• atjov

    Zdravím, pokud je to potřeba, tak se předem omlouvám ze topic hraničící s duplicitou, ale především pro zvažování nákupu cestou bazaru (a k tomu samozřejmě nějaké ty nuance ve specifikách) volím přecejenom tuto cestu.

    • chci si pořídit gravel jakožto univerzální kolo na ježdění rozflákané silnice vs polní/lesní cesty (cca 60 na 40), žádné terény mimo cesty, prostě lépe či hůře zpevněné cesty.
    • měřím 183, vážím 83
    • cenově ideálně do 35k, přes bych šel fakt nerad, ale samozřejmě 40 je max..
    • nebráním se kolu novému, ale myslel jsem si hlavně na bazar, který by mě mohl dostat do vyšších kruhů na úkor rizika vícenákladů v budoucnu, které jsem ochotný podstoupit

    co od kola chci: pevné osy, karbon vidli, úchytné body na nosiče vpředu i vzadu, hydraulické brzdy. Spíš jednoplacku, ale nebráním se ani dvojplacce.

    Su laik, takže nedokážu dohlídnout s jakými specifiky se má cenu dívat po kolech, které třeba nemají hydro brzdy, ale šli by předělat. Samozřejmě to asi pak nedává většinou ekonomický smysl, ale můžu se plést a proto se ptám tady. To je jeden ze dvou hlavních dotazů, mimochodem.

    A čím dost možná spoustu z vás odradím od reakce, tak že je pro mě důležité, aby se mi líbilo, chci aby mi udělalo fakt radost. Díky jedné recenzi tady na foru jsem totiž objevil kolo, které nejspíš vše splňuje, ale nelíbí se mi – maxbike onyx – https://www.cyklobazar.cz/…-shimano-grx

    Takže spíš tipově, kola, ktaré se mi líbí:

    Ano, u prvního odkazu by to řešilo zainvestovat do RAG jedničky, ale na té barvě by mi fakt vadilo jezdit, navíc cena je přes. TO už by mi pak dával větší smysl pells raw 1. To stejné teoreticky u nuroadu, vyšší řada, ale hnusnější barva, ale vidím to teď jako jednu z nejpravděpo­dobnějších možností… Pro někoho blbost, pro někoho ne, sorry.

    Odpovídám si aspoň zhruba správným směrem, nebo na to jde jít i úplně jinou cestou, kterou nevidím? (druhý dotaz)

    Budu rád za jakékoliv relevantní reakce a předem díky za ně.

    0 0
    • squalo  

      Rag+ 2 má ALU vidlici a mechaniky ⇒ nebrat

      Zbytek na mechanikách taky nebrat.

      Zbývá Octane a Onyx.

      0 0
    • berczo  

      Ahoj, mám Giant Revolt 1 a jsem max. spokojen. Aktuálně v shopech okolo 36k.

      0 0
    • atjov  

      Věděl jsem, že posílám nesmysly co se týče toho osazení. Opravdu jsem to myslel pouze jako udání směru, které kola se mi líbí vzhledově. Díky za tipy, ale ani giant, ani lapierre to asi nebudou. A ten onyx jak jsem psal, tak taky ne.

      Máte prosím nějaké konkrétnější názory na ten poskládaný octane, který zbývá?

      A jak moc velká blbost je teda myslet si na koupi kola s mechanikou a předělat na hydrauliky? Protože tím bych měl hned na výběr z několika kol a bylo by de facto po problému..

      A jen teda asi shrnu požadavky na ten vizuál – spíš minimalismus – žádné přehnané obloučky, natož tak nějaké krucánky uplně navíc. Barvy spíš zemitější, dobrá je kombinace černé s hnědou apod., ten cube v barvě desert mi přijde taky moc fajn, RAG+ 2 ve stříbrné taky. Prostě žádné šílenosti. Jo a vzpomněl jsem si ještě na jedno kolo, které jsem obdivoval kdysi u kamaráda – Specialized Sequoia (taky samozřejmě ve full black).

      0 0
      • MTesil  

        Co se týká předělání na hydrauliky, tak není nic jednoduššího než se podívat na cenu kompatibilních pák dle pohonu, cenu prace za jejich výměnu, pokud nezvládneš sám a budeš vědět. Ale tisíce navíc to budou.

        1 0
      • jIrI___  

        Přestavba mechaniky na hydrauliku je většinou ekonomický nesmysl, mrkni kolik stojí hydraulické silniční páky.

        3 0
    • paw_jh  

      Co něco odsud? https://www.joybike.cz/gravel-qayron/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.