Výměna kotoučových brzd u silničky

8 nepřečtených
  • kralikovo

    Ahoj!

    Přemýšlím, že bych šel do tohohle kola: https://www.decathlon.cz/…8545836.html ale jako největší slabinu vidím brzdy, které bych primárně časem měnil… Dají se jednoduše vyměnit třeba za hydry, nebo člověk musí měnit i brzdovou páku + řazení, které pravědpodobně nebude kompatibilní, takže člověk musí vyměnit takřka všechnu techniku?

    Díky moc!

    0 0
    • jIrI___  

      Vyměnit to samozřejmě jde, ale je to v porovnání s cenou kola finanční sebevražda. Musel bys kupovat nové hydraulické řadící páky (cca 7000 Kč) + třmeny a hadice (cca 2000 Kč), přehazku (cca 1000 Kč), kazetu (cca 1000 Kč) a nejsem si jist, zda na 8sp ořech jdou 10/11 sp kazety (spíše ne, takže připočit dalších 3000 Kč za nové zadní kolo, resp. nový náboj a přepletení).

      0 0
    • Martin  

      Buď pořídit TRP HY-RD případně jiné semihydraulické brzdy ovládané lankem a nebo je potřeba vyměnit páky a třmeny za hydraulické.

      Semihydraulické mají nevýhodu v ovládání lankem, které se deformuje a „natahuje“, takže je potřeba opravdu dobrý bowden a stejně to není tak dobré jako hydraulické páky. Nebo zkusit sehnat systém od Giantu, který má lanko jen krátké, od pák k představci a dal jdou hydraulické hadice.

      0 0
      • Bruca  

        Jen forceacke semihydrauliky nebrat, prý za trest. Aspoň kolega od manželky z práce si je teda vůbec nechvali :-)

        0 0
        • Martin  

          Kdosi to psal i tu na fóru, že ty Force jsou dost mizerné.

          0 0
    • Tom-T45  

      Finančně je to nesmysl, buď to brát tak jak to je – předpokládám že ty brzdy budou tak nějak fungovat, nebo vzít rovnou RC520, které už má semihydrauliky TRP HY-RD a je ve všech směrech lepší.

      0 0
      • kralikovo  

        No, asi to tak dopadne, nižší varianty jsou v podstatě neupgradovatelný… takže vyhozený prachy z dlouhodobého hlediska

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.