• Sylvulik

    Mam tento rok novy MTB a od vyroby plaste Schwalbe Tough Tom Active, 2.25 (vpredu) a Schwalbe Rapid Rob, Active, 2.25 (vzadu). Po sezone s dvoma defektami a hodne zjazdenym zadnym plastom uvazujem nad vymenou. Jazdim skor asfalt, lesne, polne cesty a sotolinu a cez leto aj natazko. Skor dlhsie trate, nie preteky po lese. Hladam kombinaciu s dobrym gripom za sucha a mokra, s prijatelnym odporom a vahou. Podelite sa o skusenosti? Nasla som skor starsie diskusie, tak nieco aktualne poradte. Vdaka moc. :-)

    0 0
    • Lachtis  

      Poslední dva roky jsem jezdil kombinaci Continental Xking 29×2,2 a Raceking 29×2,2. Je to rychlá kombinace a v blátě se taky dalo, ale samozřejmě suchý podklad je pro ně dělaný.

      Nyní jsem se vrátil ke Schwalbe, ověřené kombinaci Rocket ron vepředu a Racing Ralph vzadu. Je to taky rychlá kombinace a oproti Contíkům je o něco lepší grip.

      Nicméně pokud řešíš defekty, tak spíš taky pouvažuj o bezduších! Já takto řešil defekty neustále, trhy, větve atd. Pomalu každý měsíc něco. Po přechodu na bezduše (cca 2 roky) jsem měl jen jeden defekt, kde mléko nezabralo.

      0 0
    • AussigBiker  

      Schwalbe jsou lehci, ale maji min materialu. Treba ja na nich jezdit nemuzu. Ale jestli si mela 2 defekty za celou sezonu, tak neni co resit, to se obcas stane, 2× pichnout za celou sezonu neni nic hroznyho :).

      Ja mam na HT vyzkouseny Xkingy a Mountain Kingy, vozim verzi Protection a neznam defekty. Ale verze Protection je treba na tebe overkill. U Contiku se vyplati priplatit za tu lepsi verzi, maji kevlarovou patku a oranzovny napisy, pac maji smes Black Chilli, ktera ma byt lepsi nez u tech levnejsich.

      A jestli jezdis na tezko, tak mozna verze Protection nebude od veci, ale jak pisu, jestli si mela 2 defekty, za celou sezonu, tak dobry. Ja na Schwalbe mel kolikrat i 2 defekty za vyjizdku :D.

      0 0
    • scota  

      Dozadu bych zkusil Continental X-king 2,2 Protection.

      0 0
      • MlokCZ  

        Na asfalt, lesní a polní cesty a šotolinu dávat XK dozadu? U Contíků bych na uvedené dal RK/RK, maximálně XK dopředu.

        0 0
    • motacek  

      Řekl bych, že tahle je vcelku aktuální: http://www.bike-forum.cz/…eless-plaste

      0 0
    • Kire  

      Maxxis Aspen.

      0 0
      • Sylvulik  

        Mne sa tie Contiky RK, XK pacia asi najviac, ale vo viacerych diskusiach sa tu uzivatelia stazuju na nekomfort pri jazde… zevraj tuha kostra. Dost ma to odradza, jazdim dlhsie trate na tvrdsich povrchoch. Tak teraz neviem…

        0 0
        • doubleingram  

          Tuzsi jsou no, ale vozil jsem ted XK Protection 29×2,25 na zadku a nijak hrozny mi to neprislo. Zas tolik nedefektis. Ted mam na zadku RK Protection, uvidim jak se bude chovat pri podobnym tlaku.

          0 0
        • motacek  

          Vem verzi race sport u tech plášťů. Ty tu kostru tuhou nemají.

          0 0
          • doubleingram  

            Pac RS prd vydrzi, behoun je ok a boky na odpis po rel. kratky dobe, takze vyhodis plast, ktery by jinak jeste dost dal.

            0 0
            • m9ra  

              Jezdím RK RS black chilli směs 29" 2.2 a v pohodě i po roce žádný defekt a boky taky dobrý na zadním a XK RS na předku. Najeto cca 3000 tis. Km. Jsem s nimi spokojen.

              0 0
            • motacek  

              Nevim no. Jezdim je uz rok a sjel jsem s nema spoustu bikeparku. Ze jsou méně odolné než konkurence, to ano. Ale že by to pod ženskou ktera nejezdí žádné hrobesa nevydrželo? To si nemyslim. Nemůže se všechno hned paušalizovat, ale musí se zvážit i ostatní věci…

              0 0
              • Atilla  

                Na RS jsi jezdil bikeparky? Jedině hooodně opatrně

                0 0
                • motacek  

                  Nemyslím, že opatrně. Jelikož jsem strava honič, tak každý sjezd, kde je segment, jedu na 110%. Wales v Rychlebech jsem s tim jel nesčetně krát a tam je kamenů dost … ani jeden defekt

                  0 0
                  • Atilla  

                    Stezky fakt nejsou bikepark:)

                    0 0
                    • motacek  

                      To asi ne no. Ale sjel jsem s tim leogang i saalbach. To ti taky není dost? :-D … Ono ten plášť můžeš rozříznout na úplně triviální stezce, když tam bude ostrý kámen či kořen a člověk na něj blbě najede. Takže asi záleží i na tom, jak to prasíš :-)

                      0 0
                      • Atilla  

                        Proč já vůl vlastně vozím butyl pláště, když to můžu rvát stejně na šlupkách od conti. Moje chyba omlouvám se:)

                        0 0
                        • motacek  

                          Proč v tvé větě cítím sarkasmus a pohrdání toho, co jsem napsal :-D

                          0 0
        • plzakj  

          Zvaz ty bezdusaky. Pokud na to mas vhodne rafky. Kdyz si to nechas nasadit v servisu, tak se s tim nemusis patlat a kdyz zdefektis tak, ze tmel nepobere, tak das dusi.

          0 0
    • BB  

      právě zkouším Maxxis Recon v té lepivější verzi verzi Terra dopředu a Maxxis Icon dozadu. Oba ve verzi EXO protection. Vlastní zkušenosti zatím nemám, jenom jsem tuhle kombinaci okoukal na trail bajkách v různých testech a rozstřelech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.