Výběr trekingového kola kol. 8 000 Kč

6 nepřečtených
  • Tomek002

    Zdravím,

    rád bych si pořídil trekingové kolo na víkendové rekreační projížďky převážně po silnici. Momentálně vlastním 25 let staré kolo, takže přechod na nové, trekingové a levné (podle Vás jistě šrot) bude značný krok dopředu. Má smysl v této cenové kat. trvat na kotoučových brzdách, duralovým rámem, atd?

    Rozhoduji se mezi těmito:

    https://jizdni-kola.heureka.cz/…x-away-2015/?…

    Díky za radu.

    0 0
    • puka  

      Podívej se spíš na bazar.

      A kotoučovky na trekovém kole nepotřebuješ.

      0 0
    • novas752  

      Zase tak velký posun to asi nebude.

      Z toho co tam máš jednoznačně tu Šumavu 2015 (jestli je vhodná velikost). Jsou tam 3×9 převody, tedy poměrně velký rozsah a zároveň jemnější skoky mezi převody, navíc v lepších řadách řazení (lépe funguje) a vidlice by alespoň papírově měla mít tlumící patronu (olej), i když pouze na asfalt odpružená vidlice neni vůbec potřeba, navíc tyhle trekové (a nejen ty na levných kolech) prostě téměř nefungujou (díky vysokému vnitřnímu odporu reagují až na poměrně silné rázy, nechodí hladce a při návratu díky časté absenci tlumení „kopou“) a navíc jsou hrozně těžké.

      Na kotoučovkách na trekovém kole netrvej, navíc ty, co se montují na podobná kola jsou často pouze mechanické, což je na seřizování tragédie, a společně s levnějšíma hydraulickejma za dobrých podmínek (čistý ráfek bez bláta a mokra) fungují hůř než lepší V-brzdy s dobrýma špalkama.

      0 0
    • Tomek002  

      Díky moc za radu :-) Kurde, ta Šumava už ve vhodné velikosti zřejmě není. A Toscana 2015 je o poznání horší?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.