• Vegan

    Cau,

    Takze pomalu, ale jiste zacinam myti sjete stavajici plaste a uvazuji do ceho jit. Nyni jezdim Kenda Nevegal 2.35/2.1 kevlar ve verzi DTC. A adeptu je nekolik jednak hodit dozadu Kenda Excavator ve verzi 2.35 nebo 2.1 oboji DTC/kevlar a v predu nechat nevegala 2.35 ve stejne verzi jako ted, nebo dopredu dat bluegroove 2.35 DTC/kevlar. Ve zkratce tedy jsou do predu adepti dva nevegal vs. bluegroove 2.35 DTP/kevlar. A do zadu nevegal vs. excavator DTC/kevlar. A v zadu jeste spekuluju z rozmerem 2.35 nebo 2.1. Mate nekdo moznost primeho srovnani techto plastu? U bluegroove si slibuji teoreticky lepsi drzeni stopy a u excavatoru zase lespi drzeni v sypkem a bahnitem terenu u nevegala je to zase stara znama jistota.

    PS: Snad to tu nezapadne a je tu nekdo kdo ty plaste jiz zkousel

    WEB vyrobce

    0 0
    • goofy  

      Kdyz Kendy, tak Nevegal dopredu i dozadu..

      0 0
    • Tomcat  

      Nevegal zd + BlueGroove př oboje kevlar a měkká směs to jistí.

      0 0
    • TinkTink  

      Ja do Tebe rejpnu i tady :-P Az mi ujedes konecne nekdy nekde, tak Ti nereknu, ze resis kraviny :-D Vzal bych nevegala :-P

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jestli ti ma nekdy ujet, tak bych vzal Komoda. Lehky urcite nejsou, ale docela drzej a pekne jedou. A stoji par korun. Ja si je teda oblibil. Nevegaly bych asi na endurko nenasadil kvuli tomu valivemu odporu :(

        0 0
    • mr.antik  

      to abys to pak přezouval podle povrchu. ..  stopu držíš přece řidítkama a na sypkém povrchu to musíš nějak ubalancovat :-)

      0 0
    • Andrzej  

      jezusmatko, ty resis hrozne detaily, podle mne bude nejvic znat rozdil v tvrdosti gumy a sirce…

      0 0
      • warzone  

        No neviem ako je to so skutocnou sirkou tych 2,1 ale tento rozmer sa mi zda uz na enduro dost malo…

        Rozmyslam tiez nad niecim podobnym-co podrzi za kazdych okolnosti,no stale jazdivym plastom,nakolko Highroller 2,35 v makkej zmesi sice drzi super,ale s drotom je to riadne tazke lepidlo a zase Fat Albert na zadnom kole dost presmykuje,takze nieco medzi…

        0 0
        • mr.antik  

          Mountain King :-)

          0 0
          • warzone  

            :D akurat som ich vyzuval drahej z Reigna,stazovala sa,ze to nedrzi v terene…

            0 0
            • scret  

              ze to nedrzi?:) dobrej vtip, dost lidi by se shodlo na tom ze zrovna tyhle gumy drzej jak pribity…

              0 0
              • Lister  

                Jak na čem, vůbec jim nesedí sypký povrch a 2,4 se v náklonu na tvrdém podkladě dost žvýkají a člověk pak má z toho pocit, že mu přední kolo plave.

                0 0
                • scret  

                  jakejm plastum sedi sypky povrch? a 2,4 mam, rafek CMax ST (tedy 19mm) a nemam pocit ze by se zvejkaly! ani na zadku, natoz napredku…

                  0 0
                  • Lister  

                    Nemyslel jsem ohýbání pláště kvůli velké šířce na úzkém ráfku, ale ohýbá se ten vysoký boční vzorek, nejmarkantnější je to na afaltu a velmi tvrdém podkladu.

                    Jo a sypký povrch nesedí asi všem, ale MK v tom opravdu dost plave.

                    0 0
                    • Vegan  

                      moje zkusenosti s MK 2.4 jsou takove ze ten opravdu nechci vubec to nedrzi v zatackach pri vetsim naklonu o pisku ani nemluve.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        chybí tomu pevná hrana, ale na pevnym povrchu drží dostatečně

                        0 0
                • warzone  

                  moze byt,predtym mala vpredu Highroller v makkej zmesi a presne na predne sa stazovala ze nema taku istotu ako predtym na HR hlavne v naklone…

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Tak v tom porovnání asi jo. Mě to nijak neplave a drží do všech stran a nedovedu si představit (zatim) nic lepšího

                    0 0
        • pitos  

          Celkem nechápu proč používáš na EN ty Highrollery v měkké směsi když existují varianty se směsi třeba středně tvrdou a ta už takové lepidlo není ale přesto drží slušně.No a také bych místo těch rolleru vzal miniony,zdají se mi lepší a obzvláště ve předu jsou výborné.

          Také mi není jasné proč někdo chce plášť na technické ježdění a má požadavek aby to třeba po asfaltu jelo.Tady jsou přece prvpořadé vlastnosti v terénu,kde musí sedět na 100% a musí být dostatečně odolné,  vše ostatní mimo už není důležité a odjet se dá na všem…alespoň tak to vidím já:)

          Osobně nejvíce používám kombinaci Minionu v šíři 2.5" ve sředně tvrdé směsi,zadní s butylovou výztuhou.

          0 0
          • warzone  

            Makku zmes som objednal nechtiac,ked uz boli doma tak uz som ich nazad do crc nechcel posielat :o)) Potom som ich hodil na Reigna a zrazu to akosi neslo pomaly ani dole kopcom hehe,tak dozadu siel Fat Albert.

            Na tie Miniony som bol zvedavy,su jazdivejsie ako HR?A ako drzia?btw. 2,5 sa mi zda uz tiez trochu moc. Chcem vyrovnany pomer-jazdivost/drzanie v terene,keby som jazdil cisto DH/FR,tak mi je to jedno,ale ked musim vyslapat nejaky ten kopcek aby som sa mohol spustit tak nech stiham ostatnym :)

            0 0
            • pitos  

              jestli jsou jezdivější nevím,řekl bych že tam velký rozdíl nebude.Věčina známých co HR jezdila časem přešla na miniony a jsou spokojeni.

              ono maxxis dělá gumy celkově užší oproti konkurenci(např kenda) a ta 2.5 od nich je jako jiná poctivá 2.35ka.jestli chceš ten poměr jezdivost/výkon tak bych vzal do předu miniona bez butylu v šíři 2.5"(středně tvrdé) a dozadu také ale 2.35" a butyl jedině pokud jezdíš terén kde to je potřeba.Předek s tímto pláště v tomto rozměru je slušný držák a ta úzká 2.35ka vzadu tě třeba při přesunech moc brzdit nebude,v terénu nevidí problém.Osobně jsem to tak vozil dlouho dobu a spokojenost velká.

              Podle mě to jsou nejlepší pláště na technické ježdění s poměrem cena/výkon/odol­nost.

               
              0 0
        • Vegan  

          No nevegal ve verzi 2.1 DTC/Kevlar ma bez vzorku 52.5mm a pres vzorek ma 55.4mm na WTB lasser disk 21mm rafku mi prijde jako celkem v pohode do zadu je, ale pravda, ze dkyz trosicku zadni kolo ujizdi tak mi to zase tolik nevadi svoji 2.35 zezadu jsme dal sandre dopredu.

           
          0 0
    • scret  

      ja si narozdil od jinych nemyslim ze resis kraviny, kdekdo na B-Fku zaklada vlakna kde se resi jestli NN nebo RR a nikomu to divny neprijde:)

      Takze ja jezdil oboji, tzn. Blue Groove a Nevegaly, ale jenom v drat verzi… vepredu B.Groove, vzadu Nevegal a tak bych ti ho i doporucoval… podle me B.Groove bude lip drzet smer..

      0 0
      • MlokCZ  

        Taky nechápu, proč by to nemohl řešit a kravina to rozhodně není. Ale nemám co poradit, tyhle pláště jsem nejezdil, tak jsem nereagoval.

        0 0
        • Andrzej  

          no, to tink a ja trosku vegana zname, proto vam to muze prijit jako neprimerena reakce :)

          0 0
          • Vegan  

            Ne ze bych se te chtel dotknout to vubec ne, ale zatimco u Tinka vim presne jak to myslel u tebe trosku tapu. A obavam se, ze s tinkem se preci znam kapku hodne moc vic :)

            0 0
      • fousek  

        No bluegroove je v drtu nic moc, nevegal se mi zda lepsi, bohuzel v kevlaru gluegroova neznam, ale na nevegala v kevlaru 2,35 dualcompound nedam dopustit, ten drzi vyborne

        0 0
    • kesu  

      ja ted jezdim nejakej edit nevegala s kevlarovou patkou (vazi 750g ve 2,3) a nejak to s tim vubec nejede:(.Vyhovovala mi vice tiogayellow kirin,ale taky to nejelo:)

      0 0
      • matts1  

        tiogy mě taky vyhovovaly, ale nejelo to ani prd, hlavně po silnici, no ale v kombinaci se stinky si myslím, že slovo jede nebo nejede nebude jen věcí plášťů :o)

        0 0
        • kesu  

          tohle jsem vozil na enduru:),stinkina by nejela ani na speedmaxech…

          0 0
      • Pá-dlista1  

        S Kirinama naprosty souhlas. Ne ze bych s nima tedy nekdy jel po silnici, ale proste nejedou. Co se mi na nich libilo, ze jsou krasne predvidatelny.

        0 0
        • Jenda  

          jo Kirin mi prisel supr predvidatelnej – dratova verze jak videla vlhko tak klouzala uz preventivne:-)

          0 0
    • weekend warrior  

      jezdim vzadu nevegal 2.1, predek bluegroove 2.35 a supr, ale az ho dojezdim pujde dopredu asi ve 2.1 verzi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.