• Eseker

Ahoj borci. Chtěl bych místní znalce požádat o radu. Mám gravel kellys soot 50 celé na sadě grx400. Doteď jsem měnil jen řetězy a kazety (co se týče pohonu). Má to najeto 23 000. Poslední 2000 je nová kazeta a novej řetěz ultegra 6100 (možná příčina?). Poslední dobou sleduju že při vyšší kadenci na těžší převody (vpředu velká vzadu dejme tomu spodní 4) mi hodně vibruje řetěz a je to i dost slyšet+to je nepříjemně cítit do nohou. Ono mi přijde že to dělá od začátku, ale bylo to dost málo znatelný. Tak nevim co může být příčinou? Silniční řetěz? Ojetý převodníky? Ojetý kladky na přehazovačce? Nějaký info jsem tu našel v jiných příspěvcích, ale nevim

0 0
    • xpj  

https://productinfo.shimano.com/…bility/C-454

Problém může být, že 6100 je 12speed…

2 0
    • scalar  

Asi jsi něco ojel.

0 0
    • Jáchym 1  

Máš dobře provlečenej řetěz vodítkem?

1 0
    • xpj  

Taky to můžou být rozpadlé nebo ojeté kladky v přehazovačce. Ty by možná po těch 23k km bylo taky dobrý vyměnit.

1 0
    • Eseker  

Tak už jsem vyloučil povolenou kazetu (rada z jiného vlákna). Komplet jsem to dobře vyčistil, nepomohlo. Ověřil jsem si zaručeně, že se to netře v žádné poloze o přesmykač. Zbývají mi ty kladky, můžou tohle dělat ložiska v kladkách? Že by měly vůli a rozkmitají řetěz při vyšších otáčkách? Ale dělá to jen na některých převodech zpravidla těch těžších kdy řetěz není tak napnutý

0 0
      • Chlebovnik  

Dej tam kladky pro Ultegru R8000. Nejlepší upgrade pro tuto přehazovačku.

0 0
        • David888  

Mě se tedy pro tuhle přehazovačku nejvíc osvědčili tyhle pro RX810.

0 0
          • chemik_mara  

Možná blbej dotaz. Mám taky GRX400 (10sp) z roku 2021. Budou tam fungovat kladky, co jsi postoval? Protože původně tam jsou tyto: https://www.cyklocontent.cz/…ro-rd-rx400/. Vypadají jinak a i počet zubů je rozdílnej (11/11 vs. 13/11).

0 0
            • David888  

Mám je právě taky na grx 400. Funguje to výborně.

0 0
              • xpj  

Originální kladky nejsou nic moc. Teď jsem je zase rozebíral, čistil a mazal, protože to při řazení skřípalo a vlastně pořád vrzalo.

Zkusmo jsem objednal nějaké z ali s průmyslovými ložisky, tak jsem zvědavý, jak to bude fungovat.

0 0
        • Eseker  

OK, díky za radu.. Má to teda lepší ložiska nevíš?

0 0
          • Chlebovnik  

Ano. Zatěsněná ložiska. Originální kladky pro RD-RX400 mají jen kluzná pouzdra.

0 0
            • Eseker  

Ok, díky. Mám je objednaný i s klikama, stejně jsem chtěl zkusit kratší, tak to bude komplet nový celej pohon..

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz