XT brzdy - Zvuk při brždění? + dotaz na kotouč

6 nepřečtených
  • AdamosR1

    Zdar. Mám nové kolo a komplet brzdy Xt BR-M785 2014–2015. Kotouče SM RT 64. Takže ne XT. Zatím mám najeto jen 140 km. Takže si to asi uplně ještě nesedlo. Ale přední brzda vydává takový klapavý zvuk při brzdění nad 35km/h. Je to slyšet i za menší rychlosti ale hůř. Kotouč není křiví, není nikde nic povelené. Staré Br 445 mě to nedělaly. Na novém kole to dělá jen přední brzda. Zadní ne. Ale na přední je větší nápor. Jsou to jako supr kotvy to bez debat. Jen mě znervoznuje ten zvuk při středně až tvrdým brzdění. Prodejce říkal, že je to normál, že mu to dělá u podobných brzd taky. Má někdo poblíž OL a PV kolo s totožnýma brzdama? Jestli mu to dělá taky? Že by jsme dali sraz. Kolo je v záruce, takže mě to netrápí. Ale jen abych ze sebe neudělal vola a nechtěl opravovat něco, co tak dělá běžně. Popřípadě se sundá kolo jestli tam není kamínek.

    A další dotaz. Má smysl do budoucna řešit XT kotouče SM RT-81? Bude to víc brzdit? Úspora váha je minimální

    0 0
    • jIrI___  

      Zkus srazit náběžné hrany na destičkách. Dělá mi to na SLX v kombinaci s Hope Floating taky (Elixiry na tom byly stejně). Mám za to, že za to můžou hrany destiček „narážející“ při brzdění do hran otvorů v kotouči, ale nikdy jsem to neměl potřebu řešit :).

      Sm-RT81 víc brzdit nebudou, maximálně budou díky Ice Tech technologii líp chladit. Pokud nemáš problémy s přehříváním nebo si nechceš udělat radost, tak bych kotouče neřešil.

      0 0
    • jeffino  

      předpokládám, že průměr předního kotouče je větší než zadní?

      0 0
      • AdamosR1  

        Ne oba kotouče jsou Shimano SM RT64 180mm

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce