• Featherbed

    Zdravím. Předem bych se chtěl hluboce omluvit za miliónté vlákno založené na podobné téma, ale pročítal jsem tu všechny podobná vlákna a to, co bych potřeboval vědět, jsem se nedočetl. Znám z různých fór situaci, kdy se nový člověk zaregistruje, založí vlákno a dožaduje se exaktních a detailních odpovědí, jestli to moje tak bude působit, rád ho smažu. Teď k věci: Dost zásadní věcí je, že se v cyklistice vůbec nevyznám. Rekreačně si jezdím zajezdit, vybít energii a nadýchat se čerstvého vzduchu. Cca dva roky jezdím na nějakém Authoru, předevčírem jsem si půjčil kolo jednoho kamaráda, který ho má cca o rok a půl déle, tenkrát stálo asi o dva tisíce míň než moje, které je koupené později a jezdilo se mi na něm, oproti mému, opravdu nádherně. Mé kolo bylo cca dva týdny předtím seřízeno v servisu, a tak jsem se rozhodl, že asi nastal čas na koupi nového. Ve vláknu vedle byla odpovědí reakce „nalinkuj kola, co se ti líbí a zeptej se na ně“, k tomu bych rád poznamenal, že mi naprosto vůbec nezáleží na značce, „coolovosti“ a designu kola(až na extrémy), jestli je to loňský, předloňský, nebo pět let starý typ je mi také prakticky jedno. Bavil jsem se o této problematice s několika více zainteresovanějšími jedinci a byl jsem odkázán na to, ať se zeptám někde na fóru. Přemýšlel jsem o tom, a chtěl bych kolo horské a s uzamykatelnou vidlicí, také hodlám časem uvažovat o nášlapech. Nicméně každou z těchto věcí jsem schopen a ochoten oželet. Vrcholově sportuji, je mi 15 let, měřím 160cm a vážím přibližně 55kg. Samozřejmě bych rád kolo pořídil za co nejnižší cenu, maximum bych byl rád, kdyby se pohybovalo kolem 15 000,– Kč. Tak bych se rád zeptal, jestli existuje nějaká třída kol, ze které bych měl vybírat, nebo nějaké konkrétní typy, případně na co se v mém případě zaměřit při prohledávání internetových obchodů. Znovu se omlouvám za opravdu hloupé vlákno, ale jde mi o to, že tomu nerozumím, nikdo známý také příliš ne a nerad bych při koupi kola šlápnul vedle. Doufám, že se najde někdo ochotný, kdo mi pomůže mé trable vyřešit. Jestliže jsem neuvedl nějakou podstatnou informaci, rád ji dodám.
    Předem moc děkuji.

    0 0
    • jipík  

      V profilu mám ICQ tak si mě authorizuj a můžem pokecat, asi to bude jednoduší, mám pár 15letých kluků v parádě,  tak  ti můžou i oni něco osvětlit co tě zajímá.

      0 0
    • keo  

      Co třeba tohle

      0 0
    • Featherbed  

      Tak jsem se poradil s jedním borcem odsud a prolezl internet, z čehož mi vyšlo několik kandidátů. Byl bych rád, kdyby mi někdo ze zdejších poradil, které kolo bude cca nejvhodnější… Kandidát 1 http://pcshop.pells.cz/…/default.asp?… Kandidát 2 http://www.superior.cz/…tb/bike.html?… Kandidát 3 http://www.ikolo.cz/index.php?… Kandidát 4 http://www.ikolo.cz/index.php?… Kandidát 5 http://www.ikolo.cz/index.php?… Kandidát 6 http://www.mojekolo.cz/…ohst-se-3000 Kandidát 7 http://www.kupkolo.cz/…07_1989.html

      Které byste brali vy?

      0 0
    • stihac  

      Vobec sa neospravedlnuj ze zakladas hlupe vlakno.

      Ake kolo to ma ten kamarat? Preco sa ti na nom jazdilo lepsie voci tvojmu authorovi?

      Mozno je dobre sa drzat zancky toho jeho kola, alebo mozno je rozdiel len v niecom co sa da vymenit na tvojom kole, nebudes musiet kupovat nove… neviem :)

      Alebo mozno kup kolo od toho kamarata ak by to vyhovovalo a pruichadzalo do uvahy :)

      Mozno mas prilis maly alebo (skor) velky ram, alebo nieco ine, nejaka banalita – predstavec, nastavenie sedla a pod.

      No a lahsie sa nam bude davat rady ak napises ci jazdis po ceste, v meste alebo v lese.

      0 0
      • Featherbed  

        Jezdím převážně starší silnice a lesy, ale žádné extrémy, povětšinou lesní cesty a tak… zkoušel jsem se projet i na jiných kolech, a jestli to není blbost, tak mi přišlo, že se líp cítím na kolech se širšíma kolama… pakliže to není reálné, asi to bylo něčim jiným… kamarád měl taky authora :) Nevim proč se mi na něm jezdilo líp, nemá to odpruženou vidlici ani sedlo, má to trochu širší kola a skoro mu nebrzdí zadní brzda, ale prostě jsem z něj měl lepší pocit, vážně nevim, čim to je…

        0 0
        • stihac  

          Porovnaj ci nema inu velkost ramu. Ak je to len o plastoch tak prezuj svoj na sirsie gumy a usetril si tak 14500 Kc… :))

          0 0
    • Arteo  

      Také jsem zase po patnáctileté pauze koupil kolo

      [url]http://www­.whistlebikes­.com/index.php?op­tion=com_sgica­talog&task=vi­ew&lang=it&id=132[­/url] a začínám jezdit a hrabat se v cyklo komponentech a kolech.Dnes bych si ale kolo radši už poskládal sám.K Tvému dotazu:

      Na to,že se Ti na kamarádově kole jezdí lépe může mít zásluhu řada věcí:

      • velikost rámu
      • tvrdost a správný úhel a tvar sedla
      • výška sedla od šlapadel
      • tvar a šířka řidítek
      • délka a úhel představce (délka a výška řidítek vůči sedlu)
      • tvar a měkkost rukojetí na řidítkách
      • tvar a velikost šlapadel
      • velikost kol a použité pláště

      Zaměř se tedy na tyto věci,popros kamaráda,jestli Ti kolo ještě nepůjčí a porovnejte,v čem se liší od tvého a podumejte,co je tou příčinou,že se Ti na něm jede lépe.

      Můžeš třeba vyměnit pár věcí v řádu stovek kč a budeš se cítit stejně dobře jako na kamarádově kole,aniž bys utratil 10.000 kč za nové kolo.On totiž optimální posaz  a padnoucí sedlo dělá divy!

      0 0
      • Featherbed  

        Ok, vezmu svoje a jeho kolo do servisu a uvidíme. Jen tak informativně, docela by mě zajímalo, v čem byl pells lepší než galaxy, že pro něj všichni hlasovali… vidlici by mělo mít lepší galaxy a zbytek by taky neměl být špatný, tak v čem to vězí? Díky za info

        0 0
        • Smazaný účet  

          nemusis ho brat do servisu, staci kdyz napriklad premeris zakladni rozmery – vysi vysku, popripade delku nohou, a pak vzdalenost riditek od sedla, vysku sedla od zeme, vysku riditek od zeme…

          0 0
        • stihac  

          pells je tak nejak vacsi sympatak – niektore veci racionalne nevysvetlis :)))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.