vydla pre dámu - XCM HLO, RST Gila TnL , Dart 2 LO

49 nepřečtených
  • kwancankejn

    Zdravím borci, vyberam bike pre dievča. Kedže limit je 400 ečiek tak taho moc nevyšefujem. Zaujíma ma Váš nzor na tieto vydlice. Diki.

    PS: rady typu, nekup ani jednu su sice pravdive, ale bicykel bez vydlice nejde :)

    Anketa: Ktorá z týchto vidiel pre 55 kg dievčinu?

    1x
    7%
    2x
    13%
    12x
    80%
    0 0
    • hctr  

      to je fuk vsecky jsou na hovno.

      0 0
    • Toutou  

      Potkal jsem už XCM i Gilu a obě se pode mnou (60–65) skoro nehnuly. Takže hlasuju za Darta, protože horší už to nebude :D

      0 0
    • JakeF  

      Místo těchhle radši pevnou, holka s tím počítám do žádnýho extra terénu jezdit nebude a s pevnou to bude hned živější a když se daj širší pláště, tak to bude i celkem pohodlný.

      0 0
      • nox159  

        pokud mas moznost vybirat tak trefis jak gilu tak levnou suntourku ktere bude citliva jak epikon :) ale je to tak 1z 20 kusu :)

        ja bych jiste pevnou holce nedaval…

        0 0
        • JakeF  

          Na 55kg? Na to IMHO nemá na pohodlnou nenáročnou jízdu citlivost žádná neupravená vidle…

          0 0
          • nox159  

            podle toho co je to dost citliva…

            ja rikam ze takova vidlice bude lepsi nez pevna…

            0 0
            • JakeF  

              Na mojí váhu beru dost citlivou 10kg. Vyloženě na turistiku bych chtěl nižší… Když si vezmu porovnání s její váhou, tak to vychází, že by měla mít odtrh pod 7kg, aby měla stejnej efekt, jako já u Foxe… Zmíněný vidle budou mít v nejlepším dvojnásobek a nesrovnatelně horší chod… Já bych teda pevnou nevylučoval, pokud nejezdí v opravdu těžkým terénu, kam už by to ale stejně chtělo fulla. Neříkám, že je pevná jediná volba, ale podle mě by stála opravdu hodně za úvahu, přecijen při stejný ceně cca 1,5kg dolů a i při o 0.2" širších gumách bude pořád živější. I když placebo z „odpružený vidle“ udělá taky dost.

              0 0
              • nox159  

                nemuzes srovnavat ze sebou to je chyba, borec nema 50–100k na to aby ji koupil kolo takove jake ji bude vyhovovat a otazkou taky je jestli by to melo cenu…

                proste ano kdyby mela ta vidlice odtrh 5kg tak pro ni bude dobrou volbou o tom zadna ale to je nerealne…

                nevim kolik toho mas najete na pevne ( neco jiste ano) ale ja osbone bych pritelkyni na trasy ktere spolu obcas jedem jiste pevnou vidlici nedal a nejezdim zadne extremy…

                0 0
                • JakeF  

                  Něco jistě ano, na druhým bajku pořád je a přítulka si ho během léta půjčovala a v pohodě. Na lehčí cesty paráda. Příští rok tam odpruženou dám, ale nejspíš Epicona 2012, kde ale ten váhovej rozdíl bude daleko nižší a funkce lepší. A nemít tam véčka, tak jsem tam už dal Bontragery s bezdušema a s těma by to bylo dostatečně pohodlný i na lehčí terén. Takhle půjde Epicon a Bontragery a až na rám to bude celkem slušnej závoďák :). Tak doufám, že jí to díky tomu začne trochu víc bavit. Každopádně Gilou bych jí určitě netrestal, tu jsem radši hodil do kontejneru.

                  0 0
                  • nox159  

                    Tak doufám, že jí to díky tomu začne trochu víc bavit. – tohle je blba taktika myslis to dobre ale u holky to takhle nefunguje… ( vim ne mam ruzovy nick ;-)

                    pokud ji to do tedka moc nebralo tak novym kolem to nezlepsis… pokud ji to bavilo i tedka na plecce tak ji to bue bavit dale a uplne stejne i na novem kole…

                    ale tak sam uvidis…

                    0 0
                    • JakeF  

                      To není o novým kole, jenom dostane bezduše a Epicona. Takže spíš zvýšení pohodlí, na který si dost stěžovala. Ono jí to i celkem baví, ale akorát na asfaltu, od týhle úpravy si slibuju, že už to půjde i na trochu rozbitejch lesních cestách… Uvidíme, mě to taky začalo pořádně brát až s nášlapama a slušně jezdivým a pohodlným strojem.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        a navic..kdyz to nezkusis, tka to nidky nebudes vedet, no neee?:) Moja dostane fulla:) Zatim rika ze ho nepotrebuje, ale ja verim, ze az se projede, tak se ji to bude libit. Pokud spolu vyjedem trochu casteji nez letos, tak budu 100% spokojen:)

                        0 0
                      • nox159  

                        tak to pritelkyne kdysi jezdila bavilo ji to davala si i dost teren posunovala se dale… ( teren co maji v hradci ne tady v beskydech :D ) i na mistnim zavode byla bedna :) a pohoda ale pak se na to vykaslal a myslim ze je blbost ji do toho nutit a novym kolem ji do toho stejne nenaplacim ano nechci

                        tedka zajedem obcas na polnacku nekde kousek treba na louku a taky to jde beru to jinak a taky se to nakonec da :D

                        pokud poridim reigna tak pokud s ni nekam budu chtit nekam dale tak ji budu pujcovat anthema ( kdyz to zas bude XC kolo) a neni co resi… velikost napohodu ma lehce po 180cm ale tez dlouhe nohy takze to zvladne…

                        0 0
          • Smazaný účet  

            Nabiti se ta datrka, ktera by na olej sla predelat snadno…

            0 0
    • PatrikL  

      do tej ceny sa dá nájsť snáď aj niečo so suntour xcr vidlicou :)

      Inak ak by bol výber iba z týchto troch, tak som za dart. Aspoň by mala väčšiu hodnotu pri predaji :)

      0 0
    • rbcrx9  

      Vydla- v češtině vidle, server CZ!

      0 0
    • Toutou  

      Počkat, limit 40 nebo 400 ?

      A co takhle bazar? Tyhle tři jsou fakt blbost.

      0 0
    • Evilcleaner  

      z těchto určitě XCM, protože díky plastovým pouzdrům chytí hned vůli a když je vykvedlaná tak potom chodí překvapivě lehce:-D

      jinak samozřejmě všechny jsou to sračky. xcr, pokud trefíš slušný kus tak by udělala dobrou práci.

      0 0
    • scalar  

      Kolem 1 500,– se objevuje ve výprodejích Manitou Axel, tu bych doporučil.

      0 0
    • maajkee  

      Ani jedna radost děvčeti neudělá :/ jsou těžký jak tank a skoro nechoděj.

      Za ty prachy by se s odrřenýma foudama dal sehnat bajk alespoň s XCR vidlicí, ta pod ní alespoň trochu chodit bude, případně se dá i poladit pružina.

      Takže zkus najít nějakej bajk s XCR vidlicí a neb ose prodejce zeptej zda-li by ti vidlici nevyměnili.

      A hlasování neplatí, chtěl jsme se mrknout na odkaz sakra.

      0 0
    • Azmir  

      Jednoznačně gilu :o))))))

      0 0
    • toram  

      No..všechny tři ti nejspíš po prvních 100 metrech omlátí o hlavu:).. nevim jak to u těhdle vidlí je, ale když se z jedný nohy vyndá pružina a nechá se jen v jedný noze tak to má nějakou funkci..ale nevim udělal jsem to se starou xcm a jak šlape..taková houba.. jen tomu RST se vyhni..to je jak kdyby tam byly hřebíky a to občas chrastilo..:D

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Jestli ji mas rad, tak pevnou a plaste 2.3-bude to ok. Pokud ji nemas rad a chces ji potrestat, dej Gilu a 1.9 plaste poradne nafouknuty;)

      Gilu jsem jezdil 3roky a nic tak strasnyho si na kolo uz nedam, to uz radsi prestanu jezdit,.protoze vidlice, co si hraje na to, ze pruzi a pak clovek riditkama dostane do zubu mi na kolo nesmi.

      0 0
    • Atilla  

      Žena má scott contesa s dartem Lo a docela je to i citlivé, využívá poměrně dost zdvihu, takže z tohohle výběru jednoznačně darta. Měl jsem gilu a to je shit největší, vakl je tam hned. A XCR absolutně necitlivé. Problém asi bude sehnat do darta pružinu, přítelkyně si koupila kolo pro ženy, takže tam se už s malou váhou počítalo.

      0 0
      • maajkee  

        XCR je asi stejně citlivá jako starší Epicon pokud je ideální váha jezdce. Myslím, že se dá snad sehnat i měkčí pružina.

        0 0
        • Atilla  

          Co jsem měl zatím možnosti sednou na XCR, tak se podemnou ani jedna skoro nehla, ale třeba to bylo pružinou. I když úplný tintítko taky nejsem(83kg).

          0 0
          • maajkee  

            To je divný, máš celkem ideální hmotnost na XCR. Pod míma 100kg chodí furt na doraz :) Jinak ale bere i celkem malý nerovnosti.

            0 0
            • Atilla  

              Tak žádná z nich nebyla nová, takže možná byla ta vazelína, tak zahegešena, že se to prostě skoro nehlo. Samo, že když jsem na ní skákal, tak jakoby pružila:)

              0 0
              • maajkee  

                No to já právě v poslední době zkoušel několik nových a byl jsem mile překvapenej.

                0 0
                • Atilla  

                  Tak on už je to taky nějaký pátek a třeba se zlepšili. Mám za to, že to bylo kolem 08–09 kdy dělali ty praskající dura. Od té doby byla nejlevnější vidle co jsem zkoušel epicon a tora

                  0 0
                  • maajkee  

                    No tak třeba Tora chodí určitě líp než XCR.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Tora je jedna z nej vidlic za málo peněz o tom žádná.

                      0 0
                  • Atilla  

                    teda když nepočítám gily na kolech co mi občas někdo přiveze na poštelování, ale to není vidle jen špatně udělaný držák předního kola.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Jo Gila je fakt zlo, nechápu jak to můžou vůbec poslat do světa :) A to jsem jednou tady v místním shopu u Kulhánka slyšel prodavače jak nějakýmu nebožákovi říká že Gila už je velmi dobrá vidlice :)

                      0 0
    • kwancankejn  

      noooo našiel sa ešte jeden adept Marzocchi MZ 2 z roku 2006…čo vy na to?…a čo si vlastne myslite o niku ktorý 6 rokov len tak stál na sklade?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.