// Nastavení druhého Routeru // Pomoc

36 nepřečtených
  • Nick111

    Ahojte, rád bych se zeptal na nastavení druhého routeru. Chci z toho udělat Bridge a tím pádem mít wi-fi i v spodním patře, ale v nastavení jsem úplně ztracený, a na internetu toho taky moc není. Hl. router Asus RT-AC51U, druhý router (bridge) Asus RT-AC51U. Chtěl bych to nějak pořádně nastavit, a né jenom tam něco naklikat až to jede. Budu rád za jakoukoliv pomoc. :)

    0 0
    • zdenal8  

      Máš zásuvky po baráku nebo jen v tom horním patře u routeru?

      0 0
      • Nick111  

        Mám normálně kabel s internetem dole v baráku, má to být na televizi ale klidně to hodím do routeru. Televizi propojím pak wifinou. Problém je v tom že to nedokážu nastavit, chtěl bych to mít zároveň jako jednu síť kde budu mít pouze 2 wifi (2.4ghz a 5ghz) a né 2× 2.4 a 2× 5.

        0 0
        • MatS  

          https://youtu.be/kIjpcn5oR6E

          Bohuzel presne nastaveni zalezi i na verzi firmware a moznostech daneho modelu routeru. Nemusi vse byt jak na videu a treba zalozku Bridge muzes najit pod polozkou WDS.

          Bohuzel se mi nechce studovat manual k tomu Asusu.

          Nektere firmy maji tzv emulator na webu, kde si muzes prolezat vsechno nastaveni bez toho, ze bys ten router mel. Ale tady jsem ho nenasel.

          0 0
        • MatS  

          Televizi zapoj kabelem. Ten router totiz neni zas buh vi jaky rychlik. Kabel bude rozhodne lepsi. Navic router ma v sobe porty, bohuzel ten tvuj pouze 100mbit. Vyber jiny s 1gbit porty, hned to bude davat lepsi smysl. Wifi nech na pripojeni mobilu a notebooku. Jestli pouzivas NAS, tak ten taky kabelem.

          0 0
    • aristo  

      První router předpokládám (že ASUS) má adresu 192.168.1.1, přiřazuje IP adresy DHCP serverem. Druhý router nastav LAN IP: 192.168.1.2 (stejný subnet, jiné číslo na konci), vypni DHCP, propoj oba routery kabelem z portu LAN do portu LAN (většinou čtyři, žlutá barva). Dva routery ASUS za sebou můžou dělat problém, nevím jaký jsem měl na nich fw, holt není to Mikrotik.

      0 0
      • MatS  

        Tim ale vytvori dve ruzne wifi site a to on nechtel. Chtel bridge mod.

        0 0
        • aristo  

          Nejlepší řešení je na každém routeru jedinečné ssid. (Např. wifi-patro, wifi-prizemi). Když jsem dole, připojím se na wifi dole, když nahoře, připojím se nahoře. Pokud potřebuju přebíhat z patra do přízemí bez odpojení (resp. s plynulým přepojením) vyhodím asus, koupím mikrotik.

          0 0
          • MatS  

            Souhlas. Jen na nastaveni mikrotiku uz bude potrebovat sakra vic znalosti :)

            BTW mam taky barak, prizemi a dve patra. Asus RT-N18U a pokryje cely barak a i zahradu. Dokonce utahne z NASu dostat do telky fullHD film po wifi pres patro.

            0 0
    • milan.v  

      Počkej, na internetu není moc informací o nastavení routeru jako bridge? :-D

      0 0
    • quoll  

      Riesil som doma to iste, strucny navod napr tu (Multi-AP Roaming Network) . Co som narychlo preletel manual v tvojmu routeru, mal by podporovat vsetko potrebne.

      0 0
    • aristo  

      Jen pro úplnost připomínám, že BRIDGE mode znamená, že se ze všech portů routeru stanou porty LAN (tedy vypne se funkce portu WAN). Jsou routery kde jde nastavit tento mód, ale jsou taky routery, které zlobily (v závislosti na fw). Proto doporučuji vypnout DHCP a nezapojovat kabel do portu WAN. Tím sice bude o jeden port vzadu k využití méně, ale je to jistota a málo kdo potřebuje obsadit všechny porty routeru kabelama… Pokud je funkce WAN portu zachována jedná se o režim GATEWAY. A mít na všech wifi routerech stejné ssid je zlo, na to si ale musí každý přijít asi sám.

      0 0
      • quoll  

        Z akeho dovodu je mat na dvoch AP rovnake SSID zlo?

        A s tym terminom BRIDGE mode by som povedal, ze to zalezi na vyrobcovi – v pripade ASUSu Bridge mode = WDS.

        0 0
        • aristo  

          Protože u levných routerů to nefunguje tak jak by mělo.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Stejne ssid a jeste nejlepe na stejnem kanalu, at ta wifi dobre funguje…:)

          0 0
        • aristo  

          Co je bridge a co gateway jsem ve zkratce napsal nahoře. Jak bych router nastavil a zapojil jsem taky již napsal. Fungovat to bude 100% a nastavení by měl zvládnout i bfu. Co si myslí asus o bridge modu, ani to co já si myslím o asusu tu už nemá cenu rozvádět. Víc k tomu nemám co napsat :-)

          0 0
        • MatS  

          Bridge mód a WDS je něco jiného. WDS je v překladu Wireless Distribution System, bezdrátový distribuční systém. Jde o technologii, která umožní na stejném kanálu propojovat jednotlivé přístupové body a na stejném kanálu k nim také připojovat klientské adaptéry. Už z toho vyplývá jisté omezení – část kapacity bezdrátové sítě (přibližně poloviční) schlamstne samotná distribuce internetového signálu.

          0 0
          • quoll  

            Mne nemusis vysvetlovat, co je WDS, to ja viem. Ja len hovorim, ze v ponimani ASUSu je to podla ich manualu to iste, tj vo webovom rozhrani je zalozka Bridge, kde sa da zapnut/vypnut WDS.

            0 0
    • psbiker  

      Ten co nemá přístup k internetu se nastaví jako WDS, tak to mám.

      0 0
    • Nick111  

      Tak jak to teda udělat ? Chci mít pouze 1 wifinu na 2 pásmech (2.4 a 5ghz) Jak dole tak nahoře. Takže udělat to pomocí jak asus má pojmenované „WDS“ ? Nebo jinak ? Je tu tolik názorů že nevím co s toho udělat. Chci aby dole router moc nežral té rychlosti a nahoře měl plnej výkon, ale to asi tak udělat nejde :D

      0 0
      • Slavik  

        Podplatit pivem IT kámoše, co ti to nastaví, bo tomu **** rozumíš. Nečekej zázraky a s asusem už vůbec ne…

        0 0
      • quoll  

        Ak je to mozne, spoj tie dva routre kablom (na routeri, ktory sluzi ako bridge, pripoj ten kabel do LAN portu). Na bridge routeri vypni DHCP.

        SSID a heslo pre wifi skus nastavit na oboch routeroch rovnake (vyber kanalu nechaj automaticky, alebo vyber dva rozne), ak by to z nejakeho dovodu blblo, zmenis to neskor.

        0 0
      • psbiker  

        ten co je bez internetu bys mel dat na WDS, pak na nem sken dostupnych AP, vybrat ten co ma internet, zadat mozna heslo a typ zabezpeceni, restart, finito

        0 0
        • quoll  

          Pride mi zbytocne, aby tie routre prepajal bezdrotovo (pomocou WDS) a pripravoval sa tak o pasmo, ked ich moze spojit kablom.

          0 0
        • Nick111  

          Udělal jsem to tak Jak si říkal akorát mám vytvořené 4 wifiny. Koukám na WDS a tam mi ukazuje pouze dolní patro a ne to vrchní. Nemám náhodou na hl. routerů nastavit to AP u spodního patra ?

          0 0
    • psbiker  

      takže vcelku v klidu, vrtal jsem díru do podlahy z výztuží z dolu, normální vrtačkou nešlo :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Silničkáři, E-bikeři, Gramohoni*i – toto téma admin zamkl, tak přidávám reakci na tvé opovržení přiléhavými dresy zde:

      K dobrému výkonu na žiletce je třeba účinné přiléhavé oblečení, a mužná povaha má dostatečné zázemí, že s takovým detailem nemá problém. Naopak přílišné řešení vzhledu je blíže zženštilé povaze a asi i mládí, v budoucnu by se to mělo usadit. Pokud se pokusíš držet krok se žiletkami (tvé výkonosti a věku), tak na to přijdeš dříve. Mě spíše na oblečení jedinců zaráží umanutost být barevně sladěn s kolem či např. vozit stejné ponožky ve skupině. Jinak k ohledně tvých témat, jsem starší ročník a vidím věci z hlediska přijatelné funkčnosti. Ale zároveň respektuji potřebu detailu, aby se člověk posunul dále.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.