• Peulik

    Dobrý den,jedeme s rodinou na dovolenou do Podbanské, máte někdo nějaké zajímavé tipy na výlety, výšlapy? máme dvě malé děti takže jen něco lehčího, kde se dá s kočárkem,případně krosna a šátek :-) taky vezu vozík za kolo tak nějaké pěkné cyklotrasy v okolí.ještě jestli se dá jezdit i v terénu, v lese, když je tam všude TANAP, že bych vyrazil i sám si zajezdit :-)

    díky

    0 0
    • pali  

      z podbanskeho to mas na vozik a kolo tichu/asi10km/ a koprovu /11km/ mas tam kmetov vodopad /odbocka z koprovej/, dolinu je to asfalt,na vyslapi co mas tam po ruke je kamenista dolina.Zaujimna je pribilina.Na bike tam toho moc nie.

      0 0
      • Peulik  

        díky za tipy, hned to musím nastudovat…

        0 0
        • Zbyněk  

          Na kole se dá ještě dojet k Sliezkemu domu u Velického plesa (cca 1650 m) nebo k Popradskému plesu (1500 m), kam vedou asfaltky. Povolená cesta mimo asfalt je z Tatranské Lomnice k Zelenému plesu (cca 1500 m), tam ale určitě bez vozíku. Další možnosti MTB v Tatrách neznám.

          0 0
    • marektn  

      pozri si – http://www.tatry.sk/cyklistika/

      0 0
    • Peulik  

      tak to je super stránka, díky…

      ještě jsem se chtěl zeptat na nějaké lehké pěší tůry, s krosnou nebo taky s kočárkem…

      0 0
    • Davos000  

      možná že se tam někde uvidíme, jedeme s kámošem do Vysokých Tater ve čtvrtek, určitě bych ale doporučil Sliezský Dom, Štrbské a Popradské pleso, Žiarská chata a výjezd ke stninci Štart

      0 0
    • wego1991  

      Oživím vlákno:

      Jedeme s bandou na každoroční týdenní dovolenou do VT . Víceméně vše zajímavé (značené) máme již několikrát prošlé. A tak bychom (ti zdatnější) chtěli dát i nějakou túru, která není značená (kde jsme tedy ještě nebyli – ČHS karta je samozřejmostí), ale bez průvodce a bez lezeckého vybavení – prostě pěšky, sem tam přelézt nějakou skalku apod nic HC.

      Zatím se mi podařilo najít jen výstup na Satana.

      Má někdo nějaký tip – nejlépe, který sám stejným způsobem (bez lezeckého vybavení) zdolal?

      0 0
      • Singlespeed  

        Bez lezeckého vybavení je cokoliv mimo turistické značky ilegální. Mrkni do Návštēvného poriadku Tanapu

        0 0
        • wego1991  

          Prošel sem jej a tohle nikde nepíšou. Akorát pokud jdeš obtížnost III., což třeba konkrétně ten Satan je I. – Viz. 1.2 C

          Jak sem psal nechci žádný hardcore a riskovat životy, spíš prostě trošku obtížněji přístupný vrchol mimo značené trasy.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Co je na tom nejasného?

            1.2. Horolezectvo a skalolezectvo je moZn6 na lyhradenych miestach vykonfvat' len za tfchto

            podmienok:

            A. Horolezeckir dinnost m6Zu vykon6vat'horolezci organizovanj v horolezeckych zvazoch.

            B. Horolezci mdZu vstupovat' do vysokohorskdho prostredia aj mimo turistickych a n6udnych

            chodnikovt, a to len za ridelom n6stupu na horolezeckri triru r; III2. a vy5Sim stupiom horolezeckej

            obtiaZnosti (klasifik6cia UIAA), pridom pouZiju trasu do najSr:trnejSiu z hlladiska ochrany prirody a

            krajiny.

            0 0
            • wego1991  

              Možná sem natvrdly, ale stále nechápu.

              0 0
              • Singlespeed  

                Takže si to shrňme. Chceš s přáteli provozovat vysokohorskou turistiku mimo značené trasy a bez certifikovaného vůdce a ohlášení správě Tanapu. Takže klasický tatranský ojeb, kterých je plný internet :-).

                0 0
              • Smazaný účet  

                Mimo chodník s průkazem a bez vůdce můžeš jen přímo ke stěně s obtížností III2 a vyšší a zpět. Jinak je ve VT pohyb možný jen po značených trasách, ať už máš průkaz jakýkoliv.

                0 0
      • BabbaJagga  

        Já osobně, kdybych měl nějaké hory prochozené a prolezené, bych proste jel jinam, než abych si vzal průkazku ČHS a hledal zase nějakou českou ulicku, jak nařízení ojebat.

        0 0
        • wego1991  

          Rozumím, nicméně je to taková tradice (asi 10 let), kde se nás sejde cca 20 a z toho větší půlku těch lidí vidavame jenom tam.

          Žádnou českou uličku jak to ojebat nehledáme, ale nikde vyloženě nařízení, že musíš mít horolezecké vybavení nevidím (nebavím se o vyloženě lezeckych trasách). Vím, že to není vypovídající, ale na netu je plno fotek (např. ze Satana), kde jsou lidi co vypadají jako by šli na procházku kolem Štrbského.

          0 0
          • skaj  

            Mimo znacene cesty muzes chodit jen za ucelem nastupu na lezeckou turu obtiznosti III. a vys a jsi povinen mit adekvatni horolozeckou vystroj odpovidajici teto horolozecke ture. Jinymy slovy, ta povinnost mit vybaveni (vybaveni =/= lano) je tam jasne dana.

            Realne je III. neco, co se da vetsinou obejit bez jisteni, tedy schova se do toho treba i ten Satan. V podobnem duchu se da jit treba Cerny stit nebo Kolovy stit. Nicmene, nesel bych tam se zdatnejsimi, ale jen s nekym, kdo se v exponovanem terenu umi pohybovat a vi co dela (jinymy slovy – nekdo kdo leze). A nejakou lehkou pulku bych si pro sichr sebou stejne vzal:) (ale to i na Satana)

            0 0
      • Evilcleaner  

        goat.cz

        nic víc nepotřebuješ

        edit klidně ať mě místní mravokárci odsoudí, ale byl jsem v tatrách na spoustě kopců a spíš náročnějším vht či lehčím lezením, 24/26 štítů přes 2500 mnm a spoustu dalších nižších. na tom webu je popsáno vše. v tatrách je běžná praxe neprudit ty, kteří jdou na kopce, kde se může lézt, největší problém zažiješ tam, kde nesmí nikdo kromě nadlidí („ochránců přírody“) typicky belianky, ale z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to neznamená, že tě hned chytnou a platíš flastr.

        nicméně nabádám k velké opatrnosti co se týče pohybu ve volném terénu v tatrách – v zásadě je to hromada nasypaných, volných, nasraných kamenů, které jen čekají až je někdo shodí dolů. „turistické“ trasy na neznačené vrcholy vedou mnohdy travnato/suťovými žlaby, orientačně je terén kdykoli když nejdeš po hřebenu velmi náročný. rozhodně nemyslím, že je rozumné se vydat ve velké skupině nelezců na satan, vysokou a pod. to je tak na tupou nebo sedielkovou kopu – nicméně tam jsi zase blízko míst do kterých nesmí ani lezci. doporučuji dobře prostudovat mapu na goatu a reálně zhodnotit obtížnosti výstupu, jinak si po zásahu hzs na vás smlsnou všichni čobolští internetové válečníci…

        na závěr moudro slovenského národovědce:

        „príst do tatier a ****** sa z pálenky, to je také slovenské. príst do tatier a ****** sa zo skály to je také české“

        p.s. samozřejmě je to blbost (alespon ta část o češích), kterou vyvrací statistika hzs, nejvíce zasahují u domácí populace, což je poplatné podílu na návštěvnosti. kdybys chtěl ještě nějaký hint, tak klidně napiš.

        0 0
      • MarJan  

        Tu nájdeš info o neznačených vrcholoch, ale ako píšu ďalej, nie je to legálne: http://sprievodca.ta3.szm.com

        Pešo sa dá ľahko ísť napr. na Svišťový štít, Furkotský štít, Širokú vežu, Končistú. Pekná túra je aj od Hincovho plesa po zrušenej zelenej značke na Mengusovské sedlo a potom z Poľska cez Rysy naspäť.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.