• denhill

    Zdravím,

    vybírám nové horské kolo a chtěl bych poradit na co se zaměřit nebo poslat odkaz. Mělo by být cca. ± 15000 Kč (raději značky Merida, GT, apod.) Koukal jsem zatím na http://www.merida-bike.cz/…ig-7–70–2014 a http://www.specialized.com/…/rockhopper/ . Nevím, ale jestli 29 není zbytečná, zas tolik v terénu nenajezdím . Moje výška 177 cm váha 73kg.

    Díky za rady.

    0 0
    • denhill  

      Nic? :)

      0 0
    • Erknold  

      29 vs 26 je jen o tom co chceš ty sám. Obojí funguje a obojí je v něčem lepší. Mám prakticky stejné rozměry své skořápky a jezdím na krosu, což je vlastně 29.

      A pak máš na výběr:

      1. buď platit za značkový rám (který je vlastně to samé jako

      neznačkový)

      1. a nebo sledovat komponenty a hledat nejlepší poměr cena/výkon.

      Někomu je jedno co má za nápisy na rámu a někdo je má rád.

      Jinak třeba dle mě bych řešil na kole okolo 15 000 hlavně to co pracuje prakticky furt na tom kole, co mi dělá pohodlí a na co sahám. Takže vidlici (dají se sehnat i se vzduchovou vidlí), řazení co umí push pull (alivio a deore), pak třeba kola, aby to nemělo nějaké „plastové náboje“. V této ceně asi nemá cenu řešit brzdy, na deore je to asi málo. Kliky by byly ideální alespoň na octalinku nebo s integrovanou osou. Má to lepší výdrž než čtyřhran.

      Pak také záleží jak na kolo chvátáš. Můžeš zkusit zauvažovat o skladbě od stavitelů, která má dobrý poměr cena/výkon (15–20 už je slušný rozpočet). Nebo je i varianta cyklonemcik, tam si to chce pořádně prolézt komponenty, aby to nebyl hodně starý výprodej dílů, ale také najdeš slušná kola.

      0 0
    • Neunzikger  

      Tvá vyhlédnutá kola mají odlišnou geometrii: délka řetězové vzpěry: Spešl 442 mm x Merida 430 mm. Efektivní horizontál je u Meridy krátký u Spešlu o dost delší: 603 mm 17,5“ Spešlu je skoro jako 605 mm 21,5“ Meridy. Se svou tělesnou výškou si na 29eru pohlídej výšku úchopu – Merida má vyšší hlavovou trubku a ta by Ti nemusela umožnit dostatečně nízký úchop.

      0 0
      • denhill  

        Díky radu. Dneska jsem zkoušel model Rockhooper 2015 a byl jsem max. spokojenej. Uvidím co zvolím, ale asi tohle.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.