• Dominátor2000

    Ahoj,

    chtěl bych poprosit o doporučení trekingového kola do 8–10 tisíc korun. Moje výška: 180 cm, váha 80 Kg. V tomto směru jsem neznalý. Jediné co jsem slyšel, tak že se vyplatí mít kotoučové brzdy. Taky se mi líbí páčkové přehazky. Ale to má asi většina kol. Je to jen detail, ale kamarád ho měl a ten rozdíl oproti otáčení byl velký. Kupoval jste někdo kolo přes internet nebo je podle vás lepší si zajít přímo do obchodu? Nebo se snad víc vyplatí koupit jednotlivé díly a kolo poskládat?

    Děkuji za rady a tipy.

    0 0
    • Chlebovnik  

      Radši devětadvácu a dát na ni trekové pláště. Za 12k máš třeba Madmana od Kellysu

      0 0
    • novas752  

      Osobně bych šel do bazarovky.

      Nové kolo za 8–10 je nesmysl, spoustu nekvalitních komponentů včetně těch kotoučových brzd což budou nějaké nejlevnější mechanické brzdy s jednim pohyblivym pístkem a nejlevnějšim kotoučem = brzdí to blbě a seřizuje se ještě hůř.

      A stavět kolo vlastnoručně ze samostatných dílů není příliš výhodné obecně – platíš marži u všech dílů zvlášť + je potřeba koupit dost speciálního nářadí. U menších rozpočtů okolo 15–25k je výhodné oslovit stavitele kol, kterej ty díly má za velkoobchodní ceny, ale z takovéhleho rozpčtu ani stavitel nic kloudného nevykouzlí..

      No a pak je tu fakt, že díly na trekový kola, zejména vidlice jsou dost mizerný i u 2× dražších kol.

      0 0
      • scalar  

        Rozpočet, kdy se vyplatí stavět trekové kolo je od cca 12,5 tis. Kč (vzduchová vidlice, Alivio, základní Shimano hydrauliky…).

        0 0
    • Lenny55  

      Dobrý den, prosím o pomoc při výběru kola. Jsem žena 160cm váha do 65kg. Jezdila jsem hodne v mládí a teď chci začít jezdit se synem. Měla jsem dříve horské kolo a určitě s velkým rámem, jelikož to bylo peklo. Myslim, že by bylo vhodné trekové kolo, abychom mohli jezdit po cestách i silnici. Vubec se nevýznamné v rámech, někde mi vychází 15– 16 , jinde je zase jine značení. Četla jsem příspěvky, že je možné si raději nechat postavit na sebe, než kupovat nové. Děkuji za rady.

      0 0
      • novas752  

        A rozpočet?

        Horský kolo bych hned nezavrhoval a nejprve si nějaké moderní vyzkoušel, samozřejmě ve správné velikosti. Ono to totiž je o dost pohodlnější ale nejede to nijak výrazně hůř.

        0 0
        • Lenny55  

          Cca 8000 tisíc klidně starší, jenže na bazarech jsou většinou větší kola, ani nemusí být dámské. To mé horské bylo i těžké. Dekuji za návrhy.

          0 0
          • Lenny55  

            Čučím tady v bazaru a jsem jak Alenka v říši divů. Koukám tedy na starší do 10 000, ale nerada bych si naběhla, kolo bych chtěla mít na x let.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.