• kotrdlenec

    Ahoj všem, na mojí oblíbený trase (Tábor – Bechyně po červené kolem řeky), se objevila značka KČT „Zákaz vjezdu cyklistům“… V úterý jsem tudy jel a potkal skupinku turistů – důchodců, a přirozeně, jakmile zahlídli, tak byla spousta povyku a vyhrožování… a tak by mě zajímalo, co si o tom myslíte? a jaká je vymahatelnost té značky?

    0 0
    • Vilém  

      Podle me neni vymahatelnost zadna. Proste to je soukroma akce KCT, ktery si semtam privlastnuje co mu nepatri.

      0 0
    • martin_bakov  

      KČT je klub českých turistů ?

      0 0
    • RendyD  

      Tohle je „zákaz vjezdu cyklistům“. Jinou neznám. Takže bych řekl, že vymahatelnost nulová. Značka musí mít tvar, umístění i provedení přesně tak, jak stanoví zákon.

      1 0
      • RendyD  

        Ještě doplním, aby byla značka platná a vymahatelná, musí být uvedena v pasportu značek.

        1 0
      • jachymk  

        u týhle značky si vždycky říkám že nemám ohlý řidítka, pevnou vidli a sedlo takhle nízko a vesele okolo ní frčím dál :-)

        0 0
      • Michal.J  

        Ještě musí být její umístění schválené úřadem, takže občas stojí za to se zeptat na obecním úřadě jestli tam ta značka vůbec má být.

        1 0
      • KubaBajk  

        přesně tak.

        0 0
      • Corydalis  

        Tady si dovolím odporovat, protože tato značka je platná v rámci silničního zákona a platí tedy na pozemních komunikacích.

        A taky platí, pokud KČT si vyznačí na svých stezkách, cyklistům vjezd zakázán, cyklisté by tam vjíždět neměli. Nevím sice jak je to s právní vymahatelností (pokutou), ale nejspíš by se postupovalo dle lesního zákona, s tím, že cyklisté se mají pohybovat po lesních cestách, nejlépe značených, což bohužel chodník značený KČT a ještě se zákazem vjezdu cyklistů není.

        0 1
        • karliner  

          To se pleteš. KČT není majitelem ani správcem cestiček cest nebo stezek, které lemují jejich grafitti, nemá tedy ani právo nikterak regulovat pohyb na nich a zákaz je jen zbytečná pruda a šprajc.

          Jediné co KČT může, je cyklistům vjezd nedoporučit.

          1 0
          • Corydalis  

            Ano, nejsou správcem ani majitelem té stezky. Majitelem můžou být např lesy ČR nebo soukromník. Ale KČT si s povolením majitele vyznačil stezku pro SVÉ účely, takže má právo si stezku vyhradit pouze pro turisty a cyklistův vjezd zakázat. A pokud to není značené jako cyklostezka, cyklista tam nesmí dle výše zmíněného zákona jezdit.

            Nemám to ze své hlavy, ptal jsem se na to osoby orientující se v této problematice.

            0 1
            • karliner  

              Co na to říct…

              Ta osoba se orientuje špatně.

              2 0
              • RomanH  

                Tak tak

                0 0
              • Corydalis  

                Já to napíšu znova. Dle lesního zákona se cyklista smí pohybovat POUZE po vyznačených stezkách nebo lesních cestách pro lesní stroje. To že si kčt vyznačí pro turistické účely stezku (pěšinu-stezku pro pěší), automaticky neznamená, že cyklisté ji mají právo také využívat. A pokud si na ni cyklisty nepřejí, mohou jim zakázat vjezd. Za vjezd na takovou pěšinu (stezku pro pěší)může být cyklista pokutován, pro porušení tohoto zákona.

                0 1
                • newbie  

                  Zákon č. 289/95 Sb., § 20, bod j:

                  V lesích je zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo na saních.

                  Piš to kolikrát chceš, ale ty „lesní stroje“ tam nenajdeš a vyznačené stezky jsou i ty, které si omalovalo KČT.

                  2 0
                  • Corydalis  

                    Nechci se hádat, ale problém je v definici cesty. Ono ani nevím jestli je někde definována, ale pěšina nebo turistický chodník neznamená automaticky, že je to cesta a proto dle zákona tam cyklista nemá co dělat. Ale ono je to o výkladu, asi jako u každého zákona.

                    0 0
                    • RomanH  

                      Rock Ti to dole napsal presne. Jedine, kde automaticky jezdit po tur. znackach nemuzes, jsou NPP a NPR.

                      0 0
                      • newbie  

                        :-) bych si dovolil poopravit – jsou to NP (národní parky) a NPR (národní přírodní rezervace)

                        (NPP je národní přírodní památka)

                        0 0
                      • Corydalis  

                        národní parky a podobné, tam je to automatické i když se jedná o lesní cestu ne pěšinu. Ale pokud značka není vyznačená na lesní cestě, ale je na pěšině či volně v porostu (což taky bývá), tak tam cyklista nesmí.

                        A jen poznámka, ta osoba s kterou jsem to řešil, právě takovéto přestupky vyřizuje ve správním řízení, tedy když tě někdo „načape“ a odmítneš zaplatit pokutu z důvodu, že se ti nezdá být pokuta na místě.

                        0 1
                        • RomanH  

                          Cim se nas snazist zastrasit ? V zakone je jasne dane to, co uvedl Rock. Tecka. Kazdej slusnej pravnik musi pripadnou zalobu rozsekat, nehlede na to, ze vubec neznam pripad (a ze by byl hodne medializovanej), a to ani na Slovensku, kdy by k tomu soudu doslo.

                          0 0
                        • scoty  

                          A proč nemůžu jezdit na kole po pěšině v lese?

                          0 0
                        • marapara  

                          Prosimtě, co to tady pořád meleš za blbosti. Jediné místo, kde nemůžeš ze zákona jezdit na kole po turistický cestách a pěšinách jsou národní přírodní rezervace a národní parky. Jinak všude jinde můžeš a KČT pokud není vlastník pozemků, kudy vedou stezky a pěšiny, tak nemá právo cokoliv zakazovat cyklistům, ani jakkoliv omezovat jejich pohyb. To můžou jedině majitelé pozemků, kudy vedou tur. chodníky, což jsou soukromé osoby a Lesy ČR.

                          0 0
                          • Pavel  

                            Jen bych doplnil, že v NPR a NP se může jezdit na kole JEN po pozemních a místních komunikacích (bez ohledu, zda jsou nebo nejsou označeny; teda pochopitelně pokud tam není zákaz vjezdu cyklistů anebo všech vozidel) a na všech ostatních cestách, stezkách a pěšinách je to zákonem zakázáno, POKUD to není explicitně povoleno. A zde bacha, jestli se jedná nebo nejedná o místní komunikaci se neřídí povrchem (asfalt), ale zápisem do katastru. Takže i asfaltová cesta může být na území NPR/NP pro kolo zapovězena ;-).

                            Doufám teda, že nepíšu bludy… :)

                            0 0
                        •  

                          pak ale musí ta „osoba“ prokázat, že jsi jízdou na kole po takové stezce někoho omezil nebo ohrozil! Jen to, že vjedeš do nějakého podobného zákazu na kole přece není důvodem někoho pokutovat !

                          šel jsem na červenou na přechodu-perfektní výhled -cca 300 m-nic nejelo…zastavili mě MP..a já jim to takhle zdůvodnil…ale samozřejmě záznam do „análů“ si udělali.. :-)

                          0 0
                • Corydalis  

                  A jen takový detail, to co píšu platí samozřejmě jen v lese. Ale jestli dobře chápu, ta značka patří k lesní cestě, pokud ne, píšu zcestně.

                  0 0
                • rock  

                  Nepřesné.

                  Podle lesního zákona se v lese na kole nesmí jezdit „mimo lesní cesty a vyznačené trasy“, přičemž není definováno ani co je to lesní cesta (a ne, ČSN sama o sobě nemá právní platnost a zákon se na ni neodvolává), ani jakým způsobem má být vyznačená trasa (a už vůbec ne, že ta trasa musí být vyznačená pro cyklisty).

                  1 0
                • karliner  

                  To nikam nevede. Cedulka je nelegální (nemá oporu v zákoně) a tudíž de iure neplatná, ty si myslíš opak, tak to tak necháme být.

                  0 0
                • weekend warrior  

                  pro „lesní stroje“ sis pouze vymyslel!!!, v zákoně o lesích není

                  pojem LESNÍ CESTA vůbec definován ani nijak parametrizován

                  LESNÍ CESTU nedokonale a zcela přibližně popisuje až vyhláška č. 433/2001 Sb. ministerstva zemědělství, kde lesní cestu popisuje jako účelovou komunikaci, která je součástí lesní dopravní sítě. Ta je dle této vyhlášky určená k odvozu dříví, dopravě osob a materiálu pouze v zájmu vlastníka lesa a pro průjezd speciálních vozidel. Umožňuje bezpečný celoroční nebo sezónní provoz.

                  k tomu mě napadá několik věcných:

                  • účel/Je-li dle vyhlášky popsaným účelem stavby lesních cest=lesnídopravní sítě=účelových komunikací jen plnění hospodářských účelůvlastníka lesa daných mu ze zákona(údržba lesního porostu v kondici),jistě do nich patří i lesním zákonem dané rekreační využívání lesa,byť zde, v této vyhlášce není jmenované. To by přece vyhláškapopírala zákon. LEGISLATIVNÍ BORDEL?
                  • Co je stavba/je stavbou jen nová cesta nebo i cesta stará, zarostlá,nepou­žívaná, která dnes již třeba nevyhovuje vyhlášce(KTERÁ TO ALEJE?)? Analogie: na dnešní nové stavby existují nějaké normy, alestředověký dům je nesplňuje, ale přesto je to stavba, dům, kde se dábydlet a bydlí, splňuje účel… ÚŘEDNÍ ŠIML?
                  • Údržba cesty/kdo majiteli lesa nařizuje udržovat cestu pokud jíhospodářsky nevyužívá? Nikdo, OPRAVÍ SE/JI AŽ JE POTŘEBA!!! Ani tahlevyhláška to neřeší. Kdo majiteli nařizuje opravovat rekreačněvyužívanou cestu? Nikdo!!!! Tak o co tu jde? Nezpůsobí-li rekreční provozna cestě větší škody než provoz za hospodářskými úkoly, není dle měco řešit. Co kdyby to fungovalo tak, že můžeme jezdit jen po traktorkách,které mají jasně dané parametry, ale zřizovatel cesty=vlastník ji povytěžení lesa již nebude používat??? Za dva, tři, pět let, = podleparametrů zákona/vyhláš­ky/normy ji nebudeme moct používat, protožezaroste, ztratí ony kýžené rekreační parametry?????? FUCK
                  • Rekreovatelnost/Je-li „zákon/vyhláška“ pro vznik nebo existencijiných, než hospodářský využitelných cest, které mají jisténormativně dané parametry, kdo určuje parametry rekreačních cest. Kdourčuje tu míru mojí/tvojí/NAŠÍ pohodové rekreovanosti na jednotlivýchtypech cest???? VELKEJ FUCK OFF.

                  Dále parametry kolem LESNÍCH CEST(bez zmínky v zákoně – tudíž na

                  místě = BEZ ROZHODNUTÍ PŘÍSLUŠNÉHO ORGÁNU K JEDNOTLIVÉMU PROBLÉMU

                  nezávazně) specifikuje norma o lesní dopravní síti, kde už vůbec nic

                  není jasné, respektive, nic co by bylo pro cyklistiku, tedy jiné než

                  hospodářské využívání lesa závazné. Ale možná mám

                  starou normu…

                  Další trouble a zmatek do toho vnáší to použití slova „účelová komunikace“ z vyhlášky MZ, která se zase případně řídí jiným, tedy silničním zákonem a k němu příslušnými normami, bo nikde jinde není specifikovaná… Ale tu nám zase vystává ta REKREAČNÍ funkce lesa!!! Nebo se snad mám domnívat, že se mohu úœpěšně rekreovat jen na cestách, které splňují parametry cest pro čtyřstopá motorová vozidla? Protože pouze takovéto cesty silniční zákon a k němu přidružené normy řeší??? WTF?.

                  Prostě je to jeden velkej zákonej bordel na entou, který v tuto chvíli KČT NEDÁVÁ ANI ZBLA PRÁVO obecně určovat kam na kole můžu nebo ne.

                  Budu rád za případné opravení, doplnění a prudu…

                  1 0
                  • karliner  

                    Tak já opravuju čtyřstopé motorové vozidlo na dvoustopé.

                    0 0
                  • Corydalis  

                    Ano, o lesních strojích tam psáno není, to jsem napsal blbě. Měl to být příklad účelu té lesní cesty. Ale hezky jsi popsal dle vyhlášky, co se za lesní cestu považuje – účelová komunikace…

                    A turistický chodník na nich nebyl, takže ať už je tam kčt zakázaný vstup cyklistům je nebo není, cyklisté by na takové stezce neměli co dělat.

                    Pokud by to došlo až tak daleko – k soudu, bude záležet na kvalitě právníka, a na tom jak se definuje, po čem cyklista jezdí (zda cesta či pěšina, chodník).

                    Tohle je asi rozhodující, pokud ta turistická stezka po právní stránce vyhovuje definici cesty, není co řešit, cyklista tam může.

                    0 0
                    • Lenka.05  

                      Jsi z KČT nebo jen navedenej nebo…

                      0 0
                      • Corydalis  

                        Z KČT nejsem a nejraději jezdím právě po takových úzkých pěšinách a ne širokých lesních účelových cestách. Chtěl jsem jen napsat, co jsem zjistil a s čím je třeba při jízdě na takovéto pěšině, značené pouze turistickou značkou počítat.

                        0 0
                        • R-A-D-I-U-S  

                          ..počítat musíš akorát s velkým množstvím pěších turistů záměrně dezinformovaných propagandou KČT. A ty můžeš klidně poslat někam.

                          0 0
                        • Lišák  

                          V lesích je zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, …

                          Pod pojmem vyznačené tasy si snad lze představit vyznačené trasy, ne? Třeba Klubem českých turistů. O cyklotrasách se tam nepíše. Nebo jo?

                          1 0
                    • marapara  

                      Prosimtě, běž si šířit ty své demagogie a výklady fakt už někam, třeba na fórum KČT.

                      0 0
                    • martin_bakov  

                      no hadate se stejne o nicem vime jaka je vymahatelnost – zadna, tohle si nechte k nejakemu soudu :)

                      0 0
            • Vilém  

              ve zkratce, blbost.

              0 0
            • Lenka.05  

              Jo a co bude příště? Vstup na pěšinu s graffiti KČT (hehe ten výraz se mi líbí :) bude povolen jen členům této zájmové organizace po předložení průkazky a zaplacení příspěvků na další rok? Nějaký zájmový spolek mi nebude nařizovat, zda smím a nesmím jet na kole po cestách, kde mi to zákon umožňuje.

              0 0
              • RendyD  

                Je třeba se na tento problém podívat i z druhé strany…

                KDO mě přinutí zastavit, zkontrolovat a řešit se mnou případné protiprávní jednání někde v lese…???

                Člen klubu turistů??? :-D

                Traktorista?

                Lesní dělník?

                Tak o co jde? Prostě nezastavím a jedu dál, ne?

                0 0
                • assassin  

                  jak rikam, to jsem v threadu o motorkach v lese mohl na vesmes nesouhlasne nazory cyklistu psat taky :)

                  0 1
                  • karliner  

                    Zásadní rozdíl vidím v tom, že motorku (už podle názvu) lze zařadit mezi motorová vozidla, která prostě mají vjezd do lesa zakázán a je úplně jedno, jestli tam cesta je anebo není. Ty to víš taky, ale jen tak poprudkáváš, nic proti tomu :-)))

                    0 0
                    • assassin  

                      jo o tom neni pochyb.. ale ten odstavec „KDO me zastavi…“ bych mohl napsat tak jako tak… odmitacum to posle tep do kritickych hodnot, ale bude na tom i neco pravdy.. policajti beztak pochytaj jen ty exoty co pokoupily cinsky ctyrkolky a pitbajky a jezdi s tim kolem chaticek (ti teda ale taky vetsinu lidi nejvic serou, me taky)

                      0 0
        • pitos  

          Těch stezek co patří KČT myslím moc nebude:)

          0 0
        • RendyD  

          Mohl bys mi příslušnou značku v zákoně č.13/1997 Sb., ukázat…? Rád si rozšířím obzor.

          0 0
    • BigKarel2  

      Já bych na ně sral, a jezdil vesele dál…

      0 0
    • martin_bakov  

      Tak ted jde o to jesli to ma oporu v zakone nebo to je jen takova ‚regulace‘ , hlavne by me zajimalo zduvodneni.

      0 0
      • oddie  

        Zdůvodnění je jednoduché, jezdí tam příliš mnoho takových, co se chovají jako debilové.

        3 0
        • kovar  

          to není žádné zdůvodnění. To by bylo zdůvodnění teprv kdyby tam bylo napsané „debilům vjezd zakázán“

          0 0
          • oddie  

            To je prostě důvod, proč se takovéhle značky a zákazy objevují. Kvůli pár debilům pak mají problémy všichni.

            0 0
        • blue  

          tak to by měla bejt na každý silnici značka zákaz vjezdu autům

          0 0
          • oddie  

            Jistě, přesně tohle je stejně hloupá generalizace, díky které se tam ta značka objevila – podle pár debilů posuzovat úplně všechny. Pak se něčemu divte, když sami děláte úplně totéž.

            0 0
    • kovar  

      ta značka na ceduli znamená cyklistům vjezd povolen, protože je to vlastně přeškrknutý zákaz vjezdu cyklistů – zákaz zákazu vjezdu cyklistů

      0 0
    • nooski  

      Pokud to z fotky vidím správně, tak to nějaké prase takhle nabilo na strom. Tohle samo o sobě by zasloužilo pořádnou přesdržku.

      0 0
      • oddie  

        Přesně to mě napadlo taky.

        0 0
      • Vilém  

        Jak by si predstavoval setrnou instalaci? Stejnym zpusobem vidam naistalovanych tak 80% turistickych znacek.

        0 0
        • robin!1  

          Objímkou s kolmo podloženými dřevěnými „klíny“ ;-)

          0 0
          • Vilém  

            jj a kazdej rok by chodili tu objimku povolovat, pripadne kousek povytahnout kliny.

            0 0
          • zbartos  

            Taky mne tohle napadlo, když jsem nad tím přemýšlelel, ale růstem stromu se klíny buď rozdrtí a objímka spadne, nebo klíny vrostou do stromu a prospívat mu asi moc nebudou.

            Pokud nemůže být upevnění na stromě pravidelně v cca ročních intervalech kontrolováno a objímka povolována podle růstu stormu, moc řešení mne nenapadá.

            Možná nějká super pružná hmota objímky, která snese, i když strom hodně zvětší svůj průměr a bude tak moci být měněna (či povolována) třeba až po 2–3 letech… Ale při tom množství značek, které v našich lesích na stromech visí, si to vyměňování objímek i po 2–3 letech nedovedu moc představit…

            0 0
            • Vilém  

              Ja bych to prichytil gumicukem. Teda za predpokladu, ze bude splnovat vsechny ekologicke normy a bude vyroben z k prirode setrnych, odbouratelnych, materialu:)

              0 0
            • Ruprt2  

              místo objímky cyklistickou duši :-)

              0 0
      • rbcrx9  

        Je to přišroubované, ale jinak zcela souhlasím. A názor zelených a ochránců přírody?

        0 0
      • Hombre85  

        dovolím si jen říct, že stromu to nevadí, to vadí jen při těžbě a následném zpracování, pokud tam něco zbyde. Strom totiž „žije“ jen několik letokruhů pod kůrou.

        0 0
        • Blade  

          Jsem si jistej, že právě tou kůrou a několika nejmladšími letokruhy ty šrouby prochází :)

          1 0
    • Janouch  

      tak to je fakt ulet… ja to tam znam moc pekna cesta… v lete se tam chystam a rozhodně to projedu nevidim důvod proc je tam ten zákaz :(((

      0 0
    • Martin  

      a jak je to se značkama třebas v oblasti kraličáku nebo pradědu? jaká je tam vymahatelnost?

      0 0
      • newbie  

        Praděd i Králický Sněžník jsou NPR (Národní přírodní rezervace) a v těch kromě jiného nesmíš „jezdit na kolech mimo silnice, místní komunikace a místa vyhrazená orgánem ochrany přírody“, takže tam by ani značky být nemusely, zákaz vyplývá přímo ze zákona (o ochraně přírody a krajiny)

        0 0
    • oddie  

      Jinak moc bych nedal za to, že se časem takové snahy o zákaz objeví i na stezce Máslovice – Řež…

      0 0
    • RomanH  

      Nahlasit a nechat odstranit.

      0 0
    • oddie  

      Jinak problém není vůbec v tom, jaké je či není vymahatelnost té značky, ostatně i kdyby tam byl regulérní zákaz vjezdu někde na začátku, mohli jste jako na potvoru přijet po nějaké pěšince, kde nebyl, tudíž jste tam nevjeli přes zákaz a nic neporušili.

      Problém je ale v tom, že ta značka se tam zjevně objevila díky konfliktům mezi cyklisty a pěšími, a jakmile tam taková je, bez ohledu na její vymahatelnost, pozici cyklistů to zásadně zhorší a konfliktů hodně přibude. Což zajedno člověka pořádně otráví, po něčem takovým jet, protože i když se chováte sebeslušněji, vždy se najde dost těch, co to na vás budou pokřikovat a dělat naschvály, a za druhé reálně hrozí, že se konflikty budou eskalovat a vyústí do nějakého vymahatelnějšího zákazu s pokusy o kontrolu.

      0 0
      • marapara  

        Taky se mohla objevit jen proto, že si skupina turistů myslí, že by tam cyklisti neměli jezdit a vůbec k žádnému konfliktu nemuselo dojít. Každopádně ten zákaz nemá žádnou platnost.

        0 0
    • vlasto  

      No znacka je sice nakreslena spatne, takze v nouzi to jenom prelepi a je tam dostatecne velky napis. Spise bych se ubiral tim smerem, ze KCT pravdepodobne nebude majitel pozemku, kudy cesta vede. Pravdepodobne ani najemce. Takze pokud to neni prirodni rezervace, tak vam muzou akorat tak polibit prdel.

      0 0
    • Lázeňák  

      Ale někdo to těm turistům vyrobil a dobře prodal :-)

      0 0
    • kolombo  

      Správné by bylo zeptat se na pověřené obci na rozhodnutí, kterým tam byla tato značka umístěna.

      A pokud nic takového neexistuje, tak není ta značka legální a lze požadovat její odstranění na náklady KČT.

      0 0
      • weekend warrior  

        odpovědného značkaře KČT Tábor lze kontaktovat zde: http://www.kct-tabor.cz/cesky/index.htm…

        0 0
        • weekend warrior  

          nevím kde značka je, ale tady je seznam obecních úřadů kolem tábora: http://www.statnisprava.cz/…nsf/i/d0055?…

          0 0
          • kolombo  

            Autor vlákna by mohl dodat souřadnice značky, pak se to dá dohledat v katastrálních mapách.

            0 0
            • kotrdlenec  

              souřadnice podle google maps: 49.408483,14.624519

              ta značka je pár metrů po proudu od mostu u harrachovky na levém břehu.

              0 0
              • weekend warrior  

                katastrální území Hnojná Lhotka – 737879

                spadá pod obec Slapy, telefon neberou.

                0 0
                • weekend warrior  

                  tak telefon nakonec vzali. Paní byla milá, ale nevěděla moc co s tím, což se ani moc nedivím. Prý ať se pokusíme zeptat KČT, pokud se nic kloudného nedovíme, máme je kontaktovat a prej, že to poženou dál na Tábor…

                  0 0
                  • weekend warrior  

                    takže mluvil jsem se šéfem táborské KČT:

                    značku instalovali před rokem protože:

                    • je to značená cesta pro pěší, ne cyklostezka(které takéznačí oni)
                    • ze zákona se dle něj jinde než na zpevněné cestě cyklista pohybovatnesmí, ale doporučil mi ať jezdíme po druhém břehu
                    • cestu prý po povodních (jakých nevím) opravovali v nákladu 200000(číty peníze jsou mi neřekl)
                    • cestu cyklisti ničí, bláto atd..(na argumentaci brigád atd ze stranybajkerů dodal, jsme v čechách)
                    • plus tam vznikají konflikty(na to, že na základě toho, že je někdodebil, těžko může plošně něco zakázat, řekl hmmm + není to cyklostezkaatd… )
                    • na dotaz proč není možné aby lidé používali stejné cesty, že venkuje to celkem běžné, odpověděl: jsme v čechách
                    • prý si ani majitelé pozemků nepřejí, aby se tam jezdilo.

                    takže: jediná možná cesta, je ztížnost na příslušný úřad, který by měl po posouzení stavu vydat nějaké rozhodnutí, pak asi další úřad, , , soud:)

                    ideální by bylo, kdyby se toho papírově=svým jménem ujal nějaký místní obyvatel, bo když si bude stěžovat lufťák nebude to asi úplně ono…

                    když tak písněte na mail, dík

                    0 0
                    • martin_bakov  

                      no pekny no … vymahatelnost je nulova ale proste tam ‚nesmime jezdit‘ jestli to dobre chapu ?

                      0 0
                    • abro666  

                      sef KCT je kripl:)))

                      0 0
                    • kolombo  

                      Hm, takže KČT stále razí politiku, že nakreslením pásového značení, kterému před několika lety důsledně začali říkat „pěší“, zaniká cyklistům právo jízdy po takové cestě.

                      Co tak si na ně stěžovat na příslušném ministerstvu a požádat o snížení dotace na značení, když je to jen pro pěší ?

                      0 0
                      • weekend warrior  

                        no asi i nejen to: na moji sms ze zněním „zakona“: http://www.cemba.eu/…lesni-zakon/ mi pán odpověděl takto:

                        doufam, ze se shodneme, ze se v tomto pripade nejedna o cestu, ale pesinu,

                        a to samo osobe vylucuje provoz cyklistu. po pesine je vedena cervena turisticka

                        znacka pro pesi nikoli znacena trasa pro cyklisty, coz jejich provoz i dle l.z.

                        vylucuje. Vime, ze nasim pristupem nezamezime vsem ve vjezdu, ale ti

                        odpovednejsi si to mozna uvedomi. Urcite vite, ze na slovensku cykliste od roku

                        2007 do lesa mimo cesty uzsi nez 4m nesmi. S pozdravem P…

                        Tolik k dosavadnímu dialogu bajkerů s KČT

                        0 0
                        • Black knives  

                          A co na to nová a lepší ČeMBA?

                          0 0
                        • JSt  

                          je dobrej, ze ti vubec odpovedel ;-).

                          0 0
                        • soc  

                          V tom případě nezbývá než jezdit dál a pokud možno se chovat slušně k turistům.

                          0 0
                        • djano  

                          To o Slovensku je pekna debilina. Obcan zrejme vymenil cast mozgu za vyrobenie takejto tabulky.

                          0 0
                    • weekend warrior  

                      jen podotýkám, že:

                      • cesta je opravdu na dvou slušně velkých soukromých LESNÍCH pozemcíchvlas­tněných jednou osobou
                      • šéf táborské KČT si znění lesního zákona: „V lesich jezakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, nalyžích nebo na saních.“ vysvětluje tak, že lesní cesta jezpevněná=úmě­lá cesta
                      0 0
                      • marapara  

                        šéf táborského KČT je zřejmě dost omezený člověk. Takže nezbývá, než tenhle „zákaz“ ignorovat.

                        0 0
                      • rainbowone  

                        Prostě Kocourkov. Lidská blbost je bezmezná a tam zákon nepomůže. Je jedno jestli v lese nebo na silnici.

                        Zrovna včera jsem si říkal,že se na to ježdění na kole vyseru, kličkoval jsem na cyklostezce mezi bruslaři, peskaři(hovny) a rodinkou z kočárkem, stalo se co muselo, dvá bruslaři co jeli proti mě byly tak zažraní do hovoru, že mne asi neviděli a neslyšeli(úsek rovina cca 1km) a jak jsem se přiblížil tak na 10–15 metrů tak se borec lekl strhl svou přítelkini/spo­lujezdkini tak, že šla hlavou rovnou na asfalt.

                        Ani jeden neměl helmu, natož chrániče.

                        0 0
                    • karliner  

                      Tady vidím prostor pro Čembu. Aktivita tímto směrem snad nevyvolá nějakou žalobu ze strany kvasničky…

                      0 0
                      • Michal.J  

                        Předseda Nové Čemby prohlásil že nejdřív musí vyřešit spory s TK a pak teprve že prý začnou něco dělat.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          Víš co Sašo?

                          Jdi do ******!

                          0 0
                          • Michal.J  

                            Koukám že Nová Čemba už má i novýho Kvasničku.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              Podívej se hrdino. Takto by ses prostě při rozhovoru z očí do očí nevyjadřoval. A pokud ano, tak prostě s vědomím, že můžeš dostat i po tlamě.

                              Ale tady na fóru můžeš ještě rozjařeně kontrovat…

                              0 0
                        • weekend warrior  

                          hmm, to je fakt moc divné:) Vzhledem k tomu, že starý předseda zpochybnil průběh mimořádné členské schůze, podal žádost o předběžné opatření atd… těžko může oficiálně čemba něco dělat…

                          zajímavé je, že k tomu došlo zřejmně i díky tobě, který si mu donesl nějaké podivně zkreslené informace o způsobu hlasování atd… no nic no…

                          ale teď se ohánět tím, že s problémem tahnoucím se již rok/y, čemba během těch 24hodin od založení vlákna o tomto zákazu nic nedělá, je fakt smutné:(

                          0 0
                          • Michal.J  

                            Já měl za to že ta žaloba je kvůli svolání schůze a ne kvůli hlasování, ale možná že je ještě nějaká jiná.

                            Když už vytahuješ to hlasování tak ano, bylo zvláštní jak na schůzi hlasovali lidé kteří ani nebyly členy čemby a měli přitom několik hlasů, případně jak někteří pro sebe hlasovali několikrát atd.

                            Ale řekl bych že to do tohohle vlákna nepatří, nebudeme ho zaplevelovat, jestli někdo máte potřebu se hádat tak kontakty mám v profilu.

                            0 0
                      • VeVe  

                        Souhlasím.. V tomto bude Čemba aktivní.

                        0 0
      • newbie  

        jj… :-) prostor pro ČeMBu (bez ironie) – vyjednat s KČT, ať tyhle zákazy bez opory v právu nahradí něčím přátelštějším jako „cyklisto buď ohleduplnější k pěším“ nebo tak

        0 0
        • Al Stra  

          tohle musí být ošetřeno v zákoně a jedinec vůbec neměl zabývat, normálně bych to nahlásil na příslušný úřad, od toho tu je a je placen z našich daní, tak ať se stará

          0 0
          • newbie  

            ale ono to ošetřeno je. mi nějak nešlo konkrétně o tuhle značku… spíš že ty cestičky využíváme společně s turistama a je asi něco dost špatně, když KČT začne na stromy tlouct cedule se zákazy, které nemají oporu v zákoně

            0 0
            • Al Stra  

              pak ovšem musí okusit tvrdou pěst státního aparátu, smajík

              0 0
        • Twister  

          Hej, to je dobrej nápad. Rozhodně to má větší potenciál na úspěch, než chtít po KČT, aby to prostě sundali.

          0 0
        • MaPa  

          Tohle je hodně dobrej nápad! Navíc taková značka nemusí mít oporu v zákoně, tudíž si jí kčt může dávat kam chce, slušné cyklisty nijak neohrožuje.

          0 0
          • zbartos  

            Kam chce, ALE JEN SE SOUHLASEM VLASTNÍKA !!

            0 0
            • MaPa  

              ano, jistě. to moje „kam chce“ znameno spíš na jaké jimi vyznačené trasy si usmyslí ve smyslu té trasy, ne vlastnictví…

              0 0
    • krtex  

      Vyrobit stejnou značku s nápisem „stezka pro cyklisty, turistům vstup zakázán“ a nainstalovat přes tu původní.

      Pokud to ovšem majetkoprávně nemají turisté opravdu ošetřeno..

      KTX@

      0 0
      • pavelr  

        Stačila by samolepka.

        0 0
        • Lenka.05  

          Klidně nechám několik takových samolepek tady v reklamce vyrobit, ale já je asi nenalepím..leda bych si s sebou brala na vyjížďky štafličky :)

          0 0
    • Pavel  

      Nejsem cyklista, anóbrž bajker… ;-)

      0 0
    • kotrdlenec  

      jinak tesám do kamene to co píše Oddie… značka sama o sobě nic eznamená, ale je to prostě poněkud vopruz, že tam člověk jede s tim, že mu nějakej dědek může strčit NW hůl do drátů…

      takže mám chuť tu značku prostě sundat… značka která neni, jak známo ani paltit nemůže… nicméně na to podle mě stejně nemaji právo.. jejich pozemky to určitě nejsou (trasa má 33km)

      0 0
      • Al Stra  

        sundat to sám je systémově špatně, kčt musí dostat tučnou pokutu od úřadu, aby si pro příště rozmyslel, jestli někde bude umísťovat takové dementní značky

        0 0
        • kolombo  

          Taky by se Ti mohlo stát, že příslušná úřednice je obtloustlá dáma s malým psem, co se ráda prochází po cyklostezce.

          Pak nejen, že KČT žádnou pokutu nedostane, ale ještě tam přibude ta opravdu platná značka.

          0 0
          • Al Stra  

            v takovém případě bych se obrátil na jejího nadřízeného a kontaktoval televizi nova

            0 0
        • JSt  

          pokutu za co konkretne?

          0 0
          • kolombo  

            Přestupek nepovoleného značení ?

            KČT s tím také operuje, pokud by jsi si chtěl vyznačit vlastní trasu, bez jejich souhlasu …

            0 0
            • JSt  

              na „Přestupek nepovoleného značení“ mne google odpovi akorat tvym prispevkem…

              0 0
              • RendyD  

                No, v zásadě by to šlo procpat na přestupek proti veřejnému pořádku, ale vzhledem k tomu, že jsme v ČR, kde se striktně vyžaduje a dodržuje litera zákona, tak nejprůchodnější by bylo upozornit na skutečnost že někdo mrdnul značku dvěma vruty přímo do zdravého stromu.

                0 0
    • Radek Broz  

      Podle mě stejný, jako když si vyrobíš cedulku „Zákaz vstupu členům KČT“ a umístíš ji tam.

      0 0
    • mr.nikdo  

      V prekladu: Nemame radi cykloturisty, nechceme je zde ⇒ nechceme jejich penize, mame jich dost…

      Takze projet a nechodit tam nikde do hospody :-)

      0 0
    • winter78  

      Podobné značky sa začínajú objavovať aj tu . Aj preto jazdím cestu… ;-).

      0 0
      • hribik A1  

        aj vo vašich krajoch sa na cestách tak húfne strácajú, otáčajú a zastriekavajú značky „konec obce“, ktoré potom ani po dlhom čase nikomu nechýbajú? :-)

        0 0
        • winter78  

          Nie…Mali by ?? ;-)

          0 0
          • hribik A1  

            sa len pýtam.. tu ich je zneškodnených dosť a nech mi nikto netvrdí že to nerobia cyklisti kvôli svojim záujmom :-)

            0 0
            • winter78  

              Niéé, tu sa nič také nedeje :-). Naštastie bývam a jazdím v kraji kde sú disciplinovaní aj vodiči aj cyklisti a turisti, takže žiadne problémy medzi nimi som za tých cca 14 rokov čo jazdím nezaregistroval ;-). Navyše som to už písal viackrát, že menšie problémy som mal pri výjazdoch v teréne než na asfalte pomedzi autá. V teréne to boli vodiči traktorov, lesníci,poľov­níci,šoféri na starých vrakoch a motorkách bez ŠPZ, rôzne čierne indivíduá, psíčkari s voľne pusteným psom a hlavne tupí pasteri oviec s voľne pustenými ovčiarskými psami. Asfalt je bez problémov ;-).

              0 0
    • Lenka.05  

      No, to je přesně ono. Vymahatelnost značky žádná, ale prudící pěší turisté (ne všichni) dokážou nakonec celou vyjížďku otrávit.

      0 0
    • pesimum  

      Cedule kvalitní to jo. Ty vruty přímo do stromu to je smutné.Stejně jako přístup nekterých lidí. A já si to chtěl v létě projet. Co teď?

      0 0
    • pajasimi  

      [******]

      0 0
    • marapara  

      KČT není oprávněna cyklistům něco zakazovat nebo přikazovat. Takže značku můžeš úspěšně ignorovat. Horší je to ale s lidma, kteří myslí, že jsi tam neoprávněně.

      0 0
      • Lenka.05  

        KČT tímhle jen vyvolává další konflikty a nenávist pěšáků vůči cyklistům. Jak je vůbec možný, že si KČT dovoluje tyhle značky umisťovat.

        0 0
        • marapara  

          KČT je bohužel spolek spíš starších konzervativních lidí, kteří cyklistiku jako pohyb po turistických cestách zřejmě neuznávají. To že takto zbytečně a neoprávněně vyvolávají konfilkty a nenávist je opravdu zarážející a hodně smutné.

          0 0
          • pajasimi  

            někdo místní by se mohl zasadit o vyrušení zbytečných konfliktů, systematickou likvidací cedulek

            0 0
          • Lenka.05  

            No popravdě, já jezdím po cestách a pěšinách tak jak mi umožňuje zákon a vůbec mně nezajímá, že si tam kdosi na strom namaluje nějakou značku. Tím, že se někde objeví značení KČT mi nezaniká právo cestu užívat. Ale dohaduj se s blbem někde uprostřed lesa. A právě bohužel tyhle cedule k tomu přispívají. Kdyby tam ta cedule o zákazu nebyla, většinu lidí by nenapadlo ti nadávat (pokud jedeš slušně). Ale právě přítomnost cedule vyvolává v pěšácích dojem, že TY porušuješ nějaký zákon či zákaz a mají pocit, že tě musí minimálně napomenout. Jinak teda musím říct, že ač se tu mluví o důchodcích, jsem až překvapená, jak často prudí mladší ročníky.

            Dívala jsem se na stránky KČT – jsou tam vysvětlivky jejich značení, ale o žádných zákazových cedulích tam není řeč. O svých tabulkách hovoří jako o informačních. Podle mně vůbec nemají právo takovou tabuli, evokující zákaz, někde věšet.

            Dále jsou tam různé větičky, které nenápadně popichují a snaží se vyvolávat dojem, že KČT má právo zakázat vstup nebo vjezd určité skupině na cestu, kterou si vyhlédli a zabrali svými barevnými proužky.

            A ještě malou poznámku – všímáte si, jak pěšáci chodí po cestách? V drtivé většině roztažení přes celou cestu. Pokud jede sám cyklista nebo jich jede více za sebou, aby zabrali jen úzký pruh, mají pěší většinou problém s tím uhnout, mají připomínky atd. Od lidí co jedou na kole vyžadují ohleduplnost, ale sami ohleduplní moc nejsou.

            http://www.klubturistu.cz/…pesi-znaceni

            http://www.kct.cz/…bu-v-prirode

            0 0
            • soc  

              Třeba tohle je zajímavé prohlášení:

              Zveřejnit seznam pěších značených tras, po nichž není možná jízda cyklistů z jakýchkoli důvodů (pro zájmy ochrany přírody; kvůli nebezpečným úsekům; na žádost majitelů nebo správců pozemků, po nichž trasy vedou apod.).

              Iniciovat značení speciálních tras pro bikery a jezdce na koních tak, aby nevznikaly kolize s trasami ostatních přesunů. Po zkušenostech s provozem na nich pak definovat další odpovídající pravidla pohybu.

              0 0
              • marapara  

                To je právě ale špatně. Turisté a cyklisté mají stejné právo na užívání cest a stezek. A ne jednu skupinu škatulkovat do parků a oddělených cest. Proč?

                0 0
              • Lenka.05  

                Jo, přesně.

                0 0
            • marapara  

              Bohužel je to přesně tak jak píšeš. Vše je v lidech, ale tady to právě ještě pseudozákaz podsouvá.

              Při kontaktu s pěšími mám občas stejné zkušenosti, roztažení přes cestu, při dojejí a slušném požádání o uvolnění blbé připomínky a kecy, ale často se stává, že turisti sami uhnou, usmějou se, tak to opětuju usměju se a poděkuji.

              0 0
              • oddie  

                Cyklistů, kteří poděkují, není ani desetina.

                0 0
                • marapara  

                  To je možné, ale není to důvod k nevraživosti ze strany pěších.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    nevraživost pěší? Chlape uvědomuješ si jak tu bojovně píšeš a ještě vyčítáš nevraživost pěších?

                    0 0
                    • marapara  

                      Tak si přečti začátek threadu a řekni mi, jak bys definoval chování turistů a vedoucího KČT? Je to snad přátelské chování? Neřekl bych, je to právě naopak.

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        to, že něco v tvých (našich) očích není správné ti neopravňuje se chovat stejně nebo hůř.

                        0 0
                        • marapara  

                          a podle čeho jsi usoudil, že se tak chovám zrovna já? Podle toho, že pro mě není problém pozdravit, poděkovat a usmát se na podobně naladěného jedince? Asi nebudeš úplně v obraze.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            protože tu píšeš věci jako: „*****“, „ignorovat“, „nebude nikdo nic přikazovat“, podporuješ vytrhávání těch cedulí apod.

                            Když si tak zapálený pro svou (naši) věc. Tak proč si neuvědomueješ, že právě toto jednání to akorát zhoršuje?

                            PS: uvědom si, že nejsem proti. Já z principem, o kterém mluvíš souhlasím, ale nesouhlasím s tím co píšeš, a k čemu tu nabádáš(te).

                            0 0
                            • marapara  

                              Jde o to, že tam ty pseudozákazové cedule nejspíš jsou neoprávněně. KČT opravdu nemá k tomuto chování oprávnění a dělá to a jen rozšiřuje své demagogie.

                              Nezbývá nic jiného, než takové „pseudozákazové cedule“ prostě ignorovat a možná nejlépe je sundat, pokud to neudělá ten, kdo je tam dal. Protože pokud tam budou a budou tam cyklisti jezdit, jakože nejspíš budou, tak to bude mít jen negativní vliv na chování pěších vůči bajkerům. Viz úvodní příspěvek zakladatele. Myslím, že to má určitou logiku věci.

                              Jen bych dodal, že tu cestu znám, párkrát jsme ji jel, když jsem byl na dovolené u kamaráda v nedalekých Opařanech. Je docela technická a náročná, ale krásná.

                              0 0
                            • marapara  

                              Abys to možná lépe pochopil, jablko sváru jsou právě ty cedule, které tam jsou neoprávněně a od toho se odvíjí další problémy a negativa.

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                ale já to chápu jenom nesouhlasím s tvým návrhem řešení.

                                Za mě už není dál co rozpitvávat.

                                0 0
                            • karliner  

                              Já naprosto souhlasím s názorem tu nelegální značku odšroubovat a hodit do popelnice. Snažit se legální (rozuměj úřady posvěcené) odstranění něčeho nelegálního je ultrapitomost. Vezmi si situaci, že ti nějakej debil počmárá barák sprejem. Budeš se snažit o to, aby ti nějaký úřad (třeba památkáři) povolili ten sprej přemalovat na bůvodní barvu? Jestli jo, tak by jsi se měl zamyslet :-)))

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                příklad se ti moc nepovedl.

                                pokud by tu značku dali na singltrek tak by jsi měl pravdu. To je ta analogie s barákem.

                                Ale myslíš, že když tu bude akce „strhejte jim ty pitomé značky“, tak se pohled KČT na cyklisty změní? Nebo, že budou mít větší chuť s nimi do budoucna mluvit nebo počítat?

                                Pokud vím, tak existují společné stezky značené pro turisty i kola. To je lepší než nic. Strhej značky a nebude ani to.

                                0 0
                                • karliner  

                                  Proč myslíš, že se mi nepovedl – dali značku na strom, který jim nepatří, ty jen uvedeš vše do původního stavu. Analogie naprosto zřejmá. Ostatní jsou spekulace co by kdyby.

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    A oni ji dají zpět. A protože hajzli cyklisti jim to rvou dolů, tak je dají všude.

                                    Potom se domluví s majitelem pozemku, vylíčí mu jaké svině ti cyklisti jsou a ten jim k tomu zančení dá souhlas a ty dostaneš při strhávání flastr že strháváš něco co je tam legálně umístěno a tím, že vyrveš vruty, ještě dostaneš flastr za poškození stromu.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Já teda nevim, ale je to les nebo louka? Louku si asi soukromý majitel může oplotit nebo zakázat vjezd/vstup na pozemek, ale u lesa to nejde.

                                      0 0
                                      • weekend warrior  

                                        dle katastru je to: lesní pozemek, dále: pozemek k plnění funkcí lesa. co z toho vyplývá v rámci zákona se rád dozvím a přiučím se… děkuji

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Co z toho vyplývá…

                                          Dr. Jekyll: pokusit se s pomocí úřadů po dobrém dohodnout na odstraněnění zřejmě neoprávněného zákazu jízdy cyklistům.

                                          Mr. Hyde: strhnout cedulku a gerontům z kčt pořádně provětrat faldy.

                                          0 0
                                          • weekend warrior  

                                            tak email sepisuji, jak na táborskou KČT a do centra KČT tak i na místně příslušný úřad, ale chvilku to asi zabere. Ale myslím si, že by bylo fakt vhodnější aby se toho papírově/ujal i někdo místní, neboť pragocentrismus je hrozný svinstvo:) ČeMBA se pod to v tuto chvíli, hlavně díky nejsvatějšímu ochránci práv bajkerů pravděpodobně oficiálně opřít nemůže:(

                                            0 0
                                            • ememem  

                                              ked uz s tym zabijas cas tak ja bych skor napisal na nejaku cedulku preco si tu znacku moze leda jak strcit do ****** a upevnil ju pod nu nech kazdy vidi a urobi si obraz.

                                              0 0
                                            • kotrdlenec  

                                              ty jsi se do toho teda zakousnul… omlouvám za prodlevu s odpovědí, ale dřív to nešlo… nicméně k věci; já bych se pod to klidně podepsal, nicméně otázka je, jestli je to v danou chvíli rozumný – reaguju na to co jsi psal výš, tj že KČT argumentuje tím, že majitelé pozemků po cyklistech taky zrovna netouží – a teď jde o to , jestli do toho vrtat, abysme nedosáhli jenom toho, že tam KČT ve spolupráci s majitelem pozemku dá právoplatnou ceduli a bude po ptákách – resp. každá vyjížďka bude s očekávánim, jestli na konci stezky nebude náhodou čekat četník, kterej rozdává bajkerům bločky…

                                              0 0
                                              • zbartos  

                                                Přesně tak, rozvedl jsem to tady jinde před chvílí…

                                                0 0
                                                • weekend warrior  

                                                  jasný no, ale na základě toho, že se zeptám majitele a pošlu mu fotky se značkou na jeho pozemku + souřadnice a zeptám se ho na to, zda o tom ví, souhlasí atd…těžko někdo začně přepisovat normy a měnit zákony.

                                                  0 0
                                                  • weekend warrior  

                                                    a těžko se majitele můžu na něco ptát, když stopro nevím, zda to tam skutečně je nebo není, nemám fotky, popis místa atd… Pozemky toho majitele mají stranu kolem řeky dlouhou min 6 km, je z Prahy, takže těžko po něm můžu chtít, ať se tam jde případně kouknout:) takže ještě jednou prosím, udělejte někdo fotodokumentaci…

                                                    0 0
                                                  • kotrdlenec  

                                                    ve středu tam zajedu

                                                    0 0
                                                  • weekend warrior  

                                                    super, mega vřelé díky. ale prosím fakt vážně, sám za sebe jsem počítal s tím, že tam ve středu, když se nikdo neozve, zajedu. veledůležitost je dána rodící se schůzkou mezi majitelkou, kčt a bajkery… Bohužel ta schůzka nebude probíhat u oné značky, tak proto je potřeba to nafotit, zdokumentovat atd…

                                                    a kolega z kčt to prej fotit nechce

                                                    0 0
                                                  • martin_bakov  

                                                    dik ze se tomu venujes…

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    btw – máš připravenou odpověď na otázku JAKÉ bikery zastupuješ, případně na základě čeho zrovna ty?

                                                    0 0
                                          • newbie  

                                            +1 s tím, že mi fakt přišel jako výbornej tvůj nápad s (nejlíp vizuálně stejnou) cedulí „cyklistům vjezd doporučen“… jen bych za sebe ještě dodal „ohleduplným“

                                            nebo ještě varianta „cyklistům vjezd zakázán“ a „bikerům vjezd doporučen“ :-)

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              prd. Turistům vstup zakázán!

                                              Pěším chceš-li

                                              0 0
                                              • newbie  

                                                ale tak jako se samozřejmě s kčt můžeme konfrontovat… :-) oni nás hůlkama, my je třeba řetězama… ale přišlo by mi rozumnější uzavřít nějakej mírovej kompromis

                                                0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          to musíš jinam, zákony nevykládám… ale pokud je to les, tak se kčt s majitelem pozemku může dohadovat jak chce, jedinej způsob jak můžou zabránit vjezdu cyklistů je úředně schválená značka – nebo ne? když pominu důvody ochrany přírody. pokud vím, když jsme u baráku chtěli udělat žlutou čáru, schvaloval to úřad mč. obávám se, že když „běžnému“ starostovi vysvětlí jací grázli tam jezdí, tak by kejvnul. takže lobovat na úřadu příslušné obce, aby to nedělal…

                                          0 0
                                  • RendyD  

                                    Nechci vyloženě oponovat, ve své podstatě popisuješ nejrychlejší řešení, ale jdi k jádru věci… Ano, dali něco někam neoprávněně, ale Ty jim úmyslně způsobíš škodu na majetku tím, že odstraníš nebo poškodíš něco, co má ať chceš nebo ne, hodnotu, a není Tvým majetkem. Takže až na základě rozhodnutí o odstranění to bude košer, do té doby by to byl furt protiprávní akt, neprocpeme to ani na krajní nouzi…:-D. I když tam nepatří, i když je nabouchaná ve stromě…

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Tak já samozřejmě nic strhávat nebudu, ale možná nad to přidělám tabulku, že karlinerovo občanské sdružení (K.O.S.) vjezd cyklistům povoluje a doporučuje.

                                      0 0
                                      • RendyD  

                                        To je ovšem jiná…:-). 1*

                                        0 0
                                      • zbartos  

                                        Marku, pořád uvažuješ se situací, že vlastník pozemku o instalaci té zákazové značky neví.

                                        Ale pokud jsem dobře pochopil Honzu Zemana, tak naopak majitel pozemku žádal KČT aby mu tam cyklisti nejezdili.

                                        Jestli je to pravda, nebo ne, nevím, ale tímhle se KČT ohání už spoustu let. Že jim majitelé pozemků hrozí, že když po jejich značené trase budou jezdit cyklisté, tak že jim přikážou turistické značení přes jejich pozemek ZRUŠIT !!

                                        Podle mne není ani vhodné žádat oficiálně o odstranění té zákazové značky, protože by se pak mohlo i odpovědným osobám dojít, že je mezera v zákoně a nějaký chytrák by ji pak mohl taky brzy zacelit.

                                        Stačí že jsme v roce 2001 přehlédli vznik vyhlášky č. 433/2001 Sb., ještě aby tak někdo začal šťourat přímo do zákona…

                                        0 0
                                        • Jenda  

                                          problem je ze to ze neco rekne pan z KCT jeste vubec nemusi byt pravda. Mozna ze taky varil z vody nebo spis se zeptal – muzeme tam dat zakaz vjezdu tem hajzlum cyklistickejm. A majiteli to bylo jedno tak rekl proc ne.

                                          Mozna by to chtelo kontaktovat majitele pozemku a zeptat se ho na jeho nazor.

                                          0 0
                                        • weekend warrior  
                                          • no tak upřímně nevím, jestli jim paní majitelka povolení dala, tořekl při argumentaci „pan KČT“ a řekl to jen jednou, třeba záměrnějen jednou. Každopádně je tam na celém úseku bet CTZ více pozemků, kterénejsou její, to je jedna věc.
                                          • no ale druhá věc je ta, že mi vyhláška č. 433/2001 Sb. malilinkovyrazila dech. 4 roky žiju v domnění, že neexistuje definice lesní cestya ono se teď ukáže, že již od roku 2001 je cyklista (NA PRVNÍ POHLED, donormy nevidím, a litr za její znění se mi platit nechce) na cestě užšíjak 1,5 metru, která není označená jako cyklotrasa/stezka, které značíbuhvíkdo(asi KČT), ilegál…

                                          http://www.kr-karlovarsky.cz/…2001_433.pdf

                                          http://lesnizakon.cz/…v-lesich.php

                                          http://cs.wikipedia.org/…%C3%AD_cesta

                                          0 0
                                        • rock  

                                          Co je špatnýho na vyhl. č. 433/2001 Sb. ?

                                          Podle ní je cesta „účelová komunikace, určená k“ mj „dopravě osob“, aniž by byla definovaná její šířka. Jsem klidný, po jakékoliv stezce se dají přepravovat osoby.

                                          To už je větší průšvih ČSN 73 6108. Teda v případě, že někde existuje seznam a mapová síť lesdních cest 1–4 tř. Pokud taková mapa neexistuje (na Slovensku tuším ano, u nás nevím), tak lesní cesta může být víceméně všude, kde je mezi stoletými duby min. 1.5m prostoru a možná i tam, kde ten prostor není (protože stromy poměrně často zasahují do profilů cest). Takže otázka zní: existuje někde aktuální seznam a mapová síť lesních cest 1–4 tř. ?

                                          0 0
                                          • weekend warrior  

                                            no tak jasně, vyhláška sama o sobě bad není, ale ta norma je již pravděpodobně trochu jiné kafe, ale nevím, objednal jsem, přečtu si to, uvidíme.

                                            Ale jestli tomu dobře rozumím, „lesní cesta“ je jasně definovaná do min. šířky 1.5metru. A užší varianty cesty, tedy „stezka“ a „pěšina“? O těch se vede spor, zda je to „lesní cesta“ a je možno po ní jezdit, nebo je to samostatná skupina cest, která by měla být označená jako cesta pro kolo, aby se po ní dalo na kole jezdit… A upřímně, jde nám tu asi více o ty pěšiny a stezky, než o „lesní cesty“ 1.5m široké.

                                            To jestli je seznam „lesních cest 1– 4 tř.“ je dle mě v celku jedno(ale úhul to má myslím jako jeden z cílů):

                                            • protože parametry tříd „lesních cest“ jsou asi v ČSN definovány,tedy není co řešit
                                            • určitě existuje mapa značených a schválenýchcy­klotras/stezek, kterénesplňjí parametry „lesních cest“
                                            • stezky a pěšiny mají na starosti a v evidenci obce, ale…

                                            Prostě je tu bambilion třecích ploch, které se můžou jednoduše a lehce zadřít:(

                                            0 0
                                            • rock  

                                              Záleží na tom, jak jsou v té normě definovené. Pokud by se omezili jen na to ve wiki citované s nezpevněným povrchem a neodstraněnou organickou vrstvou půdy, o šířce minimálně 1,5 metru, tak se dá za cestu prohlásit v podstatě každá pěšinka s tím, že je to trošku zarostlá cesta (uznávám, zrovna na té Táborsko-Bechyňské je pár pasáží mezi skálou a vodou, tam se ten 1.5m po celé délce asi vyčarovat nedá).

                                              0 0
                                              • slou  

                                                No, na wiki je to oproti normě trošku ořezané, podle mne i cosi lehce jinak napsané, ale to je už hraní si se slovíčky.

                                                0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Koukám, když do toho člověk zabředne, tak to je bordýlek. Sama ČSN 736108 připouští existenci lesní stezek a lesních pěšin, přičemž stezky mohou být cyklistické nebo jezdecké.

                                              Názvosloví udává ČSN 736100:

                                              lesní cesta

                                              účelová pozemní komunikace, která je součástí lesní dopravní sítě, slouží zejména lesní dopravě a může plnit

                                              i jinou dopravní funkci, např. cyklistická stezka, stezka pro chodce

                                              stezka

                                              komunikace určená pro chodce, cyklisty nebo zvířata s povrchem upraveným pro daný účel

                                              pěšina

                                              komunikace užívaná zpravidla(!) chodci, bez jakýchkoliv stavebních úprav, popřípadě jen s nesouvislými úpravami terénu

                                              Krom toho zda tedy stezky a pěšiny musí být značené nebo ne, je tu ještě jedna věc – pokud se odvoláváme na výklad zákona v tom smyslu, že značená trasa je ta, která je provedena se souhlasem vlastníka lesa, pak je otázka, zda má tento vlastník právo určit i způsob využívání stezky/pěšiny. Asi by to musel zdůvodnit poškozováním porostu, ale to by pro něj asi nebyl takový problém.

                                              0 0
                    • marapara  

                      Tím jsem samozřejmě nechtěl udělat pravidlo z toho, že to dělají všichni vždy. Ale bohužel se to tak občas, někdy i častěji, stává. A často právě KČT dost negativně napadá pohyb cyklistů po turistických cestách, na což nemá žádné právo a jen rozsévá nenávist a nevraživost pěších k cyklistům/baj­kerům právě díky takovým neplatným zákazům, které nemaji v zákoně žádnou oporu.

                      0 0
                      • thesecond96  

                        Asi tak a ti lidi venku se o tom s tebou hádat budou i kdyby to tam někdo načmáral křídou na strom, prostě pak je lepší si těch lidí v rámci možností nevšímat a ignorovat je.

                        0 0
                        • marapara  

                          jj, hádat se asi nemá cenu, když je někdo přesvědčen o své pravdě, i když ji nemá.

                          0 0
                • thesecond96  

                  Když neremcají, tak poděkuju vždycky a myslím, že když opravdu nemají kecy není důvod, proč by poděkovalo jen 10%

                  0 0
                  • marapara  

                    Taky si nemyslím, že by se slušně chovalo jen 10% cyklistů :).

                    0 0
                    • oddie  

                      Zkuste si to, coby pěší. Já takhle chodím celkem dost. A zrovna u té Harašky už jsem pár blbů potkal.

                      0 0
                      • newbie  

                        na biku víc jezdím až od loňska, předtím jsem docela chodil (i když víc v Alpách), tak to taky znám i z druhé strany… a ten podíl „slušně“ se chovajících bikerů bych odhad tak na půlku… prostě pro pěšáky (zvlášť pro ty starší echt turisty, pro který byly ty cestičky desítky let jenom jejich) to není nic příjemného, když se kolem nich přežene biker s rachotícím řetězem… i když je objektivně neohrozí

                        a samozřejmě to nemá žádný jednoduchý řešení… jen jak už jsem psal výš, tady by mohla pomoct ČeMBA a zkoušet s KČT najít nějaké kompromisy… třeba místo zákazových cedulí tam dávat nějaké informativní… cyklisto buď ohleduplný k chodcům, při míjení sniž rychlost a tak

                        pár lidí se tu rozčiluje, že turisti chodí ve skupinách a přes celou šířku… mi to přijde naopak jako naprosto samozřejmý a v pořádku – to maj lidi po lese chodit ve štrůdlu po pravé straně? a samozřejmě při setkání skupiny s bajkerem nutně vzniknou nějaké zmatky, každý ze skupinky uhýbá jinak a jinam a chvíli trvá, než se vytvoří průjezd. tak prostě zpomalím, případně zastavím a poděkuju. za ty 2.000 kiláků, co jsem většinou po lese loni najel, jsem se při tomhle způsobu fakt NIKDY nesetkal s nějakou nevraživostí

                        ale samozřejmě když do toho někdo šlape a nejdůležitější pro něj je, aby mu nedejbože neklesla avg speed na tacháči, je to pak těžký

                        0 0
                        • Lenka.05  

                          Jde spíš o to, že když už jdou roztažení přes celou cestu, měli by být soudní a aspoň trochu uhnout. Po cyklistech se chce ohleduplnost, ohleduplní by měli být i pěšáci. Když pojede skupina cyklisů v houfu po cestě a nebude chtít uhnout pěšímu a zažene ho mimo cestu, to ti přijde OK? Mně ne…zrovna tak mi nepřijde OK stejné chování pěšáků.

                          A ještě poznámku – nemívám problémy s pěšími, chovám se ohleduplně, klidně i zastavím, nedělá mi to problém. Ale pseudo zákazové cedule, které na cestách nemají co dělat a jen dělají zlou krev mezi lidma, ty mně štvou.

                          0 0
                          • newbie  

                            no… mně tak obecně přijde, že jako slabší a pomalejší mají mít přednost. a taky se mi fakt nikdy nestalo, že by neuhnuli, jen jim to trošku dýl trvá, když je jich víc, ale s tím se nedá nic dělat. :-) dokonce se mi naopak zdá, že často uhýbaj až zbytečně moc, slezou úplně z cesty, popřípadě se tlačí do křoví… takže fakt nikdy problém

                            :-) k čemuž ale taky nejspíš příspívá to, že můj avg bude zřejmě podstatně nižší než většiny lidí tady, tak je čas na oční kontakt, pozdravení a tak

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Nejlepsi na uhybani jsou male deti, ktere zacnou prebihat tam a zpet…se dycky usmivam jak kolem nekoho projizdim (at uz rychle ci pomalu) a takrka dycky podekuju:)

                              0 0
                              • thesecond96  

                                byls rychlejší :)

                                0 0
                              • biker90  

                                Copak děti. Jednou takhle týpek šel po straně, tak jsem pustil brzdu, a nejdnou si vzpomněl, že chce na druhou stranu. Když zjistil, že jsem dva metry za ním, tak zapomněl kam běží a vydal se rovně po cestě. Pamatuju si jenom, že jsem jel kus po předním kole a pak jsme se oba rosekali. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Bylo to na asfaltové cestě a jel kolem nich jsem tak 15km/h. Od té doby se vyhýbám velkým obloukem, nebo jedu krokem, člověk nikdy neví.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  „…, že jsem jel kus po předním kole …“ a „…jel kolem nich jsem tak 15km/h.“

                                  to mi nějak neštýmuje :)

                                  0 0
                              • marapara  

                                jj, tu situaci znám přesně, děcka začnou zmatkovat a běhat ze strany na stranu … to se musím vždycky smát :)

                                0 0
        • rainbowone  

          Protože tam sedí staří nerudní dětkové, kterým vadí vše. Nemají co dělat tak mají zábavu v tom něco regulovat,zaka­zovat, řídit, Píšou hromady dopisů na státní instituce a úřady a ještě sem tam dostanou nějakou dotaci.

          Nemá cenu se hádat jelikož si stále budou mlít svoje.

          0 0
    • mikryn  

      U nás opačný případ – Hadovna (kousek od Fryštáku, Holešova) na cyklostezce je to samé auto:( Smutné

      0 0
      • Kawka  

        Přesně tak. Kdyby aspoň nejezdili jak hovada. Dokonce mě tam z asfaltu sundali i policajti! :o(

        0 0
        • mikryn  

          se*e me to ! kdyz uz tam jezdi mohli by byt ohleduplni. Nekteri uz ani neubiraji plyn, kdyz me miji.

          0 0
      • hribik A1  

        hehe, za mestom mám tiež takú :-)

        0 0
    • zdenek  

      Celkem bych pochopil, kdyby tam místo zákazu bylo upozornění na zvýšený pohyb chodců a cyklistů a výzva k opatrnosti a vzájemné toleranci.

      0 0
      • marapara  

        Tak by to asi mělo vypadat.

        0 0
      • Lenka.05  

        Souhlas. Zákazové pseudo cedule tohoto typu nic neřeší, spíš naopak. Btw viděl jste někdo ceduli z dílničky KČT „zákaz vstupu pěším“ na jimi značené cyklostezce?

        0 0
    • Stancek  

      Tyhle problemy se casem vyresi samy :-) Pokazdy, kdyz jsem anrazil na agresivniho pesaka, tak to byl dedek s hulkou, co se setva belhal. Ti mladsi nejsou tak nesnasenlivi, pozdravime se, podekujem si navzajem za moje pribrzdeni, ja za umozneni prujezdu a s usmevem jedu dal a pesak s usmevem slape dal to svoje.

      Ti agresivni za chvilku „vymizi“ :-)

      0 0
      • newbie  

        to je sice pravda, jenže si myslím, že ve vedení KČT budou právě z větší části takoví „dědci s hůlkama“, pobitejma kovovejma odznáčkama z cest… tak bych se trošku bál, že si ještě stihnou vybojovat něco proti bajkerům

        0 0
        • weekend warrior  

          no myslím, že týpek z kčt tábor není žádný děda, spíše bych řekl, že to je jejich obecná politika, bohužel

          0 0
          • JSt  

            …a vcelku logicka politika ;-).

            vetsina clenu kct na kole po lese nejezdi a cyklisti je jen otravuji a zbytecne ohrozuji. stoji za nema nejaka organizace, tak si muzou vyskakovat.

            sam tady ctes, jak nekoho vytoci, kdyz jdou pesi pres celou cestu. proc? dyt je to nejmensi zpomalit, rict pardon, usmat se pokracovat s hrejivym pocitem na srdci dal ;-). jen cyklisti si stezuji na forech, protoze za sebou nemaji zadnou organizaci s podobnou vahou jako kct. jinak by uz zavadeli pravidlo chuze pouze po prave strane pesiny :-))).

            jako pesi jdu ve vetsi skupine uplne vklidu pres celou cestu, vychazka je spolecenska udalost, pri ktere si chcu pokecat a ne jit jak house v rade.

            na kole to klidne poslu v plnych kolem lidi, pokavad vidim, ze to projde. nebo na ne zavolam z dalky, aby mne uhli, pripadne opravdu zpomalim ;-)). a naopak me nepoburuje, kdyz nekdo to same udela mne.

            myslim, ze jak turistum, tak cyklistum chybi schopnost podivat se na celou vec i z perspektivy druhe strany. ono se vpodstate jedna o neexistujici problem ;-).

            0 0
            • Ruprt2  

              palec nahoru

              0 0
            • weekend warrior  

              se vším souhlasím, až na ten problém:) , protože bohužel je to problém jasně existující, je to problém české malosti, prudérnosti a hulvátsví na obou stranách.

              já sám jsem opravdu nikdy s nikým žádný problém neměl, repsektive od začátku konce puberty:) a to i na úplně nejkrkolomějších cestách, kde se nedá mluvit snad ani o „pěšině ala mistr kčt“.

              proto mě totálně vytáčí tyto jejich snahy a ať mi dnes nikdo netvrdí(třeba black knives na fejsku), že to je tím, že kvasnička není předsedou čemby:

              • cedule je tam již rok,
              • bůhví kolik takových cedulí je po celé čr jako celku
              • rétorika KČT ohledně bajkingu v jejich dokumentech na webu je takyjasná a je tam již nějaký ten pátek, min. 2 roky
              • a mimo řádky z ní jasně čiší další poznání: rozhodujeme o nichbez nich ať už je důvod jakýkoli (napadá mě celkový nezájem bajkerů,nezájem bajkerů něco udělat(značení, údržba atd…) a celkováneschop­nost/nezájem se s nima dohodnout, no ale když se nedohodnou ani mezisebou:()
              0 0
              • scoty  

                Znovu a znovu se prokazuje, že svoboda pohybu po stezkách vlastní silou JE JENOM JEDNA a nemá vůbec nic společného s relativně moderními aktivitami jako je turismus či jízda na kole.

                Stezky jsou po staletí všude kolem nás, aby usnadnily pohyb člověka v krajině, a ne proto, aby je mohl někdo barevně nalajnovat, tím si je naoko přivlastnit a určovat, kdo tudy může chodit/jezdit a kdo ne.

                0 0
              • OLy  

                no jak rikate že nemáte s nikym problém, já brzdim davam prednost poděkuju ale presto se mi stane že od starších lidí slyšim zase ty hajzlové na kolech, většinou nejezdím sám. no a stáva se to ikdyž jedu kolem nich ohleduplne pomlau a i podekuju takže to není tim hele=)

                0 0
                • Vegan  

                  jj tak to jsme na tom stejne

                  0 0
                • karliner  

                  Asi mám kliku, ale opravdu nikdy se mi nestalo, že bych se dostal do nějaké kontroverze s pěšákem a to ani na té stezce podél Lužnice.

                  0 0
      • thesecond96  

        No když to bude skupinka jdoucích borců s rozkrokem u kolen, vyžehlenejma kšiltama šejdrem a „hudbou“ na plný kule, asi nebudou uhýbat zrovna s ochotou.

        0 0
        • hribik A1  

          videl už niekto niekedy takých v lese na turistickom chodníku?

          0 0
        • Stancek  

          Ty uz Jsi nekdy takovy individua potkal na nejakyn trailiku? :-) Maximalne tak nekde 100metru od chaty kam zajeli chlastat a v takovych lokalitach se stejne jezdi naprd.

          0 0
    • Rose  

      Oporu v žádném zákoně tahle značka 100% nemá. Když už se chce někdo odkazovat na zákazové značky, pak by měl vycházet z platné vyhlášky což je v tomto případě vyhl. č.30/2001Sb později novelizovaná vyhláškou č.247/2010Sb.

      např.

      http://www.autoskoly.cz/…1_4_2009.pdf

      http://www.sbirka.cz/…E/10–247.htm

      Problém je spíš v tom, že si KČT asi usurpuje větší právo, než mu náleží (ze zákona?? no to asi ne :-D) Když se kouknu na web MDČR (ministerstvo dopravy ČR) a proklikám se přes Strategii ke Strategii rozvoje cyklistické dopravy, dostanu odkaz na stránky http://www.cyklostrategie.cz/ .. tam si mohu kliknout na sekci Cykloturistika, značení cyklotras, postavení KČT abych se dozvěděl, že:

      Postavení a úloha KČT jako garanta značených cyklotras v ČR

      1.KČT spolupracuje s ostatními zřizovateli cyklotras a koordinuje vznik ucelené sítě značených cyklotras v ČR (celkový počet kilometrů cyklotras najdete zde)

      2.KČT přiděluje nově vzniklým cyklotrasám celostátně platná evidenční čísla

      3.KČT vede evidenci všech vyznačených cyklotras v ČR

      4.KČT je schopen provádět pravidelnou kontrolu a doznačení stávajících cyklotras v ČR za předpokladu poskytnutí finančních prostředků pro tuto činnost

      5.KČT je ochoten se podílet na propagaci vyznačených cyklotras i cykloturistiky

      6.KČT je ochoten spolupracovat při budování značených tras pro bikery

      Za metodické a organizační řízení značení v rámci celého KČT odpovídá Rada značení ÚV KČT, jejíž pokyny jsou závazné pro všechny nižší značkařské složky. S ohledem na rozsah své činnosti vytváří odborné sekce

      sekci turistického značení

      sekci cykloznačení

      Rada značení

      zodpovídá ve smyslu metodiky značení za jednotné provádění značení

      spolupracuje s přesunovými sekcemi při zpracování metodiky značení jednotlivých přesunů

      Na krajské úrovni při jednotlivých oblastních výborech KČT se zřizují krajské komise turistického značení a komise cykloznačení (KKZ). Ty jsou detašovanými pracovišti jednotlivých sekcí v daném kraji a pracují v rámci svých kompetencí samostatně. Každá KKZ se pak dělí na značkařské obvody (ZO), které přímo zajišťují potřebné značkařské práce v terénu. Podrobný rozpis činností jednotlivých složek RZ ÚV KČT obsahují Učební texty pro značkaře, díl E.

      takže pokud někdo dostal „oficiálně“ titul „garanta“ značení, pak z tohoto titulu mohl zblnout a začít se chovat výše popsaným způsobem ve smyslu českého „dej volovi razítko a vymyslí úřad..!“

      Tohle je myslím jeden z dlouhodobých úkolů pro ČEMBA. Těžko to lze změnit ze dne na den. Asi bych jen doporučil.. Chovat se slušně, usmát se, poděkovat.. (Mě to fungovalo vždycky a všude – i v Českém Ráji, kde hustota pěších je velká) .. pak nikdo přeci nemůže říct, že terénní cyklisté jsou hulváti (nechci říkat prasata, protože to mi říká manželka pokaždém mém návratu :-)))

      tak zdar a držím palce ;-)

      DDR

      0 0
      • JSt  

        jak se dostalo slovo bajker do sesteho bodu? to by me zajimalo :-).

        0 0
    • RomanH  

      Kdyz to tak pozoruji, tak si nemuzu pomoci – znacku samo ze ignorovat, zpomalit, pesaky slusne pozdravit, podekovat – to by ostatne melo byt samozrejme.

      Taborsky sef KCT je evidentne uplne mimo, ale pokud se zacnou mnozit hadky podobneho typu, KCT je podle me dost silna na to, aby se pokusila prosadit zmeny :-( Na druhou stranu, v praxi se stejne nic nezmeni, vymahatelnost bude nulova. A ve skutecnosti me nemrzi nejaka znacka na strome, ale v konkretni den konkretni hadka s pesakem – tohle dokaze otravit vyjizdku.

      A pokud budeme chtit tento stav zmenit, tak jedine pres „infiltraci“ do KCT – at uz jako partner (Cemba), nebo vstupem procyklisticky smyslejicich lidi.

      0 0
      • Rose  

        naprostý souhlas.. !

        všechno je jenom o lidech. Nejde vůbec o nějakou „vymahatelnost“, ale když se na tebe vrhne 10 turistů z holema (to je dneska moderní letní lyžařský styl), tak tě asi dokážou potlouct… no a pak to zkažené odpoledne… :-)

        0 0
        • AsiJura  

          To s těma holema už se ti opravdu stalo? To zní celkem zajímavě, asi bych to bral jako napadení:) Jinak za sebe musím říct, že nějakou dobu jezdím v beskydech a zatím jsem neměl větší problém (dů)chodcema, praktikuju právě to pozdravení s úsměvem a poděkování a zatím to vychází. Na druhou stranu věřím že ta značka o které se tu jedná, vyvolává zbytečné konflikty. Měla by se „zmizet“

          0 0
          • Vilém  

            Nekde v historii tu je vlakno popisujici vrazeni hulky duchodcem do vypletu, pri sjezdu z Lyse Hory.

            0 0
          • Rose  

            nestalo se mi z holema nic, jen mě napadlo, že to nemusí být nejlepší setkání :-D

            praktikuju úplně stejný postup, pozdravím, poděkuju, když někde o mě chodci neví, tak zpomalím, když to jde zastavím, když ne, tak někam spadnu …

            .. na železnejch nepotkáš nohu, ale třeba v českém ráji, kde je to jak na turistické dálnici, jsem na problém nikdy nenarazil (a to jsem jel i do míst, kde KTČ svojí značkou vjezd kol zakazoval). Je to ale asi hodně individuální, protože vždycky záleží na koho narazíš a to si nikdy naplánovat nemůžeš. Nejhorší na světě je totiž srážka s blbcem. A když se jich pak na jednom místě sejde víc, tak to vyústí v situaci kdy jiný blbec chce začít něco „regulovat“ aby se ti blbci necítili jako blbci…

            Apropo.. napadá mě stejná situace na seči, kde je asfaltový chodníček vedle silnice označený značkou stezka pro chodce (ta modrá) a zároveň tou žlutou s číslem cyklotrasy, která je vedena po tom chodníčku .. tak tam jsem se potkal se skupinou asi 5ti maximálně 20cítek (20let do smrti) … nejen že nechtěly uhnout, ale ještě křičely a nadávaly. Pak můžeme mluvit o tom, kdo se jak chová. Je to v lidech a je to o generacích…

            DDR

            0 0
            • jIrI___  

              „…když někde o mě chodci neví, tak zpomalím…“

              Taky se to tak snažím praktokovat, jenže někdy to fakt nejde. Člověk jede sjezd terénem, rachot co nejde přeslechnout, a vidí před sebou skupinku turistů. Dlouho dopředu zpomaluju v domění, že ten rachot nepřeslechnou a uvolní kousek pěšiny a ono nic. Tak něco nenuceně houknu, ať na sebe upozorním a dostane se mi nadávek, že je nemám lekat. Jednou to skončilo i kamennou sprškou.

              0 0
              • RomanH  

                Ja jel takhle v jednom sjezdu po znacce na Hornek – konci to na skale a pak propast dolu. Pomalicku jsem poskakoval na brzdach, je tam jedine misto, kde musis zatocit, aby jsi zastavil na plosine a nespadnul dolu. No a presne do toho mista si stouply z plosiny dve babicky a volali na me : Chlapce, dal nejezdi, spadnes dolu Ale nemuzu jim uprit, ze to myslely dobre.

                Vlastne jsem za celou dobu zazil 2 konflikty – paradoxne na cyklostezce. Jednou mi zacal vyhrozovat nejaky dedecek s hulkou, co si tam spaciroval s vnukama, ze pry tam nemam co delat (to me docela pobavilo), a no a podruhe kdyz me jeden ozrala, co jel taky na kole(no, jel, sneroval si to krizem krazem) malem sundal do reky. Je to jako v tom minulem dredu – blbce najdes ve vsech skupinach. No a pozdraveni a podekovani konflikty minimalizuje.

                0 0
            • martin_bakov  

              V ceskem raji sem si znacek zakazu bikeru ani nevsiml bydlim blizko mam tam najezdeno dost a nikdy zadny incident ani pripominky.

              Nejvic sem tenhle rok vylekal 2 zensky co sly prostredkem opustene ledovate silnice nekdy v lednu. Jel sem na kraji silnice po udusanem snehu docela v tempu a jak sem je mijel (projel sem tak 2m od nich takze prostor byl) obe se lekly tak ze si sedly na prdel :) tak sem jim pomohl zas na nohy, omluvil se a jelo se dal. Ony hlavne necekaly ze nekoho potkaji – auta nejezdily kvuli ledu, a kolo je fakt sokovalo :)

              0 0
              • Rose  

                myslím, že zákaz je zrovna když chceš v Prachově vjet do „skal“ … hned u závory, nebo u pokladny nebo co to je … je to ale spíš proto, aby se v Císařské chodbě někdo nezabil na schodech :-p

                0 0
      • martin_bakov  

        Osobne se rozhodne chovam tolerantne, pesakum podekuju za prostor pro prujezd a vetsinou vyrazne pribrzdim tak aby se necitili ohrozeni.

        Formalne mi KCT muze s jejich zakazem cyklistu polibit. Z jineho uhlu pohledu KCT neni tak dabelskou organizaci :) oni udrzuji turisticke trasy ktere tu jsou uz davnou tradici a malokde v evrope maji tak hustou a aktualni sit turistickych cest jako mame my.

        0 0
        • RomanH  

          Tak s tim KCT souhlas. Jejich prace si vazim a za znacky jsem jim vdecnej.

          0 0
          • scoty  

            ..*oni udržují turistické trasy*…??

            To je pro mne zcela nová informace. Ještě nikdy jsem na trailu nepotkal nikoho z KČT, kdo by udržoval stezku…

            Pokud vím, tak POUZE občas na stávajících stezkách obtahují značení, a to poměrně zajímavým způsobem (viz.foto)…:-(

            0 0
            • Pijer  

              To se potom nediv, že jim na „jejich“ cestách cyklisti vadí. Víš co to je za prudu, když ti to tam rozjezdí cyklisti a ty jako značkař máš problém tam projet ;-)

              0 0
              • scoty  

                Ano. Tento postkomunistický moloch aktivně pracuje na tom, aby vzbudil zdání, že on jediný má patent na „volný“ pohyb v krajině.

                Dokonce se v klidu dohodli s koňákama na „budování a značení“ tras (čti: likvidace stavajích stezek), pokud budou používat jejich metodliku značení…

                0 0
                • scoty  

                  Zmíněná koňácká sekce na KČT

                  To jim asi na stezkách nevadí.

                  Docela masakr…

                  0 0
                  • scoty  

                    Ve výsledku to může dopadnout tak, že si koňáci zaregistrují zbytek dosud nenabarvených stezek.

                    Že by budovali nové o tom silně pochybuji…

                    0 0
                  • PjSky  

                    Aha!

                    jako pokud je nekdo magistr a je predseda ustredniho vyboru, tak to asi neni komunista, ze? :)

                    To je ale konina teda… at KTC at si rika co chce, skutecne jim stezky nepatri. Zadny stat ve state neexistuje.

                    Btw proc neni CEMBA kamarad s KTC? Byt' na oko, kdyz muzou konaci tak pro ne cyklousi?

                    0 0
                • Internaut  

                  Ale koňáci už stezky značkují dle prastaré metodiky. Občas mám co dělat do těch značek nenajet.

                  0 0
                  • scoty  

                    :-)

                    Mně hlavně zaráží ta drzost, se kterou si přivlastňují právo rozhodovat o tom, KDO a za JAKÝCH podmínek bude využívat stezky…

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      půlka zdejšího fóra se chová stejně, tak co se divíš.

                      Vyhledej si tu informace o stezkách. Podívej se na Silgltreky apod.

                      Spousta cyklistů chce jezdit po cestě, chce jezdit po turistických značkách, požaduje volný pohyb v přírodě.

                      Kňučí, když jim na to někdo šahá. Zárouveň řvou na lesy, když na asfaltové stezce potkají nějakého turistu nebo bruslaře, piští když na ně na cestě někdo zatroubí. A podporují stavbu singltreků, což jsou cesty, kde se může jezdit jenom jedním směrem a nikdo jiný tam nesmí ani páchnout :-/

                      0 0
                      • scoty  

                        Volný pohyb „v přírodě“ a volný pohyb po stávajících stezkách v krajině je docela rozdíl..:-)

                        ..a singltrek jako zdejší univerzální zaklínadlo s tím nemá co dělat..

                        0 0
            • weekend warrior  

              tak údajně zde prý ano, viz výše + tady bude problém, že harachovka je v jejich správěúmajetku a tak jim to asi nějak stouplo do hlavy

              0 0
            • martin_bakov  

              a ja si myslel ze tak nejak romanticky ze se s KCT domluvi treba skauti a nabarvi par tras …

              0 0
            • RomanH  

              Ja jsem skromnej clovek, mne ta udrzba znaceni staci, nepotrebuji mit vsechno sterilni :-) Ale nemas tak uplne pravdu – sam musis uznat, ze mame jednu z nejhustsich siti turistickych tras + kvalitni znaceni a zmapovani. Ano, urcite nekde pouzivaji 4kolky a podobne, ale neni se cemu divit – u maratonu taky jedes za zavadeci motorkou a nikomu to naraz nevadi. Hodnekrat jsem ale potkal po lesich i pesi znackare, kteri krome obnovy znaceni prosekavali ostruzini a koprivy.

              0 0
              • scoty  

                V naší zemi jsme vždy měli hustou, dobře zmapovanou a udržovanou síť stezek. Lidé chodili pěšky, tak to bylo nezbytné. Až se vznikem turistiky na konci 19.stol. došlo ke značení. Někdo to potřebuje někdo ne, ale určitě by na to neměla mít monopol jedna organizace osobující si právo určovat, kdo bude stezku využívat a jak.

                0 0
    • rud1k  

      A neplati ta znacka jen pro lidi z klubu ceskych turistu? ;)

      0 0
    • karliner  

      Chacha, to je, myslím, ta nejpádnější odpověď blouznivcům, kteří by chtěli Čembu zapojit od struktur KČT…

      0 0
      • JSt  

        prave naopak. pokud by doslo ke stretu kct vs. cemba. nema cembalo sanci…

        0 0
        • karliner  

          Nesouhlas. Ale je mi to jedno.

          0 0
        • RomanH  

          +1

          0 0
        • PjSky  

          myslim ze tento stret je nezbytne vyvolat. :) jedine reseni takovych sporu mezi dvouma skupinama je diskuze. Jakmile se vybouri emoce, nebude o cem mluvit…

          protoze ono neni o cem mluvit.

          0 0
          • weekend warrior  

            myslíš to tak, že bajkeři prohrajou a na zákazy se vyserou nebo, že dojde k rozumné dohodě?

            0 0
            • karliner  

              A na čem se prosimtě chceš dohadovat s partou gerontů, kteří existovali za Hitlera i za komančů, jsou proti všemu, čemu nerozumí, nechápou a nebo co je „nové“ a jejichž jedinou zásluhou je, že po dobu své existence soustavně čmárají po cizím majetku nějaké piktogramy na jejichž základě si osobují právo na používání cestiček a cest těmito piktogramy vyznačenými?

              0 0
            • PjSky  

              blbost.

              Zakladni vec na kterou zde narazime je neskutecne, tupe, primitivni, detinske sobectvi.

              Je sobecke touzit po rychlosti. Po vitru ve vlasech, vrusujicim hukotu vzduchu kolem usi, energii, kontrole.

              Je sobecke omlouvat si vyse uvedene urcitym benefitem ke zdravi ci jinak.

              Je sobecke touzit po tichu a samote. Je sobecke touzit po nadcasovem zazitku bezstresoveho klidu v zelenem prikrovu lesa, za zpevu ptactva a sumeni vetru v korunach stromu.

              Je sobecke omlouvat si vyse uvedene urcitym benefitem ke zdravi ci jinak.

              ..

              Vsechno co tu pisete o konich, turistech, cyklistech je jenostrany blabol. To proc vsechny strany nadavaji je absence respektu, pocitu sounalezitosti a rovnosti.

              A to cele se zostruje separaci tehle zajmovych skupin. Turiste sedi ve svych telocvicnach, hajenkach, srubech a drti zlou rec o cyklistech, konaci sedi na ohradach a pomlouvaji cyklisty i turisty, cyklisti mumlaji v pritmi hospudek a na lavickach zahradek, tlucou vztekle do klaves v temnote pokoje :)

              Nebo v praci.

              Les patri VSEM.

              Minulou slunnou sobotu si to rezu pekne svizne kolem Cukraku a co v predu nevidim.. ihahak. Zpomalil sem poctive, konak zvire stahl na kraj cesty, velmi pomalu a klidne jsem projel kolem zvirete, kyvl jezdci na pozdrav a rekl „dekuju“ a jel dal. O kus dal zase svistim lesem, a pres celou cestu tri babky turistky, jedna o dvou holich, pres celou sirokou cestu roztazene, popis pohybu silne zavanele slovem „tektonicky“. Zpomalil sem v odstupu na jejich rychlost a jel za nimi. No, jel. Spis stal na kole a sem tam preslapl. Je to dobre cviceni na stabilitu. Pani si povidaly o sousedkach, silne kriticky se vyjadrovaly na tema mladez, bezohlednost, diskriminace… veci co nase starenky a starecky celkem dost trapi, v nasem super rychlem svete. Cekal sem ze se damy ohlednou a ustoupi, ale ono nic, tak jsem pozdravil, damy se ohledly, svizne ustoupily z cesy a VYNADALY mi, ze sem na nekrikl, se bych mohl proletet kolem.

              :D podekoval sem jim pokorne za poskytnuti prostoru k prujezdu, popral pekny den a hezkou prochazku a jel klidne dal.

              MEl sem skvely pocit a vsechny tri babky se hezky usmivaly. Doufam ze sem tam vybojoval aspon jeden bod pro cyklisty.

              Ja bych rekl ze prekazky a jejich zvladani je to, co nas dela nejlepsim tvorem na zemi. A jak rika kazdy vyznamny filozof / svetec, nejvetsi prekazky si kladame kazdy sam.

              Napadlo me tak, kdyz uz chcete valcit s turisty, proc nezvolit jako zbrane az prehnanou uctivost a ohleduplnost? :)

              Copak vy nechodite na prochazky do lesa? Napr. s rodici? Nebo detmi? A jak se vam libi myslenka namachrovaneho blbecka na rachoticim kole co kolem vas proleti 30tkou pres kameny koreny, centimetr a 1/4 sekundy od katastrofy?

              A co budete delat az vam bude tak 70 a bude chtit na prochazku do lesa, misto pohybu v zasedlem parku duchodcovskeho koncentraku?

              0 0
              • soc  

                Jenže ono je to o tom, na koho narazíš. Vždycky můžeš potkat hňupa, který má pocit, že ho omezuješ a má chuť se hádat.

                Ale jinak souhlasím.

                0 0
                • PjSky  

                  tak si to precti jeste jednou.

                  podstata je, ze pojedes tak, abys nenarazil. Pak neni co resit.

                  Mozna si dam na kolo rolnicku nebo dve, treba pak nebude nikdo prekvapenej ze jedu…? A bude to vesele chrastit, jako driv chrastili kone / povozy.

                  zlute rolnicky smajlici

                  http://www.the-jolly-joker.com/…ates/010.jpg

                  ruzne rolnicky

                  nakonec, nepripadate si v tech nasich mnohobarevnych trikotech jako kasparci nekdy? :)

                  kaspar

                  0 0
                  • soc  

                    Jsem si to přečetl ještě jednou, já s Tebou souhlasím, jenže občas opravdu narazíš na někoho, kdo se mermomocí chce hádat. A jak to udělat, abych na nikoho takového nenarazil fakt netuším. Snažím se chovat slušně, dávám o sobě vědět, zdravím, usmívám se.

                    Nicméně dneska jsem na turistické trase potkal mraky lidí, všichni v pohodě zdravili, bavili se se mnou, prostě pohoda. Je fakt, že jsem po té trase tlačil kolo asi hodinu do kopce, takže mě asi litovali :)

                    0 0
                • marapara  

                  To je bohužel pravda. Je fajn, když to všechno funguje takto, také se o to snažím, ale občas se prostě stane, že narazíš na blba, který čeká přímo na to, aby ten konflikt mohl vyprovokovat za každou cenu. Co si budeme povídat …

                  0 0
                  • Jenda  

                    presne tak, a bohuzel casto narazis i na zavodnicka kterej ma prilepenej pohled na tepak a muze se ****** ze na 30s vypadne z idealni tepovky. Proste kosoctverec nenarovnas :-/

                    0 0
                    • marapara  

                      jj, myslel jsem to obecně, ne jen z pohledu bikera.

                      Na druhou stranu při jízdě z kopce tepák nesleduju, ale hledám nejlepší stopu a vypočítávám možná rizika :)

                      0 0
                    • pstasek  

                      Když sportovci nechtěj ****** z výpadku ideální tepovky na 30s, ať si jezdí na trenažeru, válcích, nebo spineru. Dělat tohle v provozu nebo v terénu je stejně bezohledné, jako důchodce strkající klacky do výpletu.

                      0 0
      • Ruprt2  

        souhlas :-/

        0 0
        • Cercena  

          Asi takhle slušnost je zaklad dobré výchovy a tak když někde jedem po lesní pěšině či jinde kde se phybují turisti tak zpomalým pozdravím a poděkuji.V naprosté většině se mi vrátilo to samé a vše je bez nějakého konfliktu.Je to jen v lidech !!!

          0 0
    • Volf  

      http://www.kct-tabor.cz/cesky/index.htm

      Není podle mého žádný problém kontaktovat toho předsedu nebo co to je a upozornit na protiprávní jednání.

      0 0
      • MaPa  

        To asi nebude jen tak. Pokud si totiž přečtete tohle pak pochopíte že oni jsou si naprosto vědomí toho co tou značkou vyvolávají. Z jejich pohledu je to hodně dobře vymyšlená strategie.

        Nedivil bych se kdyby tyhle cedulky byly čím dál častější, už nekdo kontroloval Štěchovickou zelenou?

        0 0
        • hawrda  

          Štěchovice.Já co by téměř místní zatím ne.A do konce dubna než mi sroste od pátku prasklá pažní kost se tam nedostanu:(.Ale myslím,že nějaké info pokud by k instalaci podobné značky došlo od kolegů dostanu.

          Zrovna ted nastává období,kdy je nejlepší na tuhle stezku vyrážet…kua

          0 0
        • PjSky  

          sem to cetl a nerozumim souvislosti.

          To ti jako vadi akce KTC Tabor? Muzou si poradat co chteji a pro koho chteji , CEMBA taky muze poradat vystupy na Praded PESKY :)

          0 0
          • MaPa  

            ?

            Ta cedulka mi tedy vadí.

            Já jen píšu že kontaktování předsedy nepomůže, protože on moc dobře ví proč a jakou ceduli tam dali. Protiprávní ta cedule bych řekl není (?), páč stejně nemá odporu v zákoně… Je to asi jako když si na plot dám cedulku „nekonzumujte tady alkohol se symbolem přeškrtnutého lahváče“.

            A pokud jsem to správně pochopil, tak KČT se ještě ke všemu může ohánět tím že tu cestu skutečně postavili a už jí nejednou i opravili…

            0 0
            • marapara  

              ad poslední odstavec, to je sice možné, nicméně to neznamená, že po ní nemůžou jezdit cyklisti, i když to KČT „zakázalo“ :). KČT nemá komu co zakazovat, pokud to není jejich vlastní pozemek.

              Rychlebské stezky také zrekonstruovala parta nadšenců co jezdí na bajku, chodí po nich i pěší a při vzájemné ohleduplnosti není potkávání problém.

              Takže taková argumentace, že cestu opravují a udržují nemůže obstát. Co jsem tam 2 roky zpátky jel kousek, tak teda moc udržovaná nebyla, ale některé úseky byly celkem zarostlé kopřivama a křovím.

              Jinak cedulka mi taky vadí a kdybych tam chtěl jet, tak bych ji prostě ignoroval. Nemá tam prakticky co dělat.

              0 0
              • MaPa  

                Ne, to jim opravdu nedává možnost tu cestu pro cyklisty zakázat. Ani to nezkoušejí, radši tam dají spornou cedulku, která navnadí pěší, kteří otrávní slušné cyklisty a pokud ty cedulky budou dávat na víc a víc míst, stane se z toho standard jako se pomalu stává z toho že značení je pro „pěší“, za chvíli to někdo propustí do nějaké vyhlášky nebo dokonce zákona a je po ptákách i pro ty kteří tu cedulku nebudou dodržovat. Proto píšu že to mají dobře vymyšlené, pokud se tedy dohodli s majitelem stromu…

                100× omílaná blbost se stane pravdou, jinými slovy.

                Vítám ten kratičký post co sem VeVe dal, stejně jako Honzovu aktivitu kolem toho.

                0 0
                • newbie  

                  cedulku odšroubovat a poslat KČT s tím, že se našla v lese a je to pravděpodobně nějaký nevhodný vtip, protože oporu v zákonu určitě nemá, nicméně je na ní vyraženo „KČT“, tak kdyby náhodou byla jejich… :-)

                  0 0
                  • PjSky  

                    presne tak. aby se jim neztratila. Odsroubovanim ji neposkodite, neni co dat na urad jako stiznost, naopak :)

                    Slouzime lidu, ze?

                    0 0
                    • newbie  

                      tak nějak jsem to myslel… :-) jakože co bychom pro turisty a jejich organizaci neudělali

                      0 0
                  • RendyD  

                    Tohle je hodně dobrej nápad…:-)

                    0 0
                • marapara  

                  jj, právě. To si ale bohužel nebudou myslet někteří turisté a jen tím zbytečně dochází ke konfliktním situacím a pruzení ze strany turistů, byť neoprávněně.

                  0 0
                  • MaPa  

                    podle mne to vedení kčt dobře ví. a to jsem chtěl říct tím prvním postem za Volfem.

                    0 0
            • PjSky  

              to je jak ty soudni spory o stezku..

              http://obcanske.juristic.cz/…lanek/obcan2

              0 0
              • PjSky  

                takze abych to zkratil: cesty jsou verenjnou potrebou, a dokud majitel neziska povoleni zakazni prujezdu cyklistu od uradu a je tak oznaceno zakonnem uznanou ceduli.. nazdar.

                Vubec tenhle zakon o stezkach, pesinach, ucelovych komunikacich atp. ma neco do sebe. Staci by jeden clovek rekl ze tama jezdi domov-prace a zpatky a je z toho vec verejna at pozemek patri komu chce. :)

                Nasi dedci nebyli blbi. Tohle ma fakt smysl.

                0 0
        • Stingray  

          byl jsem tam minulý víkend a žádnou změnu jsem nezaznamenal

          0 0
        • Stingray  

          byl jsem tam minulý víkend a žádnou změnu jsem nezaznamenal

          0 0
    • weekend warrior  

      ahojte, myslíte, že by se našel někdo, kdo by to tam zajel nafotit? x fotek, detail, celkový pohled, pohled z dálky, a hlavně aby bylo jasné kde se to náchází, třeba i stou lávkou atd…

      je to vele důležité!!!!a to jako, že fakticky, please

      0 0
      • weekend warrior  

        fakt nikdo nic??? ty fotky jsou fakt veledůležité. Prosím…

        0 0
        • marapara  

          No bydlím 250 km daleko, tak se tam asi těžko dostanu :). Kdybych byl místní, tak bych to zdokumentoval.

          0 0
      • kotrdlenec  

        ahoj, fotky jsem ti poslal na mail, který máš v profilu

        0 0
        • weekend warrior  

          super, dík, ta fotka v tomhle vlákně je ale od někud jinud, resp. focená jindy ne?

          0 0
          • kotrdlenec  

            nemáš za vůbec co… jinak ta fotka je odsud:

            http://www.kct-tabor.cz/…y/stezka.htm

            já jí vyfotit nemohl, když jsem si jí tam všimnul, protože jsem neměl čím :-)

            0 0
            • weekend warrior  

              ale mám, můžu být v práci:) hezky pěknej článek a úvodní foto je mega ultras. to jsem na ně, na chlapce, fakt zvědav:))))

              0 0
              • karliner  

                Prohlédl jsem si tu publikaci KČT o té stezce a musím říct, že mě ten spolek SERE čím dál tím víc. Když už s nimi chceš jednat, zeptej se jich, kde mají zákonnou oporu pro stanovení pravidel pro koho ta stezka určená je a kdo tam nesmí (je to červeným písmem na titulu té publikace).

                0 0
                • zbartos  

                  To máš stejné jako s Kvasňou v N.M.p.S. Ten odtud také loni vyháněl koňáky a jistě to bude opakovat, pokud tam budou jezdit…

                  0 0
                  • weekend warrior  

                    a zde to tedy asi opravdu platí, protože vznik stezky je opravdu dávnou zásluhou KČT, ale…

                    0 0
                • weekend warrior  

                  tak na to jsem taky zvědavej, nikde jsem nic takového nenašel – „nanejvýš, že kordinují ve spolupráci s“ v x let starejch článcích.

                  Jde tu podle mě o to, že to je zvyk – kčt značí, oni byli první kdo se tu k cykloturistice přifařil, nikdo další se o to nezajímal nebo spíše neměl tu sílu se o to starat atd..a z toho se to nepěkně zvrtlo v to, že si dnes dělají co chtějí, viz třeba značení cyklostezky z jiného vlákna za 35 mega… Kdo jim o takové značení z cyklistů stojí?

                  BTW: v mapě shocartu 2010 (2009? abych nekecal) je tato lužnická cesta značena jako MTB cyklostezka.

                  0 0
                  • MaPa  

                    malá technická. 35mega za značení cyklostezek bych si dokázal představit – spousta růžovejch pásů a možná i úprav křižovatek (i když kolik by toho asi tak vyznačili při „dnešních“ cenách že?), ale 35mega za značení cyklotras, to je významnej rozdíl…

                    0 0
                    • weekend warrior  

                      ok, pravda, to je fakt rozdíl. A s KČT ten článek nijak nesouvisí. Jen jsem si ho tehdy pořádně nepřečetl a chybná asociace byla na světě.

                      Že by rudá mlha před očima?:)))

                      0 0
                    • Volf  

                      Celé to je dané naprosto nesmyslným systémem dotací. máš dotace na cyklostezky, tak se prostě staví cyklostezky, protože majitél firem se napakují, napakují se majitelé zrostředkovatel­ských agentur a ti co to rukama stavjí mají co žrát. Jestli má ta stavba vůbec smysl, z čeho se bude dále udržovat / dotace nepočítají s daší investicí do údržby / už nikoho netrápí. A tak to máš se vším. Já bych všechny dotace zrušil stejně jko různé pobídky a daňové úlevy a bylo by to. Bu%d na to jsou peníze a nebo nejsou. Notabene další problém vidím i v tom, proč by třeba německý doktor nebo prodavač měl ze svých daní přispívat na zbudování nesmyslnéé cyklostezky v ČR. A od roku 2013 budem do fondů už jen dávat a nebudeme čerpat.

                      0 0
                  • zbartos  

                    Asi spíše jako MOŽNÁ cykloTRASA (t.j. bez čísla trasy) než cykloSTEZKA (cesta vybudovaná speciálně pro cyklisty), ne ?

                    Navíc exitují ještě evidované cykloTRASY a ty mají na mapě číslo…

                    0 0
                    • weekend warrior  

                      ano, byla to zřejmě nečíslovaná cyklotrasa, jinak by jí asi nezakazovali, když je sami značej, evidujou atd… Ale byla a už není:(

                      Ty do mě to názvosloví nahustíš tak, že se mi o něm bude snad i zdát. Což je teda dobře no:)

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak oni v tom článku na webu dole píšou, že po povodních dalo hafo práce všecko opravit a že jim to cyklisti a koňáci ničej, hlavně povalový chodníky. Což se dá pochopit. Koňáci bez debat, a pokud někdo na kole takový chodníky považuje za atrakci, tak jim dá taky pokouřit.

                  0 0
                  • karliner  

                    No, já tam byl po povodních několikrát a že by to bylo nějak extra opravené, to vůbec ne a bystrý pozorovatel najde ještě teď zarostlé hromady bordelu po povodních. Ale jako zdůvodnění jakéhosi „práva“ na cestu to zní dobře, je vidět, že funkcionáře KČT toho bolšvik hodně naučil…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Pak to je tim že to dá moc práce a sotva něco opravěj už jim to cyglisti zničej! :o)

                      0 0
                      • karliner  

                        Druhá věc je, že ta stezka není (místama) tak úplně technicky jednoduchá a cyklistů tam zrovna zástupy nejezdí, tipl bych to v jednotkách za den, rozhodně ten počet cyklistů není schopen zničit cokoliv. Nehledě na to, že zhruba od května do podzimu je tam část cesty taková jungle z kopřiv, že bych tam nejel ani náhodou…

                        0 0
                        • kotrdlenec  

                          svatá pravda, nicméně pořád je bajkerů přesila oproti pěšáků… ve všední den tam člověk nepotká ani nohu, maximálně nějakýho běhálistu, ale tůristi fakt zřídka – ono je to logický, na pěšky je to přeci jenom dost časově náročný, takže tam jdou lidi jedině o víkendech…

                          0 0
                  • kotrdlenec  

                    povalový chodníky na tý stezce nejsou, je tam jen cca 20m takových stlučených prken přes bahno, pak všeho všudy asi 3 dřevěný mostky… ostatní jsou z oceli = nezničitelný

                    0 0
            • Volf  

              Že vás sere nějaká neplatná značka. Já osobně bych si jí vůbec nevšimnul. No a jestli tvrdíte, že máte problém s nějakými militantními staříky, tak je to jen váš problém, že to dopustíte. Milému dědkovi bych vysvětlil, že jak okamžitě nesklapne, tak volám policii a bude mít výrazný problém s omezováním mé osoby a bude po problému. To na ně platí stejně jak kámen na čokla.

              0 0
              • kotrdlenec  

                jenomže policii nezavoláš, protože než by se tam dostala, tak ti na kole spuchří duše (kdo to tam zná, ten ví), a taky nemáš svědky, tudíž je to tvrzení proti tvrzení a ničeho bys nedosáhnul… jinak nejde o znakču, ale o princip. howgh.

                0 0
              • kotrdlenec  

                jo a neni tam signál :-)

                0 0
                • Volf  

                  Ten nebudeš potřebovat, protože dědek při zmínce po PČR strachy zesiná dá pokoj :-). Ale s tím, že jde o princip souhlasím, protože by nikdo neměl právo si stavět nějaké svoje nadzákony nebo něco podobného.

                  0 0
              • karliner  

                Jde o to, že 100× opakovaná lež se stává pravdou a spousta lidí je tak nějak na všechno nasraná, přečte si, že je tam vjezd pro cyklisty zakázán, nespekuluje o tom, jestli ta značka je platná a legální a vomete prvního cyklistu, kterého potká atakdále atakdále..

                0 0
                • Volf  

                  Máš pravdu 100× opakovaných lží jsem zde již zaznamenal. Třeba tu o tom zákazu bikování na Slovensku:-)

                  0 0
    • hanness  

      Zakaz duchodcum a vyvesit to pred Kaufland,to by teprve byla mela:D!

      0 0
    • karliner  

      Tak to tam zítra jedu omrknout..

      0 0
    • steepan  

      Navrhuji pridat pod to ceduli:

      If you tolerate bikers then your children will be next!

      pro starší ročníky v ruštině :-)

      0 0
    • Necris  

      Lidi se chovají všeljak. Není žádný logický důvod proč bych na stezkách kde normálně chodí lidé nemohl projet na kole. U nás je to občas taky tak, absolutně nechápu proč.

      Feťáky odtamtud nikdy nevyhodí, ale jakmile tam vjedete na kole, už vás mají a hurá pokutička. Ach ty paradoxy.

      Já to řeším tak že prostě jedu a jen se směju. Lidi jen nemají co dělat tak buzerují ostatní …

      0 0
      • Vilém  

        O jakejch fetacich je rec? jak jsi na to prisel? tem bys zakazal pohyb kdekoli, nebo co si tim chtel rict?

        0 0
        • Necris  

          Myslel jsem tím to, že na některá místa nepustí kolaře ačkoliv k tomu nemají pádný důvod (frekventované stezky, průjezdy dětskými hřišti a další) a když tam člověk vjede, běžně se mu stane že přispěchá měšťák a hurá pokuta. To že vedle si někdo píchá do žíly je už nevzrušuje ;)

          0 0
          • RendyD  

            Nevěřím, že dostaneš pokutu „bez pádného důvodu“, jak píšeš. Dokaž to.

            0 0
            • karliner  

              No, to asi nedokáže, protože pro každého druhého přitroublého měšťáka je pádným důvodem nainstalovaná značka a neřeší, jestli tam smysl má, nemá, nebo ji tam někdo zapomněl. Prostě tam je.

              Ale myslím, že spíš mluvil o značkách, které někde stojí „bez pádného důvodu“.

              0 0
              • RendyD  

                Ale to přece každý druhý přitroublý měšťák nebude řešit, zda je tam značka smysluplná nebo ne. To řeší jiní kofři. Přitroublý měšťák jen dohlíží a případně řeší přestupek…:-)

                0 0
              • Necris  

                O značkách a místních vyhláškách, přesně tak. Celé mi to připadá jako „boj privilegovaných skupin“ než jako selský rozum. A dát zákaz vjezdu „koláčům“ na 1 km cesty parkem včetně mostu přes řeku, kterou byste museli skrze frekventované centrum města dlouze objíždět, mi přijde nesmyslné a kontraproduktivní – kola a auta dohromady je horší než kola a maminky s kočárkama.

                Nehledě na ty paradoxy kdy feťáky tam pustí a nevšímají si jich a na kole vás okamžitě vyhodí. A měšťáci jsou tam přes sezonu permanentně.

                0 0
          • Vilém  

            A to je zakazany, pichat si do zily?

            0 0
    • Jaroslav Rizek  

      Ahoj! Jsem také z Tábora a tam jezdím hodně často. To musí být nové, kde to přesně je? Podle mě je to docela průšvih. Přece si snad nemůže KČT upravovat svévolně pravidla na cestách, které označkuje?

      0 0
      • karliner  

        Směrem po proudu je značka u rozcestí se zelenou u lávky pod Harrachovkou, směrem proti proudu je u rekreačního střediska Příběnice.

        0 0
    • BF  

      Ciste teoreticky.

      Kdyz mam louku, o kterou se staram a KCT, nebo jiny, tam bude chtit vybudovat stezku a ja reknu 0K, ale jenom pro pesi. Protoze cyklisti nebo kone mi nici louku. Jak se to vyresi? KCT tam da znacku a budou tam chodit jenom pesi. Jinak?

      BF

      0 0
      • marapara  

        Pokud je to tvůj pozemek, tak si jej označíš, eventuelně třeba oplotíš a můžeš si tam dát upozornění, že jde o soukromý pozemek, kam mají cyklisti a koňáci zákaz vjezdu. Pokud ti tam nadále budou jezdit a louku ničit, tak se asi obrátit na obecní úřad či policii a dát trestní oznámení. Pak už celý spor asi bude probíhat v občansko-právním řízení.

        0 0
        • newbie  

          pokud ta louka na katastru není třeba jako les (se občas stává), to by ji ani majitel oplotit nemohl

          0 0
        • JSt  

          uvedomujes si, ze ted jsi napsal, ze cyklisti nici louky a pesi turisti nikoliv?

          0 0
          • rock  

            Překrucuješ. marapara nikde nenapsal, že pěšácí tu louku neničí …

            0 0
          • marapara  

            Já jsem jen reagoval na zakládajícího. Jinak cyklisti neničí cesty víc, než pěší.

            0 0
            • JSt  

              cyklisti neničí cesty víc, než pěší

              tohle je naprosty nesmysl, ktery muzou podporovat jen nejake ucelove studie. spocitej si plochu chodidla a plochu gumy kola a zjisti si tlak, kterym pusobis na podklad. na kole slajfujes z kopca, do kopca obcas prohrabnes… trosku objektivity by to chtelo a ne byt jen zaslepeny kolem ;-).

              0 0
              • LRRTM1  

                No argument ochranářů bývá ten, že kolo vytváří v měkkým terénu podélný rýhy, který podporujou vznik eroze. Tolik informace. V žádným případě netvrdím, že tenhle názor zastávám. Zvlášť když pak v lese na cestě se zákazem vjezdu cyklistům potkáš ochranáře v dvoutunovým offroadu, nebo jedeš v půl metru hlubokých kolejích od lakatoše. Pak se takový argumenty tráví docela těžko :o/

                0 0
                • marapara  

                  To si spletl kolo s motorkou. Člověk přece jen nemá tolik síly v nohou, aby pořád jen hrabal i do kopce :).

                  0 0
                  • LRRTM1  

                    ee- když jedeš blátem z kopce, něco za Tebou zůstane. Ale jak říkám: Je mi to jedno :o)

                    0 0
                    • Vilém  

                      Kdezto kdyz jdes pesky blatem z kopce, tak po tobe nezustane nic:) Ale jinak souhlasim s JSt.

                      0 0
                      • LRRTM1  

                        Zůstane – ale budou to jednotlivý stopy. né koryto, kterým poteče voda… a začne vznikat eroze. Ale fakt se tady s nikým nechci hádat. Jen jsem reagoval na JST. Ochranářům nejde o stopy jako takový, ale o to, že kolo v měkkým terénu dělá „stružky“, kterýma začne tæt voda.

                        Píšu to proto, že jsem chtěl doplnit informaci, né, že bych tady chtěl odstartovat další potyčku na tohle téma. Já to nevymyslel, ani to nezastávám.

                        0 0
                      • karliner  

                        Když je na cestě bláto, pěšáci ho obejdou a tím rozšíří stezku, zatímco bikeři ho projedou a tím napomáhají k erozi (tedy do nejbližšího deště). Obě skupiny mají jasno v tom, kdo více škodí, kromě JSt, který si vždy myslí přesný opak převažujícího názoru :-)

                        0 0
                        • RomanH  

                          Tak popravde vim ve svem okoli o dvou docela frekventovanych pesinach, na kterych se zvyseny vyskyt cyklistu podepsal – jeden je kultovni PriglTrail (respektive par mist na nem), a druhej je Kohoutovickej singl – pesaky (pejskari) lehce vyslapana vrstevnicova pesina, ktera zacila na par mistech ujizdet. Oboje porovnavam se stavem, ktery jsem znal pred cca 10ti-12ti lety).

                          Na druhou stranu to neni nic, co by nebylo prirozene, proste obcas dojde k erozi, stare cesty (useky) zaniknou, vytvori se nove. 1000× lepsi nez umela krajina typu Singltrek s.r.o., olympijsky XC okruh v Hadleigh Farm a podobne.

                          0 0
                    • marapara  

                      jo, ale není to rozhodně nijak moc dramatické. Navíc většina lidí bláto nevyhledává, včetně mě. Ale občas se prostě najde úsek, který je vlhčí a musí ho člověk nějak překonat.

                      Jinak po pěším v blátě taky stopy zůstanou.

                      0 0
                • scoty  

                  Jasně podélné rýhy..:(

                  Klasická výmluva, aby jim bajky nejezdily do revíru…

                  1 kola na mokré hlíně

                  2 auta na mokré hlíně

                  0 0
                  • LRRTM1  

                    A to je přesně důvod, proč jim na tyhle argumenty kašlu. Chápu, kdyby se snažili bránit vjezdu kohokoliv někde, kde zurčí potůčky a stopy jsou jen od jeleních kopýtek, ale dávat zákazy na cesty rozjezděný od lesní techniky nebo cesty vysypaný kamením mi přijde trapný.

                    0 0
                • weekend warrior  

                  tak samosebou, že kola, pěší i koně za sebou nechavájí jakési stopy, které napomáhají erozi. klidně si přiznejme, že kolo je z nich i ten největší erozní přičinitel, ALE, co erozuje???? stezku, cestu v řádu metrů nebo stovek metrů????. fajn, nejen, že to je zcela marginální, ale napravit takový stav, tedy zábranit takové erozi, je relativně hračka…

                  Přijde mi to od ekologistů trochu trapné prudit tady do lidí, kteří se chtějí po krajině pohybovat by own power, zatímco za 20let svého působení ve svobodné a demokratické společnosti neprosadili ani zbla z eko zemedělství a zušlechtění naší zdevastované půdy: nepodařilo se jim ani náznakem rozdělit ty kolektivistické lány bez remízků se špatným způsobem orání i osazovaní plodinami, a naopak, dnes, po dvaceti letech klesla rozmanitost plodin o více jak 50%!!!!! Tu je ta největší eroze!!!!, v řádu desítek tisíc tun půdy přenášených v podobě prachu větry a bahna v dešti!!!!! to je ten největší důvod znečištení svrchních vod bahnem a spodních vod pesticidy, fungicidy a zároveň hnojivy…

                  Ale koho chleba jíš, toho píseň zpívej…

                  0 0
                  • weekend warrior  

                    „Ale koho chleba jíš, toho píseň zpívej“… blbost, jejich motto zní: kopni si do ještě slabšího než jsi ty sám… hnus, čechy

                    0 0
              • marapara  

                vtipálku :).

                0 0
              • Jenda  

                no tak jsem si to odhadnul – plocha stopy zjednodusene 15×30 cm2 to jest 450 cm2. Kolo sirka plaste cca 5 cm, v kontaktu rekneme s cca 10 cm gumy – jo jest 100 cm2 na obe kola, tedy z prvni uvahy 4.5 vetsi tlak. Pokud ale vezmes v potaz mechaniku kroku tak odraz probiha ze spicky boty, takze v okamziku maximalniho pusobeni boty na podlozku se opira cca 1/3 sve plochy – a hle uz je to velmi podobny. Samozrejme plocha se zmensuje se sklonem kopce.

                Mas pravdu ze clovek na kole obcas zaslajfuje a nebo prohrabne – jenze kolikrat dokazes prohrabnout do kopce aniz bys spadl? A z kopce pokud je to tak prudky ze jdes vetsinou do smyku tak ta cesta pujde do ****** at po ni bikeri jezdej nebo ne, mozna ale ze to bikeri mirne urychlej. Tedy v urcitych situacich kolo skodi a myslim ze to ani ty „ucelovy“ studie nepopiraj. Ale ve vetsine pripadu ne vic nez pesaci nebo jen nepatrne vic takze to nikomu nedava pravo je vyhanet.

                0 0
                • JSt  

                  ve vetsine pripadu ne vic nez pesaci nebo jen nepatrne vic

                  dyt se shodujeme ;-)

                  0 0
                  • pepek  

                    No a ta motorka už pak není o nic horší, jen tu půdu zdravě provzdušní, nechápu tady ty antagonistické re­akce

                    0 0
        • rock  

          Asi tak. Ceduli KČT s přeškrtnutým cyklistou budu ignorovat, cedule s nápisem „soukromý pozemek, cyklistům zakázaný vjezd“ mne přinutí změnit trasu, aniž bych nad tím hloubal.

          0 0
        • RendyD  

          Trestní oznámení si těžko…

          Možná by šlo o přestupek a nejspíš proti občanskému soužití (schválnost), pokud bys něco poškodil a vstoupil na uzavřený soukromý pozemek, tak možná přestupek proti majetku. Toť vše.

          0 0
          • marapara  

            Je to možný, nejsem právník, abych dělal nějaké rozbory. Kdybys někomu vlezl na pozemek, který je označen a nic jiného tam nedělal, tak je to asi přestupek. Pokud bys tam páchal nějakou škodu, která přesáhne 5000 Kč, tak je to trestný čin.

            0 0
            • RendyD  

              Případně neodcizil věc v hodnotě třeba i menší než 5 litrů v případě, že vnikl do uzavřeného prostoru lstí, nedovoleným překonáním překážky nebo s použitím síly. Pak je hodnota fuk.

              0 0
      • Ruprt2  

        čistě teoreticky dostaneš od cyklistů deku :-)

        0 0
    • assassin  

      cyklisti se perou s turistama o to kdo kam smi a nesmi ? tak ja uz jen kavicku :)

      0 0
      • Lenka.05  

        A motorkáři a čtyřkolkáři ten spor rozetnou na svých strojích. Pak přijde ten slavný den, kdy se cyklisté, koňáci a pěší turisté spojí proti vám :D

        0 0
        • assassin  

          me je to celkem jedno, me jen bavi pozorovat jak ti sami lide co v diskuzi o motorkach v lese na argument ze ne kazdy jezdeni na motorce lesu skodi proste radikalne rekli ze zakon/znacka atd to jednou zakazuje a pres to nejede vlak a pak najednou ctu ze ze se na nakej takovej zakaz vjezdu kol vykaslou, ze to neni pravne vymahatelny atd. atd.

          BTW ja jezdim po silnici, proti me se muze spojovat kdo chce a jak chce… kolo mi ukradli takze jsou mi kone, turisti i motorkari v lese ukradeni

          0 1
          • Vilém  

            Pekne jak sis z toho vysal, je to co se ti hodilo:) Pokud vim, tak je tu debata o znacce, kterou si muzu na strom navesit treba ja, ale to neznamena, ze ma nejakou oporu v zakone ap.

            0 0
            • assassin  

              jojo pristupuju k tomu stejne jako antimotorkari v tematu u motorek…

              0 0
              • Vilém  

                No zdejsi antimotorkari to taky lehce prehaneji, to mas pravdu, ale nastesti to se tu neresi:)

                0 0
                • assassin  

                  jasny, ja jsem si jen zlehka zaprudil :) ja kdyz jsem jeste kolo mel tak jsem po takovejch cestach taky nejezdil, takze by me ani ten nesmyslnej zakaz od turistu netrapil…

                  0 0
          • Volf  

            Kde je jízda po účelových komunikacích výslovně zakázána?

            Pokud je právo veřejného přístupu omezeno jinou normou. Bez zvláštního oprávnění nebo povolení není možno používat následující účelové komunikace:

            V lesích. Zákon č. 289/1995 Sb., o lesích, výslovně zakazuje v lese rušit klid a ticho a jezdit a stát s motorovými vozidly na pozemích určených k plnění funkcí lesa. Lesní pozemky lze identifikovat v katastru. Lesní zákon je zvláštním předpisem (lex specialis) omezujícím veřejný přístup na účelovou komunikaci daný zákonem o pozemních komunikacích. K určení zákazu vjezdu do lesa tedy není třeba dopravní značky. Umístěné dopravní značky existující zákaz pouze zdůrazňují. Dohady o protichůdnosti zákona o pozemních komunikacích a lesního zákona, resp. o neplatnosti zákazu daného lesním zákonem, jsou pravděpodobně bezpředmětné a měly by být definitivně ukončeny novelou zákona.

            V národních parcích a chráněných krajinných oblastech. Podle zákona o ochraně přírody a krajiny, je zakázáno vjíždět motorovými vozidly mimo silnice a místní komunikace, tj. i na všechny účelové komunikace. Podle tohoto zákona (lex specialis vůči zákon o pozemních komunikacích) může orgán ochrany přírody dále omezit vjezd na všechny pozemní komunikace mimo zastavěná území obcí nebo za něj vybírat poplatek. Porušení zákazu vjezdu může být kvalifikováno jako trestný čin podle § 293 a násl. zákona č. 40/2009 Sb., trestního zákona.

            V národních přírodních rezervacích. Podle zákona o ochraně přírody a krajiny je zakázáno vjíždět mimo komunikace i v národních přírodních rezervacích.

            V přírodních rezervacích, národních přírodních památkách a přírodních památkách. Na účelových komunikacích na území přírodních rezervací, národních přírodních památek a přírodních památek je zakázáno měnit dochované přírodní prostředí. Konkrétní podmínky užívání chráněných území stanovuje vyhláška zřizovatele. Každé z uvedených chráněných území může mít zřízeno ochranné písmo. Pokud se nevyhlásí, je jím území do vzdálenosti 50 metrů od hranic chráněného území. Je-li chráněné území na lesních pozemcích, v chráněné krajinné oblasti nebo národním parku, platí nadále i jejich omezení.

            V některých přírodních parcích. Orgán ochrany přírody může na základě obecně závazného právního předpisu omezit vjezd motorových vozidel i na území přírodního parku, pokud tak brání zničení, poškození nebo rušení stavu tohoto území.

            Na vodohospodářských stavbách a v ochranných pásmech. Podle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách, je zakázáno jezdit s motorovými vozidly po ochranných hrázích. Vstup a vjezd je zakázán do ochranných pásem vodního zdroje.

            Po zamrzlé vodní hladině. Vodní plocha nemůže být používána k pozemní dopravě soustavně, nesplňuje tedy zjevně parametry účelové komunikace. Pozemky pod vodní hladinou nelze považovat za pozemky určené k provozu motorových vozidel.

            Ve vojenských újezdech. Vjezd je zakázán do vojenského újezdu a podobných území podléhajících zvláštnímu ochrannému režimu.

            Na cyklotrasách. Vjezd může být zakázán i na cyklostezku nebo cyklotrasu.

            V oborách a bažantnicích. I když jsou umístěny mimo les.

            V případě umístění dopravní značky zákaz vjezdu. Vjezd je zakázán na každou účelovou komunikaci, pokud je označena dopravní značkou zákaz vjezdu nebo překážkou (závorou, branou).

            Jak poznat lesní cestu, tj. účelovou komunikaci na pozemcích určených k pěstování lesa?

            Lze předpokládat, že každá, především nezpevněná cesta vedoucí přes nebo po okraji lesa, paseky či mlází, vede po lesních pozemcích. Naopak, cesta, která „vede lesem“, ale leží na jiném než lesním pozemku, není zákazem vyplývajícím z lesního zákona dotčena (mohou platit jiná omezení). Druh pozemku lze zjistit nahlédnutím do katastru, znáte-li parcelní čísla, nebo k jejich zjištění použít tuto aplikaci (zatrhnout box Pozemkový katastr). Připomínáme také zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, který zakazuje plašit zvěř (v našem případě rychlou jízdou a nadměrným hlukem).

            0 0
          • RendyD  

            Hele, je to jen můj názor, motorky miluju, ale na druhou stranu, v lese a hustších porostech žije spousta zvířat, která by měla mít šanci žít v klidu. Pokud v blízkosti projede biker, asi se prd stane, pokud čtyřkolka nebo enduro, tak je to sakra šok. Už jen proto je jasně stanoveno zákonem, že motorová vozidla v lese nemají co dělat a jejich vjezd je omezen na nezbytně nutnou dobu pro nutný počet vozidel.. Nejsem myslivec, ale byla by škoda vědomě poškozovat přírodu pro trochu zábavy. Jezdit se dá i jinde, kde to nebude vadit fauně ani flóře.

            0 0
            • karliner  

              Člověče, někde jsem četl, že naopak divou zvěř více vyplaší cyklista než motorkář, páč randál motorkáře slyší dlouho dopředu a může zareagovat, kdežto biker fičí podobně rychle, ale potichu.

              0 0
              • marapara  

                Jo já taky, ale v podstatě to byly jen účelové reakce nebo výmysly obhájců ježdění na motorce nebo 4k v lese nebo přímo těch, kdo tam jezdí.

                Pravda bude asi taková, že zvěř se často cyklistů lekne pokud ji cyklista překvapí, ale často vidím, že stojí a pozoruje co se bude dít, když jsem v „bezpečné“ vzdálenosti. U motoristy v lese to bude asi podstatně větší šok.

                0 0
                • assassin  

                  podle me to ucelovy neni, vem si kolik zvere stoji u cesty kde jezdi auta a pase se, zcela v klidu, zkus na takovym miste auto zastavit chcipnout a vystoupit a zacnou zdrhat, to same na motorce, sice na motorce do lesa moc nejezdim ale sem tam jo(vojensky prostor Jince, aby mi nekdo necpal ze nekde nicim CHKO) a jedes kolem srnek a zadnej stres, zastavis, chcipnes a zdrhaj… proste zvirata vi ze z jedoucicho vozidla jim nebezpeci nehrozi, prece jen uz se moc lesu v jejichz blizkosti nevede zadna cesta nenajde. kdezto z pesiho maj vitr, muze to bejt dravec, myslivec…

                  tohle mi potvrdilo i dost lidi co zveri rozumi vic nez ja, ja o tom nevim nic, jen sem si tohodle vsiml v praxi.

                  jako urcite budou zvirata a urcity obdobi – mlady apod kterejm ten hluk nedela dobre, takze urcite se neda jednoznacne rict ze to zveri vubec nevadi, ale urcite ji to vadi min nez lidem, rvouci motorka sere hlavne lidi co jsou v lese/u lesa za rekreaci.

                  ale uz se to tu resilo, motorky od vyroby stavene jako endura jsou relativne tiche stroje, to co hrozne rve jsou krosove motorky.. je fakt ze spousta exotu koupi do lesa krosku ikdyz je ña to nevhodna.. ale tim ze je bez papiru je levnejsi, to same cinske pitbajky a ctyrkolky.. ale to jsou vetsinou lidi co k enduru zadnej vztah nemaj, jen cena motorky klesla na vysi jejich jednoho platu, tak si na chatce zkusi taky zaradit, lidi co jezdi enduro dyl tak maj na to motorky ktery nejsou tak slyset a halvne se nemotaj nekde pobliz chatovejch oblasti po frekventovanejch cestickach a nejezdi tam furt do kola, jednim mistem vetsina nejede casteji nez jednou za tyden… kdyz to jednou projede a je v tahu, mala sance ze to stihne nekoho ******, jako kdyz nedko krouzi na paloucku furt do kola.

                  0 0
                  • JakeF  

                    „vojensky prostor Jince, aby mi nekdo necpal ze nekde nicim CHKO“

                    A tím chceš říct, že ničit výborně zachovalou přírodu VVP, kde se o ustanovení CHKO po odchodu vojáků vážně uvažuje je v něčem lepší?

                    0 0
                    • pepek  

                      Vidíš! Příroda je tam výborně zachovalá, přesto že tam jezdilo snad všechno, co má kola a pásy. Takový 450cc endurko je proti T72 úplný prd, toho si ta zvěř ani nevšimne.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Evidentně moc netušíš, jak to tam chodí. Tanky tam nejezdí jak se jim zachce po kopcích a celkově poměr spálený nafty na kilometr cesty na den tam bude nižší, než na většině silnic třetí třídy. Takže když tam začnou jezdit motorkáři po pěšinách od zvěře, tak to bude hodně znát.

                        0 0
                    • Vilém  

                      uz se tesim, jak tu bude spousta lidi mluvit, az se nebude moct ani na kole.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Většina ježdění po VVP je stejně o asfaltkách nebo šotolině a z těch tě počítám (a doufám) nikdo s kolem vyhazovat nebude.

                        0 0
                      • PjSky  

                        celkem legrace, cyklostezka uz tam je (ofiko) a po odchodu vojsk zustane. to sou zase kecy…

                        0 0
                        • Vilém  

                          Myslel jsem vseobecne, ne v tomto jmenovanem VPP.

                          To by tu byla spousta tvrdaku, kteri by nechapali, proc tam jako nemuzou a demonstrativne by se tu placali po ramenou, jak na ty zakony serou.

                          0 0
                        • JakeF  

                          No, pokud by se měla cyklistika ve VPP omezit jenom na tu cyklostezku, tak by se tomu fakt dalo říct, že se tam na kole nesmí.

                          0 0
                  • PjSky  

                    kecy kecy.. nemaj tam co delat. tecka. paragraf :)

                    0 0
                  • marapara  

                    Hodně vidívám různě „vytuněné pseudokrosky“ straší MZtky nebo Jawy 250 nebo 350 a to je děs. Krom toho, že řvou, tak taky pěkně smrdí.

                    0 0
                  • scoty  

                    Zcela s tebou souhlasím. EXC (enduro) není ve své pravé formě nepřítelem přírody, zvířat ani bajkerů.

                    Jenom zamindrákovaní tupani na posedech mají občas problém. Přitom do lesa jezdí zásadně autem…

                    0 0
              • RomanH  

                Tak tak. Navic u nas nemas nijak hluboke lesy a zver je zvykla na hluk ze silnice – alespon tak mi to povidal soused myslivec. Ze projedes okolo autem / na motorce pry zveri extra nevadi, ale nesmis jezdit porad dokola na jednom miste.

                0 0
              • RendyD  

                Tak divou zvěř bych nechtěl vyplašit ani jako motorkář…:-D

                0 0
        • pepek  

          Vzhledem k tomu, že motorky byly v lese asi o 30 let dříve, než kolo-bikeři, tak by se mohlo jednat o nějaké zvykové právo a tím by měli mít možnost v tom lese zůstat, si myslím.

          0 0
          • marapara  

            Rozhodně nesdílím podobný názor.

            0 0
            • pepek  

              To já vím. Jednou ses svezl a nezaujalo tě to.

              0 0
              • marapara  

                Na motorce jsem jako řidič nikdy neseděl. Ani na silniční, ani na terénní. A nemám důvod to zkoušet.

                0 0
                • jIrI___  

                  A až to jednou zkusíš, tak z ní už neslezeš, protože zjistíš, že kolo je oproti motorce děsná nuda :)

                  0 0
                  • marapara  

                    Pochybuju, že to někdy budu zkoušet.

                    0 0
                    • Vilém  

                      jistota je jistota, co kdyby:)

                      0 0
                      • marapara  

                        Nemám důvod, ježdění na kole mě prostě baví a taky si tím člověk udržuje kondici.

                        Mám jednoho kamaráda, zarytý motorkář, předloni konce roku prodal motorku, měl nějakou silniční sport, loni na jaře koupil GT Avalanche Experta a začalo ho bavit ježdění na kole :). Sice říká, že by se k ježdění na motorce rád někdy vrátil, ale letos koupil byt a rekonstruuje, tak to bude možná docela problém, když splácí hypotéku :)

                        0 0
                    • assassin  

                      ja cekam az se dotahnou na nakou uroven ty elektricky endura, pak zacnu jezdit offroad i ja. zatim to beru tak ze s tim spalovacim motorem to v lese neni koser ikdyz se chovas v ramci moznosti OK, mas tichou motorku atd…

                      lidi co jezdi enduro z mych znamych na nejake vyssi urovni uz stejne jezdi u nas jen MX trate a trenovat jezdi do zahranici, na zapad od nas jsou na to primo urcene arealy.. presne jako na bikovani… a funguje to, lidi na motorkach tolik nejezdi mimo tahle mista, je to placene takze to nejspis i neco vydelava a udrzuje se za to ta lokalita… tezko rict proc to u nas nejde…

                      0 0
                      • pepek  

                        Elektro je pro teplouše. . . .

                        0 0
                      • Jenda  

                        no ja treba ted v itosce motorkare rad obcas potkam protoze diky nim jsou nektery cesty sjizdny. Me ani tak v cechach nevadi ze nekde obcas jedou po ceste pokud se chovaj normalne – tedy kdyz vidi lidi tak zpomali a slusne je objedou, ale sere me kdyz vidim jak se nekteri borecci ve volnym podrostu zkousej kam az vyjedou do prudkyho kopce a pod. Vim ze pokud to na danym miste udelaj 2× do roka tak se zase deje prd ale pokud to tam nejakej kokutek zkousi kazdej tejden tak to proste jde do riti :-(

                        0 0
      • Ruprt2  

        :-)

        Teď mám chuť si aj tu motorku koupit :-)

        0 0
      • RomanH  

        :-D Tak

        0 0
    • scoty  

      KOHO podle vás SKUTEČNĚ s..re, že bajkeři jezdí volně po stezkách v lese?

      0 0
      • RendyD  

        Srnky, zajíce, lišky, kance…

        0 0
      • karliner  

        minimálně kvasničku s jandou a hermovou

        0 0
        • RomanH  

          :-)

          0 0
        • marapara  

          ty spíš sere, že nejezdí jen po singltreku :)

          0 0
          • JSt  

            vyborne, pochopils karlinera :-D

            0 0
            • marapara  

              já dokožu pochopit spoustu věcí, ale taky dost věcí pochopit nedovedu, i když to nesouvisí s nedostatkem inteligence :)

              0 0
          • Ruprt2  

            hmm použil jsi slovo s registrovanou známkou. Bude po tobě požadována finanční kompenzace :-)

            Vezmi si příklad z Karlinera, ten se tomu umí vyhnout.

            Jenom možná bude čelit občanské žalobě pro nactiutrhání. Ještě, že je pan K tak strašně tajemný, že vlastní není koho žalovat.

            0 0
    • roud  

      Když už se tu řešej zákazy vjezdu tak co říkáte na tohle ? :O(

      je to značený žlutý turistický u nás :O(

      0 0
      • kotrdlenec  

        jestli dobře čtu, tak je tam napsáno „z důvodu oplocení“… pokud pozemek není veden jako les, tak má majitel plné právo si pozemek oplotit…

        0 0
        • weekend warrior  

          obávám se, že si i dnes majitel „lesního pozemku“ může pozemek oplotit a tak v podstatě „vynutit zakáz vstupu“. Jediné co dnes hraje do not volného pohybu po soukromých lesních pozemcích, je dnešní pořizovací cena jakéhokoli oplocení. Důvod pro oplocení se teoreticky vždycky najde.

          Za stávajících zákonů a případně i klesajících cen stavebních prací, nebo i sdružování majitelů lesů do velkých skupin/akciovek atd…, může být obranou proti zákazu/porušení povinnosti poskytovaní i jiných než hosp. fcí lesa jen taková blbost, jako prosazení nějaké normy na oplocení. Třeba takto: oplocení vyžaduje: ocelové sloupky tři metry vysoké, zapuštěné 1m v betonu, pletivo o síle 5mm, natřené 3 vrstavami barvy atd…:))))))))tedy finančně neúnosné…:))))

          prostě právní, lidský i kulturní banánistán na Ntou

          0 0
          • weekend warrior  

            jediné co má dnes majitel lesního pozemku za povinost je zjednodušeně:

            • 1/ udržovat zdravý les(předpisy, nařízení, normy), což není prdel,vím z vlastní, byť jen 8ha zkušenosti (kůrovec je děvka:(.
            • 2/ zpřístupnit svůj pozemek pro přístup jiného/sousedního majitele najeho pozemek tak , aby mohl vykonávat bod 1
            0 0
          • kotrdlenec  

            zajímavý. žil jsem v domění, že les je ze zákona určený i k rekreačnímu využití, a proto oplotit nelze a hotovo… jenže to bysme nebyli v čechách, aby v zákoně nebyla nějaká dírka, která to umožňuje, žejo :-)

            0 0
            • Lišák  

              Když si z něho uděláš oboru, tak ho oplotíš. Stalo se u nás. Les, kde jsme si jako děcka hrávali, a který mám 50m od baráku, je teď „přikrmovací obůrka“. Více-méně soukromá. Vstup je sice možný, ale jen pár bránama a ne celoročně.

              0 0
          • newbie  

            důvod pro oplocení se najde? podle zákona o lesích

            „je zakázáno oplocovat les z důvodů vlastnických nebo za účelem omezení obecného užívání lesa; to se netýká lesních školek, oplocení zřízeného k ochraně lesních porostů před zvěří a oplocení obor“… nevím, jak to funguje v praxi, ale nevypadá, že by tam byl velký prostor pro kreativitu – stává se, že někdo oplocuje a prochází mu to?

            0 0
            • weekend warrior  

              dnes to možná není patrné, ale postupně se budou vyměnovat všechny porosty = nasazovat sazenicky stromu, které je třeba chránit proti zvěři, tedy oplocovat, barvivo na ně už moc nejede. Kdo ty ploty bude odstranovat, kdo bude resit návaznost cest mezi nimi???

              Neříkám, že je to takto jednoduché všude, ale i my máme takto oploceno 3,5 hektaru z těch 8mi, a to jen a jen kvůli vožírání děvkama srnkama a letos budou následovat další.

              Sazenicky stojej totiz cash + tam musíš dost dlouho kolem toho blbnout(sazba, protrhávání a obšlapávání v rámci min 1 roku, tráva to jinak udusí).

              Důvod sazenicek: vítr a polom + kůrovec, tedy komplet vykácet a vyčistit = to musíš zaplatit:)))). Stromy na pozemku byly staré jen 40 let, tedy i kdyby nebyly napadané kůrovcem, k prodeji takřka na hovno, většina palivové dříví…

              A u nás je jen náhodou, že to není na nějaké cestě někam vedoucí a nevede k nám ani žádná „T“ značka. Jen našeho pozemku využívají 4 lesní sousedi. 3 kteří musí, bo sousedí a 1 který nemusí, ale zase by tvořil mega bordel(mokřina, roklička) a asi by i (zase)uvízl na „cestě“ k němu na pozemek (traktor škoda roku 48):)))). fakt je lepší ho pustit přes svůj les, než dávat x hodin offroad vyproštovací cvičení.

              A jistě existují i jiné důvody proč si pozemek oplotit.

              To jen z pohledu majitele lesa. Ale nemyslím si, že by majitele lesa trápil nějakej bajking, to majitele fakt neza…

              0 0
              • weekend warrior  

                to trápí nemakačenky z prahyyy, tzv ekologisty, kteří o dění v lese vědí hovno, jen tam občas zajedou na výlet a mají plnou hubu moralistickejch keců o tom jak by to mělo fungovat…

                0 0
    • VeVe  

      Shrnuti aktualniho stavu:

      • aktualni stav „zakazove“ znacky od harachovky viz prvni foto, uz na ninekdo zapracoval..:-)
      • majitelka pozemku o umisteni znacek netusila, i kdyz jednu ma hned zapenzionem. Proti cyklistum nic nema, prave naopak – byla by sama proti sobevzhledem k tomu, ze penzion osobne provozuje. Majitele by do budoucna i radiproznacili vice cest/stezek pro cyklisty/bikery na pozemcich, ktere vlastni atech je vazne pozehnane. Podpora od majitelu pri pripadnem jednani s KCTo odstraneni znacky je prislibena, jsou na KCT kvuli znackam dostnastvani.
      • stezka proznacena KCT ma velkou tradici (viz odkaz http://www.kct-tabor.cz/cesky/index.htm… trase je i vykutany tunel z 30 let
      • na mape shocartu z roku 2010 je trasa znacena jako neevidovana cyklotrasa.Na cykloserveru aktualne jiz znacena neni.
      • popis pro mistne neznale: pro rodinny vylet nebo jizdu na trekingu to vaznemoc neni, misty je to technicky dost obtizne sjizdne – uzke chodnicky veskale nad rekou s vycnivajicimi kameny atp., proste obcas pesky..:-)Predjizdeni ci mijeni se vetsinou nemozne bez zastaveni a uhnuti mimo, coz nanekterych mistech ani nejde. Okoli a pohled na reku super, stoji za to tamzajet, to jako jo.
      • byl jsem tam v nedeli za idealniho pocasi a cestou jsme potkali 4 pejskareve skupine a pak 1 pejskarku solo, 2 bikeri nas predjizdeli. Provoz tudizminimalni. Ze by tam vyrazel nekdo na prochazky z Tabora az k penzionu jenesmysl, je to tak na 3 hodky chuze urcite a potom 3 hodky zpet. Dnes uztakhle moc lidi nechodi.
      • stopy po projetych kolech tam jsou, je tam par bahnitych useku, kde stopylogicky zustavaji, ale nic tragickeho, dest to vyresi.
      • na stezce jsou asi 4 zelezne mostiky, coz bude zrejme ta zasluzna cinnostKCT, na kterou se odvolavaji v argumentaci o starani se. Plus je tam na jednomuseku dreveny chodnik, odhadem cca 25 metru. A potom historicky vybudovanalavka se schody a tunel ve skale. Na jednom miste zustava puvodni drevenymostik, znacne uhnily (viz foto) – odhaduji, ze do budoucna bude nahrazenyopet zelezem. Po ceste na 3(?) mistech stromy na ceste a to jiz dele.
      • dle majitelu pozemku (i penzionu) na stezce nejvice negativne zapracovalapovoden v roce 2000, coz je dodnes patrne i neuklizenym naplavenym neporadkem(PET lahve atp.), coz o nejake extra peci od KCT prilis nehovori. Z tohotouhlu pohledu je jakykoliv kritizovany vliv cloveka na stezku zanedbatelny,pri­roda si se vsim hrave poradi. Par bikeru tam vazne nic nezpusobi a nikdy jichtam nebudou jezdit stovky.
      1 0
      • kotrdlenec  

        amen.

        jenom k té průjezdnosti – kdo byste to chtěli jet až do Bechyně, tak počítejte, že od Příběnic až do Bechyně už se nejedná o stezku, ale jen značenou pěší trasu, tudíž to ,hlavně z Dobronic do Bechyně, neni moc bike friendly – je tam spousta popadaných stromů, místy utrhaný břeh, celkem brutální výstup na skálu a v létě spousta kopřiv – zkrátka z části pěší výlet. Jinak až vyjedete cca 2km před Bechyní na asfaltku, tak už pokračujte až do Bechyně (nesjíždějte u hřbitova po červené zpět dolů k řece – je tam velký polom, tudíž zcela neprůjezdné)

        0 0
        • karliner  

          To je přesný popis – z Dobronic dále na Bechyni je to spíše pakárna, než cokoliv jiného. Kdo by si chtěl trasu vyzkoušet, doporučoval bych úsek Stádlecký most – Dobronice po modré místo po červené. A pospíšit si, než narostou kopřivy (týká se spíše červených úseků)…

          0 0
        • Medunka  

          Už je to prujezdný. A značka zákaz vjezdu je tam pořád. Potkali sme tam dneska bajkery, co se nad tim pozastavovali

          Jinak hezka trasa Bechyně → Tábor

          0 0
      • Lenka.05  

        Dík za zprávu i fotky. Asi se tam zajedu v pátek podívat :)

        0 0
        • weekend warrior  

          ale nej na celé věci je to, že mistr z KČT Tábor mi kecal od prvního slova až po poslední, od A do Z: od údajného souhlasu majitelů, přes ničení bajkerama až po jimi prováděnou údržbu. Věřím mu akorát těch 200000. Věřím, že je dostali, ale už mu nevěřím to, že je nasypali zrovna sem:))), nebo že by do toho želaza na mostech?

          Otázkou je, co s tím kromě ignorace této značky udělat:

          • za mě bych ji rozhodně neničil(což se během toho horkého týdnestejně stalo – viz ohýbačka značky na táborské straně), přecejenom jeto za prachy KČT, ale dal bych pod ní nějakou druhou, vysvětlující apřiměřeně KČT fuckující značku
          • i přes to, že tam ta značka nemá co dělat, je asi třeba chápatjistou historickou vazbu, kdy opravdu tato cesta vznikla na popud KČT-za jinésoukr. prachy, před xx lety, ale…
          • Kolik je takových značek po celé ČR? Víte někdo o podobné?
          • Kolik fakt regulérních? Zkuste to zjistit. Poladit tento případ trvaloasi 2,5 hodiny(net-mapa, katastr, mapa ktastr) + 3 telefonáty + foto odmístního mistra + pak jízdu VeVe, aby to vše finálně prověřil, pozjistila probral s majitelem… takže ve finále círka hodně:))), ale asi by stáloza to mít jasno :)

          Děkuji Vaškovi za osobní a finální potvrzení celé věci, bez kterého je veškeré telefonování, mailování, focení třetíma osobama atd..(díky pane kotrdlenec, ale tak to bohužel fakt je) stejně zbytečné. A děkuji asi nejen za sebe…

          1 0
      • kolombo  

        Perfektní rozbor, díky :-)

        0 0
      • weekend warrior  

        co rikal aldomoro, mela by se na mapu ta cesta zase vrátit, minimálně na el. mapu cykloserver

        0 0
    • frdrx  

      Byl jsem teď několik dní v Táboře, tak jsem si část téhle „zakázané,“ trasy zcela záměrně taky projel. Nikdo se na mě kvůli tomu nijak neksichtil. Super cyklokros, ale chápu, proč si někteří myslí, že není vhodná pro cyklisty. Určitě bych tam nechtěl jet v době kdy tam je hodně pěších, ale to bych tam nechtěl ani pěšky. Jinak to doporučuju všem a budu trasu propagovat. Přidejte se, ať si KČT uvědomí, že zákazy vedou ke zvýšení frekvence cyklistů spíš než naopak. Mluvil jsem s několika místňáky a zákaz nikdo nebere vážně.

      0 0
    • De.Fly  

      na tenhle trail jsem se chystal uz leta, ale vyslo to az vcera, jeli jsme to cely z tabora az do dobronic, na zacatku je znacka opravdu ohnuta, behem cesty jsou pak dalsi. pri potkavani s turisty jsme zastavili, vyhnuli se, dekovacka, poprani hezkeho dne, vsichni byli naprosto v pohode, nikdo nemel zadny reci, nejak nechapu, kdo vyvolava tu nevrazivost mezi turisty a bikery.

      cesta neni fakt pro matky s detma :-))ale my jsme si to hopkani paradne uzili

      0 0
    • winter78  

      Počujte, stalo sa mi toto…

      Asi 15 km od domu mám krásnu asfaltku vlečúcu sa asi 18 km hlboko cez les. Už 18 rokov ju ignorujem (lesy veľmi nejazdím), ale tentokrát som sa rozhodol zbehnúť ju. Na crossíku som prešiel pekných 65 km s prstom v nose, väčšinu trate od 25 do 32 km rýchlosťou, pekný rovný a rýchly asfalt, stúpania a potom rýchle klesania, takže spokojnosť preveliká…Ale asi v polovici tej asfaltky je značka Zákaz vlazdu ( biela okrúhla značka s červeným rámom ), ktorá platí aj pre cyklistov…

      Takže čo robiť ?? Ignorovať ju ( tú značku ) a jazdiť tam aj napriek tomu ?? V meste mám tieto značky v prdeli, v prípade nebezpečenstva (mestskej polície ;-) ) sa dá rýchlo zmeniť smer jazdy a zmiznúť v bočných uličkách, ale v lese ???

      0 0
      • winter78  

        Toto…

        0 0
        • pepek  

          To by ses měl otočit a jet tým hnusným, rovným, asfaltem zase nazpátek, bo na té značce je napsáno: "Zákaz vjezdu pro BikeForum.

          0 0
        • Vhalasta  

          Si děláš prdel, žejo.

          0 0
          • winter78  

            Nie, nerobím si „prdel“… len by som bol nerád keby mi výlet pokazil nejaký lesník alebo lesný robotník s plnou hubou siláckych rečí ktorému páchne borovička z papule.

            0 0
            • Vhalasta  

              Vjels někudy, kde zákaz není. Ale především když už, tak lesáci jdou po autech a ne cyklistech.

              PS:: Borovička voní a ne, že „páchne“.

              0 0
              • winter78  

                To ma napadlo tiež…

                Na tomto úseku bol práve v minulosti zákaz jazdy pre cyklistov (ale bola tam len táto značka, ktorú som sem vložil ). Ževraj sa na veľa cykloturistov sťažovali lesný robotníci, ktorí občas robia výrub popri tej ceste.

                Tak vďaka, ak sa čosi zomelie, dám vedieť do tejto témy, ako som dopadol.

                0 0
    • Jauda  

      podle vyobrazení to bude spíš konec zákazu vjezdu cyklistům :-D

      0 0
    • kotrdlenec  

      Dnes jsem objevil další značku, tentokrát u jezu v Bečicích – v místě, kde se z cesty zajíždí po lávce na pěšinu do lesa. GPS souřadnice 49.385963,14.546452 (podle gůglmaps, takže zhruba).

      Nevím jak je tam dlouho, letos jsem to jel z Dobronic proti proudu poprvé a z opačné strany není vidět.

      Značka byla zjevně někde na stromě, ale značky v příběnicích i na harrachovce jsou na svých místech, takže jen nějaká migrace neproběhla…

      Přikládám fotky, sice jen z mobilu, ale aspoň něco…

      Jsem zvědav, jak si tuhle značku KČT zdůvodní vzhledem k tomu, že zakazuje vjezd do míst kam 30 let nikdo neinvestoval ani korunu :-)

      0 0
      • karliner  

        Jel jsem tam zhruba před měsícem a nebyla tam..

        0 0
        • De.Fly  

          23.4. jsem ji tam videl, je docela nesikovne dana, u zeme

          0 0
      • Soreno  

        Zítra se tam s klukamma chystáme tak jsem zvědav co tam KČT vymyslel.

        0 0
        • Soreno  

          Tak jsme se s klukama pobavili – na lávce okolo skály u Příběnicemi nás odchytl rozčilený děda z babčou mavajíc špachtlí ať okamžitě obrátíme kola a mažeme nazpátek, že na nás čekaj policajti – ***** nejni mi 5, abych věřil na pohádky. Tak jsme se snažili zjistit proč nakonec prozradil že je tam zákaz vjezdu cyklistů – argumentovali jsme že tam značka dle zákona nejni a tu jejich neoprávněně instalovanou respektovat nebudem načež označil cyklisty za svině cyklistický který tu značku zničili. No prdel tak jsme vzaali kola přešli lávku a s agresivním důchodcem se nebavili. Je zajímavé že cestou jsme potkali několik skupin turistů se kterýma jsme se pozdravili zavtipkovali a žádnej problém. Prostě zamindrákovaný zlý lidi vytváří umělej problém kterej nejni.

          0 0
          • marapara  

            Ten problém ale uměle vytvořil KČT Tábor. Od toho se pak odvíjí vše ostatní. Hlavní je ale v lidech.

            0 0
          • MirosPikos  

            Klasika, závist. Starej děda se sotva platí a těžko kousne, že si to tam někdo mladej a svěží sviští na kole. Pak potkáš lidi, kteří mají pro to pochopení (třeba sami občas na kolo sednou) a těm je to celkem jedno, nechtějí si kazit krásnej den, tak to nějak vtipně okomentujou a jde se dál.

            Tohle si zažívám na Šumavě, na cestě okolo Hamerského potoka do Horské Kvildy. Je tam také zákaz, absolutně nesmyslně, cesta široká, sem tam chodec, sem tam cyklista. Vesměs jsou lidi v pohodě, jedu v klidu (nahoru) pozdravím a jedu dál. Sem tam se někdo kření ale vesměs se bojí něco říct :)

            Vždycky je to o závisti…

            0 0
    • karliner  

      Docela by mne zajímalo, jak dopadlo vyjednávání ohledně té cedulky s KČT, majitelkou atd. Nikde nejsou k dispozici žádné informace a tudíž mám strach, aby to nedopadlo jako vše, do čeho se v poslední době vloží Čemba – tj. hibernací problému…

      0 0
      • VeVe  

        Vážně se těžko s někým jedná s předběžným opatřením „na krku“, obzvláště pak s KČT..:-/ S majitelkou jsem jednání popsal výše.

        0 0
        • Ruprt2  

          Takže má zase Karliner pravdu. To s ním už bude k nevydržení.

          0 0
          • Vegan  

            To se jako ma pohrdat soudnim predbeznym opatrenim, aby pak nekdo sel kvuli Kvasovi za katr ? to nemuzes myslet vazne ?

            0 0
            • Ruprt2  

              já jim neradím aby nakládali se svým běžným účtem.

              Nebo jak jsi to myslel ty?

              Nebo je celá Čemba ve vazbě nebo jak?

              edit: Ve vazbě není. Myslím že není těď jsem někoho zahlídl ve vedlejším vlákně.

              0 0
            • zbartos  

              Ještě je tady snad SeMBA, ČSC a navíc i možnost založení jiné organizace, která se bude snažit o kolektivní obranu bikerů, ne ?

              To vážně budeme čekat ty cca 2 roky, než si soudy poradí s předběžným opatřením proti ČeMBě 2, které inicioval TK ?

              0 0
              • RomanH  

                Tak zrovna od SeMBY bych cekal spise kutani singlu a ne bikovou advokacii – BK ty singly chce a chce a vice jej nezajima, jak tu nekolikrat psal.

                0 0
    • Ruprt2  

      špatně

      0 0
    • Pa.T2  

      Třeba to znáte, každopádně já jsem se docela nasmál:D

      http://www.dfens-cz.com/view.php…

      0 0
      • weekend warrior  

        no a proto taky doufám, že stávající značka na lužnici tam stále je…

        0 0
      • Medunka  

        mno autor nepřekvapil, pobavil erozní drážkou, kterou nechá bajker, kterou pak odtéká voda…

        0 0
        • Pa.T2  

          Jo že:D Luxusní hláška.. Jak kdyby ta voda z kopce jinak nestíkala:)

          0 0
        • weekend warrior  

          njn, tak to je většinovej názor, s tím nic moc hned tak nenaděláme…ale jezdim-li tam kde se nemá, není to důvod ničit značení…

          0 0
          • Pa.T2  

            Přesně tak. S tím souhlasím. Já tam byl zrovna včera a od té tabule, jak je přeškrábaný ten zákaz pro cyklisty, je naprosto nemožné jet na kole (příkopa, docela prudký svah a hlavně dost velké kameny).

            0 0
      • LRRTM1  

        njn, se koukni, kdo to napsal. Od něho nemůžeš čekat nic moc rozumnýho :o)

        http://exotopedia.org/wiki/Honza_ZZR

        0 0
        • Pa.T2  

          Hmm, slušnej zřejmě slušnej oddíl!

          0 0
          • petasak  

            Ta cedule už má být asi rok sundaná. Dal si jí tam jeden z bosů táborskýho KČT, aby mu tam nikdo nejezdil :D

            takže zákaz klidně ignorujte, nebo tu zančku rovnou sundejte

            0 0
    • MirosPikos  

      Jezdíme tady u nás kolem řeky po ČKT. Už kolikátým rokem. Když někoho potkáme, přibrzdíme, pozdravíme, uhneme se. Teď jsme potkali zmrda s báglem jak na měsíční expedici, kterej šel z kopce, já proti němu do kopce šlapu na bajku. Viditelná snaha nepohnout se ani o mm stranou. Tak jsem zastavil a uhl se já – říkám děkuju. Jeho odpověď – je to tu snad jasně napsaný, že sem kola nepatří… tak se ptám kde? – prej na začátku. No nikde nic není, pokud nemá na mysli nějaký implicitní pseudozákaz od ČKT.

      Co tím chci říct? Jezdíme tam léta, vždy se v poklidu domluvíme a pak takovej *****. Celkem mě překvapil, ale kdyby jel kolega (zdravím Pepo) tak skončil blbeček asi v řece nebo minimálně s pohlavkem.

      1 0
      • scoty  

        Je smutny, ze uz ani batoh a priroda kolem nedokaze dnesniho jedince zbavit frustrace…

        0 0
      • Aviatik  

        Takhle jsem před lety potkal při pěším výletu dva jezdce na motokrosových motorkách na Palackého stezce mezi Plavy a Návarovem, na té úzké vrstevnicové cestičce nad řekou. Udělal jsem jim místo, ale když jsem při míjení utrousil „to si snad děláte pr*el“, tak se jim to hrubě nelíbilo. Vždyť vjezd nebyl explicitně zakázán, tak je to podle nich v pořádku.

        Co chci říct – jsou místa, kam vjet na kole skutečně není dobrý nápad, zákaz nezákaz.

        2 2
    • Hrabex1  

      Ahoj, koukal jsem, ze podle mapy.cz je pro kola zakazan usek Korno – Tetin u Berouna. Je to naka novinka? Driv jsem tam normalne jezdil,,,,

      0 0
      • xtonda  

        Kudy? Mezi Kornem a Tetínem je NPR Koda. A v NPR obecně se na kole může jen po vyznačených cyklotrasách a novinka to není.

        1 0
        • Hrabex1  

          myslel jsem turistickou modrou. Letos jsem tam jeste nejel a mozna ani loni, ale driv tam zadny zakaz nebyl

          0 0
          • babkanakole  

            Po turistické modré se nikdy nesmělo, viz výše, musela by tam být vyznačená cyklotrasa. Ty jdou ale okolo NPR.

            Změna je, že to je nově na mapě zdůrazněné.

            Pro upřesnění – do NPR ti musí vjezd na kole výslovně povolit, značení toho zákazu by mělo stačit jen těmi značkami NPR.

            2 0
          • xtonda  

            To nic neznamená, že tam není značka, prostě podle zákona se do NPR na kole nesmí kromě vyznačených tras. Stejně tak podle lesního zákona se do lesa nesmí autem a taky není u všech vyústění lesních cest značka zákaz vjezdu.

            1 0
      • Jenda  

        A jestli projde ten NP Křivoklátsko, tak to bude na hovno i v celém širém okolí :-(

        1 0
        • babkanakole  

          NP nemá automaticky zákaz cyklistů ze zákona, tam záleží jak to řeší v konkrétním případě.

          0 0
          • Jenda  

            Jo a ne, NP se vyhlašuje novelizací příslušného zákona kde se v podstatě doplní další paragrafy týkající se nového NP. Vzhledem k tomu, že všechny NP jsou vyhlašovány u nás dle stejného mustru, tak docílit toho, aby zde nebyl plošný zákaz kol jako v ostatních NP bude spíše z říše snů.

            2 0
            • babkanakole  

              Co vím, tak obecný zákaz je snad jen v Krkonoších, tohle rozhodně není všude.

              0 0
              • d69  

                Podobně NP Podyjí- dříve vjezd povolen všude,kromě cest kde byl výslovný zákaz,od lońska vjezd povolen pouze po pár vyznačených cyklocestách =všechny ostatní zákaz.

                1 0
                • Jenda  

                  Ten tam byl od počátku vyhlášení NP, jen to lidi ignorovali ;-)

                  1 0
                  • d69  

                    no možná papírově ,jezdím tam léta a bez problémů..Ale aby na skoro každé cestě byla umístěná značka „zákaz vjezdu cyklistů“ to je předloňská novinka :( a těch pár cest co oficiálně cyklistům zbylo,jsou stejně plné pěšáků…)

                    1 0
                    • MirosPikos  

                      Mají tam ale pěkné stickery :)

                      1 0
                    • gerrard  

                      :) Tak to je taková klasika. Dokud pravidla ignoruje pár lidí, tak se nic neděje a nejsou potřeba opatření. Když to začne masivně, tak to musíš pořešit systémově.

                      Jinak jezdit tam léta a dokázat si nevšimnout těch cedulí. :)

                      1 0
                      • d69  

                        no nemáš úplně pravdu – pár zákazů tam bylo ale na spoustě cest dřív nebylo nic, nebo jen "zákaz vjezdu motorových vozidel "(namátkou hnanice : kaplička na rozcestí-žlutá k hotelu grubner, čížov u zbytků žel.opony , cesta k prameni daníže na hranici atd.).Ale aby byl zákaz kol na každé cestě.kudy nevede ofiko cyklotrasa,to jsem fakt nepřehlíd :)

                        0 0
              • Jenda  

                Krkonoše, Šumava, Českém Švýcarsko i Podyjí, tedy ve všech ;-)

                konkrétně zákon o ochraně přírody

                Díl 2

                Ochrana národních parků a zajištění péče o národní parky

                § 16

                Základní ochranné podmínky národních parků

                (2) Na území národních parků mimo zastavěná území obcí a zastavitelné plochy obcí je zakázáno

                1. jezdit na kole nebo na koni mimo silnice, místní komunikace a místa vyhrazená orgánem ochrany přírody, s výjimkou jízdy prováděné členy základních složek integrovaného záchranného systému, obecní policie, ozbrojených sil České republiky, Celní správy České republiky, Vězeňské služby České republiky, pracovníky dalších orgánů veřejné moci, pracovníky veterinární služby a pracovníky správce vodního toku při plnění jejich úkolů nebo vlastníky a nájemci nemovitých věcí v souvislosti s jejich užíváním,
                1 0
                • scoty  

                  No hlavně že se do parku smí ve velkém jezdit autem, autobusem, náklaďákem a bagrem…

                  0 0
                • d69  

                  mimo cesty to naprosto chápu,ale myslím že cesty (asfaltky,pol­ňačky,lesní cesty) jsou místní komunikace=možno–nebo se mýlím?

                  1 0
                  • Jenda  

                    Mimo cesty nesmíš jezdit na kole nikde, viz lesní zákon. Pak záleží co je vlastně cesta – myslivci s oblibou tvrdí že jsou to jen cesty vedené v katastru, bikeři že se jedná o jakoukoliv pěšinu. Vzhledem k tomu, že norma věnující se lesní cestní síti mluví i o pěšinách a svážecích linkách se zdá že výklad bikerů je blíže pravdě. Nicméně pokud vím žádná judikatura k tomu není.

                    Co se týče těch NP – lesní cesty povětšinou nejsou místní komunikace ale účelové komunikace. Bohužel tohle nemáš u jednotlivých cest šanci nijak snadno zjistit, protože o tom rozhoduje místně příslušný silniční správní úřad a tedy by ses musel na každou jednotlivou cestu extra dotázat :-(

                    1 0
                    • mr.garisson  

                      K tomu druhému odstavci, je to šílený, proto by bylo v zájmu ochrany přírody a také ku prospěchu cyklistiky, aby byly opravdu zřetelně značeny zákazy. Z velké části je to spíše nedorozumění ze strany cyklistů, než úmyslné porušovaní.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.