• pened

    Ahoj, obracim se timto na admina, ale i na ostatni CO T KTOMU MAJI CO RICT. Nezaplevelte to prosim cypovinama. Bylo by mozne na BF vyhradit nejaky ftp prostor, kam bysme mohli davat popisy tras s fotkama, tracklogama, mapama? Za sebe – nedela mi problem hodit jednou za cas pres uschovnu data lidem co si o ne napisou. Ale mit moznost si po zalogovani vlezt na ftp a rovnou si to sosnout, mi prijde elegantnejsi. Napr. moje Livigno ma v zipu 62 Mb (po rozbaleni cca 100 Mb).

    0 0
    • Jirik123  

      a co mtbtrasy.cz/ ?

      0 0
      • Milenius  

        Kdysi jsem neco takoveho chtel zde po adminovi, ale nejak z toho seslo, tak jsem si udelal vlastni: www.gps-routes.info Klidne si tam to vse muzes davat, budu jedine rad. Kdyz uz jsem u toho – stale shanim tracklogy MTB maratonu, abych je tam mohl dat.

        0 0
      • pened  

        jo, tohle nevypada spatne. Ale ja mam na mysli jedno ftp, kde budou ty projekty treba zazipovane ve slozkach a jenom pojmenovane. Kazdy at si to zpracuje jak chce. Hlavne at to nikoho netlaci do nejake silene administrativy. Jestlize je BF platforma. kde se schazi takove mnozstvi stejnych „silencu“ :-), tak proc potom typy hledat nekde jinde. Na BF si muzu najit recenze, fotky, povidky atd, ale kdyz budu chtit nejake smysluplne info o jezdeni napr. v Lavarone, tak aby zadaval ruzne nejblbejsi vyrazy, abych zjistil, jestli uz to nahodou neresil pred dvema lety nejaky thread :-).

        0 0
        • Smazaný účet  

          no von ma kazdej dycky malinko jinou tu ideu, a najit prunik neni snadny, ja bych spish mluvil vo rozsireni/uptave mtbtras nez vytvarenim neceho dalsiho, co zase nebude mit fsechno co chtej ostatni a tak furt dokola, takze porad bude nekolik tras tam, dalsi jinde atp…

          0 0
      • smith22  

        Sou na hovno není tam Jihomoravský kraj :-)) Nebo je ale v něm nic není :-)

        0 0
    • skipXC  

      Ahoj, něco podbnýho připravuju na bikebase.cz sekce výlety – momentálně je tam spousta článků bez řazení, ale chci to databázově upravit a seřadit – máte li někdo nějaký připomínky, nebo nápady, tak sem s nima.

      Momentálně vyjednáváme možnost mapy ČR pro použití.. je to ale na dlouhý lokte, bo to samo nevydělává prachy a tudíž to potřebujeme hodně levně, nebo zadarmo.

      Vytvořili jsme si vlastní jednoduchej redakční systém, díky kterýmu může na server vložit text fotky, či mapu nebo video každej, kdo dokončil základní školu a je schopnej si vybrat a poslat mail s přílohou…

      Neni k tomu potřeba umět žádnej programovací jazyk ani jeho základy a ani umět posílat soubory přes FTP… i když to se dá lehce naučit.

      Všechno se vkládá přes formulář, jako když vyplňujete online přihlášku k závodu…

      Jeden z výletů a tip jak by to mohlo vypadat je tady: www.bikebase.cz/article.php?…

      Popis delší expedice je tady: www.bikebase.cz/article.php?…

      Způsob jakym vložit popis výletu a fotky na server je tady: www.desatero.bikebase.cz

      Mějte se fajn,

      Aleš

      0 0
      • kryspin  

        myslim, ze penedova predstava je podstatne obecnejsi, byt vyse zminene adresy obcas navstivim, tak je pro me trochu problem tam prispivat… je jasny, ze par informaci by melo byt povinnych, aby bylo vubec podle ceho vyhledavat jako zeme, lokalita (nejlepe na nejaky mape se zobrazenim kolik „zipu“ je k souradnicim pripojeno, road/mtb, strucny popis o jaky jezdeni nebo vylet se jedna a uz me nenapada moc dalsich veci. ale nechal bych uz na konkretnim uzivateli, jestli tam bude tracklog, textovy popis kazdeho dne, mapa (jak pak s pravama?) fotky, doporuceni na ubytovani, na hospody, linky na dalsi info na webu a pod, nebo to bude jen ocesany na tracklog ci textovy popis.

        dobry na tom „zipovym“ principu je, ze to je hodne otevreny… blby, ze to zavani spoustou plevele a obtiznou spravou…

        0 0
    • Belial  

      Vím, že to myslíš dobře a nápad to není špatný, ale jednoznačně je to porušení autorských práv. Dávat tady cizí mapy na stáhnutí …

      0 0
      • pened  

        tak na to uz ti ani nedokazu odpovedet :-). Jestlize si do mnou zakoupene mapy zanesu mnou ziskane udaje z GPS a nekomu to poskytnu (map soubor pro OZyho Expl pro GPS) – to bys uplne poprel vymenu dat pro GPS. Protoze map soubor je spojeny s danou mapou. Nedej boze pokud budes chtit navstivit ve svete nejakou exotickou oblast, kde budes mit problem ziskat mapu a na webu jsou ke stazeni od dobrodincu, kteri ji treba v dane oblasti koupili. Ale nerozjizdejme flame. Tak si ty data nestahuj at neporusis nejaky zakon a bud happy :-)

        0 0
        • kovar  

          A co když bude chtít být hapy i admin a neumožňovat na svém webu porušování autorských práv?

          0 0
          • Belial  

            To jsem tim myslel. Osobne je mi to jedno, ale pokud je admin „normalni“ tak do toho nepujde :o)

            0 0
        • Belial  

          Kdyz myslis ze je to tak v pohode, proc to neudelas ty? Zpristupnit ftp za 1000,– Kc rocne dokaze podle mne kazdy kdo rozeznava svetlo/tmu. Hod tady potom odkaz s heslem. Preju mnoho spokojenych uzivatelu :o)

          0 0
    • Lister  

      už to tu bylo a jelikož se tam za rok sešlo asi tak 10 tras tak se to zrušilo.

      Takže podle mě admin nebude mít moc chu´t se do toho pouštet znovu.

      Navíc serverů nabízejících podobnou databázi ja hodně, tak proč tříštit síly.

      0 0
      • pened  

        nech to rozhodnuti na adminovi … Prave ze tech serveru je hodne a tristi se sily – BF je jenom jedno :-)

        0 0
    • kovar  

      www.gps-tour.info

      0 0
      • Karbic  

        mno, to vypadá slušně, 118 tras v Čechách je docela dobrý, i když popisy na mtbtrasy.cz jsou pro nás, staromilce nemající GPS, příjemnější (ale vyžadujou moc práce…)

        0 0
    • Belial  

      Dost dobre – www.mbpost.com Az se to dostane na uroven summitpost.org, tak to bude uplne v pohode.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.