• Karlos009

    Toulal jsem se letošní rok s přítelkyní na kole poměrně dost po vlastech českých. Vyberem si vždy lokalitu, ubytování, nakoupíme mapy a touláme se krajinou. Cyklostezky (většinou dost nudné) moc neuznáváme, využíváme spíš značek KČT a jejich map. Ani tam však zdaleka není vše a tipy na nejlepši vyjíždky jsme většinou dostali od domorodých kolařů. To mě přivedlo na myšlenku založení stránek s databází průvodců. Rozumnější se mi ale teď jeví přilepit databázi k nějakému kolařskému serveru např. k bikeforu. Představuji si to ve stručnosti tak, že by zde byla sekce např. „Průvodci“ a do té by každý kdo by chtěl zadal oblast kde to dobře zná, co jezdí a e-mailový kontakt. Např. Česká Kanada, pohodové vyjíždky terénem na horském kole, standa.voprsalek@buhvico.cz. Pokud by pak někdo chtěl navštívit danou oblast a toužil po tipech na nejlepší trasy, kontaktoval by odpovídajícího „průvodce“ a ten by mu tipy např. poslal mailem nebo by domluvili společnou vyjíždku. Nezní to skvěle? :-) Přivítám jakékoliv zlepšovací návrhy.

    Anketa: Myslíte, že je ten projekt životaschopný?

    9x
    82%
    Ne.
    2x
    18%
    0 0
    • Tomcat  

      Otazka jestli by to dotyčny domorody stopar stihal?

      0 0
    • pegas  

      www.bike-forum.cz/…5/forum.html#… ..ja predtim uz navrhoval neco trosku podobneho pro zahranici(sice ne s kontaktem na clovicka,ale spis s kontaktem na urcity misto,hotel,ces­tovni kancelar ci neco podobneho)..ale nejak se to nechytlo…ale sem pro neco podbneho zalozit..at uz u zhranicnich ci domacich mist..

      0 0
    • kolombo  

      Z pozice uživatele to chápu, samé výhody, ale kde je něco pro toho, kdo se s tím bude dělat, tj. pro toho průvodce?

      0 0
      • Karlos009  

        To je dobrá otázka a přiznám se ani já v tom nemám zatím moc jasno, uvažoval jsem ve dvou variantách. V relativně omezené skupině „spřátelených“ třeba tady na bikeforu, by z toho neměl průvodce nic(pokus se strany nedohodnou jinak) :-), jenom dobrý pocit a možnost využít stejnou službu někde jinde. Pokud by systém nabobtnal a zmasověl, dokážu si představit i finančí přínos pro průvodce. Sám to občas dělám pro známého co organizuje teambuildingy, občas je to otrava (když jsou to totální nesportovci), někdy prima vyjíždka a těch pár kaček je příjemná třešnička na dortu. Nedokážu teda odhadnout, kolik lidí by bylo ochotno zaplatit něco za průvodce, ale 50Kč za osobu se mi zdá cena vcelku směšná a u skupinky 10 lidí je to pro průvodce odměna příjemná.

        0 0
        • Karlos009  

          …(pokud se strany nedohodnou jinak)…:-(

          0 0
        • orca  

          platit po čechách za průvodce ?? hmm … od té doby co existují podrobné mapy … nevidím důvod. Spíše bych maximálně viděl poslat dotyčnému starousedlíkovi svoji skenovanou mapu a on mi tam udělá pár tras a nebo zajímavé body . To mi plně dostačí…Stejně nikam nejedu na měsíc abych tak kroužil 30 dní …

          0 0
        • pegas  

          ..Proc to ale delat tak slozity…vzdyt prece staci aspon o tom miste dat nejaky info o ubytovani, zajimavych mistech a treba nejakych nastrahach a zbytek nechat na bikerovi,at si rozhodne sam …a udelat to formou nejakeho prispevku,textu pripadne prilozenych foto nebo vyznacenych mapek(uz to to bylo v nekolika prispevcich a rekl bych ze se to celkem chytlo)..neni to ani casove narocny a snad ani finacne…Jako zas otravovat nekoho s pruvodcostvim(ne­musi it treba cas,prace..)..nevim nevim..urco se najdou lidi co by byli pro ale mnoho jich asi nebude… astejne je prece nejlepsi koukat do mapy a bloudit-ja takhle nasel prave ty nejnadhernejsi mista:-))

          0 0
          • jipík  

            No a vo tom to je, někde pěkně zabloudit, předtím samozřejmě stratit mapu, rozšlápnout buzolu, děti na tebe koukají jako na ****** a jak je ten pán tvorstva najednou malej a pak to uspokojení, když Jeníček s Mařenkou vylezou na strom a uvidí svítit chaloupku nebo chaloupky a co s průvodcem toho si vezmu až polezem na Everest.

            0 0
            • pegas  

              ..este zapomnels, ze ti muzou znasilnit zenu,zatimco ty hledas cestu domu:-))..

              0 0
              • jipík  

                10 let po rozvodu, třeba by se jí to taky líbilo, to víš doma už je to stereotyp, ale třeba na to by byl dobrej ten průvodce :-)

                0 0
                • pegas  

                  ..tak pak zas resime jinej problem..najit pruvodce co ti ukaze cestu a jeste znasilni zenu..ted ale nevim zda se nas okruh zajemcu rozsiri nebo zuzi:-)))

                  0 0
                  • jipík  

                    :-))) napadá mě přísloví „Každý dobrý skutek po zásluze odměněn“.

                    0 0
    • jecnak  

      Kdyby mel den 30h, tak proc ne. Prijde mi to fajn, nekoho protahnout misty, kde to nezna a ukazat mu to nejlepsi, ale proste casu je malo.

      0 0
    • Corbett  

      Nevím jak databáze, ale já když někde cestoval a zažádal na BF o společnou výjížďku, tak se mi nestalo, že by se průvodce nenašel. A tak to vidím i opačně. Kdyby někdo žádal o společnou vyjížďku v mé domovině, rád provedu, ale abych byl někde zapsaný jako průvodce, to asi ne.

      0 0
      • Karlos009  

        Průvodce píšu v úvozovkách, šlo mi spíše o lidi k něčemu podobnému svolné, ani já nemám času nazbyt a určitě bych se něčemu takovému nemohl věnovat nějak často, ale parkrát do roka si to dovedu představit a udělám to pro lidi stejně postižené rád. Nejde mi o žádnou agenturu, spíš seznam „ochotných“ :-)

        0 0
    • BB  

      Měl jsem podobný nápad, ale ještě dotaženější. Znám perfektně Křivoklátsko a mám tam možnost ubytování 4–5 bikerů. Umím tam udělat týdenní program. Říkal jsem si, že by mohlo být pro někoho zajímavé poznat Kokořínsko výměnou za např. Beskydy následující rok. Průvodcování a ubytovaní samozřejmě zadarmo. Týden dovolené bych na to obětoval, protože mě strašně baví ukazovat kamarádům a známým perfektní ježdění. Třeba se někdo ozve.

      0 0
      • BB  

        pardón samozřejmě poznat Křivoklátsko (ne Kokořínsko, i když do jezdím zase z domu)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.