• Yura

    Chtel jsem se zeptat. Dneska rano jsem zapl noťas a od te doby mi nejde internet(na druhem noťasu internet jde, takze bude něco s pc..) Proste mi to na liste ukazuje tu ikonku Nepripojeno- Není k dispozici zadne pripojeni, jako kdybych mel na tom noťasu vyple to tlacitko k wifi pripojeni.. Ten net mi blbne často, ale vždycky se to vyresi restartem routru, nebo při spusteni exploreru dam opravit problémy s pripojenim a je to ok, ale ted ten noťas proste vůbec nereaguje, presne jako když vypnu to tlacitko wifi, ikdyz ted je samozrejme zaple.. :(

    0 0
    • rb  

      nový ovladač?starý ovladač?nedělals v poslední době něco,čeho by to mohl být následek?

      0 0
    • Biker jak Pes  

      No, to se mi taky stalo. Vyřešil jsem to kabelem. :D

      0 0
    • Yura  

      A hele tak po nekonecnem badani jsem na tu ikonku klik, vlezl do centra sitovych pripojeni a sdileni a tam klikl na pripojit k siti a uz to jede. :D Zajimave ale je, proc se to vždycky tak z niceho nic samo rozdrbe..

      0 0
    • black.horse  

      přeinstaloval bych driver… jinak s podobnou věcí jsem se setkal u jednoho nového NTB, to nakonec šlo na reklamaci, ale pokud to v minulosti fungovalo, měl by stačit ten driver…

      0 0
    • Yura  

      Když uz tady otravuju s téma pc dotazama. Na YT me zase z niceho nic zacalo srat to automaticke prehravani a ted kdyz to pokazde neodkliknu, ze to nechcu, tak se mi videa sama od sebe prehravaji a to puvodni kolikrat ani nedojede do konce, jak to automatice zrusit? :)

      0 0
    • HonzaRez  

      A není to náhodou problém po probuzení…?

      0 0
    • Soreno  

      Podívej se do vlastnosti adaptéru wifi jestli tam nemáš zaškrtnuto vypínat z důvodu úspory energie.

      0 0
    • Yura  

      Další PC dotaz. Uz nejakou dobu se mi po zapnuti nacita Windows aspoň 15 minut. Vzdycky to kvaka, ze se nedari aktualizace atd.. ale nakonec to vždycky naskoci. No ted tam je napsany konfigurace aktualizaci Windows se nezdarila. Vracim zpet(nacitani) Nevypínejte pocitac a furt se tam něco nacita, ale nic uz x hodin. :( Netusite co s tim?

      0 0
      • VADER_DA  

        Co tam máš za verzi Windows? XPčka, 7čky, 8čky?

        0 0
        • Yura  

          7 profesional nebo co to je. Ted to nabehlo pod docela dlouhe době, ale stejne bych rad vedel co s tema aktualizacema delat. To same když vypnu PC, tak tam bezi nejakej nesmysl stejne jako při zapnuti a trva to tak 20min nez se vypne..

          0 0
          • VADER_DA  

            Hm…tohle vypadá na nakoplej systém – to není normální. Zkus se vrátit k bodu obnovení – do doby než ti to začlo dělat. Pokud to neklapne, tak zazálohovat data a přeinstalovat Wi­dle.

            0 0
    • Yura  

      Chtel jsem se zeptat. Neustale mi skace na obrazovku dvojte okno, kde se dvakrát pise, tak jestli netusite co s tim..

      hpconnection.Ma­nager.exe- Závažná chyba

      Služba HPconnection Manager neodpovídá. Ukončete a restartujte aplikaci.

      Došlo k zásadní chybě. Více informací naleznete v aplikaci prohížeč událostí pod položkou HP connection Manager.

      Service is not available.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak to zkus odinstalovat.

        0 0
        • Yura  

          Tak nebudu nic odinstalovavat, když netusim na co to je. :D Ted jsem v te skozce klikl na tu ikonu HPconnection Manager a na plose se ukazal nejakej obrazek s tim HPconnection Manager a nejde na to kliknout nebo to nejak zavrit, proste to tam smrdi.. :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak sice nevis co to dela, ale evidentne to nefunguje, kdzy to pise hovadiny..pryc s tim:)

            0 0
            • Yura  

              Nejvic me ale serou ty aktualizase. Proste při zapnuti PC se to nacita a v noťasu to nejak cvaka, takove divne zvuky a ted se to třeba nacitalo 2 dny heh. Tak jsem vypl to aktualizovani tak uvidíme jestli to pomuze, prej ty win7 nejak ted blbnou..

              0 0
              • Smazaný účet  

                jestli cvaka, tak by to mohlo znamenat, ze disk uz je na ceste do kremikoveho nebe…

                0 0
              • nitraq  

                A jestli něco načítá ukrutně dlouho, tak to taky může být příznak odchodu do nebe.

                0 0
                • roura  

                  Něco podobného tomuhle mi to taky dělalo. Nejdřív se nevině prodlužovalo startování a vypínaní systému a jakýkoli aplikace. Občas si to cvaklo a teď když zapínam notas,tak už jenom cvaká , system nenačte a disk error ,check cable. Nezbývalo než HDD vzdát čest.

                  0 0
      • Smazaný účet  

        správce připojení (wifi, umts)

        něco takovýho tam má skoro každej…má to pak jako být více „user friendly“

        je to k hovnu, odinstaluj to a připojení si spravuj nástroji Windows

        0 0
      • KoudakT  

        Hp connection manager hod dopryc a imho se tim vyresi i ten prvni problem. Proste se tam hada system s nejakou utilitkou vyrobce ntb.

        0 0
        • Yura  

          Ale jak to odinstalovat? Ještě me sere nejakej Spyware Terminator 2012 a taky nemuzu prijit na to jak to odinstalovat.. :D

          0 0
          • SloM  

            Co treba napoveda od microsoftu?

            http://windows.microsoft.com/…ange-program#…

            0 0
            • Yura  

              Tam to prave nejde odinstalovat. U toho HP mi to napise, ze to tenhle program nepodporuje nebo co a toho terminátora mi to ani nenajde..

              0 0
              • Smazaný účet  

                tak manuálně – zjistit co si to spouští, jaký soubory to používá, záznamy v registru a všechno to smazat ručně

                šťastný lov :-)

                0 0
          • KoudakT  

            Najdi v ovládacích panelech Přidat/odebrat programy a tam odinstaluj.

            0 0
          • HonzaRez  

            Na tohle by měl pomoct Adwcleaner…

            0 0
            • Smazaný účet  

              tyhle „čističe“ obvykle fungují tak, že musí být v PC PŘED instalací toho, co pak chceš odstranit. během instalace si čistič udělá log co se změnilo a co se kam zapsalo a na základě toho pak provádí odstranění…

              0 0
              • Martin  

                myslím, že ne Time

                zrovna včera jsem kamarádovi pomocí AdwCleaneru doloval z počítače pryč nějaké reklamní svinstvo, které si tam blb zatáhl klasickým postupem „nečtu, klik na next“

                0 0
      • Martin  

        servis

        0 0
      • Clight75  

        Jeslti ti HP Connection manager nejde odinstalovat, tak mu muzes aspon zakzat se spoustet a tim se zbavis ty chybovy hlasky taky. Stiskni klavesu Win (to je ta s logem Windows), drz ji a zmackni jeste „R“. Vyskoci ti okno „Spustit“ s jednim radkem. Do toho radku napis „msconfig“ a klikni na OK. Vyskoci ti dalsi okno, kde si vyberes zalozku „Po spusteni“, kde je seznam programu, co startujou soucasne se spustenim systemu. V tom si najdes HP Connection manager (bude se to jmenovat nejak takhle nebo hodne podobne) a vykliknes checkbox (je to vlevo, takovy to zaskrtavatko, kliknes na to, aby to nebylo zasktrly fajfkou). Das OK a restarujes system – po restartu uz by mel byt od HP Connection managera pokoj.

        Pokud mas na sedmickach zaply UAC, tak ti budou pri spousteni msonfig vyskakovat hlasky typu ze to potrebuje administratorsky prava, ze se chystas provest zmenu v systemu atd. – predpokladam, ze admin prava mas, takze ty hlasky odklikavej, jako ze souhlasis, chces zmenit system atd. Pokud nemas admin prava (opravneni spravce), tak to nepujde a budes se muset zalogovat do Woken pod admin uctem.

        Co se tyce toho pomalyho spousteni a cvakani – muze cvakat dick a to je pocatek konce, zazalohuj si data, pze to muze kleknout. Pokud vis, co je v tom za disk (vyrobce), stahni si jejich stranek utilitku na provereni disku (treba od Seagatu se to jmenovalo SeaTools) a uvidis, co ti z toho vyleze.

        Muze ale taky cvakat DVD mechanika, na kterou si Win muzou sahat ve snaze najit v ni instalacni DVD a neco si z nej doinstalnout.

        Taky to muze byt nepodarena aktualizace Win. Po spusteni se to porad pokousi tu aktualizaci provist, proto to trva tak dlouho, ale ocividne se to nikdy nepodari, takze po dalsim spusteni to zkousi znova. A skvrkani a pocvakavani bude snaha systemu najit nekde na disku nebo v mechanice file, kterej mu chybi. Jsou dve moznosti – budto se vratit v bodu obnoveni nekam k datumu, kdy vis, ze to nabihalo OK, anebo spustit aktualizaci Windows rucne a provist aktualizace dalsich balicku (pokud je od ty nepodareny uz MS vydal), to nekdy pomuze zaseklou aktualizaci „prostouchnout“.

        Ale osobne, byt to muj notas, tak bych nevahal, zazalohoval si data a udelal reinstal systemu. Jak zacnou Win takhle blbnout na vice frontach, tak se to sice da ruzne fixovat, ale uz je ten system jednou trochu jeblej a bude se ti to s nejvetsi pravdepodobnosti srat dal a dal az do bodu, kdy to proste nenabehne.

        0 0
        • Yura  

          No musel jsem stopnout ty aktualizace, aby se ten pocitac zapinal normalne. Zatím to jede, pak to kdyztak přeinstaluju no.

          0 0
        • Yura  

          Jeste jsem se chtěl zeptat na ten nesmysl Java s ikonou nejakeho salku s kavou nebo co v oranzove barve. To je na co? To muzu taky odinstalovat ne? :)

          0 0
          • Namtos  

            Pokud nespouštíš programy,které ke spuštění potřebují JAVU tak můžeš:)

            K vyčištení disku od načítaných souborů anebo zakazání nabíhání nechtěných programů při startu používám CCcleaner.

            Jinak problém nejspíš souvisí s posledními aktualizacemi v systému win7, také jsem myslel, že je problém s připojením k internetu, protože počítač neskutečně lezl. Ale jedna z aktualizací poškodila funkčnost driveru na LAN. A to bude nejspíš i tvůj problém (hpconnection­.Manager.exe) Stáhni driver ze stránek HP a přeinstaluj.

            A ještě poznatek ne všechny aktualizace asi mají vyhytané, protože se mi poslední tři dny pc vypínalo a pokaždé instalovalo aktualizaci a to docela dlouho v řádu minut. Včera večer jsme se díval do historie a pokaždé se nedoinstalovala kvůli chybě, tak jsem tuto aktualizaci zakázal a počkám na další, která snad bude v pohodě…

            Konkrétně jde o aktualizaci zabezpečení KB3042058

            EDIT: první datum aktualizace je k 14.10.2015, což naznačuje, že tady bude možná bota i tebe

            0 0
            • Clight75  

              Jj, zdaleka ne vsechny aktualizace ma MS vychytane, uz parkrat jsem system zachranoval obnovenim do posledni funkcni konfigurace, diky bohu za to, ze si to pri aktualizaci samo automaticky vytvari zalohu:) Osvedcil se mi celkem zpusob mit zakazany automaticky aktualizace a spoustet si to rucne, vetsinou tak tyden az dva potom, co MS vyda aktualizacni balik. Pokdu nejaka aktualizace blbne, vetsinou se do ty doby na netu objevi varovani, o kterou jde, a tu pak staci jen vynechat. Akorat je to zbytecne o dost pracnejsi, nez kdyby byl spoleh, ze jsou aktualizace OK a clovek to mohl nechat na automatice bez dozoru…

              0 0
          • Clight75  

            Na JAVA bezi nektery webovy aplikace, downloadery a i nektery programy. Zalezi, co pouzivas – obecne se da rict, ze je mozno se bez ni obejit a muzes ji odinstalovat. Pokud mas v kompu neco, co ji ke svymu chodu potrebuje, tak to pak bud nepujde spustit vubec anebo to pri nabehu vyhodi hlasku, ze nemas nainstalovanou Javu a ze ji mas doinstalovat. Pokud takovou aplikaci mas a potrebujes ji, budes ji muset teda zase nainstalovat zpatky – anebo najit ekvivaletni aplikoaci, ktera ji ke svymu chodu nepotrebuje.

            0 0
    • Copernicus  

      a nevypnul sis bezdrat.antenu? tlačitko vpředu

      0 0
    • rb  

      Ať nezakládám nové vlákno.

      Už fakt nevím,co s tím.

      Už delší dobu mě sere hláška „The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program“ která mi vyskočí když chci něco nainstalovat.

      Nejde o žádné „nelegálně“ stažené věci ale o běžné aplikace nabízené zdarma z této stránky http://www.giveawayoftheday.com/

      Nedělají to ůplně všechny,ale veká část ano.

      Dělalo to na win 7 a teď i na win 10.

      Nevíte prosím někdo co s tím?

      ***** moje nervy.

      0 0
      • Fredos  

        A nejsou ty instalačky z toho webu opravdu nefunkční? Zkoušel jsi je jinde například?

        0 0
        • rb  

          To si nemyslím. Několik mi jich jede v pc. Stahuju z tama s.w už několik let.

          0 0
          • standoslav  

            Nechci zakládat vlákno, poradil by někdo i ohledně mobilu ? je to Samsung GT 5620, bez Androidu ?

            0 0
            • Smazaný účet  

              A co s ním máš.

              0 0
            • Smazaný účet  

              A co s ním máš.

              0 0
              • standoslav  

                Dost let jsem chodil na nett z Siemensu, posl. 6l. z Alcatelu s qwerty, max. spokojenost, měli od operátora „web end w.“, ale teď mám toho Samsunga a potřebuji stáhnout něco, aby to bylo ve formátu na mobil. Telefonovat na T-mob., tj. na hodinu, u operátora v obchodě by mi tuším řekli " kupte si něco novějšího, máme jich tady dost". Dík.

                0 0
                • SloM  

                  Nevím jestli rozumím řeči tvého kmene, ale aplikace pracující pod systémem android by měly mít příponu apk. To znamená, že to co chceš, aby ti pracovalo v telefonu musíš stáhnout a soubor musí vypadat cca. takto xxxxx.apk (kde xxxxx je nějaký název aplikace). Mužeš kdyžtak nějak rozvést co vlastně chceš?

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Prezlozim Ti to do reci cyklistickeho kmene:

                    Dost let jsem jezdil na GT, poslednich 6l mam Spesla s karbonovymi kosiky, max spokojenost, meli od prodejce dve kola, ted mam toho Gianta a potrebuju neco, aby to bylo ve velikosti na silnicku. Jezdit do kopce, t.j minuty a sekundy… u prodejce by mi tusim rekli „Ty ses tak blbej, ze Ti prodame kolo za 200 klacku o tri velikosti vetsi“ Dik.

                    0 0
                    • SloM  

                      Tak nevim jestli jsem spatne spal, ale porad jsem v lese :D

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Spal si dobre, ale zato standoslav by mel parkrat uderit hlavou o nejblizsi zed… Bych moc neplytval casem a snahou uhodnout co chce, dokud se alespon nevyjadri nejak pochopitelne..

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  No jestli si jim řekl tohle co jsi napsal, tak se nedivím že ti nerozuměli. Zkus si přetřídit myšlenky a pak to napiš znovu.Jinak ten mobil jsem měl asi před 5 lety. A apliakce jsem tam dával, mají připonu jar. Ty stáhneš třeba na uloz.to.

                  0 0
                  • SloM  

                    Tam se jeste pouzivaly java aplikace? Ja s nimi mel na androidu vzdy problem.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jj bylo to bez operačního systému.

                      0 0
                      • standoslav  

                        ..... prostě potřebuji něco, co mi umožní číst nett na mobilu bez Androidu. Ta historie, to byla jen omáčka o tom, že to lze s daleko staršími mobily. Byl jsem s nimi léta spokojen, jak píšu, s Alcatelem 6 let, až se to nechce věřit. Promiňte tento lama dotaz, mám 55let, a tím že jsem byl spokojen, neřešil jsem vývoj .

                        0 0
                        • ghostik  

                          a co ti v tom brani? ta vec nema prohlizec? musis nam trochu konkretneji popsat problem :)

                          Pokud shanis prohlizec, tohle http://mini.opera.com/…anced-cs.jar?… tenhle by mel fungovat :)

                          0 0
                          • standoslav  

                            Prostě, když se teď připojím je to vše velké, norm. verze jako v PC, lze posunovat i do stran, načítání trvá dlouho, na minulých mobilech byl Seznam za chvíli kompletní, pod sebou, nebylo třeba nic zvětšovat, ihned vše čitelné a na čtvrtinové úhlopříčce. Nemáte někdo na prodej Alc. Vairy text ??? :-)))

                            0 0
                            • Deathwing  

                              mam stejnej mobil a na net bych ho nezkousel.

                              Samsung gt s5620 monte je jeste bez poradnyho operacniho systemu (os bada a stary java aplikace .jar), problem pri nacitani PC stranek bude jak ve vykonu, tak ve velikosti pameti, kdy pri nacitani zahlasi ze dosla pamet. takze leda mobilni verze stranek coz nema kazda. Na prohlizeni netu by to chtelo neco novejsiho (vetsi display, vykon, normalni os typu android, nebo win a plnohodnotnej prohlizec)

                              0 0
                            • SloM  

                              neni fakt rozumnejsi si za 2–3 tisice koupit novy? i pod 2 se da neco sehnat mozna.

                              0 0
                            • goofy  

                              Stáhni si tu Operu mini. S tou jsem byl na Nokii 6300 celkem spokojený. No a třeba najíždět na mobilní verze stránek (ale to si ta Opera vždycky vyhledávala).

                              0 0
                            • ghostik  

                              Zkus si stahnout tu operu, ta by mela zobrazovat rozumne :) . Nevim jaky tam mas prohlizec, ale neastavil sis nekde omylem pc zobrazeni?

                              0 0
                              • standoslav  

                                No, mě jde o to, že s těmi starými to šlo lépe, s tím Alc. jsem byl max. spokojen. Já na jaře koupil na splátky manželce dotyk. za 3t, splácím, mám dluhy a tak jsem si myslel, že na ten nett v Monte de vyzrát. Táta ho našel, je to taky skoro veterán, ale chtěl jsem najít cestu.

                                0 0
                                • ghostik  

                                  Musi to jit i s timhle :) . Zkousel jsi tu Operu, na kterou jsem ti dal odkaz? :)

                                  0 0
                                  • standoslav  

                                    Jo, napsalo mi to, že tu verzi už mám. Budu bojovat dál, zkoušet, atd; jinak dík za pochopení.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Tak prohlížečů pro javu bylo víc ale jestli se teď dají sehnat už nevím přece jen už většina lidí jede na androidu.

                                      0 0
                        • Smazaný účet  

                          tak prohlížeč to má, pokud nevyhovuje tak si sežen operu v javě.

                          0 0
    • Smazaný účet  

      Mám dotaz:

      Neválí se někomu doma Rubber Rails pro 7mm disk pro ThinkPad T420?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Omylem jsem obnovil FF do výchozího nastavení, netušíte někdo, jak ho správně nastavit, aby přehrál veškeré videa i v HD? Pomocí about:config a přepnutí některých media. … souborů na true už jede Youtube i v HD, u Vimea jedou pouze videa, která nejsou v HD, na iDnes nejedou…

      0 0
    • Yura  

      Chtel jsem se zeptat jestli netusite cim to muze byt. Normalne se na všechny filmy apod. divam přes BS player FREE a jede ok, ale když si stahnu UFC videa, tak to jede jakoby spomalene. Zvuk normalni, ale pohyby mají jak v matrixu.. :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Třeba blbé kodeky. Nebo moc dobrá kvalita a nestíhá ti to procak. Zkus to přehrát jinde.

        0 0
        • Yura  

          Filmy v HD kvalite jedou bez problemu prave.. Jede to normalne v nejakem ArcSoft totalmedia, ale tam mi zase prestal jit zvuk lol. :D

          0 0
      • KoudakT  

        Zkus PotPlayer. IMHO lepší varianta, než BSko (má vestavěné kodeky, umí otevřít i konzervu s rybičkama).

        0 0
    • Yura  

      Mam další dotaz. Když propojim TV s noudbukem kabelem, abych se na TV dival na film, tak mi zvuk jede z noudbuku místo TV co jsem zase kde pomackal blbe? :(

      0 0
      • Smazaný účet  

        jakým kabelem? jaký notebook? dává do výstupu i audio?

        0 0
      • KoudakT  

        Napoj ho přes HDMI a pak musíš ve Woknech nastavit, aby posílaly zvuk do HDMI a ne do repráků NTB (ideálně HDMI na film nastavit jako primární zvukové zařízení).

        0 0
        • Yura  

          ALe ja nechapu proc me to x let jelo normalne a ted chcu postit film a zvuk neleze z televize. Nic jsem s tim nedelal nechapu.. :)

          0 0
          • Yura  

            Dal jsem ovladaci planely-zvuk a tam byla ikonka televize a dal jsem zakazat nebo co a ikonka je v pr… tak to jsem asi posral uplne co.. :D

            0 0
          • KoudakT  

            Odpověď je aktualizace ovladačů… Prostě nainstaloval PC nový a ten byl nastavený jinak, než původně. Hele stane se, hlavně, že jsi to rozchodil.

            0 0
    • Yura  

      Chtel jsem se zeptat. YouTube zase něco delali s tema videama a me ted nejde dat 1080p a dava me to tam jen 720p kvalitu videa.. Netusite co s tim? :(

      0 0
      • mirace  

        Spustil jsem náhodné HD video a 1080 tam mám.

        Takže někdo evidentně upravil tebou pouštěné video a jde to pouze v 720.

        Nebo v čem vidíš problém?

        0 0
        • Yura  

          No problém je v tom, ze nemuzu spustit zadne video ve vyssi kvalite nez je 720 ani ty, která jsem před pard dny ještě prehraval normalne 1080p.. Zase tam asi něco menili, tak asi musim něco nového instalovat nebo upgradovat, ale nevim co..

          0 0
    • kantis  

      Zdravím, mam notebook od Toshibi, s win 10, dneska jsem delal praci do skoly, totalne se zasekal tak jsem ho na tvrdo vypl, pri pokusu ho zapnout se jiz 4h nic nedeje a pouze načítá, několikrat jsem ho už vypl a zapl, ale nepomohlo to, PC nemohu dat do tovarniho nastaveni, mam v tom dulezita data, nevi nekdo co s tim?

      0 0
      • kantis  

        Tak to vyzera

        0 0
        • Smazaný účet  

          Máš rozdělený disk na systém a data? Jinak můžeš zkusit reinstalci. Data se zachovají.

          0 0
          • kantis  

            Nemám, nic jsem nerozdeloval, je na reinstalaci nejaka klavesova zkratka? Pc jsem koupil uz se systemem, insatalační CD nemam.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak stáhnout na usb/dvd systém a potom s tim muzes neco delat.

              0 0
            • Erknold  

              proto se to hned po spuštění ptá, nechcete si udělat systémové DVD?

              Ještě můžeš zkusit vyndat disk a strčit ho do jiného PC a důležité věci z něj vykuchat. Pak s ním můžeš dělat cokoli.

              0 0
      • Smazaný účet  

        ssd nebo mechanickej disk?

        v první řadě bych otestoval, jestli není v háji HDD nebo RAM = jak už tu někdo psal, stáhnout nějakej systém na flashku/DVD a z toho zkontrolovat (memtest, hdtune a podobné tooly)

        no a protože tam máš Win10, budeš mít asi problém z toho nabootovat – kdyby to nešlo, vypnout v BIOS „secure boot“

        další krok je nabootovat z instalačního DVD těch Win10 (musí to být stejná verze, jako ta co je v NTB) a dát opravu systému…

        0 0
    • blaza84  

      Čau, využiju názvu vlákna a také položím pc dotaz :) Chtěl bych poprosit o radu, jak vyřešit problém s režimem spánku u noťasu. U noťasu Asus (stáří cca 4 roky) s původními Win7 jsem nainstaloval Win10 – nešlo o upgrade, ale o čistou instalaci. Když ale na nově nainstalovaných desítkách počítač upadne do režimu spánku (ať zavřením víka, tlačítkem vypínače, nebo chcípne sám časem), tak už se z něj neprobudí. Jediná možnost natvrdo vypnout podržením vypínače. Nevíte, čím to?

      0 0
      • Smazaný účet  

        nějaký program na pozadí? nebo driver? (síťovka)

        0 0
      • wladeq  

        Pravým na baterku, možnosti napájení, nastavení po zavření víka, dole vypni rychlé spuštění

        0 0
        • blaza84  

          Tak jsem vyzkoušel, ale žádná změna :/ Uvědomil jsem si ještě jednu věc, a to, že i když ten počítač mám v režimu spánku, tak pořád jede ventilátor, klidně celou noc. Takže i tam bude něco špatně.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Má ve W10 význam nějaký jiný antivir kromě Defendera, např. AVG free?

      0 0
      • Krutas  

        Ten defender je v pohode, jestli mas trochu rozum a neklikas na blbosti a nepovolis kazdou blbost jen aby jsi se dostal k lakave priloze mailu. AVG bych nechtel na komp, osobne uz nejaky ten cas testuji free verzi Comodo internet security, podrobne nastaveni, HIPS, hloubkova analyza virtualizace programu( oddeleni napr. prohlizece od rozhrani operacniho systemu). Ale za mne tyhle AVG, Avast, Kasperky atd… mel bych pocit ze jsem vyhodil prachy. Jedu necele 3 roky W10 bez problemu. On ten samotny Operacni system a moderni harware maji vysoky stupen ochrany i bez antiviru, defenderu atd.

        0 0
        • wladeq  

          Jsi insider nebo na w10 3 roky nejedeš? Avg, avast…to bych chápal, ale co je špatného na kašpárkovi? Teda kromě toho že je z Ruska..:-)

          0 0
          • Krutas  

            Zacal jsem nekde na zacatku closed beta verzi, ted uz jen insider. Co povazuji za spatneho, je proste spotreba systemovych prostredku. Pevne verim, ze Microsoft svoji ochranu (defender) do systemu implementoval na jednicku. Vadi mi platit za neco, co mozna vlastne nepotrebuji. Tam kde je podle me vyhoda, ze si koupit v balicku licenci na domaci pc+mobilni zarizeni, jenz jsou dneska naprosto zranitelna.

            0 0
            • wladeq  

              Defender, pokud vím, nemá realtime ochranu, tzn. neskenuje všechno, co jde in/out, akorát čas od času proletí systém. Kaspersky používám už strašně dlouho, nejdřív čórku, teď, protože si to kluci bolševičtí zaslouzili, jsem jim poslal rubly, takže z vlastní zkušenosti můžu říct, že systémové prostředky nevytěžuje skoro vůbec, narozdíl od většiny konkurence. A rozhodně bych jej nehazel do jednoho pytle s avg nebo avast, nejlépe free verzemi. Jestli je to nad tím defenderem přínos je na delší debatu, a je to na posouzení každého individuálně ;-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Avast koupil AVG…

                0 0
                • kyl  

                  Avast měl kámoš na PC a toho neřádu se zbavil jedině přeinstalací win.Odinstalovat to nešlo

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    na WinXP používám 360 Total Security a zatím spokojenost. Hlídá to i aktualizace Javy, Acrobatu atd…

                    0 0
              • Krutas  

                Realtime ochranu defender ma. Ty programy jsem hodil do jednoho pytle pod nazvem „za penize“. Naprosto souhlasim ze AVG a Avast je posledni dobou dost hruza, Kaspersky vlastni zkusenost poradnou nemam. Doma pouzivam jiz zminene comodo a nebo defender. V praci jsou to vetsinou enterprise veci jako Symantec, McAfee… Co doma tak pouzivaji lide je NOD32. Odpovidam z vlastni zkusenosti a placenym testum moc neverim.

                0 0
                • Martin  

                  ano, defender realtime ochranu má. už jsem ji párkrát viděl :)

                  0 0
              • Roxteedy  

                Avast, avg nahovno…

                Kasperk dobry, jen to rusko…

                Doporucuju ESET. Je nejlepsi

                0 0
    • kyl  

      Používám ve win10 miniaplikace(nap­ř.výkon procesoru,RAM),ho­diny atd.Udělal jsem tu novou aktualizaci win10 a tohle v ní už nechce fungovat.V Ovla­dacích panelech je ikona Miniaplikací ale nejde spustit a samostatně stažení miniaplikace taky nefungují.Jde to nějak ošulit aby to šlo?

      0 0
      • wladeq  

        Protoze MS zjistil ze miniaplikace je nejvetsi hovadina a do w10 je nastesti nedal. Vytizeni mas ve spravci uloh, hodiny jsou vpravo dole ;)

        0 0
        • Krutas  

          No ja to pochopil tak, ze ty miniaplikace mel, pak nainstaloval 10.0.14393 N/A B­uild 14393 (9.srpen build) a prestalo mu to fungovat, stejne jako Hyper-V na i7.

          Nejsi jedinej kdo dostal nejake problemy, je treba pockat na hotfixy, nebo zkusit nagooglit nejake uzivatelske reseni.

          0 0
        • kyl  

          Proč hovadin,nemusím se nikam proklikávat a hned vím jak je na tom procesor s vytížením atd.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ideální věc, brát tím processoru výkon a k čemu ti ta informace je?

            0 0
            • kyl  

              Prostě je…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ok v pohodě, no nezbyde ti to suplovat nějako aplikací. Protože i Microsoft uznal že ty miniapky jsou k ničemu a některé představovaly i bezpečnostní riziko.

                0 0
                • kyl  

                  Tak proč i v té nejnovější verzi win 10 pořád jsou,to mohlo klidně z Ovládacích panelů zmizet.Nedávno jsem řešil problém že se asi někdo napích na moje PC.Bez té miniaplikace bych na to asi nepřišel.Pc v klidu vykazoval 100% vytížení,stačilo hrábnout na myš nebo něco otevřít,šlo to okamžitě k normálu.Bylo to ale nepravidelné,někdy po celý den,jindy byl třeba pár dní klid.Stačilo vypnout net(modem) a výkon klesl na minimum.

                  Na té miniaplikaci jsem okamžitě viděl že se něco děje.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Nevím u W10 jsem to nepoužil, jen o W7 jsem tam měl počasí. U W8 to pak přestalo fungovat a po čase i u W7. Dočetl jsem se akorát že tam bylo nebezpečí útoku přes ty apk. Jinak pokud shodíš správce aplikací, tak by ti na liště měl běžet indikátor vytíženosti. Aspon u dřívejších verzí to tak bylo.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      A neni lepsi mit nezabordeleny komp tak, aby nic nezralo systemove prostredky, pokud to jenom bezi na pozadi? Mam toho pustene mrte, newaje office, posta, nejaky modelocaci soft, operu a pokud nebezi nejaky dementni flash v prohlizeci, tak procesor brka 2–4% vytizeni (a zasranych mam 9GB pameti)…

                      0 0
              • KoudakT  

                Za dob XP jsem na tohle používal Rainmeter. Jestli běhá i pod 7 a 10 ale nevím, přestalo mě bavit kolem PC takhle skákat. Zkus kouknout.

                0 0
      • Smazaný účet  

        Stáhni si Aida 64. Sice už ve Win10 nejde použít miniaplikace, ale jde použí OSD panel.

        0 0
    • kyl  

      Netuší někdo proč mi to dělá.

      Včera se mi PC najednou vypnulo,ne úplně,bedna běží,disky fungují ale nejde monitor ani myš s klávesnicí.Tla­čítko restart nefunguje,musím to vypnout podržením tlačítka.Po několikerém vypnutí a zapnutí,tak do 10 minut v bedně pípne,na monitoru naskočí na pár vteřin logo základové desky(to je ok) a pak to co je na obrázku(taky na pár vteřin) a normálně se spustí systém ale jen na hodinu.Pak to zas celé zhasne.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jelikož hláška odkazuje na přetaktování CPU, tak bych hádal, že je v háji CPU

        0 0
        • kyl  

          Nestraš,hry moc nehraju a teplota nikdy nešla přes 45°C

          0 0
      • laso  

        skoč do biosu, většinou v poslední záložce nabídky je něco jako set default/factory settings and exit.

        jestlis v poslední době neprováděl s kompem něco neobvyklýho ani se nehrabal v biosu, asi odešla nějaká komponenta.

        0 0
        • kyl  

          Tak člověk co dělá servis mi dálkově prošťoural PC,udělal to co píšeš na začátku a zatím to běží.Je tam prý starej Bios ale to by nemělo vadit.Nejspíš prý něco zasáhlo do nastavení

          0 0
    • Yura  

      Chtel jsem se zeptat. Zapl jsem notebook a nefunguje podsviceni toho monitoru. Normalne se me to podsviceni vypne, kdyz mam vytazenej kabel s nabijenim, ted ale vytazenej neni a stejne to neni podsvicene. Da se to nejak vypnout/zapnout nebo uz jde ten book do kopru? :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        A nemáš to nastavené ve správci napájení?

        0 0
        • Yura  

          Jak nastavene? Nic jsem nemenil, proste to vcera slo, dneska to zapnu a nesviti to..

          0 0
      • Smazaný účet  

        notebooky mívají možnost regulace podsvícení klávesovou zkratkou…obvykle FN+ něco

        Fujitsu = FN+F6/F7

        Dell = FN+F11/F12

        HP = FN+F9/F10

        jiný nemám po ruce :-)

        0 0
        • Martin  

          HLenovo F11 F12 :)

          0 0
        • Yura  

          FN +F2/F3 dik… Nejakej skritek me to rozladil. :D

          0 0
        • scota  

          Lenovo FN+F5/F6

          0 0
        • Pavel  

          Toshiba = Fň+F6/F7

          0 0
        • l-e-t-o  

          HP = Fň+F2/F3

          0 0
          • Smazaný účet  

            že by jedna značka dělala různý kombinace kláves? já tu mám HP EliteBook 840 a tam je FN+F9/F10

            naopak shoda mezi Fujitsu a Toshibou mě nepřekvapuje :-)

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Určitě to možný je. U jedné značky mohou být i různé způsoby vstupu do BIOS.

              Jinak nemáte to hoši jedno? Stejně to na těch klávesách je namalovaný. Stačí jednoduše napsat ať si najdete ikonku ☼+ a ☼-

              Někde pak klávesy fungují pořád, někdo až po stiknutí Fn.

              0 0
    • Yura  

      Je mozny, ze kdyz neco stahuju na externi disk, ze se neco ulozi i nekam na Ccko do notebooku? Protoze sem nestaloval nic noveho do notebooku a stejne se me zmensuje misto na Ccku a ted tam mam ze 111GB 500MB volneho mista wtf… Kdyz dam na Ccko vlastnosti a vycistit apod.. Tak me to uvolni max tak 400MB.. Kde je ten ostatni bordel ulozenej omg. :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak něco si systém ukládá do bufferu. Kouknu zda nejsou vyčistit systémové soubory.

        0 0
      • Roxteedy  

        To vypada na chybu w10/onedrive.

        Pokud jej nepouzivas, odinstaluj. Pokud ano, tady o tom pojednavaji nebo pogugli

        https://www.cnews.cz/…to-na-disku/

        0 0
        • Yura  

          Ja mam ale Win 7 professional..

          0 0
          • Roxteedy  

            Treba to muze byt taky.

            A nestahly se ti tam akt 10tek?

            Jak rika kolega… projdi. Treba pouzij tu utilitu z clanku

            0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Nedělal jsi upgrade na Win10 a pak následně downgrade? Mohly po tom zůstat nějaké soubory.

        Jinak ti nezbude než jít na céčko a mrknout se do vlastností složek tam a zjistit kde ti co zabírá kolik místa.

        BTW o jakém množství mizejícího místa se bavíme? GB, desítky GB?

        0 0
        • Yura  

          Kdyz jsem ten disk menil z nejakeho 200BG pomaleho na tenhle novejsi se 111BG, tak jsem tam mel urcite aspon 30BG volnyho mista. Jedine co jsem stahoval jsou filmy a serialy, ktere butto hned pak mazu z toho Ccka(kos je prazdnej :D ) a nebo stahuju na externi disk.. Jinak kdyz otevru Ccko, tak ty soubory maji MB, nejvetsi soubor je tam Users a ten ma 1,6 GB..

          0 0
          • wladeq  

            Pozvi někoho, kdo zná rozdíl mezi složkou a souborem, protože to akorát dojebeš ;-) Pár gb ukrojí hyberfil, pagefile, bod obnovení, bordel po aktualizacích, a beztak stažená aktualizace na w10. A z 30gb máš 500mb

            0 0
            • Roxteedy  

              +1

              Navíc dneska 120GB SSD je skoro nepoužitelný. Je třeba min 240GB

              0 0
              • Yura  

                Me tech 30GB volneho msita stacilo bohate..

                0 0
              • Smazaný účet  

                Tak ne každý dneska stahuje porno.

                0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Pokud máš PC na internet a občasné filmy které hned mázneš nebo hodíš na extHDD, tak 120GB stačí úplně s přehledem.

                Pokud na PC děláš produktivitu a nebo hraješ hry, 240GB je minimum.

                0 0
                • Yura  

                  Presne tak, jen musim zjistit co me to zasralo ten disk teda. :D

                  0 0
                • Roxteedy  

                  na jednu stranu máš pravdu. Na druhou stranu, všechno pořád kyne a ta rezerva u 120G je tak minimální, že je otázka času, kdy budeš řešit podobné problémy.

                  Musíš počítat s tím, že cca 10, lépe 20GB místa je potřeba k rozumnému chodu W10

                  0 0
                  • wladeq  

                    Pokud neswapujes, staci ti na disku nula ;) Mel jsem 120gb, a ver ze na cisty win to staci i se swapem az nad hlavu

                    Jde spis o to, ze by na ssd vzycky nejake misto melo zustat, jinak se zpomaluje (nepoznas) a jde rychleji do kytek

                    0 0
                    • Roxteedy  

                      Jasne. Souhlas.

                      Ale to, co popisujes, je idealni stav, nepodobny realite. Potrebuju PC pouzivat a obcas si i zaswapovat :)

                      0 0
                      • wladeq  

                        swap je pomale zlo, nebrat ;)

                        0 0
                        • Roxteedy  

                          No jasne. A jakou mas v tu chvili alternativu?

                          0 0
                          • wladeq  

                            Proste vypnout swap na disk a modlit se, ze to ramka pobere? :)

                            0 0
                            • Roxteedy  

                              Noak ona dokud to pobere, tak neswapujes…

                              0 0
                              • wladeq  

                                neswapuje ani po tom, co se naplni, nema prideleny „pagefile“…proste to vsechno , co se tam nevejde, zacne padat, protoze na to neni …„misto“

                                0 0
                                • Roxteedy  

                                  Jo :) a prave ta predstava padajicich apek se mi.nelibi :)

                                  Navic, kdyz mas SSD, uz neni swapovani, co bejvalo :)

                                  0 0
              • HonzaRez  

                To je problém pouze uindousáků (marginální skupina bloudů), normální systém i se spoustou aplikací cca 30GB. A uživatelská složka samozřejmě na RAIDu…

                0 0
                • Martin  

                  Tolik? Kam to nacpu na 16GB kartu, kterou mám v Raspberry?

                  Blbá optimalizace!

                  0 0
            • HonzaRez  

              Mcheche, přesně to mě taky napadlo…

              0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Když vlezeš na céčko tak tam máš různé složky. Klikneš pravým, dáš vlastnosti, chvilku počkáš než se to spočítá a uvidíš kolik to zabírá. V první řadě bych se podíval na složku „User“. Tam totiž většinou bývá zdroj těchto problémů. Z osobní zkušenosti s noťasy od známých – nejčastěji je to třeba nějaká jedna zapomenutá složka která je plná filmů, videí, fotek nebo hudby. Občas je to taky tím že má uživatel na ploše bordel a mezi tím vším je jeden soubor nebo složka která zabírá půl disku (přeháním) a když se zeptám co to je tak ani neví, že to tam má.

            Pak taky když se něco stahuje, tak máš možnost „uložit“ a „uložit jako“, kdy možnost uložit to hodí automaticky do stažených souborů (pokud není nastaveno jinak) a možnost „uložit jako“ to ukládá tam kde si zvolíš a vždycky ti tam defaultně vyskočí poslední místo kam jsi něco ukládal. Uživatel pak občas dá možnost „uložit jako“ a neřeší kam to vlastně háže, jen to automaticky potvrdí. Ve výsledku pak má stahované filmy na dvou různých místech a není si toho vědom.

            No prostě mrkni jak velká je složka „user“ a když bude nepřijatelně velká, otevři ji, běž do složky co se jmenuje jako tvůj účet, a zase složku po složce se dívej která z nich je velká jako prase. Práce obvykle tak na deset minut, nic kvůli čemu bych instaloval nějaký spešl program plný malware.

            Jinak si ještě můžeš v ovládacích panelech otevřít funkci odebírání programů a mrknout se jestli tam nemáš nainstalovanou nějaké pakárny co nepoužíváš. Někdy se na tom dá ušetřít pár GB.

            0 0
            • Yura  

              Ok Windows tam ukazuje 30GB. Users 3GB zbytek MB. Kde je ten tech ostatnich 80GB netusim. :D FIlmy, fotky, hudbu nikde zasantrocenou nemam..

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Když klikneš na Tento Počítač pravým a dáš vlastnosti, měla by tam někde být položka „ochrana systému“. A tam by mělo být nějaké blablabla ohledně obnovy systému a bude tam něco jako „Proveďte konfiguraci nastavení obnovení blablabla“ tak když si rozklikneš „konfigurovat“ tak tam uvidíš a můžeš také nastavit kolik místa systém využívá pro body obnovy. Zkus se mrknout jestli to není tím. Nemám v hlavě jak to je u sedmiček, ale složka Windows u desítek běžně zabírá kolem 15GB,

                0 0
              • MatS  

                Pokud nemas povolene zobrazeni skrytych a systemovych souboru, tak to neuvidis. Musis nejdriv povolit a psk najdes bordel. Ale pokud nevis co k cemu je, tak se do toho nehrn.

                Jinak hodne GB bordelu si Win sysli v adresari Temp. Jeho obsah muzes vymazat. Jde o docasne soubory. Bohuzel system to nejak neumi moc vymazat.

                Dalsi podobna slozka je Temporary internet files. To je zas bordel od internetoveho prohlizece.

                0 0
                • Yura  

                  Dik za normalni odpoved, ale uz je vsechno v cajku blesku. :))

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  a když používá Chrome, je to jinde…a když Firefox, tak zase jinde…

                  0 0
                  • MatS  

                    Tak jasne, proto jsem to radeji nepitval hloubeji :-)

                    0 0
      • embi  

        Stahni si nejaky program na vizualizaci pouziteho mista. Hint: SpaceMonger

        0 0
      • KoudakT  

        Tohle bude bez SpaceSniffera těžké zjistit. Nainstaluj ho, spusť, jako správce, ať se dostane všude a uvidíš, kde ti nabobtnaly data. Tipl bych to na stahované aktualizace Windows, zvlášť při novém PC. Ale bez toho, abysme věděli přesně, těžko radit, co dál.

        0 0
        • Yura  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Smazaný účet  

      jak tak pročítám tohle vlákno, začínám se klonit k názoru, že Yura by měl upgradovat na blok a tužku…

      0 0
      • Pavel  

        Ane by měl najít od toho krabici, zabalit tam noťas a napájení a vrátit to prodejci s tím, že je příliš blbý na to, aby měl počítač? :-))

        0 0
      • Yura  

        Misto tech debilnich kecu, kdyby jsi nam vysvetlit co to je ten Temp s tema cap souborama a jestli to muzu smazat, kdyz toho je 60gb..

        0 0
    • Yura  

      Muze me teda nekdo napsat co to ten Temp v tom windowsu je?

      0 0
    • Yura  

      Uz to mam Ccleaner to smazal.. 80GB volneho mista wohohooOOOo.. Amatéři..

      0 0
      • Martin  

        jen aby to tam za půl hodiny nebylo zas :D

        0 0
      • MavasH  

        A co to teda bylo? Amatéři? :)

        0 0
        • Yura  

          No nejaky ty temporary srance ve windowsu.. :)

          0 0
          • Chlebovnik  

            Tak určitěééééé…

            Jinak přeji hodně štěstí s tím CCleanerem: https://www.zive.cz/…default.aspx

            Podpis: Amatér

            0 0
            • Yura  

              A co jako? Vymazal jsem s tim co jsem potreboval a odinstaloval jsem to. Tak co to tu furt melete?

              0 0
              • sodek  

                bereš to hákem:) No jestlis měl tu správnou verzi, tak odinstalace toho možná moc neřeší.

                0 0
                • Yura  

                  To ne no. To je konec. To muzu ten book vyhodit..

                  0 0
      • KoudakT  

        Yuro, nechcu ti kazit náladu, ale ty .CAB soubory byly s největší pravděpodobností aktualizace. Takže se ti to tam bude sosat znova. K tomu je lepší ten nástroj vyčištění disku, který nemaže tak agresivně.

        0 0
        • Yura  

          Ten vycistil leda tak par MB.. Ze to tam naskace za rok znova? No tak znova smazu no to je toho.. :))

          0 0
    • Martin  

      Hnidopich řeší pičovinu…

      Zas si hraju na migranta…

      U zákazníka jsem dostal novou mašinu pro nasazení SQL serveru. Nainstalován SQL2016 standard, povoleny kraviny ve firewallu, přetaženy databáze, nastartovány servery. Všechno OK, až na jednu maličkost.

      Z jiného počítače se nemůžu připojit na SQL… ani management studio, ani přes aplikaci.

      Když zadám IP\názevinstance, jde to. Když zadám jménomašiny.do­ména.local\ná­zevinstance, tak to jde. Když zadám jenom jménomašiny\ná­zevinstance, tak to nejde.

      Nejraději bych se na to vykvákl, ale zákazník je trochu cimprlich a nerad platí, takže se téhle kokotiny může chytnout.

      0 0
      • Smazaný účet  

        evidentně ti nefunguje překlad IP/hostname…čert ví, jak máš postavenou síť, ale bude to buď v DNS serveru, nebo lmhosts soubory

        0 0
        • Martin  

          To není moje síť :) takže asi *****. Kdyžtak se poptám jejich outsourcovaného admina.

          Uživatelům jsem rozeslal odkazy s doménou a po mně potopa :)

          Ještě mě napadlo, že bych se mohl jen tak pro zajímavost zkusit připojit na aplikační server, který jede na stejné mašině, bez názvu domény.

          edit: tak na aplikační server se dostanu i bez zadání domény, jenom přes host:port… takže to bude něco na SQL nebo na firewallu.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Neporadí náhodou někdo jak nastavit Skype 8, aby se automaticky otevřel při startu woken, nemůžu tu položku v nastavení najít, dřív tam bývala…

      0 0
      • Martin  

        Podobně jsem musel znásilnit Skype pro firmy, prostě se mi po přechodu na Office 365 nespouštěl automaticky…

        Do dialogu Spustit (windows+R) zadej shell:startup, otevře se ti „Po spuštění“ a tam si přetáhni ikonku programu. Je to obecné a nejméně bolestivé řešení, byť ne zcela systémové.

        0 0
      • Pavel  

        No a neporadí mi náhodou někdo, jak trvale zakázat aktualizaci Skype 7.41 na 8? :-) Jsem tu 8 (nebo tak nějak; na Win7) musel odinstalovat, protože mi nefugoval status (furt jsem byl „nedostupný“, ač jsem fyzicky seděl u toho počítače a klofal do klávesnice) a hlavně mě neskutečně stal ten design (a zejména všechny chaty v jednom okně)..

        0 0
        • sodek  

          Zprasili co mohli. Všichni starší lidé v mém okolí se v tom teď vůbec nevyznají.

          0 0
        • sodek  

          Stejně tě časem k aktualizaci dotlačí…

          0 0
          • Pavel  

            To asi jo, zatím to na mě vždycky řve při každém přihlášením…

            0 0
        • MatS  

          Skype-Nastavení-rozšíření-Automatické aktualizace-vypnout automatické aktualizace.

          Ale jak píše Sodek, brzo nás Skype donutí přejít, protože bude končit podpora pro starší Skype (nezaloguješ se)

          0 0
          • Pavel  

            Tak hledej šmudlo…

            Tento „návod“ jsem našel na Internetu už „dávno“, ale já v tom nastavení nic takového nemám. :-/

            0 0
      • sodek  

        Nastavení – Obecné – Spustit Skype automaticky

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já tam mám ale motiv, barva, jazyk.

          0 0
          • sodek  

            Jenom? Nic iného?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ne.

              0 0
              • sodek  

                Tak to tě asi ošidili…nebo co.

                0 0
                • wladeq  

                  nejsi insider? páč ja to tam taky nemam

                  ovsem skajp fakt nepotrebuju a nepouzivam

                  0 0
                  • sodek  

                    Insider – jednak nevím co to je a druhak mě to uráží:) Jsem normální, nepříliš aktivní uživatel Skype. Jednou za čas ho spustím, jednou za čas si to samo řekne o aktualizaci. A pak se nestačím divit, protože mi volají rodiče a tcháni, že to mají po aktualizaci nějaké „dojebané“ a že neví, co s tím mají dělat. A jak si teď mají s někým zavolat, nebo napsat.

                    0 0
                    • kyl  

                      Ještě že tohle řešit nemusím.Skype a další komunikační blbiny jsem dávno zrušil,aspoň mám klid od rodiny i jiných.Akorát mi několikrát do roka donese matka od šéfové noťas,že ji skype nefunguje a nemůže si s nikým pokecat.

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Zjistil, jsem, že mám Skypy 2, vypadají stejně u jednoho nevím, jak zjistit verzi, jen mají jiné možnosti v nastavení.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Business (byvaly Lync) a normalni??

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      0 0
                    • Roxteedy  

                      Bud… a nebo muzes mit jeden z instalaku a druhy prez store. Takze s SfB vlastne 3 ;)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Verze z Microsoft store nemá v nastavení spustit automaticky, verze ze slunečnice ano…

                        0 0
                        • Roxteedy  

                          a spousta dalších vyjebávek. Jsem celkem MS pozitivní, ale Skype teda dojebali maximálně… Taky z dříve nejpoužívanějšího komunikátoru už začíná být mrtvá věc. Něco jináho je SfB (bývalý Lync), kde to v MS ekosystému celkem žije.

                          0 0
                          • Japhy  

                            Až na to že když u SfB zavřu chat, zmizí navždy v propadlišti dějin. Dost napikaču si vše podstatné detaily z pracovních potlachů muset vykopírovávat ven jak za krále klacka.

                            0 0
                            • Martin  

                              Mělo by se to kopírovat do Outlooku, složka Historie konverzací… akorát to nějak čas od času zablbne a občas to nedává smysl :D

                              0 0
                              • Japhy  

                                Jasně že jsem to hledal, ale mám tam jen kdy jsem komu volal, ne obsah chatů. Je to voľaké pokorvené.

                                0 0
                                • Martin  

                                  Já mám uložené tak možná 2/3 :) ale u nás máme nějak zmrdaný Exchange, takže nevím, jestli je to chyba nebo vlastnost.

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Ono to chvili trva…po okonceni konverzace nezavirat hned ale pockaz cca 5 min

                                  0 0
                                  • Japhy  

                                    Mám otevřené okno s konverzací klidně půl dne, pak si udělám pořádek na ploše a stejně v Utlouku nic není. Jen ty hovory, ale z chatů ani písmenko.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      reklamovat adminovi Exchange serveru :)

                                      0 0
                                      • Japhy  

                                        To mi kvůli těm pár ztraceným cancům za to nestojí, už mám automatický reflex si cokoliv důležitého vyzobnout hned zatepla pryč. Beztak to bude nějaký indián a na pidginingriš nemam náladu.

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          díd jů tráj tu térn it of end on egen?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Hele, to je fakt real – jsem tu narazil na celou radu uzivatelu s uptime vic jak 14 dni…

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              Kdyby mi občas po probuzení nevyhučel USB řadič nebo displayport (jo, zas to začalo blbnout), tak počítač restartuju jenom kvůli aktualizacím… hibernace rulezz.

                                              Služební notebook taky restartuju jednou za týden a občas i jednou za 14 dní.

                                              0 0
                                              • Japhy  

                                                Mě dokope k restartu snad jen instalace čehosi co si restart vynutí a pak kchorporátní záplatovací cajk, který mi dává menší a menší možnosti jak to odsunout. a když už není kam to odsunout, tak mi to zrestartuje klidně během prezentace u zákazníka. :-)

                                                0 0
                                                • Pavel  

                                                  Bože, resp kdokoliv / cokoliv, jak já jsem rád, že jsem byl z korporace kostově vykatován. :-D přesně ty stejné sračky. Dost často Lync pro jistotu vytuhl úplně, takže člověk ani nestihl vykopirovat, co potřeboval. Super zejména, když jsem nevěděl, kdo mi psal, ve firmě dělaly stovky lidí z celého světa, tak dost neřešitelný problém.. :-)

                                                  0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  a dobře ti tak! bych si te v lansweeperu dal do oblíbenejch a cvičně bych ti to restartoval denně :-)

                                                  0 0
    • Wojtkingson  

      Zdravím, mám takový dotaz, chtěl bych si na jednu akci udělat z PC takovej levnej jukebox. Aby si lidi k němu mohli přijít a dát do řady, co budou chtít poslouchat. Nicméně chtěl bych se vyvarovat tomu, aby se dělo, co by se určitě dělo a to je to, aby se nedala hned pustit nějaká písnička – protože mi je jasný, že polovina lidí se překlikne, druhá polovina až bude nalitá, tak si to hned pustí, jako skvělej nápad… :D Což eliminuje klasický použití pomocí klasických přehrávačů. Máte někdo případně vyzkoušení nějakýho softu, který takhle funguje se Spotify?

      0 0
      • MnemonicJ  

        na party se mi osvědčil foobar (netuším teda jak to funguje se spotify, používám vlastní muziku, ale nějakej plugin na to mají) a dá se tam nastavit, aby se nedaly přeskakovat zařazený písničky ve frontě (už si nejsem jistej, jestli je na to taky plugin, nebo se to jen někde zaškrtne, můžu an to případně ještě mrknout). Jinak foobar je podle mě nejgeniálnější přehrávač muziky :)

        0 0
    • vanderpoel  

      mam taky jeden dotaz:

      prave jsem si na notasu na klavesnici pres hotkey chtel zvysit jas displeje, ale sotva jsem to zmacknul, tak jas spadnul na uplne minimum. posuvnik jasu je na max, ale displej je tmavy jak rit. v aplikaci grafiky se to nijak nastavit neda (aspon jsem to teda nenasel). mozna jsem jen zmackl nejakou divnou kombinaci, ale nevim proste. restart jsem zkousel a pochopitelne taky nic. nkdo nejaky napad, jak to dostat zpatky do puvodniho stavu?

      je to sice pet let stary lenovo ideapad z500, ale na to, ze ho pouzivam denne, furt slape jak hodinky, tak bych ho menil jen nerad. stale totiz zivim nadeji, ze jsem jen proste neco blbe zmacknul a ze ten displej proste nekleknul. to by me fakt nasralo.

      jinak teda zkouset navrat do tovarniho nastaveni se mi zatim moc nechce, protoze moc nevim, o co vsechno bych prisel, a navic nejak nemam pocit, ze by to pomohlo.

      0 0
      • Martin  

        To skoro vypadá na hardwarovou chybu v podsvícení… ani v BIOSu to nejde regulovat?

        0 0
    • vanderpoel  

      do biosu si uz ani nepamatuju, jak se vlastne leze. tusim f6? ono jak ty win10 dnes uz bootui „bezDOSove“ tak to proste nemam kazdy den na ocich, tak nevim.

      kazdopadne je to zjevne obecny problem, nebot jsem to ze zoufalosti hodil jeste do googlu a ono hle, hned na prvnim miste: https://www.youtube.com/watch?…

      cimz padem je jeste divnejsi, ze se mi to stalo poprve az po peti letech. s jasem totiz semotamo hybu. divne. plus jako dnes uz vicemene BFU ani moc nechapu, proc pomaha zrovna toto. ale tak co uz no. kazdopadne vyreseno, dalsi dotaz, prosim :-)

      0 0
      • wladeq  

        Chyba nestastne kombinace hw, sw, a zpusobu pouzivani…proto az po peti letech

        „bezdosove“ bootovani je uplna blbost, tam jde o to, ze bootuje UEFI

        Pomaha toto protoze to obejde chybu v tom programu, nic vic v tom nehledej

        Nicmene problem solved ;)

        0 0
        • vanderpoel  

          bezdosove myslim to, ze pri bootu proste uz neblikne ta cerna obrazovka s napisem hit f6 to setup nebo jak to byvalo. proto uz ani nevim jak se do biosu leze.

          0 0
          • wladeq  

            Vím jak jsi to myslel, proto jsem bezdosove napsal taky v uvozovkách ;)…Hit Del to enter setup :)…s dosem to ale nema nic spolecneho, Tahle hlaska byla na urovni BIOSu…ale to je parek

            edit: ted to neblika, pac si vyrobce modifikoval uefi at neblikaji kraviny

            0 0
            • vanderpoel  

              no, jasne, ale bylo to bily na cernym tzn. vypadalo to jak dos :-) jsem nevedel jak to nazvat/popsat no :-)

              0 0
          • Smazaný účet  

            DOS ale je operační systém, to nemá s BIOS/UEFI nic společného…

            0 0
    • Smazaný účet  

      Jakého používáte spolehlivého průzkumníka souborů? Mně stačil vždycky Gatesův standardní, ale v desítkách se mi nejdřív rozku*vil režim spánku a neustále musím průzkumníka restartovat a mazat historii… Total commander je ještě podporován?

      0 0
      • my_dudesty  

        Už spoustu let Altap Salamander, nějak mi přijde komfortnější než TC, ale možná je to už historický zvyk. A je free.

        0 0
      • MatS  

        Od doby co se objevil TC pouzivam jen to. Pruzkumnika jen vyjimecne, kdyz mi ho otevre nejaka aplikace. Ale pro uplne BFU to neni, prptpze zjisti, ze maji na diski vic veci nez mysleli, nevi co to je a kde jsou vlastne jejich dokumenty, obrazky a tak :)

        TC je stale podporovan.

        0 0
      • Roxteedy  

        TC je normálně živý produkt. Dělá, co má. Pro konzervy dobrý :) Taky používám…

        Ikdyž, stále častěji používám integrovaný Win Explorer. Zejména pro přímé vazby na Win složky, ODrive, sdílení, atd atd.

        Prostě, jak Tě jak jednou najedeš na MS365, tak to spolu všechno spolupracuje.

        Ale bez TC bych být nemohl. Stejně jako třeba občas vytahnu LibreOffice. Umí pár specifických věcí navíc. Např. editovat PDF, různý exp/imp DBF, atd.

        0 0
    • THORX  

      Chci se zeptat, jestli mobilní grafika RX 560X podporuje 10bit displej pro úpravu fotek.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.