První silniční kolo - výběr velikosti rámu

5 nepřečtených
  • Fil.Kos

    Zdravím,

    rád bych si po letech ježdění na 26'' HT horském kole pořídil svou první silničku. Prodlužuje se mi dojezd a spolu s tím i narůstá množství kilometrů po asfaltu. Rád bych se vydal cestou nového kola, protože nejsem žádný servisní expert a tudíž bych v bazaru mohl naletět. Zároveň bych do prvního kola nechtěl hned vrážet 50 tisíc, tudíž to vypadá na hliníkový rám. Pořád to bude první silnice a nejsem si jist, že to dlouhodobě zvládnou moje záda. S tím souvisí i požadavek na vzpřímenější geometrii, nejsem žádný závodník a nepotřebuji hard core aero posed. Pár kol jsem si na internetu našel, ale nebráním se jiným možnostem.

    https://www.mmrbikes.com/…/grip21.html?…

    https://cz.author.eu/…0-ua42929611

    https://www.canyon.com/…-7/2942.html?…

    https://www.decathlon.cz/…8529300.html

    Od zdejších zkušených jezdců bych potřeboval hlavně poradit s velikostí rámu, protože možnost to kolo předem vyzkoušet asi nebude. Případně i které kolo by bylo vhodné nebo cenově zajímavé, i když vím, že dnes se spíš bere co je skladem.

    Od známých jsem měl možnost sednou si na dvě silničky:

    https://www.cyklonemcik.cz/…ris-silnicni velikost 50

    https://kolo.cz/…x-5-105-2012 velikost 56

    Překvapivě mi ale obě tyto kola subjektivně přišly dlouhá, připadal jsem si na nich dost natažený a pro pohodlný posed bych si dokázal představit řidítka blíž k sedlu.

    Podle dřívějších témat tady na foru jsem provedl měření pomocí competitivecyclist, výsledky jsem přiložil. Jen si nejsem jist, jestli ta Top Tube length se myslí reálná nebo efektivní a jak se to promítne do reality, když mi i ten 50cm Maxbike připadal dlouhý. Asi to bude typem geometrie?

    Předem díky za pomoc

    Filip

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.