Výběr nového horského kola okolo 20 tisíc

32 nepřečtených
  • JEKL

    Zdravím , chtěl bych si koupit nové horské kolo , zatím jezdím na 10 let starém  Basicovi . Chtěl bych si udělat radost a koupit nový stroj.  Cena okolo 20 000 , popřípadě i o malinko víc když by za to stálo. Chci  koupit něco pořádného, takže zase ušetřit 1000 Kč na úkor kvality nechci. Co jsem tak zatím projížděl diskuze a shopy tak z toho moc chytrý nejsem. Čas mě netlačí, jezdit zatím mam na čem, takže klidně můžu počkat až na slevy, bylo mi řečeno že začínají v srpnu. Jen bych rád získal nějaké informace pekel čeho vybírat, jaké zančy atd. když tak klidně i konkrétní typy. Jaké značky vidlic jsou dobré a čeho se vyvarovat … 

    Rád bych kolo s odpruženou přední vidlicí, kotoučové brzdy, rád bych vyzkoušel šlapky s uchycením bot , popřípadě zavírání vidlice na řidítkách . Za každou připomínku a radu budu rád. Jinak jsem spíše rekreační jezdec, na závody se asi nikdy nepohrnu. Děkuji Ota S 

    0 0
    • Hejdik  

      Máš v plánu kupovat kolo v E-shopu,nebo v kameňáku,to je pro výběr celkem rozhodující.

      0 0
      • JEKL  

        Je mi to  celkem jedno … rozdíl bude asi v tom že E-shopu, bude levnější, ale budu bez servisu že ??? zase v kamenném obchodě mi udělají servis atd … chapu to tak správně ??? 

        Modelařím, trochu se hrabu v autech, tak si myslim, že nějakou základní udržbu atd. bych si zvládnul udělat sám. 

        0 0
        • Hejdik  

          V tom případě bych se asi podíval po nějakých výprodejových akcích na netu,sice nevím jak jsi vysokej a jakou potřebuješ velikost,ale "tohle ":http://kupsikola.cz/…rrent-/třeba nevypadá špatně.Tak trošku projeď síť a zkus pár typů vybrat,pak to můžeme posoudit.Jen pozor na velikosti skladem.

          0 0
        • pete_ax  

          No nevim, nekdy jsou v kamennem obchode, ochotni udelat slevicku. Osobne jsem na Supa dostal v jednom nejmenovanem shopu na Suchdole 20 %, a to byl kveten mam za to, takze sezona pro mnohe stale na zacatku. Je ale fakt, ze jsem si pro to kolo oproti puvodnimu planu musel dojet.

          0 0
          • vikicek  

            V tom nejmenovaném shopu jsem taky dostal slevu na kolo .. on totiž pan Adam jí dává prej snad uplně každýmu :D

            0 0
    • dancing dog  

      Teďka do konce května to mají za 16, podle mě aktuálně asi jeden z nejlepších možných kupů v ČR…

      http://www.halfordscz.cz/…tb_comp.html

       
      • samozřejmě historie, v tomto případě je skutečně odkaz na ní oprávněný…
      0 0
      • metr-x  

        Tak tohle je hodně pěkná cena.Docela jsem koukal,že tam dali Recona

        0 0
    • Kubas.1  

      Oproti tomu předchozímu sice horší výbava, ale přece musím trošku propagovat svou značku :-)

      GT je prostě GT

      0 0
    • keo  

      Mi se líbí tohle

      0 0
    • JEKL  

      Tak jak se v tom prohrabuji, tak jsem našel pár kandidátů 

       

      http://www.ebolasport.cz/…0-09037.html

       

      http://www.bradsky.cz/…-p-1060.html

       

      http://www.racebike.cz/…r-start.aspx

       

      http://www.ghost-bikes.cz/…/145/SE-6000

       

      http://www.eshop-sport.cz/index.php?…

       

      http://www.velohanak.cz/…Q920-08.aspx

       

      Nejvíc se mi líbí asi to Cube, jinak Galaxy bych mohl mít od souseda , dělá jim servis a prodává je. Dále co jsem asi tak pochytil za rozumy, tak vidlice Tora jsou dobré ???

      Myslíte že je dobrý napad vybrat nějaký to Cube za cca 28 tisíc a vyčkávat jestli ho časem zlevní ??? Díky   

       

       

       

      0 0
      • Hejdik  

        Tak tora je dobrá vidlice a v této relaci jistota,asi bych vybíral vidlici se zdvihem 100mm.Takže bych vyloučil pells,ten má asi tuším 80mm.RB má sice fajn rám i vidlici,ale je na tom hůř s ostatní výbavou.Ten felt má jen vel 19,5 tak nevím jestli by to nemohl být problém,na správnou velikost bacha.Ale jestli je to tvoje velikost?Sousedův servis Galaxi by mohl být výhodou a vzbrojen je opravdu pěkně,Ghost na tom není špatně,ale otázkou je ta Firstka.Mě je asi nejsimpatičtější ten CUBE.

        0 0
        • JEKL  

          Díky za nazor … takhle vylučovací metodou to bude asi nejelpší :-)  Mě se ten cube taky líbí nejvíc.  Ještě jsem koukal, bude pro mě lepší olejvá nebo vzducvhová vidle ??? Vzduch bude asi horší na udržbu, ale lepší že ???  Jinak mam 180 cm váhu ani nevim, ale víc jak 80 kg nemam určitě, toho Basica mam 19,5 a myslim si, že bych snesl malinko větší, ale je to jenom pocit nerozumim tomu. To by asi chtělo vyzkoušet na konkretním kole naživo že ???  Jinak klidně pište dál své názory . Díky   

           
          0 0
          • keo  

            Na 180 bych do většího rámu nešel,ale hodně závisí i na geometrii rámu a pokud nemáš jasno s posedem tak raději vyzkoušet,té vzduchovky bych se nebál.

            0 0
          • Hejdik  

            Tak vidlice mají převážně 3 typy pružení Elastomerové.(Star­ší a levné),Pružino­vé(většinou větší hmotnost,ale lepší citlivost v počátku zdvihu)Vzducho­vé(lehčí,jedno­dušší možnost nastavení na potřebnou úroveň pružení,méně citlivé,náchylnější na poruchy.)To je asi tak základní charakter vidlic(to se ovšem zhruba vztahuje na vidlice v této cenové kategorii)Každá má svá pro a proti a člověk musí zvážit co je mu bližší.

            K té velikosti,je to dost individuální a je to hlavní problém při nákupu na netu ,pokud nemáš možnost zkusit kolo naživo.Na 180cm je velikost cca od 18"-19",ale mohou být i výjimky.

            0 0
            • JEKL  

              Ok takže určitě vyzkoušet :-) . Ještě myslíte, že má teda smysl čekat na nějaké ty posezoní slevy do srpna ? přijdou ?

              0 0
              • Hejdik  

                Ne nemá,doby sezonních výprodejů jsou dávno pryč,protože ve výprodejích už jsou většinou jen okrajové velikosti.Dobrá akční cena se dá sehnat celoročně.

                0 0
          • Martyss  

            Olej je tlumící médium. Pružina či vzduch pružící. Náročnost vzduchu i pružiny je stejná. Otíráš po jízdě nohy a stříkáš silikonový olej na těsnící kroužky. Jednou ročně dáš do servisu rozebrat.

            0 0
      • Chaingang  

        ozvi se mi na icq nebo na mail,asi bych pro tebe měl zajímavou nabídku.

        0 0
        • JEKL  

          Psal jsem ti na ICQ , zatím mi od tebe nic nepřišlo .

          0 0
      • Hádě  

        určitě neuděláš špatnou koupi, když vezmeš to RB, vypadá nádherně a funkčně bude taky super

        0 0
    • Majkrosoft  

      čau, měl jsem před časem podobné požadavky jako ty a nakonec jsem koupil tohle a jsem maximálně spokojený. Pokud by jsi to chtěl kupovat přes internet mohl bych ti poradit s velikostí. V porovnání cena/výkon jsou Ghosty jedny z nejlepších kol, tak dobře vyber :)

      0 0
    • Kozel  

      Resim neco podobneho v ramci rodiny. Koukal jsem na RB START, ale nakonec asi vemu tohle http://www.racebike.cz/…rr-base.aspx - dneska mi ho nabizeli za 24tis. Je to sice trochu pres limit, ale prijde mi to jako dobra nabidka. Pripadne pokud nekdo mate lepsi napad?

      0 0
    • sagista  

      pic a nechtel bys myho cubika (slape jak hodinky) trochu sem se unahlil, bych chtel jit do celopera:)

      0 0
      • JEKL  

        A jakýho přesně máš ? v jakým je stavu ? …

        0 0
        • sagista  

          http://ebolasport.cz/…0-09039.html je to tenhle krasavec mam ho taky v nasich bajkach ale jen taky foto z mobilu. je drobet po kustomenej ma rovny riditka s rohama:)

          0 0
        • sagista  

          jinac co se tyce stavu tak az na sedlo kery sem chtel vymenit hned jaxem ho videl je 100% to sedlo sem ohnul na prvni projizdce v prosinci pred vanocema:) jo a taky sem prerval to HGcko co tam bylo po 250km tagze je tam C9 se sram spojkou ale to mas vsechno v tech nasich bajkach:) ted ma necelejch 2500 a max. spokojenost je to hravy kolo jede takzvane „samo“ fak me prijde ze kamosi co s nima jedu slapou porad a ja jen tak obcas jinak jim hned ujedu:))))

          0 0
        • sagista  

          no a taky musim rict ze bylo par padu je rovnana patka s tim nakej ten skrabanecek na prehazce a vorvany rohy takze ty bych ti snad ani nedaval ram je 100% bez kilneru to je asi vse co ze me dostanes bo by te neco zajimalo mam v profilu icq.....

          0 0
    • Charles2k  

      A co tenhle Amulet? 18,5 tis. Kč

      http://www.bradsky.cz/…-p-2389.html

      Je docela lehký, zajímavý vzhled, má sice jen V-čka, ale to by nemusel být zásadní věc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.