• Assphalt_lover

    Zdar, plánuju s bráchou švih do Švýcarska (+ zbytek, co nedáme, vlakem) a tak jsem mimo jiné delal rozborku orechu. Trochu osciloval/vlnil se do stran (jako had), tak jsem ho zkusit slozit bez jedne podlozky (nejslabsi), ze by to bylo lepsi, coz neslo, protoze pak by se nehýbal, takže tam podložky nakonec zustaly vsechny a jen jsem ho vycistil a maznul drahy pro kulicky vazelinou a praporky tuhsim olejem na retez. Jezdil jsem, pak jsem ho hodil do stojanu a pocekoval, jak to slape. Prijde mi, ze se trochu pri jedne poloze (asi tak hodiny na 3. hodině) pridrhava, jen lehoucce, ale ramem se to nese dal. Samotne konusy to urcite nejsou, kolo jsem roztacel v rukou a samotne vnejsi konusy naby slapou hladce, ale proste ten orech se nekde přisírá. Špína to určitě není, vše jsem dukladne cistil a navic orech ma lehouckou vuli, takze pretazenej taky neni. Je to v cajku, můžu s tím vyrazit na ten biketrip? Nechci fakt platit někde v Západní evropě za novej ořech + servis. Navíc bych tenhle ořech asi ani nesehnal, je to noname OEM, akorát je na těle ořechu vyraženo písmeno „K“ a „I“.

    0 0
    • Bubaaak  

      Nějaká prachovka není zdeformovaná?

      Pružinka co drží praporky je ve správné drážce a správně natočená (opřená o doraz)?

      Kuličky si dal správný počet nahoru i dolu? Už jsem měl pár ořechů kde to nebylo na polovic, ale dole jich bylo víc

      0 0
    • Hrabex1  

      a ta vule zmizela?

      jestli to drhne jen lehce, bude se mozna konus trit o plechovou krytku – nic co by mohlo tvou cestu ohrozit.

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Nezmizela, je to pořád stejné, nechal jsem tam ty podložky všechny. Ale samotná vůle je cajk, ta je imho v normě. Jinak když kolo roztočím a nedržím kazetu (takže nejede na volnoběh), tak jede hladce, takže je fakt problém v ořechu. A tam prachovka žádná snad ani není.

        0 0
    • Hrabex1  

      mas na konusu takovou plechovou krytku jako na obrazku?

      https://www.bikestyle.cz/…-fhm510.html

      0 0
    • Jakobo  

      Clovece ty chces poradit a nic poradne nenapises, zatim jsi ani nebyl schopen posat system orechu. Jestli jak u Shimana nebo treba u loziskovych nab. To je pak tezke. Nevic podle toho tvojeho popisu mne moc neprijde, ze vis ktera bije. Pises treba, ze pretazenej neni, ale tam, se nic pretahnout neda, vsechno se dotahuje na krev, vule se nevymezuje jako u naby. Nechces to radeji zavezt do servisu? At nemas z kola fixku a nekde z kopce se nezabijes.

      0 0
      • novas752  

        „Pretazenej“ byt muze, kdyz je tam malo podlozek

        0 0
        • Assphalt_lover  

          Pretazenym myslim to, ze by podlozky nebyly vhodne zvolene a pri dotahnuti pojistne kulate matice orechu/konusu (jednak to zavira orech a druhak na tom pak behaji kulicky samotne naby, má to na sobě 2 vykrojení, do kterých se dává klíč) by se to zmacklo a netocil by se orech. Jinak tu samotnou matici jsem dotahoval tak akorat, ne na krev, to my muj improvizovany klic nedal, ale urcite tak aspon 25 Nm (zacly vylezat zily na cele :D ).

          0 0
      • zzd426  

        Z toho co píšeš ty se mi zdá že tomu nerozumíš právě ty. A o to hůř, že se tady vytahuješ a někoho chceš hanit. Jsi hňup.

        0 0
    • jecnak  

      Tezko takhle na dalku radit. Pokud jsi si jisty, ze jsi vse slozil, jak bylo, tak nejspis pridrhaval uz predtim. Dost mozna je drobne kriva osa naboje (pak by ale melo byt znatelne jiny chod osy aspon v casti) a nebo usazeni orechu v nabe, coz zpusobuje drobne jiny chod v casti obratky.

      0 0
      • novas752  

        S osou náboje to nesouvisí, tam se naba prý točí hladce. Spíš to může být nepřesný vysoustružení drah pro kuličky v ořechu

        0 0
        • Bubaaak  

          nebo kuličky nemusí být kulatý a pak se nahrnou na sebe a zadrhnou, než se zas rozskočí…

          0 0
        • jecnak  

          Zkus si precist cely prispevek, na ktery reagujes vcetne textu v zavorce, nez budes papouskovat totez. Neni to poprve. Pro nekoho, kdo to taky necte a nebo nerozumi problemu, je to mozna zajimave, ale jinak jsi za blbce.

          0 0
    • xhonza  

      Zkus zkontrolovat, jestli ti nedrhne kazeta o přírubu náboje (některé kazety mají v místě příruby náboje výstupky).Už jsem to viděl, na volnoběh nebylo nic vidět, při zátěži se na volnoběh prověšoval řetěz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.