• vantom28

    ahoj, neměl by jste někdo na visty 32bit- „Windows Vista Recovery Disk“

    0 0
    • Fidži_CZ  

      Stačí instalační DVD.

      0 0
      • vantom28  

        to bych muselpřeinstalovat celej systém, a to by bylo špatný. chtěl bych to zkusit jen opravit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Instalační DVD myslím že má opravu, jinak recovery je záloha a ne oprava. Takže pochybuju že někdo má zálohu tvého systému :D

          0 0
    • vantom28  

      mám oem verzi, a co jsem se dočetl, tak prý instalační cd opravu nemá, ale možná je to jinak.

      0 0
    • staff_  

      Format a reinstall. Ty opravy nikdy nefungujou, ver mi. Ja reinstaluju widle kazdy 2 mesice, preventivne :)

      A hod si tam cokoli jinyho nez visty.

      0 0
      • zzd426  

        reinstalovat preventivně – ANO

        každý dva měsíce – určitě NE :)

        opravy nikdy nefungují – LEŽ

        hod si tam cokoli jinyho nez visty – SVATÁ PRAVDA

        0 0
        • Smazaný účet  

          Reinstalovat preventivně – blbost

          Opravy – fungují dočasně – čistá instalace je prostě lepší.

          0 0
      • madcat  

        Reinstalovat Windows každou chvíli furt a furt dokola – to se ti vážně chce? To by mě teda mohlo furt znova nahrávat všechny aplikace, který používám, NASTAVOVAT je, aby fungovaly jak potřebuju atd… Mám na PC Win XP snad od prvopočátku co vyšly, nereinstaloval jsem je ani jednou, dokonce přežily výměnu desky s CPU, protože původní deska shořela po záruce, a furt to chodí normálně.

        0 0
        • staff_  

          Mam image disku s cistym windows a aktualizecema k urcitemu datu. Obnova trva cca 2 min. Zaloha na SSD disku widle na druhym SSD. Moje pc je trhac asfaltu. Instalace jakehokoli softwaru trva v radu jednotek max desitek vterin. Mam v pc cca 10 aplikaci ktery instaluju do cistych widli. Komplet reinstall widli vcetne instalace aktualich verzi softwaru ktere pouzivam mi da celkove ± 15 min. Jsem hodne narocny poweruser. Jakmile vidim sebemensi zaskobrtnuti v odezve systemu tak reinstall. Hardware mam predimenzovany jako prase, pokud se neco vlece nebo seka, tak to je softem ne zelezem.

          Obcas mi nekdo z okoli prinese notas na opraveni. Vzdycky jsou to zasvineny widle. Dam reinstall cisty widle a je to ok. Na notasu co ma ± 5 let to trva nekolik hodin. Driv sem to delal zadarmo, ale jak si na to lidi zvykli tak jsem rekl ne drbat se ze starou mrdkou par hodin mi muze polibit p*del. Uctuju si ted 500 a svete div se lidi ochotne plati :-D

          0 0
        • staff_  

          Mam v tom system, u reinstallu nepremyslim co a jak, proste klikam jak robot, delal sem to tolikrat ze to umim zpameti. Umim zpameti i nekolik seriovych cisel od softu co instaluju typu J6WX-HEP6-LAXG-UXQA-FADE. PC je moje zavislost, konicek, prokleti.

          0 0
    • pmichal  

      Já jsem to nedávno řešil. Vypadl proud a Visty už nenaběhly. DVD u notebooku nebylo a i z recovery oddílu to také házelo chybu. Stáhnul jsem stejnou verzi Visty, která tam byla a pak jsem dal volbu Opravit systém…a naběhlo to :-)

      0 0
      • vantom28  

        mě už taky právě visty nenaběhly. a problém je, že když tam strčím instalačku, tak ani toto nenaběhne. nevim už co s tím.

        0 0
        • pmichal  

          A píše to nějakou chybu?

          0 0
          • vantom28  

            nepíše. začne nabíhat win a spadne…

            0 0
            • pmichal  

              To je divné, z té instalačky by to mělo načítat z DVD a nabídnout nějaký výběr možností

              0 0
            • staff_  

              Zaklad je pokud ti nabehne bios. To je prvni post kdyz zapnes pc. Pokud to nabehne a sekne se to pri nacitani win popr se to opakovane restartuje pri nacitani W tak to vetsinou byvaji poskozeny inicializacni soubory win a to budto nejakym shit softem co jsi tam narval, nebo vadny sektory ve kterych jsou situovany tyto „fajly“.

              U notasu to byva dost casty protoze mechanicky pevny disk neni do mobilnich zarizeni prilis vhodny (pohyblive casti nad machnetickou plotnou, otresy → poskozeni).

              Východiskem je vyndat hdd zalohovat data na jiny pc (popr. live cd linuxu). Low level format kvuli pripadnemu opraveni poskozenych sektoru a cista instalace.

              Tohle je 99% prace vsech ajtaku. Ja to delam u kazdyho pc co si lidi nechavaj opravit. Vetsinou maji nekolik antiviru ktery ve finale znemozni nabehnout pc. Vetsinou taky brutalne zavirovany pc, to maj vetsinou starsi lidi co chodi hodne na porno stranky. Mladi to maj z cracku na nelegalni software :)

              Ja se z pc gramotnosti dopracoval do stadia kdy nepouzivam antivir (zpomaluje to pc). Jen jednou za cas oskenuju pc antimalwarem a je vzdycky cisty. Staci vedet na co na netu kliknout a na co ne.

              0 0
              • vantom28  

                dík moc. hdd jsem chtěl zapojit do druhého pc, ale jsou tam jiné koncovky. dají se dohnat nějaké redukce?

                0 0
              • Pavel  

                jj, problémy s HDD v noťasech jen potvrzuji. Mladého NTB jsem instalova opakovaně (sekne se to pri nacitani win), šel i na reklamaci. Jak klekl potřetí, tak jsem se nasral a hodil tam SSD. Tak uvidím, za jak dlouho si z toho zase udělá kůlničku na dříví… :-D

                Osobně si spíš myslím, že mu to rozesere nějaký shift soft, našel jsem tam instalace her, které rozhodně nikdo nekupoval. A na jaké stránky chodí jsem se raději ani nedíval… :) (mimochodem – kde se to dá zjistit? disk mám připojený externě ke svému ntb, mladej používá Chromě :)

                0 0
                • kyl  

                  Klikneš na ty 3 vodorovné čárky pod křížkem v červeném poli a Historie

                  0 0
              • kyl  

                Staci vedet na co na netu kliknout a na co ne.

                Trojského koně na stránkách Mountfieldu jsem taky nečekal.

                0 0
            • staff_  

              Format !

              0 0
    • scota  

      A nouzový režim F8 jsi zkoušel?

      0 0
    • hovanec  

      V první řadě si udělej před jakýmkoliv pokusem zálohu třeba přes Clonezilla. Pak můžeš dělat hokus pokus s opravou. Install DVD jsi zkoušel??? Jinak widle jsou v tomto pověstné. Stačí drobná chyba v bin registru a můžeš to zahodit.

      Pokud to nepůjde, tak vytáhnout vše důležité přes live cd/usb a udělat čistou instalaci. Osobně bych ale Vistu neinstaloval a zkusil buď 7 nebo nové 10.

      0 0
      • vantom28  

        musim zkusit vytáhnout data z disku, ale musim sehnat redukci, abych to spojil z druhým kompem. pak tam asi hodím sedmičky.

        půjde udělat záloha z disku, když ho hodím do druhého kompu? mám totiž docela specifik htpc, a pochybuji, že bych sehnal ovladače.

        0 0
        • hovanec  

          Ale jistě, že půjde. Ono mnohdy bývá jednodušší připojit zálohovací hdd a bootnout to z usb do clonezilla. Opačný postup bude taky fungovat. prostě dáš zálohu celého hdd nebo jen particie. To je fuk. Clonezilla umí nahrát zálohu zpět i na jiný disk, pokud třebas měníš vadný a nahráváš starou zálohu.

          Prostě připoj disk do jiného pc, kde máš zálohovací hdd. Podotýkám, že zálohovací hdd je potřeba mít v ext4.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.