• romachain

    Mám dilema jako hrom. Potřebuju přední kolo na CL kotouč. Mám nachystanej ráfek WTB LaserDisc Trail, zaplést to chci dvaatřiceti třikrát kříženými dráty DT Alpine III. Nemůžu se ale rozhodnout co za náboj. Mám dva kandidáty. Oba Shimano. První je Deore M535, druhej XT M775. Cenovej rozdíl je 300, tedy Deore za 300, XT za 600 (ceny, za který to mám reálně pohlídaný až do domu, tedy vč. případnýho poštovnýho). XT je o cca 50g lehčí, mělo by mít kvalitnější konusy a misky v náboji, má mohutnější osu a větší kuličky. Naproti tomu Deore M530 (bez příruby, jinak stejnej jako M535) tam mám teď a vůbec o něm nevím, nejsou s ním problémy. Tak prostě nevím, jestli to XT za 600,– stojí za to. Kdybyste věděli o lepší ceně, popř. máte jinej návrh, tak sem s tím!

    Anketa: Jaký náboj na přední kolo s přírubou na CL

    4x
    14%
    25x
    86%
    0x
    0%
    0 0
    • romachain  

      Vážím si vašeho času, v anketě jsou první hlasy, přesto bych rád znal vaše důvody pro jeden či druhý náboj, případné osobní (hlavně negativní) zkušenosti. Děkuju.

      0 0
    • Vegan  

      ja bych volil neco bez konusu, ale pokud uz konusy tak bych vzal XT jezdil jsem jak deore tak XT kdysi na Supovi 929 a utesnenost meli urcite lepe vyreseny Xtcka. Ale konusy musel clovek hlidat na obou nabach cca stejne.

      0 0
      • romachain  

        CL náboj na průmyslech do šesti set včetně případnýho poštovnýho?

        0 0
      • Honzyn  

        Mel jsem oba.Akorat ve verzich na 6 der.Nezda se mi,ze by XT byl o 50g lehci,myslim ze to bude mensi rozdil.Problemy jsem nemel s zadnym z nich.Asi bych si ale doplatil na XT.

        0 0
      • marapara  

        U předního kola by konus měl vydržet celkem dost, ale dozadu bych dal určitě prům. ložisko. A nejlépe průmysly oba 2 náboje.

        0 0
        • romachain  

          Zadní kolo teď neřeším, mám ho na Deorku a když o něj trochu pečeju, tak funguje jak má. Navíc mám zadní kolo s ráfkovou brzdou, takže až probrzdím ráfek, teprve to budu řešit. Jsem taky fanda nábojů s průmyslovýmy ložisky, ale do 600 jsem na CL žádnej přední neviděl… Víš-li o něčem, hoď link!

          0 0
          • nox159  

            trochu mimo tema, tech 600 to je fakt strop?

            podle me se vyplati do te naby investovat trochu vic a kdyz si např odpustíš jednu večeři v restauraci (pro dva) tak mas o dalsich 600 víc :) takze podle me to zas neni tak velka polozka :) odpustiš si 2 večere + tech svojich 600 co bys za to dal a si na 2000 a za to uz neco slušného seženeš :)

            0 0
            • maajkee  

              kdyz si např odpustíš jednu večeři v restauraci (pro dva) tak mas o dalsich 600 víc :)

              No, takový večeře bych rád :)

              0 0
              • lidumil  

                No dneska 600 za 2 večeře v trochu slušnější restauraci neníi až tak přehnaná pálka. To není jako tláče s cibulí doma :-))) nebo v nádražním bufáči se dvěma „penaltama“

                0 0
              • nox159  

                když to lehce spočítam tak 2× pizza 300,– k tomu 10 piv a sem na tech 600 :) ( jen orientacne )

                jinak tedka sem to vyřešil taky tak . když pritulka znicila kliky, rohy a chtela tepak takze misto vecere v restauraci vaři doma a je to :)

                0 0
                • lidumil  

                  2× pizza za 300 to je celkem obyčejná restaurace :-D Pod večeří si představuju něco masitějšího a spíš než pivo vínko… :-)

                  0 0
                  • nox159  

                    uvedl jsem obrazek ze zivota kdyz se maajkke tak divil, jinak neni to nic extra, (prumerna restaurace )ale je tam prijemny personal, pekne prostredi…

                    a vinko nepiju :)

                    0 0
                    • lidumil  

                      Tak až Ti bude jako mně :-D … já to myslel tak trochu v nadsázce :-) Já zase moc nemusím pivo – tak jedno na kole na žízeň, ale i tak radši střik

                      0 0
                  • soc  

                    Tak v ten okamžik ale ta večere vyjde na citelněji více, než 600,–… zase ale když si ji odpustíš, tak se potom lépe šetří :)

                    0 0
                  • Flegmatik  

                    Nebo 20 piv. 10 kousků pro tebe, 10 pro ženskou… Myslím, že ani hlad nebo chuť na něco jiného nebude :-)

                    0 0
            • romachain  

              Nechce se mi dávat víc… Ještě zjišťuju za kolik bych sehnal Novatec D041SB-CL, to je tříložisková nába na CL, vypadá slušně, váha rozumná…

              http://www.cykloarena.cz/…

              0 0
    • Hornet  

      ked chces konusovy, tak XT s tych dvoch, na zaciatku trosku povol konusy, byvaju moc dotiahnute z vyroby

      0 0
    • mr.antik  

      nedokážu posoudit kvalitu, ale na věcech, který se blbě (a případně draze) vyměňujou, bych nešetřil..

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Mám deore. Nejto 3200km, ani jeden problém. Zatím jedna sevisní prohlídka. Nemám s nábou sebemenší problém a jezdít jak prase. Jen bych doporučil po koupi náby rozebrat a promazat. Já osobně jí neměl skoro vůbec a tak mi to trošku vydrřelo drážku.

      Takže za mě klidně deore. Jen ty rychloupínáky nic moc. Jak jsem řekl, za tu cenu :)

      0 0
      • DaSnail  

        jaký je problém s rychloupinákmi?

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Pokud budeš utahovat s citem, tak se ničeho neboj! Já jsem to jako nezkušený klučina zarval až na krev, když mi přišlo kolo, takže jsem ho krapet pochroumal. Takže to možná ani nebude chyba upínáku, ale mých rukou.

          Já osobně jezdím prostě jak prase. Brodem, totálním bahnem, schody prostě vše na, co mám koule sjedu a neřeším nějaký náby. A vše drží:) Rozhodně bych se deore nebál, ale XT budou asi lepší..

          0 0
      • pepek  

        Taky tak. Sh 525, asi po 35000 km odešel ořech. Kdybych to kolo nevláčel půl metru pod vodou, tak by to bylo OK ještě teď. Takto jsem musel vyměnit konusy.(a furt se točí)

        0 0
      • Vilém  

        S upinakama? No za sebe muzu rict, ze shimano upinaky patri k tem nejspolehliveji drzicim a nejlip udelanejm. Vahu neposuzuju.

        0 0
    • Ricci  

      No podla vysledku ankety si myslim,ze tvoja dilema je uz vyriesena :-)

      0 0
    • Singlespeed  

      Pokud si XT-éčkový náboj správně seřídíš, nebudeš mít přetažené konusy, jednou za rok (pokud nejezdíš v marastu tak i za delší dobu) vyčistíš a namažeš, tak ti vydrží doživotně (Deore DX mám vepředu na kole už 20 let a pořád naprosto o.k., najety desítky tisíc km)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.