• Jenda

    Dotaz na techniky kteri maji i moznost pripadne neco vyrobit.

    Jak by bylo narocny vyrobit novy vahadlo na spydera co mam v profilu – jde mi o to ze to stavajici se mi fakt nelibi a nevidim jediny duvod vozit nesmyslne tro diry pro uchyceni tlumice kdyz stejene jezdim na max zdvih. Bohuzel se zda ze koupit novy vahadlo co je treba na "rockmachinech ":http://www.rockmachine.us/rockmachine/?…(identicky ramy) je nerealny, tak premyslim nechat si takove vahadlo vyrobit. Nemam ale vubec predstavu jak je to narocne, resp kdo by mi to byl schopen udelat a za kolik. Je to vlastne ofrezovany kus duralu s dvema osazenima na loziska a jednou dirou pro sroub, cele naeloxovane do cerna.

    0 0
    • KAPLIS  

      Jestli to vozíš tak, jak to máš na fotkách, prostě to odřež a zapiluj, nebo nechej ofézovat, začerni a máš to.  

      0 0
    • mountaineer  

      Kdyz si to nekde nechas udelat na NC freze tak te to novy vahadlo vyjde draz nez tvuj celej ram:o)

      0 0
    • pačes  

      Nechal bych po odfézovat (výroba nového vahadla na CNC by byla nepoměrně drahá) a pak přeeloxovat nebo dle možností stříknou komaxitem. Při eloxu ubyde materiál vahadla u komaxitu se musí zakrýt všechny otvory pro ložiska (materiálu-barvy-přibyde). Volil bych asi podle Tvých tech. možností

      0 0
    • baboon  

      taky jsem nad tim přemýšlel ale spíš z důvodu toho,že materiál vahadla mi přijde docela měkký a podle mě se to ve vahadle kroutí..A myslim,že problém by to být neměl,ale ještě jsem se k tomu nedostal..Asi jde o to mít někde správného známého..Nějaký výtvor v cadu už jsem měl,ale pak jsem to nějak hodil do šuplíku..Jinak myslím si že nový vahadlo taky pevností moc oplývat nebude..Ale kdo ví..Optám se táty na cenu,ten bude vědět..:) Ale myslím,že kdybys nějak šikovně odřízl a hezky začistil ten předek,tak že to nebude tak zlý..Hlavně to můžeš v klidu udělat doma a pohrát si s tím..Já už to měl takřka na pile,ale nakonec jsem do té první díry dal výztuhu..Asi to nepomohlo,ale aspoň to placebo..:D

      0 0
    • t29  

      Jestli máš známého frézaře, a doneseš mu materiál, tak ti to udělá za flašku.

      Jestli to dáš jako zakázku na CNC, připrav si pár tisíc.

      Cenu materiálu (duralový kvádr) odhaduju na pět až osm stovek, záleží na rozměrech.

      0 0
    • juice  

      "tady ":http://www.dolekop.com/…9-smradochsi někdo nechal dělat vahadla u aluminiumra­cing.com . a s někým skus navázat kontakt…

      jinak na cnc počítej s hodinovou sazbu (dle firmy) tak od 800 kč.

      0 0
    • pepek  

      Asi by to šlo dát vyřezat vodou a pak jen vystružit ty díry pro ložiska. Když seženeš kvalitní matroš – třeba desky Certal (firma Gleich), tak to ani nebude drahý. Prodávají i odpad za 60Kč/kg. Ale stejně je to blbost, nic o moc pěknějšího stejně nevymyslíš.

      0 0
    • Jenda  

      hmm no moc jste me nepotesili – tedy kaslu na to a treba se mi povede sehnat original vahadlo z noveho kola ktere me prijde daleko hezci. BTW – nevite nekdo rozmery lozisek do zadni stavby a vahadla na tohodle spydera co je vlastne rockmachine a prodava se jako poisonbike a jeste asi dalsich 10 znacek? Rad bych je nakoupil nez vyndam ty stary at je co nejmensi prodleva.

      0 0
      • Tomínos  

        Ložisko vyndáš, dojdeš do krámu kterej se specializuje na ložiska, tam jim ho ukážeš a pokud to nebude žádná super specialita, tak s novým ložiskem odejdeš a pokud ne, tak holt musíš vrazit zpátky starý a ještě chvíli na něm jezdit. Nebo pokud se k němu dostaneš posuvkou změř venkovní vnitřní průměr a šířku ložiska ado krámu běž jenom s rozměrama.

        0 0
        • Jenda  

          ja vim – problem trochu je ze ted jsem se prestehoval do Italie, italsky umim tak akorat pozdravit a kde se tu daji koupit loziska netusim, takze to musim vsechno zaridit behem dvou dnu co se dostanu do cech:-(

          0 0
      • baboon  

        No je to všechno o známosti..Prostě buď se pohybuješ v tomhle odvětví a máš možnost přes někoho sehnat třeba odřězky hliníku,který na tohle v poho stačí a pak znáš někoho s frézou popřípadě si třeba díry na ložiska uděláš sám a pak se dostaneš k tomu,že je to téměř zadarmo..A jinak ložiska nevím,ale pokud to rozebereš a koukneš na číslo co je na ložisku,tak podle toho to seženeš v poho a myslim,že zrovna tam jsou ložiska poměrně obyčejný a že je maji všude..Já zatim kupoval jen do hlavního čepu a to jsou obyč ložiska do kolečkových bruslí a do praček a prakticky do všeho…)

        0 0
        • Jenda  

          no holt to budu muset rozebrat a podivat se, cela zadni stavba uz ma dost vakl tak to chci vymenit vsechno naraz – myslim ze investice to nebude velka a at to mam pri jedny rozdelavce z krku.

          Bych si nejradsi koupil nejakyho jinyho jehciho fula ale nadchava me ze mi tenhle ram bez problemu drzi uz druhou sezonu coz se zatim zadnymu jinymu nepovedlo:-)

          0 0
          • Tomínos  

            No já si měnil ložiska na meridě a jedno ložisko od SKF mě vyšlo na 5Okč, takže snad nic hroznýho :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.