• HarryTP

    Cau na kole mam najeto přes 7tis ze středu se ozývá pravidelný lupání,xkrát sem to čistil,mazal.Po­každý sem ale hejbnul s asi deseti věcma takže nevim co pomohlo,každopádně se to vrací.Přehazovačka už taky neni 100%.V klikách je trochu vakl.

    Koukal sem na ceny tech dilu a cena neni tak vysoká.Komplet střed s klikama1500,ka­zeta 400 a řetěz 240.-Bude ta přehazka hodně rozhašená když to takhle všechno vyměnim.Na nový kola se taky jen naházej nový součástky a valí to hned jak má ne?Nebo bude třeba mírně přiohlá a přizpůsobená současný stavu a nikdy to jako lajk pak neseřídim?

    Co se týče nařádí potřebuju něco extra kromě toho biče na kazetu?Tu plastovou krytku na klice sem sundaval šroubovákem-se asi moc nemá…

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Kolo v profilu? Platový pojistný a vymezovací šroub šroubovákem, čím jsi vyšroubovával misky středového složení – sikovkami nebo hasákem? Protože i u levných klíčů na misky je ten speciální bit na inkriminovaný plastový šroub součástí a vymezení vůle se provádí utažením rukou! Jakmile to přetáhneš nebo nedotáhneš, zaděláváš si na vakl.

      Jinak potřebuješ: bič, ořech na kazetu, klíč na misky a na ten plastový šroub, sadu inbusů (pokud tam někde nemáš torxy). Vakl na klikách bude nejspíš jen v uložení, pokud nejsou na ose klik citelné vrypy nebo úbytek materiálu nebo nemáš úplně sjeté převodníky, tak vyzkoušej nejdřív vyměnit jen misky (prodávají se zákeřně pod pojmenováním středová osa), stojí jen stokoruny.

      Také při té příležitosti promaž hlavové složení.

      0 0
    • novas752  

      Přehazka asi mírně rozštelovaná bude, ale nijak výrazně (a pokud teď funguje, tak rozhodně ne ohlá apod.), štelování = šroub u okolo vyustění lanka na páčkách (pro regulaci předpětí lanka) a 2 šrouby pro nastavení dorazů na těle přehazovačky. Na ten třetí neni potřeba sahat.

      A vážně to potřebuješ měnit všechno tak brzo (hlavně kliky)? Nestačilo by vyměnit jen střed (max 300Kč)? A nebo si neměnil řetěz pravidelně při 132,8 a teď musíš měnit vše?

      Na řetěz ještě (kromě toho od Kraba) budeš potřebovat nýtovačku a případně rychlospojku.

      0 0
      • HarryTP  

        Hehe ten řetěz sem fakt neměnil vim ,že by problém nastal až kdyby se přetrhl tak by novej střílel tak sem to neřešil.Tedy když koupim http://www.kupkolo.cz/…h-ii_z92284/ a http://www.kupkolo.cz/…m-bb70_z131/ tak sem ready.Já to na to musim ještě podívat,jak poznám ,že je ta osa KO?

        Tady je postup no https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • novas752  

          Můžeš vyvlíknout z převodníků řetěz a otáčet klikama. Když budou „slyšet“, nebo když rukou ucítíš přidrhávání/vakl. Pak můžeš sundat kliky a otáčet samotnejma ložiskama – tam bys případné přidrhávání nebo vůli měl cítit ještě líp.

          Osa je často k novejm klikám přibalená (a vyjde to výhodněji něž kupovat jen 3 převodníky a osu).

          0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Hlavně lupání daleko častěji než ložiska vydává binec v závitech pro misky ve středové mufně, ale ten rukou není cítit, to musí být pohon v záběru. Pokud tedy lupání nepochází od písku v sedlové trubce nebo od zadního kola. Při příležitosti rozborky detailně prostuduj neporušenost zadní stavby, hlavně všechny svary, za to nic nedáš.

          0 0
          • pekl024  

            Hlavně lupání daleko častěji než ložiska vydává binec v závitech pro misky ve středové mufně, ale ten rukou není cítit, to musí být pohon v záběru.

            To je pravda, hlavně není obrana. Ještě jsem nepřišel jak tomu zamezit, pokud to vůbec jde.

            0 0
            • Vilém  

              Dost pomaha dirka ve stredove trubce pro odtok vody. Oceni to i loziska stredu.

              0 0
              • pekl024  

                Vrtnout dírku ze spodu rámu ? Jak velkou 3mm ?

                0 0
                • Vilém  

                  Ano, proste v nejnizsim miste stredove trubky. Prumer cca jak tipujes.

                  0 0
              • HarryTP  

                Dirku tam mam,nvm zkusim vyměnit ten střed.Ten černej plast je tam volnej houpe se tak 1,5mm když tam dam kliku,kdybych nasadil i druhou tak se to kejvani reguluje ,ale tak to asi nemá bejt.Celej ten střed je nakej mezistupen mezi klikama a rámem a aby se kdyžtak nezkurvil rám ,prostě plastová vložka která by měla být co nejtěsnější chápu to dobře ne?Ve vsech videích na youtube to div nevyklepávaj paličkou a mě to tam jezdí jak nic

                0 0
                • novas752  

                  Jo, co nejtěsnější uložení by tam být mělo, protože kde je vakl, tam je časem větší vakl atd. S ochranou rámu to imho nemá moc společnýho, spíš ten plastovej vnitřek je nacvaknutej (pomocí takovýho toho vroubku) za ložisko uvnitř, což s kovem udělat nelze (minimálně ne tak snadno).

                  0 0
                • Vilém  

                  Ta plastova vlozka by se nemela ani hnout a to zadnym smerem, je narazena ve vnitrnim krouzku loziska a mela by se pouze tocit soucasne s nim. Pokud se kyve, tak je s nejvetsi pravdepodobnosti lozisko uplne KO. Osa klik by do toho plastu mela jit nasunout bez vule, jen trochu zatlacit.

                  V extremnim pripade se muze stat, ze se lozisko kousne a osa se toci jen v tom plastu, to pak dokaze do osy vybrousit peknou drazku, jeden extremista to tu dotahl tak daleko, ze ztencil osu tak, ze ji ukroutil.

                  0 0
                  • HarryTP  

                    Jo tak točí se to ,ale ty vazelíny tam moc nebude :D

                    Když prstem hejbam tim plastem tak se to asi nejvíc podobá tomu cvakavýmu zvuku plast-kov.Nic díky všem ,zkusim to vymenit,vyčistit a namazat,kdyžtak koupim nový kolo

                    0 0
                    • Vilém  

                      Novy kolo asi nebude nutny, teda pokud nehledas vhodnou zaminku:)

                      Pokud se plast hybe, tak je po stredu. Vymena neni nic slozityho, staci klic na misky a nejaky imbus. Akorat si pak, treba zubnim kartackem, vycisti poradne stredovou trubku, at tam nezustane nejake smitko bordelu, poradne namaz zavity, spoj plastove trubicky a dej to zpet.

                      0 0
                      • HarryTP  

                        Tak sem to vyměnil,je to jak nový-nic se nekejve.Rovnou sem vyměnil i brzdový špalky a obrátil plástě měl sem to 500km obraceně…

                        Teď se bojim to jít zkusit,vypadá to ,že bude chcát a určitě tam bude cvakat něco dál.:D

                        0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Docela pomáhá přemíra vazelíny a také nacpat vazelínu do všech záhybů ve styku misek a plastového mezikusu před vsunutím hřídele klik – ale to asi víš také. Nezabrání úplně, ale výrazně oddálí. Koneckonců rozborka vč. vyšroubování misek, vyčištění, namazání a opětovné instalace je u HTII tak 5 minut.

              0 0
    • Vilém  

      Proc kliky?

      Jestli ma stred najeto 7000km, tak bude zrejme po nem. Je to otazka nejakych 300,–. Pri vymene vse vycistis, namazes a bude to pravdepodobne OK.

      Pohon podle stavu.

      0 0
    • Krypl  

      Ahoj, potrebuji radu střílí mi to ale jen na jednom pastorku! Po tisíci km 'kazeta řetěz,mi to přijde divné…předem dekuji a nebijte mě jestli už se to tu psalo.

      0 0
      • novas752  

        Na kterém pastorku? Jestli je to největší nebo druhý největší, tak to bude nejspíš mírně ohlá patka.

        Pokud ne a nebo jestli je to na nejmenším, tak si pohraj se samostatným šroubkem někde těsně pod patkou, který vymezuje vzdálenost horní kladky od kazety (střílení na velkých = trochu oddálit = zašroubovat a naopak).

        Pokud je to někde mezi, zkus mírně pootočit štelovací šroub u vývodu lanka z páček (stačí třeba půl otáčky), který reguluje napětí lanka (jestli to střílí „nahoru“, tak lanko lehce povol a naopak.

        Ideální je to dělat na servisním stojanu nebo pověsit kolo za sedlo na nějaké „bidlo“, ale jde to i bez toho.

        0 0
        • Krypl  

          Je to druhý nejmenší 13zubů hlavně při rozjezdu když ho zařadím při jízdě tak to nestřílí!

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            A řetěz máš změřený? Není pastorek nasazený obráceně?

            0 0
            • Krypl  

              Řetěz mám tak aby na nejtěžší převod rolničky byli pod sebou, pastorek je posazen správně.

              0 0
              • Vilém  

                To je mereni k hovnu.

                0 0
                • Krypl  

                  Dik tak třeba ze by jsi mi poradil jak správně měřit!

                  0 0
                  • Vilém  

                    Opasat retez nejvetsi pila / nejvetsi pastorek + 2 clanky. V pripade celopera to muze byt o nejaky clanek vic, treba zkusit zaperovat pri vypustenem tlumici.

                    0 0
                    • nitraq  

                      To ale nestačí na ježdění právě kombinace velká velká, ne?

                      0 0
                      • Vilém  

                        Pravda, treba u OneUp raminka doporucuje jeho vyrobce pridat vic clanku, coz se mi na HT potvrdilo, musel jsem jeste 2 clanky pridat, takze nejlehci prevod + 4 clanky.

                        proste to byla reakce, na casto pouzivany a treba ve Velu doporucovany postup s voditkem svisle dolu, ktery muze ovlivnit vicero veci a nemusi to pak vychazet vubec dobre.

                        0 0
                    • Krypl  

                      Dík, každopádně jsem dva články ubral viz velká/velká +2 jdu to projet uvidíme jak to pujde.

                      0 0
                      • Krypl  

                        Pořád střílí!

                        0 0
                        • novas752  

                          Tak to asi zavez do servisu nebo sežeň někoho, kdo to projede a zjistí co tomu je. Takhle když to člověk nemá před sebou, tak těžko radit.

                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.