Vysocina - jezdite tam a mate zajimave trasy?

28 nepřečtených
  • vhonzl

    Dneska je krasne a urcite jsou vsichni na kole a jen ja se trapim v praci, protoze v Madarsku je pracovni sobota:-(( Ale protoze uz se taky tesim jak vyjedu az budu doma, tak me zajimalo jestli nekdo mate nejake zajimave trasy na Vysocine – nejlepe pobliz Jihlavy, Pelhrimova, Humpolce. Ja jezdim vetsinou smer vrchy Kremesnik, Cerinek a chystam se zase na Javorici, ale jezdim dost stejne trasy, tak jestli mate nejaky zajimavy okruh, tak se pochlubte nebo dejte odkaz na nejaky web, kde se da neco najit at mam co objevovat. A abych taky dal nejakou anketku, tak se zeptam kam tam jezdite nejradsi jestli vubec…

    Anketa: Na ktery kopec vyjedete nejradeji?

    1x
    7%
    5x
    36%
    6x
    43%
    2x
    14%
    0 0
    • Pedro RB  

      Jo okolo Javorice je krasne. Zkus taky zajet jizneji za Sumrakov (Hradisko, Bradlo, Borovna) nebo na vychod od ni (hrad Rostejn, Trest, Spicak)

      0 0
      • kesu  

        nejlepsi fakt ze jo.moje nejoblibenejsi trasa vuec-poldovka-hradisko-bradlo-dobra voda-sumrakov-javorice-velky parezity atd

        0 0
    • Tesak  

      Letošní Velocamp bude na vysočině a na stránkách vela maj trasy,tak to skus projít:-)

      0 0
      • KubaBajk  

        Velokemp sem prošvihnul a dost mě to se..ještě jsem na něm nebyl..

        0 0
    • pelhrimov  

      Křemešník mi v anketě chybí, dnes jsem si zkusil již vyznačenou trasu bike-marathonu Tři vrchy Vysočiny, pro začátečníka jako jsem já je asi lepší, že se letos pojede směr Křemešník, Čeřínek, Javořice.

      0 0
      • Pedro RB  

        Otočení dlouhé trasy bude určitě zajímavé a nenechá nejnáročnější pasáže na konec, ale obávám se sjetí s krátkou po cca 30 kma pak 50 km předjíždění těch slabších..

        0 0
        • pavelr  

          Včera jsem si taky část trasy projížděl, ale postaru. Docela chaos ve značení. Nový značky, přeškrtaný značky. Aspoň teď vím, proč. Já se často motám kolem Melechova, takže nabízím trasu, která téměř celá vede po turistických značkách: xterramelechov­.cz/images/sto­ries/mapy/tri­atlon-trasa-mapa.jpg

          0 0
          • Tomas_001  

            Taky jsem se byl v sobotu trochu projet po melechove a je to můj oblibenej kopec, kdyz jsem v Ledči.

            0 0
            • pavelr  

              Koukám, že si vyjel skoro až na vrchol… Kdyby si byl 12.5. v Ledči a chtěl si trochu zazávodit, tak se podívej na www.melechov.cz.

              0 0
              • Tomas_001  

                Jestli budu v ledic 12.5. to nevim, ale myslel jsem si ze jsem byl az nahore na melechove pokud se tak da oznacit turistická značka melechov 709m. Je to u takove té rozhledny, která je vysoka jak stromy :)

                0 0
                • pavelr  

                  Vrchol má 715,1m a je asi 300m jižním směrem od rozhledny. Chystáme se ho označit.

                  0 0
      • vhonzl  

        Ja mam nejradsi Cerinek, protoze to mam blizko. Dost dobra cesta je nahoru tusim po zlute od Noveho Hubenova a z Cerinku pekny sjezd dolu po cyklostezce na Rohoznou a pripadne dal na Batelov a navrat pres Novy Rychnov. Javorice je pro me na cely den – tam a zpatky cca 100km, takze loni dvakrat a letos jeste ani jednou.

        0 0
    • disonance  

      Když tady máte takový krásný thread – potřebovala bych poradit nějaké příjemné trasy okolo Havlbrodu a Jihlavy. Nikdy jsem tam nebyla, ale jedu tam (Štoky) na čtyři dny druhý víkend v květnu a hledám nějaké zajímavé, cca 60 km dlouhé trasy. Poradíte mi nějaké? Díky.

      0 0
      • saly  

        Já mám krásnou trasu – z jihlavy na jih :-) Jihlava – Pístov – Popice – a pak tam ty lesy. Dá se lesem dojet fakt daleko, je tam krásně ( pár přírodních památek, např. kopec Špičák ) a cest je tam přehršel. Myslím tato místa: mapy.atlas.cz/#x=-675017 ( Popice vpravo nahoře ).

        0 0
        • saly  

          jeee, omlouvam se za tu nepresnou mapu, myslel jsem ze je tam primo ten vyrez, co jsem chtel… Staci jenom podivat se mirne vlevo dolu, na ten lesni masiv co tam je, a priblizit…

          0 0
      • pavelr  

        Štoky jsou trochu mimo můj rájón. Nevím, jak, kudy a na čem jezdíš, ale poradím ti 3 trasy po tur. značkách, které jsem projel.

        1. Ze Štoků po modré do Šlapanova (možná lepší objet po silnici přes Smilov, cesty nic moc). Po silnici do Věžnice, po zelené do Polné, na jih po modré do Rytířska, rovně po silnici přes Kozlov do Luk n/J, po červený do Jihlavy. promotat se Jihlavou na modrou a vrátit se přes Vysoký kámen do Štoků.
        2. Štoky-Větrný Jeníkov, po žlutý na Čeřínek, po červený do Jihlavy, po modrý do Štoků.
        3. Štoky-Okrouhlička, po žlutý na západ do Věže, z Věže po žlutý kolem obory, v nejvyšším místě, kde se žlutá stáčí kolem obory doprava a začíná klesat, jet stále do kopce rovně a napojit se na modrou. Pozor: z Věže vede žlutá jinak než jak je v mapách. Po modrý na Humpolec, příp. si vystoupat na zříc. Orlík. Z Humpolce po zelený do Větrnýho Jeníkova, dále po zelený na Vysoký kámen a po modrý do Štoků.
        0 0
    • Baba-Ji  

      Budu se o víkendu pohybovat okolo HUMPOLCE/JIHLAVY, nedáte mně někdo nějaké TIPY NA DOBRÉ POJEŽDĚNÍ v té oblasti?

      Moc díky :)

      0 0
      • kantis  

        Znam par veci okolo Svetle nad Sazavou, mozna tam o vikendu pojedu, tak ti tam muzu neco ukazat, pokud to neni moc z ruky

        0 0
      • Tehu  

        nejlepsi pojezd „AM/EN“ je v lesich pod Lipnici, tam se da vyblbnout :-) ale ted v zime to bude asi prinejmensim o zuby, led, voda, zbytky podzimu. Pak se po boku mimo silnice vystracham na Melechov a sup dolu na stvoridla. Pak uz se jen tak plouzim, podel reky z5 na Svetlou… Se tesim na jaro az zase odzimujem chaloupku :-) v Jihlave takovej pojezd neznam. Zkusim vyhrabat nejaky *.GPX tej mojej klasiky :-D

        0 0
        • Baba-Ji  

          tak to plus minus naklikej na mape, diky :)

          …přemýšlel jsem nad touhle trasou https://mapy.cz/s/rtpK

          .....z toho MELECHOVa, kterou cestou dolů by ses vydal, která je nejvýživnější, zelená, žlutá nebo modrá?

          0 0
          • ELx  

            žlutou neznám, ale zelená je pěkná a modrá je začátek po šotolině . ale když to odbočí potom dolů do Koňkovic, tak parádní sjezdík. Jen pozor, občas tam bývají přes cestu spadlé stromy nebo zbytky po těžbě.

            Ještě jsou potom parádní pěšinky kolem lomů u Lipnice, ale tam už to chce znát …

            0 0
            • Tehu  

              Neznas zlutou? Tak to si ji nekdy dej a pekne to napal :D ± 3km cca 400m naklesano a pekne az na Stvoridla na jednoho orosenyho Bernarda :)

              0 0
              • Baba-Ji  

                jj, bylo to dost zabavne :)

                …potom prvni pulka trasy podel reky do Svetle taky super

                0 0
                • Tehu  

                  Stvoridla :) ted uz si ale lidi na bikery zvykli. Pred par rokama tam nevericne cumeli…

                  0 0
              • ELx  

                No jo, když já tam jedu z Jihlavy, takže to většinou už zhučím dolů do Smrčný a pak zpátky přes Lipnici domů.

                Až budu mít víc času, tak to zkusím. Díky za tip.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.