• sekaron

Ahoj. Konečně se dostávám do poslední fáze, abych dopřál svému stroji merida odpočinek a pořídil si něco novějšího.

Kolo mám hlavně na to, abych si fyzicky do těla, závody neplánuji a nechce se mi do toho dávat tolik peněz, absolutní strop je pro mě 30 tisíc.

Hledám jak mezi novými koly, tak těmi z bazaru.

Jsem z Prahy, jezdím hlavně Modřanskou cyklostezku, s novým kolem bych si častěji užil i nějaký lehčí terén, ale nic přehnaného.

Je mi 30 let, 176 cm, 70 kg. Ročně najedu 1500–2000 km.

nových mě zaujaly nemcik maxbike nebo nemcik spyder . Řekl bych, že Němčík to tady má tak 50/50 se spokojeností, takže tam nevím.

Potom se tu často doporučuje Kellys Gate, který jsem nejlevnější našel lehce nad 25k tady Kellys Gate 50

Mimoto sleduju i Radony z Německa a to, co nabízí scalar.

U nových kol by mě zajímalo, jestli lze čekat v září a později další slevy a vyplatí se počkat nebo to spíš nemá cenu.

Bazarových kol mám uložených několik a často se mění, ale nejvíc mě zaujaly:

Rockrider XC500

Trek X-Caliber 9

Kross Level 8.0. – tohle by asi bylo velké, když má být M od 180 cm

Author Egoist nebo

MMR Zen

U těch bazarových kol by mě zajímalo, jestli je tam kolo, které se opravdu vyplatí a měl bych po něm jít. Taky by mě zajímalo, jestli ten výběr vůbec dává smysl nebo jsem mimo a měl bych hledat jinak.

Ty kola jsou rok výroby 2020+, přecházel bych z kola mnohem staršího, takže posun by to byl, ale dá se říct, jestli v posledních letech proběhl nějaký významnější pokrok a měl bych se zaměřit na novější kola nebo je 2020 v pohodě?

Díky za každou radu.

0 0
    • Markony  

Zde snad něco vybereš https://www.tsbohemia.cz/…a-mtb_c26100#…

0 0
    • Výběr z produktů
      Giant Revolt 2 28 kolo, asphalt green Skladem 1 kus

Novinka -5% Giant Revolt 2 28 kolo, asphalt green

36 999 Kč -5% MOC 38 999 Kč

Giant Trance X 29 2 kolo, metallic black Skladem > 2 ks

-12% Giant Trance X 29 2 kolo, metallic black

od 52 099 Kč -12% MOC 83 999 Kč

Kellys Clea 90 28 dámské kolo, graphite grey Skladem 1 kus

-10% Kellys Clea 90 28 dámské kolo, graphite grey

13 499 Kč -10% MOC 14 999 Kč

BMC URS 01 THREE 28 kolo, prune/white V predajniach 2 ks

savings BMC URS 01 THREE 28 kolo, prune/white

111 999 Kč savings MOC 173 999 Kč

Přejít do shopu (Kola)
    • Azmir  

Z těch bazarových se mi nejvíc líbí Decathlon, ale nevím jestli Lko není pro tebe příliš velké.

Ten Author a MMR ujdou, ale jsou to docela stará kola, těžko říct jaká byla údržba atd. Ostatní bych nebral.

Podobně vybavené jako ten Maxbike, ale nové https://koloneto.cz/…-cerna-matna

A nebo pár tisíc přes limit přihodit a mít kolo na úrovni bez kompromisů https://www.bike-discount.de/…ous-al-9.0-5

Bohužel nic moc mezi se slušným poměrem cena/výkon teď není.

0 0
      • sekaron  

Moje výška je tak chytře mezi, že tam bych to musel vyzkoušet, ale ten Decathlon je v Praze, takže tam by to neměl být problém.

Ty Radony vypadají dobře, jen mě straší, že bych vzal třeba špatnou velikosti a musel bych to vracet do Německa.

0 0
    • novas752  

Xc za 25 neni xc ale „kolo“.

0 0
      • Tomas_82  

Zmiňuje i bazar – dohromady za 13000Kč, mám stavbu 29" z bazarových dílů na karbonovém rámu s Axonem Werx na slx/xt a 1,5kg kolama, komplet s pedálama a košíkem na bidon 10,4kg. I když ho používám jen jako kolo do hor a na dovolené, tak ho za xc považuju… Ale je pravda, že není za 25:-)

0 1
      • Dan205  

Na cyklostezku kolem Vltavy a lesní cestu mu to bude bohatě stačit.

0 0
    • galerida  

Bazárový bicykel by som si kúpil iba vtedy, ak by som vedel od koho alebo bol servisne zdatný, teda vedel by som si vyraziť ložiská, či demontovať stredové zloženie a odvzdušniť brzdy a mal by som na to potrebné veci…predpokladám, že ak by to tak bolo, tak by si sa tu ale nepýtal. V tvojom prípade by som šiel do nového, v tej kategórii sa dá zohnať už solídny bicykel , uvedený Gate od Kellysu je dobrá voľba, možno by som sa trošku posnažil a v limite sa zmestíš i do GATE 70 – čo je fajn hliníkový bicykel. Moc si nemusíš brať k srdcu reči mnohých ľudí, čo spravia na bajku 30000 km ročne, pre nich je bicykel iná priorita a často sa pozerajú na veci bez nadhľadu. Poznám i mraky takých, čo im stačí mať na bajku nálepku trek, ale specialized a vnímajú sa ako oprávnení dávať rozumy. Pre hobby jazdenie je hliník úplne v pohode – v tej cene ho budeš mať solídne vybavený spoľahlivými komponentami, váhovo podobne alebo len o kúsok horšie ako základné karbóny na biednych komponentoch.

0 0
      • sekaron  

Vím, že bazar je risk, ale zas za dobrou cenu by byl prostor i pro servis, který bych si nedokázal udělat sám a nějaké vylepšení, kdyby ten základ byl ve slušném stavu.

Úplně na to nespěchám, tak si u těch nových, jako je Kellys, říkám, jestli počkat na zimu, kdyby byly třeba byly ještě větší slevy, ale nemám to nasledované.

0 0
    • ppoli  

Jestli je strop 30, koupil treka https://www.rabe-bike.de/…-3-lava-2025?… velikost ML je za dobře. Kdyby ti to chytlo, tak ideální základ pro další upgrade.

Jestli chceš extra šetřit, tak https://www.bike-discount.de/…ous-al-6.0-1.

Jinak bych si nechal ještě meridu a další rok šetřil.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.