• Biker jak Pes

    Zdravím, letos bychom chtěli jet do Vysokých Tater na biku. Chci se zeptat, jestli je to dobrý nápad nebo to je spíše pro pěší turistiku. Popřípadě nějaké tipy na výlety. Plánujem to na přelom července a srpna. V historii jsem našel pouze tipy na pěší a zimu. Díky moc… ;)

    0 0
    • Martula  

      Na bika do Vysokých Tater…asi určitě moc ne. Jsou tam chráněné zóny..a pokud tam můžeš, tak jen pěšky. Takže si vemte silničky max. nebo dobré boty! :)

      0 0
    • pitos  

      Tatry na biku jsou super ale plno zákazů.Loni jsem jel na Zelené pleso.Tatranské Matliare-Zelené pleso je alespoň v této oblasti povolená trasa kde opravdu využiješ bike a tento výjezd a sjezd stojí zato. Jinak jsem tam jezdil trochu neleg.ale to záleží na každém a nedoporučuji. Já to spojil s pěší dva dny jezdil a další dva chodil.určitě ale toho že jsem tam tahal bike nelituji. Myslím si ale že ti tady někdo možná poradí i jiné povolené trasy.

      0 0
      • lendl  

        To co spominas nie su Tatry, ale podhorie Tatier. Ako iste vies Tatry pradstavuju stity okol 2 a pol tisic metrov a tam s bikom nemas sancu. Vid foto. Trasa na Zelene pleso je sice bikersky zaujimava, ale je to nejakych 5 najviac 7 km, takze kvoli takejto vzdialenosti sa vobec tam neoplati chodit s bikom. Ostatne trasy na tom nie su o nic lepsie, navyse zakazane, co ma v tomto pripade vobec netrapi.

        0 0
        • pitos  

          Připouštím že VT na bike nejsou nejlepší ale to neznamená že to nestálo zato a že jsem si tam slušně nezajezdil. Jen nesouhlasím že se tam kvůli této vzdálenosti nevyplatí jezdit,bylo to super a koho znám a byl tam tak ti poví to samé.

          0 0
          • lendl  

            Najezdit za den 15 km, z toho 5 po asfalte a 5 tlacit, to nepovazujem za „slusne zajezdit“. Navyse opakujem, to kde jezdis nie su Tatry, ale podhorie Tatier. Takze ked mi niekto tvrdi, ze si ftatrach slusne zajezdil, mozno u niekoho sklidi obdiv ale u mna je jasne, ze dotycny nevie kde je sever, v lepsom pripade je to nejaky trialista, co sa odbavuje na par metroch nejakej dovociny.

            0 0
            • pitos  

              Tak tedy opravuji:slušně jsem si zajezdil v tatranském podhoří. cesta na Zel.pleso nebyla jediná,jezdil jsem i jinde,třeba kolem Hrebienku a ne po asvaltu. Neznamená že když si tam ty nedokážeš představit ježdění na biku tak že je to nemožné.

              0 0
              • lendl  

                Tak to by ma fakt VELMI zaujimalo kde kolem Hrebienku sa da slusne pojezdit. Pokial si to ovsem vyniesol na Slavkovsky stit a zozjazdoval, tak potom zalozim novy thread s nazvom „pan Pitos prosim o prominuti“.

                0 0
                • Andrzej  

                  zkus se zamyslet nad slovem „kolem“, znamena to neco jako „dokola“ nebo „v okoli“ a zkus pochopit ze to neni tedy jenom jednim smerem od udavaneho mista… tak treba co ten les kolem lanovky smerem dolu do Smokovce?

                  0 0
                • pitos  

                  Nechápu proč reaguješ tak podrážděně,to nedokážeš zkousnout že jsem si zajezdil tam kde ty to považuješ za nemožné? Thread zakládat nebudeš muset protože jsem žádný štít nesjížděl ale pokud mi seženeš povolení tak bych rád zkusil sjezd od Zbojnické,kolem Rainerovy chaty a zakončil bych to kolem té zubačky lesem(tam už to znám)Je tam pěkně vyjetá pěšinka a rozhodně jsem nebyl první.

                  0 0
                • pitos  

                  Jo a ještě jsem si vzpomenul,Hrebienok myslím po žluté dolů do Tat. lesné je taky bomba. To jen aby to bylo kompletní.

                  0 0
                • ČEHUÒ  

                  LENDL – LENDL dlho som tu nebol , zase tu píšeš somariny . Takže otvoriť oči treba tebe LENDL . Náš slogan KDE INÝ KONČIA MY ZAČINAME platí hlavne pre teba .Samozrejme v TATROCH sa dá jazdiť a moc dobre každému doporučujem, prešli sme tam toho veľa . Spomeniem trasy ktoré sú zjazdné ( dali sme ich bez PUNTIKA ) v okolí Hriebienka . 1,Hrebienok Velky vodopad St. Smokovec – modrá . 2, Hrebienok – Vodopady – popri potoku do Stará Lesná žltá 3. Hrebienok popri zubačke do St. Smokovec . 4, Slavkovská vyhliadka – Nový Smokovec 5, Hrebienok starý altanok odtial majú domaci urobenú zjazdovú trať do Smokovca aj so skokmi ale tie sa dajú obísť . Všetko sú samozrejme zjazdy. Kdo si to dá tak sa tam určite vráti.LENDL ked poplatíš tak ta zobereme a otvoríme ti oči. LENDL vstúp si konečne do svedomia a polepši sa ! ČAU A – Tým SKRACHOVANCI .

                  0 0
                  • pitos  

                    Tak to je paráda,dnes jsem nad tím zrovna přemýšlel:))

                    0 0
        • gaston  

          nevim nevim, ale tahle dolina je v rozhodne v Tatrach nikoliv podhuri Tater, z jedne strany je zavrena Lomnicakem kterej ma pres 2600 a je treti nebo cvrtej nejvysi stit v Tartach

          0 0
    • vlkouš  

      Okolí VT je fajn na biku i na silnici. Do vlastního TANAP se myslím dá jen na Lysou Polanu (veřejná silnice), na Chatu pri Zelenemom plese (Brnčálka) po štěrku, na Hrebienok (asfalt), na Slezan (asfalt), na Popradské Pleso (asfalt) a do Koprovky (šotolina). No a chodit (ne jezdit) po turistickejch značkách. V. Tatry jsou nádherný. Na vlastní ještědní PO HORÁCH bych doporučil jiný hory (třeba V. Taury). V.

      0 0
      • ehvie  

        Ešte bacha: V turistických mapách je označená ako otvorená cesta k Morskému oku – je tam asfaltka, ale páni poliaci ju uzavreli. Dá sa ísť len pešo, bohužiaľ.

        0 0
    • GrandeBelde  

      Vysoké Tatry nejsou zrovna ideální pro horskou cyklistiku, mnohem lepší podmínky pro bike je vše jižně od Popradu…celé Nízké Tatry..

      0 0
      • pitos  

        Přesně tak N. Tatry jsou na bike lepší.

        0 0
      • vlkouš  

        Myslím že i na východ od VT. Ale osobně znám jenom pěšky. V.

        0 0
        • vifon  

          Riesilo sa to tu viackrat. Pozri historiu. VT az na par ofic. cyklotras (viacmenej lahke trasy) su nevhodne na bike. Ked sa nebojis ochranarov, da sa po turistickych (Tatranska magistrala: Podbanske-Tri studnicky-Strbske pleso). Vhodnejsie su NT alebo Velka Fatra.

          0 0
    • Misiak  

      nevymyslaj a chod peso. jedine ak by si chcel po ceste, ale osobne by som sa obaval aut s polskymi (obcas aj slovenskymi) tabulkami. co sa tyka spominanej cesty na zelene pleso tak pokial nemas 130/130 minimalne tak budes veelmi nadavat. vysoke tatry a bajk proste nejdu dokopy, ked uz, tak skorej nizke…

      0 0
      • pitos  

        Tak s těmi zdvihy jsi mě dost pobavil a je to blbost. A jediný důvod proč VT a bike nejde dokupy jsou nesmyslné zákazy.

        0 0
        • Misiak  

          aj nabuduce, rad bavim ludi :) usek zltej cesty od chaty (resp od miesta kde zacina suvisly les) po most cez zeleny potok (miesto kde sa spaja zlta s modrou) mi pre HT a nizkozdvihove fully pripadal ako nepouzitelny-velke sutre a miestami schody. smerom dole prosim, ale slapat na chatu na HTcku, to by som sa radsej otocil. pokial je niekto masochista tak nech si ide, mne to je fuk. ale je pravda ze od spominaneho mostu po matliare je to uuzasny zjazd, tam by to bola na bajku nirvana. no a k tym zakazom-dost dobre si neviem predstavit cyklistu ako ide napr velkou/malou studenou dolinou alebo zo skalnateho plesa na hrebienok, kde su uz takto problemy s uzkymi chodnikmi a poctom ludi. vo vysokych tatrach ma zakaz bajku podla mna opodstatnenie. ostatne ochranarske aktivity radsej nekomentujem :)

          0 0
          • vifon  

            Ten usek co spominas, povyse mosta cez potok az tesne pod chatu je naozaj dost drsny (kamene vsetkych velkosti-skor taky trial). Co sme tam boli minuly rok, tak len ja som mal fulla, ostatny HT. Nikto ale nepovedal, ze by to nebolo zjazdne. Je to taka vytrasacka. Ked sme uz isli dole, tak nam v lese (uz za kamenmi) museli turisti odskakovat z cesty :-). Da sa tam nabrat 60. Tymto sa im dodatocne ospravedlnujem.

            0 0
            • Misiak  

              no mne pripada nezjazdny na HTcku, to ale neznamena ze naozaj aj je. som proste pohodlny :-D

              0 0
          • pitos  

            Tak já mam 100/100 a musím ti říct že právě od tama nahoru mě ten výjezd začel pořádně bavit.Předtím jen nudné šlapání.Přítelkyně na HT jela semnou,je pravda že nevyjela vše ale bylo to v normě a také si to dost užívala.Sjezd byl úžasný ale nic tech. náročného. A zpoměl jsem si:byl s náma v chatě ubytovaný jeden 55letý pán co si sebou tabe vzal bike(HT s pevnou vidlou!)a když jsem mu to popisoval tak se tam hned druhej den vydal.Po příjezdu byl s toho celej rozrušenej ale šťastnej a myslím že poprvé poznal co je to „opravdovej“ biking.Dal to na HT s pevnou vidlí:) A k těm zákazům:Máš podle mě v něčem pravdu ale já si stejně myslím že by se tam daly najít cesty které by byly sjízdné i když jak pro koho.Mi nedělá problém bike vzít na rameno a vylézt na horu kde to pak sjedu.

            0 0
            • Misiak  

              no vidis-praveze mna take rozbite vyjazdy vobec neberu, preto hovorim ze mi to pripada ako masochizmus. proti gustu ziaden disputat, takze ak tam niekto chce, nech ide. smerom dole je to ina kava. tie zakazy nijak neovplyvnime, skoda to tu rozoberat. ale keby sa dalo isiel by som si pozret fatru, zevraj su tam paradne traily.

              0 0
              • vifon  

                Fatra je moc good. Tohto roku mame naplanovanu hrebenovku VF a MF. BB-Kralova Studna-Krizna-Plska…-Valcianska dolina-Martin.

                0 0
                • pitos  

                  Také bych se tam rád podíval

                  0 0
                  • vifon  

                    Pred dvomi rokmi nas chytila strasna burka. Vyrazali sme z Donoval. Museli sme zliezt z hrebena do Liptovskych Revuc a naspat na Donovaly. Minuly rok nam to v naplanovanej dobe znovu nevyslo pre pocasie a komplikacie s dovolenkou v robote. Nikdy sme teda nedali cely hreben. Tohto roku ideme nech sa deje, co sa deje.

                    0 0
          • goofy  

            Nebo treba z Chaty pri Zelenom plese na Skalnate pleso, prez Svistovku ;o)

            0 0
      • Speedo  

        Zelene pleso som v pohode zvladol na 100/100mm zdvihu. Ide o techniku :)

        0 0
        • Misiak  

          alebo o pohodlie ;)

          0 0
          • pitos  

            Chápu že si každý pod ježděním na biku představuje něco jiného ale podle toho co tu píšeš ty tak bych si dovolil tipnout že na něm jězdíš tam max.polní cesty na které by ti stačilo krosové kolo ale protože máš rád pohodlí tak jezdíš na horském:) Možná se pletu ale já furt nechápu co ty tam vydíš za strašné terény.je to uplně normální horská cesta občas trošku tech. náročnější ale nic co by třeba průměrný návštěvník B-F nezvládnul.

            0 0
            • Radek Broz  

              Já jsem celkem převědčenej, že „průměrný“ návštěvník b-f se mimo polní cesty nepouští.

              0 0
            • Misiak  

              no je fakt ze mam rad uhladenejsie cesty, max s nejakymi obcasnymi prekazkami typu korene/sutre/ryhy. kazdopadne na to ako jazdim, by mi kros rozhodne nestacil, aj preto uz od vianoc cakam na 160/150 :o) proste mam rad kludne jazdy, kde mozem obdivovat okolie (a nie nejake vytriasacky) a sem tam to pustit z kopca bez obavy ze cez najblizsiu prekazku pojdem letecky a nie bajkovo. tazko vysvetlovat, netreba to rozoberat-kazdy uprednostnuje nieco ine.

              0 0
          • Zbyněk  

            Zelené Pleso je krásné, ale šel bych tam zase jenom pěšky. Kolo je v tomto terénu už limitující. Pěšky můžu vylézt na Jahňací štít, pokračovat na Belanky nebo přes Svišťovky na Skalnaté pleso a dál do skal. Na kole se v tom lepším případě (pokud bych tam vůbec dojel) musím vrátit zpět.

            0 0
    • vlkouš  

      Zrovna cesta z Matliarů na Brnčálku je sjízdná bez problémů a má moooc pěkný „panorámata“ kolem. To samý platí o Koprový dolině ze Studniček. Osobní zkušenost. Když bych tam kolo měj, jel bych tohle. Ale mimo povolený cesty fakt ne. Myslím, že se asi taky může pod lanovkou z Lomnice na Skalnatý, možná ale jen na Štart. A určitě z Lysý Bielovodskou dolinou – taky pěkný panorámata. V.

      0 0
    • mosquito  

      no urcite by byl v pohode sjizdny prujezd Belianskych Tater, ale nevim jestli to neni zakazany :( jinak Tatry jsou uzasny hory i na peso

      0 0
      • vlkouš  

        Jestli myslíš bývalou červenou hřebenovku, ta je zakázáná už roky i pro pěšáky. Legálně se smí pěšky Monkovou dolinou na Kopský sedlo, ale tam jsou občas žebříky. V.

        0 0
        • Zbyněk  

          Teď už je myslím znovu zpřístupněný Havran a Ždiarska Vidla.

          0 0
    • yoggi  

      vysoke tatry su skor na pesie tury a vystupy, na bajk su lepsie nizke.

      0 0
    • babajara  

      Ahoj, ja som povodom priamo s pod Belianskych Tatier. Ako tu niekto pisal, ze by sa dalo ist na biku z kopseko sedla do monkovej doliny alebo naopak, tak tam vzivote nebol. Za prve na biku je tam zakaz, a za druhe su tam retaze a strmost kopca je miestami dost drsna a s bikom je to nemozne. Inak jedine mozne trasy pre verejnost su ako pisal vlkous. teoreticky sa da jazdit i viac v terene, ale skor len s niekym, kto to pozna, lebo su tam vsade zakazy a jednak vhodne cesty nemusis trafit, pokial to nepoznas. celkovo Vysoke tatry na bike nie su stavane, naozaj skor silnicka a prechazdat jednotlive dediny.Vysoke tatry odporucam na pesie tury. pokial chces najazdit kilometre v dobrom terene a nemas tam niekoho zazrateho do biku, co by ta previedol dobrym terenom, tak do Vysokych tatier by som nesla.

      0 0
      • vlkouš  

        Kdysi jsem prošel i bývalou hřebenovku po Belánkách, než byla zavřená ochranáři. Proto mne zarazil příspěvek, že přes Belánky by se dalo. Myslím že i přes překročení zákazu je to technicky nesjízdné. Samozřejmě dolina je to samé, to dá zabrat i zdatnýmu pěšákovi. V.

        0 0
    • pulz  

      nízke, nízke,nízke…je to ovela zjazdnejsie a slape sa v priblizne v rovnakych mozno aj vyssich vyskach. Specialne odporucam zo sedla priehyba az na krᵝovu hoľu

      0 0
      • vlkouš  

        Takže dotaz na Tebe k NT. A jak je to obecně s bikem v NT? Je to přece také národní park. Jsou tam omezení jako v TANAPU? Mám doma turistickou mapu NT, kde jsou označený doporučený trasy pro cykloturistiku – jsou to většinou jen doliny a silnice přes hřeben (tedy ty 2). Ale na hřeben z dolin nebo po hřebeni nic. Díkas, V.

        0 0
        • mar_tin1  

          nizketatry.sk/na­pant/cykloturis­tika/cykloturis­tika.html

          Návštevný poriadok Národného parku Nízke Tatry určuje tieto miesta pre cykloturistiku:

          a) verejné pozemné komunikácie
          b) označené cyklotrasy
          c) turistické chodníky a ich časti vedúce po verejných pozemných komunikáciách

          0 0
          • vlkouš  

            Tak nevim. Hodně tu píšeteb, jak jsou NT skvělý na bikování. Mám mapy (VKÚ Harmanec 121,122, 123) a moc těch cyklotras jsem v mapě nenašel. Jen samý doliny na kraj a pak konec. Nebo je tras vyznačeno v terénu víc? Je i možný, že se jezdí nadivoko, nevím. NT jsem prošlapal celý, ale vždycky pěšky s keltrem na zádech. Jsou fantastický. V.

            0 0
            • mar_tin1  

              urcite sa tam len tak jazdit nesmie. je to narodny park, takze len po oznacenych trasach. ja osobne som tam nikdy na biku nebol a nemam predstavu ani o tych trasach. dal som len info z webstranky nizketatry.sk ak to ma niekto pojazdene, hadam ti da nejake lepsie info. inak pred casom tu bola informacia o tom, ako jedneho bajkera odchytili ochranari na kralovej holi a dohnali to az pred sud (sice sud tusim vyhral, ale aj tak je to prinajmensom otravne). viac vie tusim lubos, tak sa obrat na neho.

              0 0
    • pali  

      vt pre bike urcite nie,nieco sa da v nizkych nieco v slov. raji levocskych vrchoch okolie popradu , kezmarku,lipt. teplicky co takto pejst si niektore useky, alebo cely horal maraton , problem je len v tom ze na vacsinu potrebujes domaceho bikera ktory to pozna.

      0 0
      • Palo TT  

        Podla mapy vyzera dobre Spisska Magura (aj hreben). Mas s tym nejake skusenosti, typy?

        0 0
        • Hasňa  

          Šel jsem pěšky. Dobré. Opuštěné, čisté, sjízdné.

          0 0
    • xstefi  

      Nemate nekdo tip na ubytovani v Tatrach?

      0 0
    • coffield  

      Do Vysokých Tater s helmou lanem a lezkama, vy pitomci ;-)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak díky moc za rady. Odradili jste mě (nebo spíš poradili). :D Uvidíme, co ještě vymyslíme, jestli vůbec něco… ;)

      0 0
    • AdeptRendl  

      Hele vybornej je treba Krivan, autakem dojedes na Tri Studnicky, vytahnes kolo projedes se na asfalfu a na nastupni ceste, ti po cca 1/2 km nahore klapne, pak se vratis k autu das pohory a prejdou te ty d**entni napady.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak, po nějaké době se znova vracím. Tentokrát s trochu jinou otázkou. Do Tater jedeme, ale nakonec si beru silničku. Chtěl bych Vás poprosit o nějaké tipy na pořádné kopce. Čím delší a větší, tím lepší. ;) Bydlet budeme ve vesnici Štola 17km od Popradu… ;))

      Díky moc … ;)

      0 0
      • Matts.  

        Daj si Poprad, Smokovec, Hrebienok. Potom si odskočiť na Popradské Pleso (dosť nahovno asfalt) resp. na Štrbské na pivo.

        0 0
        • jokisman  

          Zdravím. Rád bych vytáhl toto téma ze stejného důvodu, jako měl zakladatel.

          Na konci června jedu do Vysokých Tater (Starý Smokovec) a rád bych dostal nějaké tipy, kam si vyjet na silničkách. Ideálně trasy s kvalitním asfaltem. Předem díky…

          0 0
          • ememem  

            trasy s kvalitnym asfaltom v tatrach? no neviem co si pod tym predstavujes, volkay tam je ale na inliny to nebude. v bezprostrednom okoli toho kde budes toho moc neni. cesta popod tatry z juhu je rozje…ana, navyse teraz cez dazde spadla a je na nej kopa kamienkov po zime ktore nikto nikdy neuprace. (aj ked je fakt ze ich teraz tie dazde asi splachli.) da sa ist na popradsek alebo sliezsky dom ale to je par km. a o inak krajinarsky peknom severe sa skoda hovorit, okrem toho isteho co plati pre juh je tam na maderu kamionov ktore tiahnu do polska, tam ist na biku je sebevrazda coz koniec koncov plati u nas vseobecne. ked uz chces skus to opacnym smerom na slov raj, je tam o dost menej aut (smerom z popradu na vernar, dobsina, lipt. teplicka, telgart a pod.). do popradu ak pojdes na biku nechod rovno zo smokovca ale radsej z lomnice, je tam trocha menej aut resp. pomalsia cesta kde selijaky huji nemozu chodit 150. miestnej ciganskej komunity v slov. raji sa obavat moc nemusis, je pomerne neskodna aj ked hlavne decka su nesmierne dotierave. bike pred krcmou bych ale nenechaval(to ale skor kvoli miestnym bielym bohuzial). docela to este ujde smerom dalej na vychod od popradu ale tam sa minimlane po kezmarok musis dotrepat autom, na biku je to smrt na 98%. hlavnym tahom sa tam v kadom pripade vyhni, cim zapadlejsia cesta tym lepsie.

            btw – moc nechpaem co vas do tych tatier furt taha, ja som tam v podstate vyrastol ale neviem naco bych tam dnes chodil. alpy su blizsie, lepsie, lacnejsie, menej domorodych cu…kov…, ziadna buzeraciai s parkovanim, zakazmi atd.atd. sice ma to stve ale to je asi vsetko co s tym mozem urobit.

            0 0
            • jokisman  

              No, nesouhlasím s tebou. Jsem z Jižní Moravy, takže jsou pro mě Tatry blíž. Ale hlavně jsou lacinější, jedu do hotelu s polopenzí a vyjde mě to tak na polovic co v Alpách. Navíc chci chodit i na Túry a ty stezky znám. No to je jedno…

              A není tam nějaký kopec, z nového asfaltu? Třeba k nějakému hotelu? Brát tam bika se mi zdá být ještě větší nesmysl, pořád omezení, pěší turisti a z kopce je to o život…

              0 0
              • Singlespeed  

                Ze Smokovce mě napadá třeba tento silniční okruh:

                Smokovec-Vyšné Hágy-Štrbské pleso-Pribylina – Liptovský Hrádok – Krᵝova Lehota – Svarín – Vyšné Sokoly, horní nádrž přečerpávací elektrárny Čierný Váh (to jsou slovenské Dlouhé stráně, naprosto famózní výhledy) – zpět Svarín – dolinou kolem spodní nádrže – Šuňava – Štrba – Tatranská Štrba – Štrbské pleso – Smokovec.

                0 0
              • ememem  

                do kopca k hotelu mozes ist po asflate na popradske alebo na sliezsky dom, jak lae hovorim je to par km. inak jak sampises brat tam bike je nezmysel ale da sa jazdit zas na opacnej strane – nizke tatry, slov. raj len treba trocha vediet kade aby si sa vyhol tym jebnutym ochranarom ak ta nebavi sa furt s niekym hadat. plati to iste co na ceste, vyhnut sa hlavnym tahom hlavne v plnej sezone, inak sa to ako tak da.

                0 0
            • jose  

              dnes jsem si dal trasu poprad-smokovec-hágy-strbske pleso-popradské pleso(luxusní nový asfalt) a zpět a myslím, že povrch na silničku v pohodě, těch opravdu špatných useků je minimum, auta moc nejezdila(pravda asi díky tomu spadlému useku silnice). Jen těch tras tady je tak na 3dny jak píše ememem. Jedna hlavní kolem tater(212km) a jinak nic. zítra zkusím od popradu na zdiar. bylo mi taky doporučeno spíše na opačnou stranu…to až příště :-)

              0 0
              • jokisman  

                Díky za reakce. To mi bude stačit. Plánuji na kolo jen 2×. a 2× túry (jedu tam jen na 5 dní:))

                0 0
    • jaro1964  

      kvoli takymto extremistom ludia nadavaju na cyklistov.

      0 0
      • ememem  

        co nadava, kto nadava, preco, o co ti ide? o akom extreme hovoris?

        0 0
    • myscho  

      Chcel by som upozornit vsetkych,kt by lakala reklama na bikepark na Hrebienku, aby tam radsej nesli :D

      Povedal by som,ze park je vysmechom pre bikerov a len dokazuje vztah sucasneho smerovania VT ku cyklistike.

      „Park“ ide po rozoranej ceste od lesnych mechanizmov a prakticky jedinymi prekazkami „downhill“ trate su lavicky 3–4m dlhe…

      Turisticka trasa ide po asfaltke a hadam aj tam si clovek uzije viac zabavy :DD

      Na druhu stranu som bol prekvapeny mnozstvom cyklistov [hlavne ziletkarov], kt sa pohybovali po cestach vo VT, vzhladom na mizive mnozstvo cyklotras.Aspon nieco pozitivne…

      0 0
    • Petr L.  

      Plánujeme trasu Biela voda – Chata pri Zelenom plese, nemate tip na neplacené parkoviště v okolí Bielej vody (řekněme do 10 km), kde by nehrozila pokuta?

      0 0
      • ememem  

        skus v lomnici, smerom k lanovke

        0 0
        • Petr L.  

          Mohl bys napsat kde presne, loni jsme tam byli a vsude to bylo bud placene, anebo to patrilo hotelum. A neni neco v Stara Lesna, Nova Lesna, Tatranska kotlina a okoli?

          0 0
          • 0riso0  

            horny smokovec. vedla predajne galfy. tam je parkovisko s tabulou vyhradene pre zakaznikov 5× asi a za tym je prazdno. takze dalsich asi 5 miest na stanie. ked som hladal adresu nasiel som toto SPORTCENTRUM GÁLFY

            Horný Smokovec 51

            a za tym oznam ze do 1.7 2011 su zatvoreny pre rekonstrukciu. tak mozno to cele parkovisko bude volne pouzitelne :)

            0 0
      • franto  

        medzi T.lomnicou a T.matliarmi na križovatke/prí­jazdová cesta z Velkej lomnice/ bola benzinka,t.č. ruina a tu sa da nechat auto.cca 2 –3 km od Bielej vody

        0 0
    • winter78  

      Ja bývam pod Vysokými Tatrami, na Štrbské pleso to mám asi 25 km po asfalte, ale príliš tieto miesta nevyhľadávam. Prečo ?

      • jazdil som kedysi na MTB po lesoch ktoré sú pod VT, kde je týchcestičiek naozaj veľa, ale všetko sú to cesty rozbité od lesnýchtraktorov, takže jazda po nich nebola túra ale tortúra :-)).
      • je tu aj veľa zákazov,ktoré človek „akože prehliadne“, ale čoneprehliadne sú spustené rampy na začiatku a na konci takmer každej lesnejcesty a takisto vybetónované odvodňovacie kanály krížom cez cestu. Takžeoči na stopkách ;-).
      • počasie je tu nevyspytateľné…vš­ade okolo môže byť nádhernýslnečný letný deň, len v Tatrách môže liať ako z krhly. Silné búrkya silný vietor nie je nič výnimočné. Minulú sobotu ma tam dokoncaprekvapilo sneženie.
      • jediné proti čomu nemám námietky, je asfaltka idúca popod Tatryz Podbanského smerom na Štrbské pleso, ktorá je takmer prázdna a bez aut,takže sa tam dá pekne ponaháňať či už na crosse,MTB alebo aj nacesťáku ;-).
      0 0
      • hribik A1  

        počasie je tu nevyspytateľné…vš­ade okolo môže byť nádherný

        slnečný letný deň, len v Tatrách môže liať ako z krhly

        nielen. zároveň bude liať aj v javorníkoch, tam je to to isté :-)

        0 0
    • Jauda  

      Zdravím,

      nemáte někdo tip nebo nevíte jestli jsou nějaké pěkné chodníčky (chcete-li traily) na polské straně tater?

      Nikdy jsem tam nebyl, tak nevím, jak to tam vypadá.

      Jestli je to stejné jak VT na Slovenské straně. Teď nemyslím skály vysoké 2500m, ale to podhůří.

      Díky za jakékoliv info – už méně díky za nemístné poznámky :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.