• Fran-tic

    Zdravím,

    měl bych jeden dotaz. Nainstaloval jsem w8.1 (resp. už nešlo oddalovat upgrade z 8 na 8.1) a přestaly mi jít některé programy. Tím mám na mysli, že když je rozkliknu, tak mi tam jen skočí přesýpací hodiny a po pár sekundách se nic nestane. Zkoušel jsem je otvírat i s jinou kompatibilitou, jako správce, ale nepomáhá to. Jedná se např o Pinnacle studio 14, nejela mi ani P studio 16. Pokud máte nějaké rady, díky.

    0 0
    • vitan  
      • zkus to spustit rovnou z c/program files .exe soubor
      • control panel / manage computer / event viewer a podívat se, coto hlásí
      0 0
    • wilda81  

      //The following product(s) are compatible with Windows 8.1

      Pinnacle Studio 17//

      +

      http:howto.co­rel.com/index­.php/Pinnacle:Pin­nacle_Studio16_won­t_launch_after_the_Win­dows8_1_is_in­stalled//

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, klasika odinstal a znova instalovat.

      0 0
    • Lister  

      Využiju to tady.

      Jen mě tak napadlo, pokud máte nainstalované sedmičky nebo osmičky, budete příští týden upgradovat na 10?

      Na HTPC půjdou asi sedmičky pryč a dám desítky, ale u klasického PC uvidím.

      0 0
      • Smazaný účet  

        mám 26" HT bika, tlačítkovej telefon bez OS a jak doma na PC, tak na privátním NTB mám WinXP Pro :-)

        asi jsem konzervativní…

        0 0
      • Neťa  

        Není důvod spěchat, mám 7 Pro a na přechod zdarma je rok, takže počkám, jak se systém povedl a pak případně přejdu.

        0 0
        • Lister  

          Mně právě 7 vyhovují maximálně. 8 se mi moc nelíbí. Ale u toho obývákového PC mi 10 smysl dávají – čím jednodušší ovládání, tím líp, tam to bude dobré. U klasického jsme na tom asi jak ty, tam počkám, jak se mi 10 budou líbit.

          Teoreticky by snad ale měl být možný i downgrade – prostě odinstal a reninstal z původního media, ale ještě jsem to neověřoval.

          0 0
          •  

            jakmile to bude možné tak jdu z 8.1. na 10 a doufám ve zjednodušení ovládání, ty osmičky mě vůbec nesedly

            0 0
      • black.horse  

        Nevidím důvod, doma mám koupené sedmičky (v práci 7 a 8.1) a dokud neuvidím jednoznačnej důvod proč, tak měnit za desítky nebudu. U sedmiček mi nic nechybí a všechno funguje, nevidím důvod proč riskovat krok do neznáma a stát se dalším neplaceným testerem Mrkwosoftu… Kromě rychlejšího bootování u slabších PC pro mě jako uživatele nic nového a vhodného W 8.1 nepřinesly, naopak starost jak doplnit start a zbavit se tý metroprasečiny. Upgrade zdarma? Proč? proč by někdo dával něco, co funguje zadarmo? Protože by to jinak nikdo nekupoval a klesaly by jim statistiky? Už mi to připomíná maličko Adobe a jejich prodejní politiku ve snaze o naivní nereálný trvale udržitelný rozvoj.

        0 0
      • MlokCZ  

        Rozhodně ne. Upgradovat hned po vydání systému, z toho už jsem vyrostl, to přinese pouze práci a problémy navíc a nic z toho. Po pár měsících a prvních opravách se uvidí.

        Aktuálně mám na většině počítáčů 8.1 (služební i soukromé) a jen na jednom posledním sedmičky.

        Downgrade nepotřebuješ, pro případný návrat si uděláš image hotového odladěného stávajícího systému a za pár minut se můžeš vrátit zpět.

        0 0
      • Martin  

        nebudu, už jsem to udělal :) bo jsem už od zimy Insider :)

        nevím, jestli je sestavení 10240 RTM nebo ne, ale proti předchozím buildům je slušně stabilní. s desítkama jsem si chvílemi užil svoje, dělal jsem dva reinstaly, protože buildy 101×x byly dost zachybované, ale jinak jsem s desítkami spokojený. proti schizofrenním osmičkám to je krok správným směrem

        0 0
        • Fidži_CZ  

          Taktéž u mě. :)

          0 0
        • MnemonicJ  

          Skoro totéž, až na to, že jsem nedělal nějaký reinstaly. Původní buildy nebyly úplně stable, je otázka, jak moc tomu nahrála moje posedlost muzikou a různýma zvukovkama, který v PC používám, nicméně neměl jsme nic prosti osmičkám (stačilo pár klávesových zkratek, které tak jako tak využívám hojně) a systém šlapal v pohodě a desítky jsou myslím naprosto parádní systém. Řeči typu že nejlepší jsou… Toto jsem naposledy řešil při příchodu WIN XP, když jsme se bránil přechodu z WIN 98 :) Dneska s desítkama maximální spokojenost.

          0 0
          • Martin  

            mi se dvakrát vysypal OS po aktualizaci na vyšší build. jednou to nenajelo vůbec a data z uživatelského profilu jsem musel dolovat přes ubuntu, podruhé se během upgradu poškodil profil – chvilku po přihlášení se objevila hláška „oops“ a nešlo nic dělat s task barem a nabídkou start…

            0 0
            • MnemonicJ  

              u mě fakt v pohodě, až na těch pár modrých smrtí, ale vzhledem k tomu, že minimálně jedna z těch zvukovek končí s podporou někde u win xp, tak jsem spokojen :-D

              0 0
      • Chiron  

        Na PC mám 7, ale upgrade udělat nemůžu, ale i kdyby to šlo, tak ho určitě dělat nebudu. 7 jsou nejlepší systém co kdy MS udělal a minimálně, pokud bych si 10 pořádně nevyzkoušel, tak bych do nich nešel. Na noťasu doma máme 8.1 a tam aktualizuju okamžitě. To je tak debilní systém, že horší už to být nemůže, když nepočítám původní 8… A co jsem viděl, tak 10 budou možná fajn, sice politika MS se mi už delší dobu nelíbí, ale s tím se toho moc dělat nedá a Linux opravdu nechci…

        0 0
      • Erknold  

        Celý rok 2014 jsem se pokoušel sžít s 8.1, ani po roce jsem to nedával, tak jsem na rok 2015 downgradoval na sedmičky. Nevím, 8.1 jsem měl nestabilní, sem tam kolaps, po přechodu na 7 vše ok celý rok.

        Prostě věci jako automatický log do posledního uživatele bez možnosti volby byla jedna z věcí co mě štvaly. Ze začátku jsem se na ty věci snažil přijít, po pár měsících jsem to vzdal a zkusil se přizpůsobit sebe. Ale po roce mi došla trpělivost úplně.

        Na deset uvidím. To spíše pak úplně opustím platformu win. Ale vlastně nee, jelikož pařby jako Diablo jdou jen na win. Tak nic, 7 navždy :)

        0 0
      • Lister  

        Tak jsem dneska ráno zkusil upgrade na jednom PC. Po upgradu nm ic nefungovalo, musel jsem reinszalovat ovladače na chipset a pak jsem zjistil že moja stařičká integrovaná grafická karta není podporována ze strany systému ani výrobce. Takže si udělám hezký večer s čistou instalaci Win 7. Už se těším na maraton stahování aktualizací.

        0 0
        • MnemonicJ  

          jestliže jsi nesmazal backup předchozího systému, tak by ses měl být schopen vrátit do předchozího stavu.

          0 0
          • Lister  

            On už moc nefungoval. Pokus o upgrade byl pro mne zámynkou k nové reinstalaci. Už to mám hotové. Udělal jsem kompletní zálohu čistého systému se všemi aktualizacemi, tak to příště nebude tak bolestivé.

            Jinak pokud máte stejně jako já integrovanou grafiku ATI 4200 tak se Win asi zatím vyhnete. Jsou nějaké návody jak by to mělo fungovat, u mne to ale nevyšlo. Ovladače na grafiku jsou pro mne hodně důležité, protože bez nich nejsem schopný to slušně nastavit jako HTPC.

            0 0
            • Smazaný účet  

              tohle koťátko to šeredně odskákalo :-(

              0 0
            • Erknold  

              Takový parádní důvod a obhajoba pro novou grafiku a ty to takhle zašlapeš :)

              0 0
              • Lister  

                Ne že by mne to nenapadl :-). Ale je to obývákové HTPC a domácí server v jednom. Jede skoro pořád, nejvíc se u něj hraje na spotřebu. Horší to bude s hlavním PC. Tam jsem na tom podobně.

                0 0
    • -b-n-x-  

      Ja uz cetl: „Windows 8.1 a jine pohromy“ :-)

      0 0
    • Radek Broz  

      Klasika – odinstalovat a už to neinstalovat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.