výběr rámu (kola) versus tělesné proporce

5 nepřečtených
  • Mireklbc

    Zdravím. Poprosil bych o konzultaci. Pečlivě jsem si pročítal diskuze ohledně výběru rámů a tělesných proporcí a po přeměření svých tělesných proporcí : Výška 181, Inseam 87 cm, délka paže 61 cm jsem došel k názoru, že to je ten důvod proč se mi blbě hledá pohodlná geometrie pro Gravel. Krátké ruce ? Hledám něco pohodlného s vysokou hlavou kde by byl rozdíl mezi výškou sedla a beranů tak max. 4 cm. Momentálně sedlám Triban RC 520 který by měl sloužit jako zimák a představec už nabírá obskurní úhly. Chtěl bych si pořídit druhý lepší stroj a vybírám mezi:

    https://www.merida-bikes.com/…4/silex-7000

    https://www.giant-bicycles.com/cz/revolt-0

    Možná Topstone, Diverge ? Dá se z těchto dat posoudit zda mezi těmito typy kol najdu něco co má v reálu rám směřující co nejvíc do toho pohodlí ? Mám totiž zmatek v dalších údajích rámů které vytvářejí celkový charakter kola. Moc vám děkuji !

    0 0
    • Fazzy  

      Tak zrovna Triban 520 na tom neni s vyskou hlavy vubec spatne. Tipoval bych, ze mas jen malou velikost ramu, pokud ani s obskurnim uhlem predstavce nedosahnes na ten rozdil 4 cm..

      0 0
      • Mireklbc  

        Mám to v M a momentálně je tam rozdíl 7 cm. Myslíš že L by bylo lepší ? Připadal jsem si na tom strašně natažený. Na tom L. Na tom M se cítím jinak fajn a ani nekopu do řidítek :) . Teď tam mám 17 stupňů představec a není to tok zlé, ale podvědomě cítím že to chce ještě o kousek výše.

        0 0
        • Fazzy  

          Se 181 cm, jsi klasicky na hranici velikosti a pokud mas kratsi ruce, chapu, zes vzal Mko. Nicmene rozdil v delce mezi tema ramama je 16 mm. Rozdil ve vysce – stacku je ale 34 mm. Coz je hodne velkej rozdil. Zkratit pripadne predstavec o 2 cm uz neni zadny problem. Zvysovat nizky ram obvykle ano.

          Pravdepodobne mas taky hodne vytazenou sedlovku. Zkus se podivat jak daleko je od maxima. Podle me to chtelo L.

          Ted teda zalezi jestli si chces udelat radost novym kolem nebo jeste pocvicit zada a zustat u tohohle. Pokud uz teda nemas kam zvysovat hlavu.

          0 0
          • Mireklbc  

            Děkuji za názor. Sedlovka je myslím fajn. Vysunuté to mám správně a nastavené taky. Ta úvaha o tom L se mi jeví jako správná když nad tím tak přemýšlím. Je to opravdu velký rozdíl. Ještě štěstí, že ten Triban je takové zaškolovací kolo než koupím něco lepšího. Děkuji !

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.