Výměna rámu - co vše je potřeba

17 nepřečtených
  • error404

    Ahoj, mam doboru nabidku na kolo, ovsem ram je velikosti M a ja bych potreboval spise L.

    Přemýšlel jsem že bych kolo koupil a pokud by nevyhovovalo, obměmil bych rám za větší. A potřeboval bych poradit od zkušených co vše spolu s rámem bude potřeba vyměnit a na kolik to cca vyjde kč.

    • Asi nejvetsi problem bude vidle, jelikoz novy ram by mel o centimetr delsitakovou tu srandu do ktere se zasouva vidle (ted nevim jak se tomu rika).Existuje nejaka moznost jak tam napasovat kratsi vidli – redukcenebo tak?
    0 0
    • Lister  

      Ahoj, mam doboru nabidku na kolo, ovsem ram je velikosti M a ja bych potreboval spise L

      Moje rada – nebrat, není nic horšího než nevyhovující geometrie.

      Ad výměna a krk vidlice – pokud je pod představcem alespoň jedna podložka, tak nemusíš nic řešit, novou bys měl potřebovat maximálně sedlovku, když bude mít jiný průměr, jinak tam nacpeš bez problému všechno.

      0 0
      • error404  

        No, jde o to ze ta nabidka je celkem dobra i v pripade vymeny ramu :-) … Alespon se mi zda. Jde o Flet Redemption 3, kdybych tento ram prodal cca za 8000 (vcetne tlumice Fox RP2) tak bych pak za 11000 koupil novy ram vc. DHX3 – pokud je teda ta cena ramu realna (prodej)…

        Ted sem si jeste uvedomil ze bude potreba asi prodlouzit hadicku od brzdy – jde to vubec, a na kolik to cca vyjde?

        Pod riditky jsou dve pul cm podlozky, ale kdyz je sundam, bojim se ze budou riditka prilis nizko na novem ramu

        0 0
        • Wojtek  

          tak koupíš představec s jiným ůhlem

          0 0
          • Lister  

            Jak můžou být řidítka v jiné výšce, když bude představec na totožné vidlici ve stejné výšce???

            Wojtku zapoj mozek!!!

            To že můžou být relativně níže, když bude mít nový rám výše šlapací střed je věc jiná, ale to vůbec nesouvisí s delší hlavou.

            0 0
        • MlokCZ  

          Výška upnutí představce (nemluvím o výšce řídek, tu ovlivní ještě i konkrétní představec, jak jeho úhel, tak jeho délka) je daná pouze dvěma faktory. A to délkou vidlice, kterou máš k dispozici a pak ještě malinko hlavovým úhlem, i když ten už neudělá moc velký rozdíl.

          Když vyměníš rám za rám s delší hlavou, tak se nic nezmění, upnutí představce bude pořád stejně vysoko (je fuk jestli tam máš 13cm hlavu + 2,5cm podložek nebo 14cm hlavu + 1,5cm podložek).

          0 0
          • error404  

            No ja vim ze vyska bude porad stejna, ale vzhledem k tomu ze ram bude vetsi tak by to chtelo zvednout i riditka o ten centimetr ne? Ale to by asi slo tim predstavcem :-) …

            0 0
            • Lister  

              No ja vim ze vyska bude porad stejna, ale vzhledem k tomu ze ram bude vetsi tak by to chtelo zvednout i riditka o ten centimetr ne?

              ach jo :-( Ale aspoň ti k tomu sedí tvůj nick…

              Kam a proč bys ty řidítka chtěl zvedat?

              0 0
              • error404  

                :-P nj, jsem natvrdlej, vím to… Ale na všech velikostech rámu řídítka nemohou být přeci stejně vysoko, tím by se změnil posed, o to mi jde… Aby se na tom pak nesedělo blbě…

                0 0
                • Lister  

                  Už opravdu nemůžu :-(

                  A já blec si myslel, že ten rám budeš měnit proto aby tam byl jiný posed :-P

                  Ale on bude jiný hlavně v délce, pokud vysuneš sedlo do stejné výšky a představec bude na krku vidlice upnutí ve stejné výšce, tak kde se najednou vezme ten rozdíl v jejich vzájemné výšce???

                  Ještě jednou: sedlo budeš mít stejně vysoko od středu/nad zemí (ale u větší velikosti bude samozřejmě méně vysunuté z rámu), představec budeš mít stejně vysoko od země ( ale budeš ho mít upnutý hned nad hlavovým složením, protože je tam ta hlavovka o trochu vyšší), ale budeš mít jinou délku a o to snad hlavně jde ne – proto bys ten rám měnil!!

                  0 0
        • Lister  

          Ted sem si jeste uvedomil ze bude potreba asi prodlouzit hadicku od brzdy – jde to vubec

          Nejde, ale jde ji velmi jednoduše vyměnit za delší :-)

          Drobný problém by mohl vzniknout u šlapacího středu – kdyby byl domečen 73mm a nový rám 68mm, tak by ti mohly chybět ty distanční podložky – ale třeba podaruje kamarád, který je nepotřebuje. Tohle samozřejmě platí pro ložiska vně rámu, kdyby tam byla ještě klasická osa, tak ta by se při rozdílné délce domečku musela vyměnit.

          0 0
          • error404  

            Rám bych měnil za stejný tip,. jen jinou velikost, v tomto pripade by snad mohla byt velikost stejna ne? Popr. kolik by ty podlozky staly?

            0 0
        • MlokCZ  

          Hadičky pokud nebyly na původním rámu extrémně na doraz zkrácené, tak vyjdou na 99% taky. Problém bych viděl pouze u zadní hadičky v případě, že bys měnil za úplně jiný typ rámu, kde jsou hadičky vedené jiným způsobem kvůli jinému typu přepákování zadní stavby a to výrazně delší cestou než u původního.

          0 0
    • error404  

      Jeste bych se chtel zeptat za kolik si myslite ze by se takovy ram (Felt Redemption) dal prodat. Je to model 2008, barva Kourove Niklova (Na Redemption 3). Bez jedineho skrabnuti, temer novy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.