Ahoj. Konečně se dostávám do poslední fáze, abych dopřál svému stroji merida odpočinek a pořídil si něco novějšího.
Kolo mám hlavně na to, abych si fyzicky do těla, závody neplánuji a nechce se mi do toho dávat tolik peněz, absolutní strop je pro mě 30 tisíc.
Hledám jak mezi novými koly, tak těmi z bazaru.
Jsem z Prahy, jezdím hlavně Modřanskou cyklostezku, s novým kolem bych si častěji užil i nějaký lehčí terén, ale nic přehnaného.
Je mi 30 let, 176 cm, 70 kg. Ročně najedu 1500–2000 km.
Z nových mě zaujaly nemcik maxbike nebo nemcik spyder . Řekl bych, že Němčík to tady má tak 50/50 se spokojeností, takže tam nevím.
Potom se tu často doporučuje Kellys Gate, který jsem nejlevnější našel lehce nad 25k tady Kellys Gate 50
Mimoto sleduju i Radony z Německa a to, co nabízí scalar.
U nových kol by mě zajímalo, jestli lze čekat v září a později další slevy a vyplatí se počkat nebo to spíš nemá cenu.
Bazarových kol mám uložených několik a často se mění, ale nejvíc mě zaujaly:
Kross Level 8.0. – tohle by asi bylo velké, když má být M od 180 cm
Author Egoist nebo
U těch bazarových kol by mě zajímalo, jestli je tam kolo, které se opravdu vyplatí a měl bych po něm jít. Taky by mě zajímalo, jestli ten výběr vůbec dává smysl nebo jsem mimo a měl bych hledat jinak.
Ty kola jsou rok výroby 2020+, přecházel bych z kola mnohem staršího, takže posun by to byl, ale dá se říct, jestli v posledních letech proběhl nějaký významnější pokrok a měl bych se zaměřit na novější kola nebo je 2020 v pohodě?
Díky za každou radu.