych tu otázku na nějaké odborníky, vyhlídl jsem si tyhle kola (http://www.wtb-bike.eu/…p56-v272.htm), na doporučení známého. Přední je na 20mm ose. Vypadají celkem slušně, decentní design. Ale vůbec o nich nemám žádné přesnější info.

    Doporučili by jste je? Cenově se pohybuji okolo 5k, tak kdyby někdo měl ještě nějaký nápad… Fulcrumy 5tky nemusím a jiné žvejkačky taky ne… Díky

    0 0
    • AleZ80  

      Mám najeto tak 300–400km na LaserDisc XC. Ty maj jen 28 drátů, ale už pár ran zažili a ještě se nehly. Náboje jsou stejný a točej se parádně.

      0 0
    • Jenda  

      moje mati ma XC, vhledem k tomu ze je to starsi dama jezdici pohodove tak s vydrzi neposlouzim, nicmene zpracovani se mi zda solidni navic ona ma nadherny komplet stribrny :-), sam jezdim WTB rafky speed disc – ve srovnani se stejne tezkym DT mi prijdou pevnejsi resp. odolnejsi. Rafek ma zlabek kterej by snad mel byt NoTubes Kompatibilni – tedy s pouzitim NoTubes pasky snadno predelatelny na bezdusaky – zkouset to budu pristi tyden. Za me pokud jses schopnej sehnat par skutecne za 5kkc tak supr kup, normalne na Chainu je par za cca 400 euro.

      0 0
    • Roman11  

      Mám WTB TRAIL LASERDISC, byly na kole GIANT TRANCE X2, co jsem kupoval před 2 lety. Mají zhruba 4000 km a zatím pohoda. Žádné rozcentrování, povolování drátů atp. Prostě drží. Ježďěné převážně lehčí terén (polňačky, lesní cesty, asfaltové přesuny).

      0 0
      • 6asasin6  

        A mohu se ještě zeptat, jak jste na tom váhově, kolega o kousek výš říkal, že přes 80kg by bylo k zamyšlení, což mám já :-)

        0 0
        • Juraš1  

          Ja mám na Giant anthem 1 zapletená kola WTB LaserDisc XC a zatím skoro bez problému /výměna ložisek zadní kolo / jinek super kola a to vážím 110 kg

          0 0
        • Jenda  

          jednak si se ptal na traily a ty maj 32 dratu navic snad s profilem 2.5–1.8–2.0 takze v tom by nemel byt problem, rafek vypada solidne, neni to zadna gramarina ale ani zadna kovadlina, hlavne je to normalni zaplet takze kdyz to rozstrelis proste koupis jinej rafek, odolnost nab – muze byt problem v loziskach – pokud jsou tam nejaky normalni tak novy ve slusny kvalite kupis za par korun. Samozrejme vysypat se muze cokoli jinyho ale to na kazdejch kolech.

          0 0
          • 6asasin6  

            Já právě nevím co z nic nakonec vyleze, páč popis mají na 28drátů a na fotkách napsáno trail :D Každopádně obě verze se mi zamlouvají, když to bude trail, těch pár gramů navíc mi určitě nebude vadit. Když to bude XC, tak si můžu pískat…

            0 0
            • Jenda  

              pokud ma byt 20mm osa tak ta je jenom od verze Trail vyse a tedy pro 32 dratu. XC verze ma 28 ale max je tam 15 mm osa. Aktualni katalog je napr zde http://issuu.com/…catalogue1_

              Ted jsem na to koukal tak neni to uplne NoTubes compatibilni to jsou verze TCS ktery maj jinej tvar stredovyho zlabku, nicmene patka a tedy potencialni tesnost je stejna.

              0 0
        • Roman11  

          Mám 82 kg. Nedokážu to posoudit, ale myslím, že by na trailový kolo, kterým Trance X2 je nedali ráfky, které by nevydrželi jízdu v těžším terénu. Ložiska stále běží naprosto hladce, bez vůlí. Dle mého soudu jsou to dobrá kola.

          0 0
          • AleZ80  

            Píše, že na tom Trance má WTB LaserDisc Trail – tzn. 32 drátů.

            0 0
    • rexa  

      Vozim napleteny rafky WTB Laser Disc Trail na nabach Novatec, dratama DT Alpine III druhym rokem. Spokojenost. Rafky nesetrim, uz schytaly pekny rany, rad si i neco skocim. Centrovat ale nebylo treba. Ja bych ti je doporucil. Podle me povedenej kompromis hmotnosti rafku k jeho relativne velke sirce (pro AM/Enduro). Sice tady rafky myslim Vegan kritizoval, ale on vazi o nejaky to kilo vic.

      0 0
      • rexa  

        Nutno dodat, ze kola mi zapletal Patar, takze jsou udelany poctive. Ty tovarni sety budou podle me taky drzaky.

        0 0
    • cyborg  

      No ja mam teda na Giant Trance s trailama slusnej problem v kombinaci s obutim Schwalbe. S Nevegaly to taky neslo moc dobre. Patky nehcteji vubec zaskocit, musi se to brutalne, ale opravdu brutalne prefoukat. Tim padem nahodit patky po defektu v terenu malou pumpickou je opravdu porod..

      Komplet kola pujdou do sveta, kdyby mel nekdo zajem na cene se urcite dohodnem. Naboje jsou Giant, ve predu mam 15mm osu.. foto v profilu

      0 0
      • 6asasin6  

        To si mě docela vyděsil, chtěl jsem obutí Schwalbe, no vyzkouším a kdyžtak vemu pláště od WTB, taky maj pěkný a věřím, že u těch by problém být neměl :-D

        0 0
        • DaSnail  

          měl

          0 0
        • Jaróš1  

          Rafky Trail mam na Reginovi na nabech DT Swiss zatim spokojenost, to zaskoceni patky v terenu je problem, zatim vyzkouseno na Schwalbe NN a Specialized FastTrack. V terenu to nejak nafouknu i kdyz to trochu haze, doma pak vypustim patku plaste lehce namaznu mazlakem a zaskoci to perfektne

          0 0
      • Roman11  

        S tím souhlasím. Mám tam stále ještě original Kenda Nevegal (už jsou ale sjetý) a to nasazování je na mrtvici. Pokud to dělám v terénu (už jsem je x-krát píchnul), tak to nezaskočí jak má a dodělat to musím doma přefouknutím dílenskou pumpou. Musím ale říci, že jsem koupil ještě druhá kola REMERX VIKING a na nich mám pláště SCHWALBE MARATHON EXTREME 2,0 (mám je na silnici a do lehčího terénu když je sucho) a u těch to není o moc lepší.

        0 0
      • AleZ80  

        Já mám kola WTB LaserDisc XC a nacpat na ně X-Kingy RS bylo taky slušný peklo. Modlím se, abych nepíchl, protože nasadit to bez kompresoru bude asi problém.

        0 0
      • rexa  

        Hm, co tady čtu o tom nazouvání plášťů – pravda nasazování plášťů je na ně trochu těžší. Obouval jsem na ty ráfky Conti Mountain King 2.4, Schwalbe Smart Sam 2.25, Nobby Nic 2.25. Obouvání jde těžko, ale šlo mi to vždycky i v terénu, bez kompresoru. S 1–2 montpákama. Jednou se mi stalo, že plášť blbě naskočil a byla na něm boule. Toho jsem si všiml až co jsem se rozjel. Ale po cca 1 km to bylo OK, zaskočil sám.

        0 0
    • vojtechposmourny  

      Mám zapletený ráfky Laserdisc Trail, 32 děr. Relativně lehký, tuhý, za dobrou cenu. Nemám, co bych vytknul.

      0 0
    • fichtl  

      Vozim je na Reignovi, náboje Giant 15mm osa, ráfky Trail a jsou naprosto bez problému, fungují jak s Noby Nic, tak s Nevegalama. Vůbec bych se jich nebál.

      0 0
    • Luk02  

      Krátce teď používám WTB LASER DISC XC a zatím v pohodě. Uvidíme po sezóně…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.