SLX nazory, zkušenosti, postřehy

25 nepřečtených
  • borda

    Ahoj, zjistil jsem, že se tato sada dostala na velice příjemnou cenu (cca 8k). Vím, že je poměrně nová, ale stejně by mne zajímaly Váše názory (byť „teoretické“), postřehy zkušenosti. Uvažuju, že ji dám na 29" Garry fisher cobia, na který mi přijde XT přehnaný, ale zase bych si chtěl udělat radost :-) upgradem stavajicího deore + bb5. Takže dík. Preo rejpaly, do historie jsem se díval, čily jakékoli odkazy na ni neakceptuji, děkuji.

    0 0
    • borda  

      a omlouvám se za „čily“ :-). Jsem pako :-)

      0 0
    • Kubiczech  

      Uz par mesicu vozim smyk, prehazku, razeni SLX. Zatim se nevyskytl jediny problem – at uz pri „instalaci“ nebo dosavadnim provozu. Razeni Shimano jsem nikdy nevozil (mimo stare Acery), takze budu srovnavat se SRAMem X7 a X9. Prijde mi, ze u SRAMu je chod razeni jasne definovan, naopak u Shimana mi to prijde takove neprijemne gumove. Asi sila zvyku. Snad se nekdo vyjadri vice erudovane, ale na nejake dlouhodobe (max. pul roku?) zkusenosti je asi brzy.

      0 0
    • Tomcat  

      No je to „kanonem na vrabce“ SLX je All Mountain  Trail sada . Jejím XC soukmenovcem je Deore LX. To bych na Garyho Cobilu volil raději LX. SLX není špatná ale je mířena jinam

      0 0
      • Kubiczech  

        Opravte pokud se pletu, ale LX uz v nabidce Shimana neni a jeho nastupcem je SLX. Puvodni zvesti byly opravdu takove, ze SLX bude AM sada vedle LX.

        0 0
          • Michell  

            Pán je znalec :D „New SLX, Tough, Aggressive and Light, for a modern mountain bike group. Deore LX, has been functionally re-designed into two groups: New SLX for MTB and new Deore LX for Trekking.“

            0 0
          • Kubiczech  

            Tim, ze neni v nabidce jsem myslel to, ze neni v nabidce pro mtb. Na evropskych strankach Shimana je LX v sekci trekking. Na severoamerickejch v podstate pisou to same.

            0 0
      • Zdyn  

        Az na to, ze LX uz neni bikova sada, ale krosova.

        0 0
      • borda  

        No, all -mountain sice je, ale řekl bych, že kvuli možnostem. dvojpřevodnik, pevne osy… nijak zvlašť „předimenzovana“ mi nepřijde. novy lx je už jenom pro trekingy a stary se mi nelibi a je o dost drazsi. nebo myslis, ze je ve stylu saint, hone?

        0 0
        • pitos  

          AM nebo XC to je dneska úplně jedno a SLX určitě na XC předimenzovaná není.Skok přináší jak píšeš až právě Saint nebo Hone.A pevná osa se bude pravděpodobně v blízké budoucnosti používat i u XC.

          0 0
    • Martin  

      na Supovi mám skoro komplet SLX – kliky, šaltr, přesmyk, řazení. k tomu kazetu BBB a řetěz C9

      postřehy: páčky chodí příjemně ostře, přesně, ani při  řazení na hulváta v plnym záběru to neblbne. šaltru nevadí ani bahno, ani sníh, ani mráz – řadí jak z praku. to samé plati o přesmyku

      jedinej problém jsem měl v okamžiku, kdy mi zamrzly lanka ve spodním smyku a přestalo to řadit pro jistotu úplně. po rozmražení zas v pohodě

      proti starýmu Deore M511, který mi chodilo dost nepřesně, je to jednoznačně skok k lepšímu

      co se klik týká, můžu srovnávat akorát s Truvativ Isoflow a SLX jsou lepčí – u Isoflow se mi párkrát povedlo ohnout zuby na velkým převodníku, SLX zatím drží. akorát bych užil kliky 180mm, což se v SLX nedělá a je to škoda.

      ještě přemýšlím, že bych sundal indikátor převodu z páček.

      0 0
      • Martin  

        ještě jedna věc – u SLX je příjemná možnost odřazení palcem (ale to bylo tuším i u LX) a řadící páčka prý není z plastu, ale z poplastovaného hliníku

        0 0
      • jIrI___  

        U SLX jde z páček taky sundat indikátor převodu? Já myslel, že to jde jen na XT.

        0 0
        • Martin  

          kdesi jsem četl, že to jde. a prý to šlo i na LX… zkusím to pohledat

          je to napsané přímo tady: "http://cycle­.shimano-europe.com/pu­blish/content/glo­bal_cycle/en/nl/in­dex/products/mou­ntain/slx/pro­duct.-code-SL-M660.-type-.html ":http://cycle.shimano-europe.com/….-type-.html

          0 0
        • teebee  

          Je to jednoduchý. Na horní straně těla řadících páček odšroubuj dva malé šroubky. Sundáš kryt i s indi­kátorem a jenom to vybrakuješ. Už jsem taky bez indikátorů. 

          0 0
          • Martin  

            dostal jsi k páčkám i ty záslepky, které se dávají místo indikátorů?

            0 0
    • Jenda  

      mam smyk SLX sice chvili funkce dle predpokladu tedy nevim o nem radi jak chci ja:-) Kliky se mi liby moc a az na par detailu jdou jak XT akorat hezci – vyborna je ta prostredni ocelova placka – konecne to neco vydrzi a diky "plastovymu zpevneni se to nebude snad kroutit – aspon u XT kde je to samy si na to nikdo nestezoval. Hydry od shimana jsou obecne slusny az vyborny, razeni – na tom dneska snad uz neni co skazit:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.