• Atrey17

    Zdravím.

    Mám Rebu Team s PushLockem na řidítka, ale ten šlahoun a další páčka na řidítkách se mi nelíbí. Mám raději čistší tvary. Nevíte náhodou někdo, jestli by bylo možný předělat zamykání Reby na normální páčku na korunce? Podle mne je vnitřek stejnej a liší se to jenom tím vrškem, jestli tam je páčka, nebo chycení na bowden, tak že by to jít mohlo.

    Dík za radu.

    0 0
    • StuntJ  

      vnitřek není stejný, je tam navíc pružina, která sama vrací lock do původní polohy, to u ručního ovládání není. A druhá otázka je, jestli ten knoflík na ruční ovládání má stejné uchycení. Ale asi se bude muset vyměnit celé MC …

      0 0
      • Smazaný účet  

        Obecne jsou dva zpusoby udelani remote zaviratka. Pokazde je nutne instalovat pruzinu, ktera aretuje zavirani v otevrene poloze. Lisi se vsat tim, kde pruzina je.

        • prvni system ma pruzinu umistenou primo v motion-controllu
        • druhy system ji ma umistenou pod modrym koleckem.

        Pro pruzinu umistenou pod koleckem(na vlastni oci jsme tenhle system jeste nevidel, pouze v manualu RS) by mel bys cely system prichyceny k matce MC pomoci svorneho krouzku a modre kolecko ma trochu jiny tvar, nez klasicke vice vidane provedeni, tj.modre kolecko s drazkou po celem obvode a cervikem pro prichyceni lanka.

        Pokud by byla pruzina umistena v MC, tka postup odstraneni je nasledujici: Oddelat lanko, sundat modre kolecko, vysroubovat MC, rozsroubovat MC(v praxi se mi osvedcilo chytnout teleso MC do hadru a gola.klicem povolit vrsek-OPACNY ZAVIT!!), pokud ho v ruce neudrzis, tak s citem podelne chytnout do celisti sveraku. Takhle rozeberes motion a ted uz jde vytahnout stredova oska na ktere je navlecena pruzina. Jeden konec pruziny bude aretovan v plastu, druhy konec pres kolik k te osce. Kolik vyndat nebo ponechat, pruzinu vyndat. Maznout zavit a znova seroubovat, primerene dotahnout. Zasroubovat MC a prudelat kolecko pro rucni otaceni-tocit tim puvodnim hladkym kovovym je dost neprakticke. Tocitko lze koupit jako nahradni dil, nebo vyskemrat v nejakem servise.

        V pripade, ze je pruzinka umistena primo pod koleckem, melo vy stacit jenom povolit lanko, sundat kolecko, sundat celou obimku a vybrat pruzinku. Nasadit nove tocitko. Toto mam z manualu, rukama mi to neproslo.

        Dodelaval jsem si remote lock do Tory a vyse popsanym postupem(teda v opacnem poradi), jsem postupoval. Verim, ze pro rebu to bude podobne, ac nevim jak se do toho vseho zamicha ovladani Gate.

        0 0
    • pustipav  

      btw – to nedelas dobre Jaromire…

      prijde mi to velmi pohodlne, osobne bych to nemenil

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.