• vili

    Ahoj, sory za offtopic, ale rychle potrebuju vyresit problem s netem, pac diplomka nepocka… Bydlim v panelaku a mam az dom natahlej kabel s netem  a chtel bych si poridit routr za 1.) abych nemel pres celej byt snuru, ktera neni kam schovat a za 2.) potrebuju pripojit 2 komply (jeden stolni a druhej notas)…stolni nepodporuje wifi. Jsem v tomdle docela lama tak se chci chytrejsich zeptat, co presne budu potrebovat a za kolik se to da tak poridit. Predpokladam, ze budu potrebovat ten router :-)..takze na co koukat aby to melo nebo nemelo a pak je jeste ten problem se stolnim PC..na to budu potrebovat nejakou tu wifi klicenku nebo neco takovyho? Diky za kazdou radu…ps. v historii sem nic nenasel a to sem si myslel, ze uz se tu resilo vseckno :-)

    0 0
    • jojina20  

      Kup si router co má wifi a pichni ho kabelem do stolního pc a wifinu budeš mít jen na noťas…nebo potom nějakou tu wifi kartu do stolního PC ale stejně ten router někde musíš umístit, tak bych ho dal k stolnímu PC..

       

      http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

      http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

      0 0
      • vili  

        todle presne nechci, chci ten router mit tam, kde mne leze kabel do bytu, protoze stolni poctac mam na druhy strane bytu a proste to zavazi a neni to kam dat…

        0 0
        • Krys  

          Ten stolný počítač máš teraz ako pripojeny?

          0 0
          • vili  

            tim kablem pres celej byt :-)

            0 0
            • Krys  

              Modem z kablovky máš kde? Ten kábel cez byt je ten koaxiál od kablovky, alebo je to sieťový kábel?

              0 0
              • vili  

                prave ze mne ted zavedli kabelovku a do ni chci prdnout ten router…a doted jsem mel zvlast kabl jen s netem od jine spolecnosti pres celej byt od vchodu a ten chci zrusit a zadnej novej si sem davat nechci…je to slozite popsany :-) sory

                0 0
    • Spook  

      Ahoj tak budes potrebovat bezdratovy router. Mam dobre zkusenosti s ASUS. napriklad:

      http://wifi.alza.cz/…t-d64091.htm

      a ty klicenky USB se daji pouzit ale rychlejsi bude wifi sitova karta napr.

      http://sitove-prvky.alza.cz/…i-d64093.htm

      0 0
      • vili  

        diky. Ten router uz je ale docela drahej, v cem je zapricinenej ten dvojnasobnej rozdil v cene proti ostatnim? Vyuziju to v panelakovym byte, tady by to nemelo byt narocny na signal, ne?

        0 0
      • Smazaný účet  

        no zrovna 500g je pekny dobytech.  nektere veci co to dela, no to by clovek blil (implementace upnp, pridelovani pasma, stabilita krz verze firmwaru, …). priznavam, hral jsem si s tim v praci kvuli kamerovym systemum, takze trochu jine pozadavky, nez ma normalni uzivatel, ale 500g (kterakoliv verze) je schopna rozdelovat pasmo stylem 100% jednomu nodu, 0% ostatnim a switchovat po 15s. ruzna routovaci a jina pravidla (vsechno se cpe do iptables) se jsou schopna navzajem krasne pobit, o stabilite nadstandardnich sluzeb ani nemluvim. no udes :(

        p.s. pres to vsechno na tom doma stale jedu, jelikoz je to vyslo nejlevneji, lezelo mi to tu, je to jednoduse konfigurovatelne, ma to temer vse, …

        ad zabezpeceni – cim vice, tim lepe – dosah prumerneho wifi routeru je az na ulici, ne jen k duchodcum z vedlejsiho bytu

        0 0
        • palkac  

          ale aspon na nem jede VPNka..

          0 0
          • Smazaný účet  

            eh? jaka VPN presne? btw. asusacke routery vseobecne jsou mocna hracka krz gpl firmwary a komunitu. da se z toho udelat v pohode file server, http, mail, cokoliv :)

            0 0
    • vili  

      jo ajeste abych nezapomnel…chci aby to slo samozrejme zaheslovat abych nepodporoval celej barak :-) to zvladne kazdej router?

      0 0
      • Spook  

        ten co jsem ti poslal odkaz umi sifrovat jak WEP tak WPA.

        0 0
      • Radas  

        Urcite..

        0 0
      • dieegoo  

        Ano zvládne, záleží na jaké úrovni. Ty nejsnažší šifrovací algoritmy jsou velmi snadno prolomit a nemusíš k tomu mít ani žádný extra znalosti.

        Jinak tvůj problém vyřeší, přesně jak říkáš, bezdrátový router. S klidným svědomím bych ti doporučil Linksys, sám mám model WRT 54GL, funguje už zhruba rok a půl v kuse bez problémů. Dřív jsem měl vypůjčený Ovislink a ten bylo potřeba pořád restartovat.

        Jinak prodávají se i sety Router + wifi klíčenka do stolního pc. Ovšem dej si pozor, abys neměl stolní pc přes celý byt a třeba přes 3–4 zdi, mohl bys pak mít celkem trable se signálem.

        0 0
        • vili  

          no tak u nas v baraku bydli akorat jeden mladej par, jinak sami duchodci, ti me doufam hekovat nebudou :-)…je to spis jen tak pro pocit jistoty

          0 0
          • Krys  

            V podstate už obyčajný filter MAC adries ti zabezpečí, že ti tam nebude chodiť niekto od susedov.

            0 0
            • dieegoo  

              Hehe :)

              0 0
            • Krys  

              Teda, ak nebude tvojím susedom dieegoo ;)

              0 0
              • dieegoo  

                Ne vazne, prolomit tuto ochranu je nejsnazsi ze vsechn zabezpeceni, co routery nabizi. Vetsina uzivatelu je navic lina a „zaskodnikovi“ v podstate jeste necha odemceny dvere.

                0 0
                • Krys  

                  To je mi jasné. Ale pri zabezpečovaní čohokoľvek, je dobré uvedomiť si, kto by potenciálne mal záujem o zabezpečovanú vec. Existujú bicykle alebo autá, ktoré nemusíš ani zamykať, a na druhej strane existujú také, kde ti nepomôže ani najlepšie zabezpečenie.

                  Takže ak niekto používa doma wifi, len na obyčajné pobehovanie po internete, jediné čo musí vyriešiť, je aby sa mu tam nenapchal nejaký sused a nebral mu kapacitu. Ak nemáš za suseda nejakého veselého študenta, tak stačí nejaké základné zabezpečenie.

                  A taktiež je dobré myslieť na to, že pancierové dvere sú na nič ak sú vsadené do papierovej steny. :)

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Tohle záleží na konkrétním řešení sítě. U nás je společná přípojka pro celý barák, každý byt má RJ45 zásuvku… koukal bys, kolik lidí má sdílené adresáře a nejspíš o tom ani neví, protože jinak by takový věci určitě nesdíleli…

                    To samý u zabezpečení. Nejde jen o kapacitu přenosového kanálu, není žádnej med, když škodolibec přebere vládu nad tvým routerem… Jinak 3/4 lidí nechává na routeru defaultní uživatelský jméno a heslo, ssid… je to stejný, jako kdyby někdo zamknul byt a nechal lístek, že klíče jsou pod rohožkou.

                    0 0
                    • Krys  

                      Jasne, a keď politika hesiel vyžaduje použitie veľkých aj malý písmen a čísiel, tak má polovica užívateľov nejakú variáciu na „Heslo1“, prípadne ak mám mať heslo minimálny počet znakov napr. 8 tak „Heslo123“.

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Tak tak… a všichni si řikaj, že jich se to netýká, protože jejich soused přece nikdy…  Ale stačí přijít s ntb pod okno, sednout si na lavičku a můžeš vesele zkoumat kdo co s kým :)

                        0 0
                        • Krys  

                          No tak ale, prečo by si to robil?

                          0 0
                          • dieegoo  

                            Někteří to berou jako zábavu, někteří si tím dokazují své schopnosti… minimum hackerů se někomu nabourá do pc za účelem poškození jeho dat, pro ně je to prostě výzva, chtějí tím uživatele upozornit na to, jak mají mizerné zabezpečení…

                            Sakra, už mluvim jak kdybych se v tom taky vyžíval

                            0 0
                          • jecnak  

                            Protoze se potrebuju dostat na net a kdyz uz, tak se kouknu…

                            0 0
    • Krys  

      Keď už nemám Canyon, tak mám aspoň Canyon CN-WF514. :)

      Je to router s wifi a piatimi konektromi na štandardné sieťové pripojenie káblom (RJ-45). Kábel z káblovky strčíš do routra, ďalším káblom sa pripojíš k stolnému PC a noťas pripojíš cez wifi. Router dokáže nahradiť svoju MAC adresu adresou sieťovej karty stolného PC, takže som nemusel meniť registráciu MAC adresy u poskytovateľa. Kódovaný prenos, použitie prístupového hesla, filter MAC adries a ďalšie bezpečnostné prvky tam sú.

      Základné rozbehanie bolo totálne jednoduché. V podstate po zapojení a prehodení tej MAC adresy to hneď fungovalo. Potom som postupne nastavoval kadejaké zabezpečenia a ďalšie blbinky.

      Cena je myslím pod 1000kč. Myslím, že takýchto routrov je na trhu dosť, stačí si vybrať.

      Ak chceš pripojiť aj stolný počítač cez wifi, stačí nejaký wifi adaptér. Existujú aj USB verzie. Vždy si ale zisti, aký majú dosah.

      0 0
    • vili  

      ok, takze zatim mne z toho leze vzhledem k financim, ze bych poridil to co mi doporucil jojina20 coz je

      http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

      a http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…

      melo by to teda stacit? Stolni PC je asi 15 metru daleko od routru a je presne pres dvoje dvere :-)

      0 0
      • vili  

        kua jak se delaji ty odkazy? :-(

        0 0
        • jojina20  

          odkazy jsem naházel normálně přes ctrl+v a jsou ok :-)

          pokud si nevíš ještě s něčím rady tak do toho alfacompu zavolej nebo napiš dotaz..jsou tam v pohodě a vždycky mi poradili..

            
          0 0
          • vili  

            http://www.digineff.cz/

            taky davam prec ctrl+v a nic…mam teda firefox…

            diky, snad to bude ok, sice su lama, ale ne uplna tak si s tim snad nejak poradim…

            0 0
            • Krys  

              Napíšeš nejaký text. Text označíš. Klikneš na ikonku reťaze (hore veľa B I U ABC), otvorí sa ti nové okienko, do horného riadku vložíš URL, v druhom riadku nastavíš aby sa to otváralo v novom okne, klikneš Insert a hotovo.

              0 0
    • marapara  

      Jak píšou ostatní, wi-fi router, notes připojit přes bezdrát a pokud budeš chtít i pc připojit přes bezdrát, tak se dá koupit wifi karta do slotu a bude to chodit také. Zabezpečení, skrýt SSID + WEP nebo WPA.

      0 0
    • Karlos009  

      Asi se ti bude hodit: http://myego.cz/…-sit-wpa-wep

      0 0
    • vili  

      tak diky vsem za reakce, snad to dopadne dobre a k me spokojenosti :-). mejte se

      0 0
    • Oakey  

      Já tenhle problém má doma řešenej pře router od O2. Má tam připojení na 3 kabely do síťovky a tušim až osum zařízení se tam dá připojit přes Wi-Fi. U stolního počítače by neměl bejt se síťovkou problém, navíc alespoň 1 kabel tam musí bejt napojenej alespoň na konfiguraci. Navíc se Wi-Fina dá zaheslovat, takže ti nikdo nebude krást data.

      Fachá to bez problému na sílu signálu vynikající na druhym konci bytu, což je cca. 20m přes 2 stěny.

      0 0
    • raceman  

      přidám se z dotazem, budu řešit něco podobného… taky NB přes wifinu a stolní pc přes drát, ale mám ADSL od O2, takže potřebuju adsl wifi router. jaký dobrý byste mi doporučili?

      momentálně mám už druhý normální adsl modem, a s oběma mám problémy při stahování, 1. byl D-link, ten vypadl jak se u torrentu připojilo moc seedů a teď mám Zyxel a ten má zase problény s DHT  a NAT, takže mám zase problém s připojením aspoň nějakých seedů… :/

      0 0
      • dieegoo  

        Zkus přemapovat porty. Uplně nejsnažší věc, jak torrenty s největší pravděpodobností úspěšně rozchodit je použití portu 443 pro stahování. U mého poskytovatele tahle „finta“ funguje spolehlivě.

        0 0
        • raceman  

          změnil jsem to jak v setupu modemu, tak v utorrentu, ale zaitm nic, a otestovani portu pres utorrent hlasi Error! Port 443 does not appear to be open.

          0 0
    • kyl  

      Lidi,mám problém a tak vytahuju toto staré vlákno.Už víc jak týden mě zlobí net.Rychlost je dobrá±750kB/s d­ownload a upload 180kB/s,je to wifi.Problém je v tom že když chci něco stáhnout tak rychlost v kteroukoliv dobu vyleze rychle na to maximum ale pak spadne pomalu třeba během stažených 100MB na rychlost 352kB/s upload to samé z hodnoty 180kB/s na nějakých 116kB/s,dělá to na obou počítačích,jsou propojené kabelem přes switch.Někde jsem četl něco o restartu routeru(to bude asi ta krabička do které vede kabel od antény)ale nevím co a jak.Na krabičce je jen dírka označená RST(je to asi resetování)neposere se nic když to udělám?Abych pak nemusel něco nastavovat nebo volat technika.O problému jsem s poskytovatelem mluvil ale tvrdí že z jeho strany je to v pořádku.

      0 0
      • xshreck  

        Nejlepší by bylo zajít do nastavení routeru ( přes prohlížeč napíšeš jeho IP – např já mám furt základní, 182.168.2.1. Tu adresu najdeš když jdeš do připojení a tam najdeš bránu). Zadáš a nejspíš to bude chtět heslo

        No, pokud tam nemáš jiné heslo tak tam možná budeš mít něco typu admin 1234 :-) a když se dostaneš přes toto, najedeš si do nastavení které si radši opiš … A omrkni jestli tam nemáš nějakou resetovací funkci.

        Počítám že asik ne, tak to zkus resetnout tím tlačítkem vzadu … pokud to jen stiskneš tak se to asik jen resetuje (vypne/zapne) a možnáááá když to podržíš tak se dá všechno do továrních hodnot. Beru to podle mejch dvou routerů co mám doma … snad ti to pomože.

        Teď mi taky blbnul net, nešly načítat skoro stránky a bylo to u providera

        0 0
      • Ruprt2  

        restart se provádí vytažením ze zásuvky napočítáním do třiceti a jeho opětovným zapojením

        0 0
      • Ruprt2  

        zadej do googlu test rychlosti připojení a uvidíš, jestli máš zhruba co mít máš.

        jinak jestli stahuješ z internetu z nějakých free downloadů, tak to může být normální.

        0 0
        • Smazaný účet  

          S tim testovanim rychlsoti to neni az tak cernobile. Divil bych se, kdyby kazdy vetsi provider nemel preferovane adresy prave tech testovacich serveru aby „dolozil“ rychlost pripojeni a jinak rychlost omezuje(nejak) aby mu stacila pripojna kapacita.

          Jinak vsichni se ohani ryhclsoti spojeni, ale podobnem dulezity parametr je taky stabilita-kdyz se ti kazdy treti packet ztrati, tak je uz pomalu lepsi data posilat na usb klicence prilepene na holubovi…

          0 0
          • kyl  

            Přes den to bylo takhle a hned jsem skusil něco stáhnout postupně asi z 5ti stránek a pokaždé to spadlo na ±352kB/s.Nikdy před tím mi to nedělalo.

            0 0
          • xshreck  

            ýsledek testu (rychlost, kvalita)

            Download: 11 792,08 kbit/s (1 474,01 kB/s) 1 výborné

            Upload: 6 722,69 kbit/s (840,34 kB/s) 1 výborné

            Web odezva: 16ms22.3ms55ms 1 výborné

            Stabilita: 53.7 % 3 dobré

            rychlost

            Wifina no … na 2,4GHz jsem měl podle tohodle stabilitu kolem 5% :-)) a jelo to děsně.

            Ta rychlost by se od ní ale moc odvíjet neměla, spíš bych to viděl na hostitelském serveru který to po nějakých datech utne. Stává se mi to taky občas.

            0 0
        • kyl  

          Dělá to i když jsem stahoval,ovladače nebo samostatné balíky aktualizací,prostě odkudkoliv.

          0 0
      • hrajem  

        Jestli je to v routeru (podle mne na 95% neni) overis jednoduse tak, ze zkusis jak ti to beha naprimo bez routeru… Takze vytahni kabel u ktereho je napsano WAN z PC a strc ho primo do PC (mozna budes muset opsat jeste nejake nastaveni z konfig. rozhrani routeru a mozna ne)

        0 0
        • kyl  

          Už je to jedno,nefungu­je,v pondělí dojede technik to opravit.Ještě že jsem nezrušil net přes pevnou,jen to natahování drátů mě štvalo.

          0 0
    • blisterexist  

      nevíte někdo jak by se dala zvýšit síla signálu ? mám routr s anténkou, a většinou příjmám mobilem ale třeba už přes 2–3 zdi je to dost slabé, tak jestli existuje něco na zlepšení signálu

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nektere routery umoznujou softwarove nastavit vykon…zkus pohledat v nastavenich, nebo to vygoogli:)

        0 0
      • se-se  

        wifině se zdi opravdu moc nelíběj. Zvaž možnost dát místo antény na routeru anténku na kablíku (koupíš skoro v každým PC obchodě) a umístit jí před okno(třeba i na nějaký tyči aby byla kousek dál od fasády) – záleží na tvaru stavby ale často to pomůže, protože v ostatních místnostech bude lepší příjem přes okna než přes několik zdí

        0 0
      • Vegan  

        Signal zvysis

        1. silnejsi antena, indor 5dB antena je fajn vec
        2. spravnym natocenim anteny ( signal na antenu dopada kolmo tedy antenu nemit

        vodorovne ale kolmo, aby se siril signal do vsech smeru, v pripade dvou anten

        natocit do 45 stupnu pismene V ponevads signal na b/g tedy 2.4Ghz se dobre

        odrazi a timto napomuzes symetrickym odrazum

        1. v routeru nastavit vysi vykon trebas 100mW, ale tady pozor pri pouziti 5db

        anteny! podle narizeni CTU nesmis vyrazovat vice jak 20dB respektive 100mW

        1. zmerit si nejakym softem na NTB zarusenost kanalu a najit si nejvodnejsi,

        tedy nejmin zaruseny kanal, zde je ale nutne pocitat z presahy nakalu u B a G

        1. vypnout na 2.4GHz N normu pac je to nejvetsi cipovina na WIFI co kdo kdy

        vymyslel :-(

        1. pokud jedes na 5Ghz prepnout v indor na 2.4 GHz
        2. nechat to nekomu kdo WIFI trosku rozumi a nsatvi ti router presne podle

        potreb a okolnich podminek.

        idealni je napsat co mas doma, v jakych podminkach to provozujes atd…

        PS: jeste jsem zapomel, nemit pripojeny router na stejne fazi jako je Mikrovlna trouba a nemit v blizkosti routeru mikrovlnou troubu…

        0 0
        • blisterexist  

          tyjo to vypadá že tomu rozumíš:-)

          takže tady jsem vyfotil routr, poradil bys mi co s tímhle konkrétním typem?.-) děkuji moc

          0 0
          • Vegan  

            No tady uz v zakladu mas 5dB antenu s rizenim vykonu na 20dBm s tim uz moc nemas kam jit, vykon by si to melo byt schopno regulovat samo, stejne tak tam je automaticka detekce obsazeneho a volneho pasma. Takze tady bez blizsi znalosti situace bych nechal vse na Auto.

            Co vsak muzes udelat je zkontrolovat zda mas verzi Firmwaru v4 od verze v3, byla zvysen rozsah denzity peaku, takze by se mel byt schopen lepe prizpusobovat ruseni v realnem case. Jinak to, ale moc kvalitni router neni dle pouziteho wifi chipsetu.

            0 0
      • Smazaný účet  

        kup si wifi range extender

        0 0
      • Jetson  

        Většinou si zvýšením signálu v případě 2–3 zdí spíš pohoršíš díky všem odrazům co to udělá.

        0 0
    • heerer  

      WIFI JE FAJN, ALE KABEL JE KABEL;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        ale hovno!

        0 0
        • heerer  

          zda je hovno lepsi si nez kabel si jistej nejsem, ale ze je lepsi kabel vo tom zadna:)

          Kazdeho vec jak se pripoji.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Nehledě na to, že k živým organizmům bude o parník šetrnější…

        0 0
        • heerer  

          ?? nechapu…

          0 0
          • Smazaný účet  

            To neřeš, žádný zdravotní dlouhodobý studie nejsou ani nebudou.

            Jen je prostě zbytečný, pokud to není nezbytně nutné, vytvářet si doma další zdroj záření (k tomu hafu, co již ve vzduchu je).

            0 0
            • maajkee  

              Právěže kolem nás je takovýho vlnění a mnohonásboně silnějšího než je blbá wifi, tak tím že místo wifi použiješ kabel rozhodně nic nezachráníš.

              To mobil je 100× větší zlo a stejně je lidi používaj.

              0 0
            • Vegan  

              Az na to, ze skodlivost WIFI v urcitych podminkach je uz par desitek let prokazana ( od doby vymysleni mikrovlne trouby ), ale aby WIFi byla skodliva musi splnovat par podminek, musi to byt 2.4Ghz, a musi myt vykon pres 500mW. Klasicka wifi s vykonem do 20dB tedy 100mW pokud clovek nespi v okruhu 2m od zarice, je opravdu neskodna.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak v bytovce se to nasčítá, navíc ve větších městech jsou nahuštěný vysílače tolika různých sítí, že je lepší nad tím nepřemýšlet.

                0 0
                • Vegan  

                  az na to, ze na to aby se Wifi scitala, alespon nejak, by musela byt modulace identicka, coz u datove WIFI scela jiste nebude tam se bude spise navzajem rusit.

                  Pruser jsou kasparci, kteri, aby jednim APckem si pokryli cely byt daji 5dB antenu na routeru si nastavi vystupni vykon klidne 150mW a kdyz maji pozlacene konektory tak udelaji vystupni vykon klidne 26.5dBm tedy 450mW a to uz je opravdu nebezpecne a to nemluve o routerech ktere maji trebas 2 nebo 3 anteny tam uz diky stejne modulaci to dokaze fakticky ohrozovat zdravi, kdyz to tam jeste posle na Nku v 2.4Ghz, tak pro jistotu jeste zarusi celkem solidni oblast. Sam jsem uz na par takovych idiotu poslal CTU, ale nejlepe takove voly postavit pred zed, zavazat oci a Ahoj… ( s jistou nadsazkou receno )

                  0 0
              • jIrI___  

                V čem konkrétně může wifi škodit na zdraví? Mám doma totiž router hned vedle budíku u postele, tak jestli nemám nějak přestavět pokoj :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Co vypínač?

                  0 0
                • Vegan  

                  2.4Ghz je frekvence bodu rezonance vody ( proto na stejne frekvenci funguje mikrovlna trouba a proto se nema WIFI s mikrovlnou troubou moc rado), pokozka dokaze odstinit celkem polehlive 20dBm tim, ze tuto vlhkost samo odparuje ( pri odparovani molekuly vody taktez rezonuji ), ale prokazatelne od 25.5dBm, nic mene se predpoklada, ze se to deje kdekoli od 20dBm+ se zbytkove zareni dostava do mozku. Mozek obsahuje hodne vody tusim cca 80% a touto rezonanci molekul vody dochazi k excitocite urcitych nervovych struktur v mozku a tim bunky v mozku rychleji starnou a stavaji se vuci urcitym vemum otupele, myslim, ze nejvic je na to haklivy zrak a sluch… a protoze urcite casti mozku jsou nejaktivnejsi prave behem spanku, kdy si navic po dlouhou dobu souvisle ozarovan timto zarenim muze dochazet k trvalemu poskozeni.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Takhle, když to pěkně napíšeš, se pár lidí minimálně na chvíli, zamyslí nad kabelem :-)

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Dík, konečně znám důvod, proč lidi říkají, že mi poslední dobou hrabe :D. Asi teda koupí nějakou „prodlužovačku“ na ethernetový kabel a router přesunu na jiné místo.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no a nezapomen si vypnout wifinu na laptopu, v telefonu atd…

                      0 0
                      • jIrI___  

                        To pochopitelně dělám. Jen ten router musí běžet, protože chodím spávat jako první.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          btw vzpoměl jsem si na tenhle thread v jedné kavárně kde jsem se na chvíli připojil na net…

                          přiložen printscreen.. chudáci lidi co tam pracují :D

                          0 0
    • StuntJ  

      Máte někdo tip na spolehlivý N WiFi routr s fukncí WPS? potřebuji připojit do WiFi sítě tiskárnu a ta umí jen WPS …

      Co například Tenda? na tu jsem četl hodně kladného :

      http://www.alfacomp.cz/php/product.php…

      Očekávám dobrou rychlost a hlavně stabilitu…

      0 0
      • jIrI___  

        Mám tenhle Asus a bez problémů. Podle mě není v dnešní době na obyčejném routeru co zkazit a poslouží všechny stejně dobře.

        0 0
      • StuntJ  

        Tak nakonec na rady podavače/prodavače mám doma Asus. Když jsem mu řekl že na to chci připojit 2× mobil- WiFi, 2× PC na Wifi a sem tam NetTV, tak mi Tendu nedoporučil.

        Sice říkal že není špatná, ale není stavěná na vysoký trafic na WiFi a nemá takový výpočetní hrubý výkon jako Asus …

        Takže mi doporučil Asus, jsem maximálně spokojený, jen nemůžu rozjet WPS … :o/

        0 0
        • StuntJ  

          Hmm beu z5. Asus nepřežil vánoce … takže po týdnu provozu je na reklamaci

          0 0
          • StuntJ  

            Nový routr je z reklamace doma. Tak jsem zvědav, co vydrží tenhle kousek …

            No aspoň vím, že ASUS už ne …

            Co je mi trošku divné, jak routr přiděluje IP adresy, nějak to střílí od boku, neskládá je pěkně za sebou jak jiné …

            192.168.1.101

            192.168.1.150

            192.168.1.38

            192.168.1.223

            jak Baťa cvičky …

            0 0
            • Vegan  

              To DHCP, neni divne je to normalni u Routeru jez prideluji zaroven Hiden IPV6, coz prideluji vicemene vsechny jez maji ve Firmwaru IPV6 Podporu, alespon na WAN portu.

              0 0
            • Smazaný účet  

              si tam nastav natvrdo přidělení konkrétní IP adresy konkrétní mac adrese, ne?

              0 0
    • t100-CZ  

      Ahoj, měl bych také žádost o radu s WiFi routerem. Chci připojit:

      LAN – 1× PC

      WiFi – 2× mobil

      1× NTB

      1× TV

      Nyní mám nějaký starý router, který pro připojení na net a silou signálu plně vyhovuje. Problém nastane při spuštění filmu o velikosti nad 5GB z NTB do TV přes DLNA. Film se seká, prakticky se na to nedá koukat. Doslechl jsem se, že router nestíhá přenést tento objem dat. Poradíte nějaký dobrý router?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.